olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αποκλειστική δήλωση Τσίπρα στη «Νέα Σελίδα» για το Σκοπιανό: «Παράθυρο ευκαιρίας για λύση – Ώρα να πάρουμε αποφάσεις»

Posted by kalinda στο Ιανουαρίου 5, 2018

IMG_5504Σε βαρυσήμαντη δήλωσή του για το Σκοπιανό και την προοπτική επίλυσής του προβαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα «παράθυρο ευκαιρίας».

Στην αποκλειστική δήλωσή του στη «Νέα Σελίδα», ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για «οικονομική και γεωπολιτική πρόκληση» και υπογραμμίζει ότι «έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις».
Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «αμήχανη και ανεύθυνη» τη στάση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και καλεί σε «ευρύτατη κοινοβουλευτική συναίνεση, εάν υπάρξει προοπτική λύσης».

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Το 2018 είναι μια σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, επιτέλους, βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά και γιατί ανοίγει ταυτόχρονα ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού.
Είμαι πεπεισμένος ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να δικαιώσουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως ηγετικής δύναμης στα Βαλκάνια αλλά και ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Πρόκειται για μια πρόκληση οικονομική αλλά και γεωπολιτική. Η Ελλάδα, τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική, πρέπει να εμπεδώσει μια νέα δυναμική φυσιογνωμία. Αυτή μιας σύγχρονης δημοκρατικής χώρας, που επενδύει στην ανάπτυξη, την ειρήνη και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Μιας χώρας που προοδεύει και λύνει προβλήματα.
Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση αλλά και την ικανότητα να εγγυηθεί αυτή την πορεία.
Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προσώρας, κρατά μια αμήχανη και ανεύθυνη στάση. Δεν αναγνωρίζει τις ιστορικές της ευθύνες για τη μη επίλυση του προβλήματος, ταυτόχρονα όμως ούτε και τη θετική παρακαταθήκη του Βουκουρεστίου το 2008.
Ελπίζω, σύντομα θα κατανοήσουν ότι ένα εθνικής σημασίας ζήτημα δεν προσφέρεται για μικροκομματικά παιχνίδια, ώστε, αν υπάρξει προοπτική λύσης, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ευρύτατης κοινοβουλευτικής συναίνεσης.»

 

10 Σχόλια to “Αποκλειστική δήλωση Τσίπρα στη «Νέα Σελίδα» για το Σκοπιανό: «Παράθυρο ευκαιρίας για λύση – Ώρα να πάρουμε αποφάσεις»”

 1. Α said

  ΤΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΝ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΕΞΗ

  Αρέσει σε 2 άτομα

 2. Αριστερές φανφάρες said

  Απόφαση είναι το ξεπούλημα..
  Απόφαση καί το κρέμασμα

  Αρέσει σε 2 άτομα

 3. Κ said

  Στην Ελβετία, ζουν ακόμα οικογένειες δωσίλογων της Κατοχής, όπου κάπου κάπου διαβάζεις στο τύπο ότι αυτοκτόνησε νέος/νέα ελληνικής καταγωγής, λόγω …ερωτικής απογοήτευσης.
  Η φαμίλια Μητσοτάκη θα περάσει στην ιστορία με το χαρακτηρισμό «κρατικοδίαιτοι κατσαπλιάδες»…
  Ο Γιωργάκης, κατάφερε να πείσει τους πάντες ότι είναι ηλίθιος…
  Εσείς όμως Αλέξη και Πάνο, θα περάσετε στην ιστορία σαν οι δειλοί παραχωρητές του ονόματος Μακεδονία…
  Και δεν πά να δώσετε επιδόματα, φοροαπαλλαγές και τσάμπα εισιτήρια για το τσίρκο medrano!
  Οι απογονοί σας στην Ελβετία, στις Μπαχάμες ή όπου αλλού, θα αυτοκτονούν από …ερωτική απογοήτευση, όταν θα μαθαίνουν τη προδοσία σας.

  Αρέσει σε 2 άτομα

 4. Φ.Π. {ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΑΣ} said

  Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ :

  Με τη Συντακτική Πράξη υπ’ αριθ. {6 /20-1-1945} της κυβέρνησης Ν. Πλαστήρα που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Νόμος Περί Δωσιλόγων» συνεκροτήθη το Ειδικό Δικαστήριο και το Κατηγορητήριο , που δίκασε και κατεδίκασε τους δωσίλογους πρωθυπουργούς και τα τσιράκια τους. Στην αιτιολογική έκθεση αυτής της Συντακτικής Πράξης αναφέρονται και τα εξής :

  «Και μόνη η ανάληψις της κυβερνήσεως {προς διευκόλυνσιν και υπό τας εντολάς των δυνάμεων κατοχής} αποτελεί τυπικόν αδίκημα χωρίς να απαιτείται απόδειξις δόλου».

