Ο Μακρόν “φούντωσε” τον Ερντογάν


“Οι δημοκρατικές χώρες οφείλουν να σέβονται τους κανόνες δικαίου στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων, τονίζοντας παράλληλα ότι προς το παρόν δεν μπορεί να να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία δεν βοηθούν την πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. «Θα ήταν υποκριτικό να μιλάμε για νέα κεφάλαια στις ενταξιακές συνομιλίες».

Απαντώντας ο Ερντογάν, υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει «κουραστεί» να περιμένει το ενδεχόμενο ένταξής της στην ΕΕ. «Δεν μπορούμε να εκλιπαρούμε συνεχώς για την είσοδό (μας) στην ΕΕ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για τη μοίρα των φοιτητών, των καθηγητών και των δημοσιογράφων στην Τουρκία.

«Οι δημοκρατίες πρέπει να πολεμούν την τρομοκρατία αλλά πρέπει, επίσης, να σέβονται και τους κανόνες δικαίου» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος. Με τη σειρά του ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «η τρομοκρατία δεν δημιουργείται από μόνη της. Η τρομοκρατία και οι τρομοκράτες έχουν “κηπουρούς” που τους στηρίζουν».

«Αυτοί οι “κηπουροί” είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θεωρούνται ως στοχαστές. Εκείνοι τροφοδοτούν (την τρομοκρατία)… από τις στήλες τους στις εφημερίδες. Κάποια ημέρα, θα το ανακαλύψετε, ότι αυτοί οι άνθρωποι θα εμφανιστούν ως τρομοκράτες μπροστά σας», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

One thought on “Ο Μακρόν “φούντωσε” τον Ερντογάν”

  1. ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

    Like

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s