  Δηλαδή η συγκρότηση κυβέρνησης υπό τις εντολές ξένων δυνάμεων και προς διευκόλυνση των δικών τους συμφερόντων, εναντίον της χώρας και του λαού της θεωρείται ως δωσιλογισμός και εθνική προδοσία , χωρίς να χρειάζεται απόδειξη δόλου ή προθέσεων. Δηλαδή από τη στιγμή που κάποιος συμμετέχει ή στηρίζει μιά δοτή κυβέρνηση υπό καθεστώς εκβιασμού ξένων δυνάμεων, τότε μπορεί να δικασθεί ως δωσίλογος ή εθνοπροδότης , ανεξάρτητα από τι νομίζει ο ίδιος γιά την πράξη του αυτή , ή τι θεωρεί ότι εξυπηρετούσε. Πηγή : Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» {21 – 2- 1945}.

  Εν ολίγοις με βάση το δεδικασμένο της σχετικής νομολογίας , όλες οι κυβερνήσεις από το έτος 2010 μέχρι και σήμερα είναι εθνοπροδοτικές και τα μέλη τους δωσίλογοι εθνοπροδότες . Κι’ αυτό καθ’ ομολογίαν τους , αφού λόγω της αλαζονείας της εξουσίας ομολογούν θρασύτατα τα εξής :

  α} «Δεν διαβάζουν τα νομοσχέδια που ψηφίζουν. β} Τα εν λόγω νομοσχέδια τους τα στέλνουν οι αφέντες τους Νεοναζί Γερμανοί στη γλώσσα τους ή στην αγγλική. γ} Τα ψηφίζουν χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενό τους .

  Επειδή δε το μοναδικό αντιμνημονιακό κόμμα ο Λ.Σ.Χ.Α. έχει δηλώσει ότι θα στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τους εν λόγω δωσίλογους που εκτελούν τις διαταγές των αφεντικών τους Νεοναζί Γερμανών, έδωσαν εντολή στα ελεγχόμενα από αυτούς μνημονιακά Μ.Μ.Ε. που τα έχουν χρηματοδοτήσει με δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού, να διαδίδουν ψευδώς ότι το εν λόγω κόμμα είναι ναζιστικό !…

  Ποίοι διαδίδουν αυτές τις δυσφημιστικές αερολογίες ; Οι πραγματικοί νυν υπάλληλοι των νεοναζί κατακτητών της Ελλάδας που θεσμοδοτούν υπέρ τους ψηφίζοντας τα νομοσχέδια της υποδούλωσης των Ελλλήνων και της ληστείας της περιουσίας του ελληνικού λαού, που τους στέλνουν στη γλώσσα τους οι νυν νεοναζί αφεντικά και πάλι των κομμουνιστών, όπως και κατά τον Β’ Π.Π. που ήσαν σύμμαχοι ο Χίτλερ με τον πατερούλη τους Στάλιν.

  Αν ψευδολογώ αναμένω επίσημη διάψευση και μήνυση από τον σταλινικό ρεβανσιστή κομμουνιστή, υπάλληλο των Νεοναζί υπουργό Δικαιοσύνης λαλίστατο κ. Κοντονή , ή από τον ενισχυόμενο και με επιδόματα απορίας επίσης ρεβανσιστή κομμουνιστή βουλευτή και δήθεν αντιστασιακό {που και πως ;} ατρόμητο σύντροφο {φρουράααα} επίσης κρατικοδίαιτο άπορο με {8.000} ευρώ μηνιαίως , από τους πεινώντες Ελληνες κ. Μπαλαούρα . 14-10-2017 Φ.Π.

  Υ.Γ. 5-1-2018 Φ.Π. Γιατί ψευδολογεί περί της δήθεν ευκαιρίας για τη λύση του προβλήματος των Σκοπιανών ο κομμουνιστής πρωθυπουργός της Ελλάδα ; Μήπως φοβάται ότι θα απωλέσει την εξουσία και δεν θα προλάβουν οι σταλινικοί κομμουνιστές να πραγματοποιήσουν τον διαμελισμό της Ελλάδας ; Τι έχει να κερδίσει η Ελλἀδα αν συμφωνήσει με τους Σκοπιανούς και τι έχει να χἀσει αν παραμείνει η κατἀσταση ως έχει ;

  Οπως είναι γνωστόν οι κομμουνιστές που κυβερνούν την Ελλάδα σήμερα και οι Σκοπιανοί σύμμαχοί τους βύθισαν την Πατρίδα μας στο πένθος και στο σκοτάδι , από το τέλος Μαρτίου 1946 , μέχρι το τέλος Αυγούστου 1949. Το δε ζητούμενο ήταν η απόσπαση της Μακεδονίας και της Θρἀκης από την Ελλἀδα .
  Δηλαδή οι απόγονοι των συμμοριτών προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τον διαμελισμό της Ελλἀδας , με την παραχώρηση της Μακεδονίας στους συμμἀχους τους και εκπαιδευτές τους Σλἀβους στο “Μπούλκες”, και στους πρἀκτορες της ΜΙΤ την ελληνική Θρἀκη.
  Επειδή όμως υπἀρχει το δεδικασμένο περί “Εθνοπροδοτών”, θα συνιστούσα στον κ. Τσίπρα να μην τολμήσει αυτή την προδοσία. 5-1-2018 Φ.Π.

  Αρέσει σε 2 άτομα

 5. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 6. ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ =ΦΑΙΣΤΑΣ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ said

  ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ,ΕΣΥ Κ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΟΥ -ΠΡΟΔΩΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΧΕΙ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ,ΑΝΘΕΛΛΛΗΝΑ ΤΣΙΠΡΑ

  Μου αρέσει!

 7. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  «.«Παράθυρο ευκαιρίας για λύση – Ώρα να πάρουμε αποφάσεις» «

  Πραγματι. Παραθυρο «ευκαιριας», για τα αμερικανοκομουνια του τσιριζα και τον ξευτελισμενο ανθρωπακι καμμενο, να ξεπουλησουν την Μακεδονια και την Ελληνικη ιστορια – ο καμμενος για την καρεκλα & ο τσιπρας γιατι αυτο εινσι το dna του καθε κομουνιστη – τωρα που η Ελληνικη κοινωνια προσπαθει να επιβιωσει εντος μιας μεθοδευμενης στρατηγικης Εθνικης & κοινωνικης αποδομοσης κι αφαιμαξης σε εργασια σε οικονομια σε δημογραφθκο και με τον στοχευμενο εποικισμο απο ισλαμιστες.

  ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ….

  Αρέσει σε 1 άτομο

 8. Κωστας said

  Κωστας

  Το κομμα Συριζα ειναι το Τουρκικο Κομμα στην Ελλαδα.

  Η Κυβερνηση ειναι υπο τον πληρη ελεγχο της Τουρκιας και του Ερντογαν

  Οι Τουρκοι δια μεσου του Τσιπρα προσπαθουν να θεσουν υπο τον πληρη ελεγχο τους την Δικαιοσυνη.

  Εχουν ηδη τοποθετησει Οθωμανους σε κυριες θεσεις στην Ελλαδα. πχ Στον Δικηγορικο Συλλογο

  Στελεχη του Πασοκ και της ΝΔ, στο παρελθον σε Υπουργικες Θεσεις,και σε θεσεις κλειδια στο Τραπεζικο συστημα.

  καθως επισης σε θεσεις συμβουλων στο Κεντρο Στρατηγικου Σχεδιασμου της Τουρκιας.

  Καληνυχτα

  Κωστας 5/1/2018

  Αρέσει σε 2 άτομα

 9. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  αλλο ενα διατεταγμενο0 ξεπουλημα Αλεξη μας?

  διεταχθης?

  γιατι εμεις

  καμια …βια δεν ειχαμε!

  αρα….

  Ναι σε ολα εεε?

  και στα εθνικα μας θεματα?

  ρε

  η ελλαδα δεν ειναι τσιφλικι σου!

  δεν εξουσιοδοτησαμε κανερνα κερατα

  να ..πουλησει την ελλαδα!

  βεβαια…τιποτα το παντοτινο…

  αυριο θα εχει ισως..

  ειδικα ..δικαστηρια…

  ετσι που γυριζει ο τροχος

  περιμενες με ενα …35

  ΝΑ ΓΙΝΕΙς ΠΟΤΕ..ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?

  ΟΧΙ ΕΕΕ?

  ΕΓΙΝΕς ΟΜΩς…

  ΕΕΕ…ΠΟΙΟς ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ…

  ΑΝ…ΒΓΕΙ…ΚΑΝΕΝΑς ΦΑΣΙΣΤΑς…ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

  Αρέσει σε 2 άτομα

 10. Aκέλας said

  …Αλέξη, πλάκα έχεις!…Το «κόλπο» το έχεις ξανακάνει!… Κάνεις την άρνηση κατάφαση και…καθάρισες,τι μας ρωτάς τώρα;

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: