Σε χαμηλά επίπεδα 9 ετών το κόστος δανεισμού της Ελλάδος


Σημαντική αποκλιμάκωση καταγραφεί το κόστος δανεισμού της Ελλάδος γεγονός που αποτυπώνει τη σημαντική αποκλιμάκωση του ρίσκου χώρας.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα 9 ετών με τους επενδυτές να προχωρούν σε αγορές βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων χρεογράφων.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε σήμερα στο 4,3%, από 4,5% στη χθεσινή συνεδρίαση. Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης με το γερμανικό ομόλογα αναφοράς βρέθηκε στις 407 μονάδες βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2010.

Η απόδοση του διετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα στο 2,15%, από 2,4% στη χθεσινή συνεδρίαση, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριου του 2010.

Ο Charles Seville, διευθυντής του οίκου αξιολόγησης Fitch από το βήμα του 19ου Ετήσιου Συνεδρίου Invest in Greece που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη η Capital Link δήλωσε χθες πως η αναβάθμιση της αξιολόγηση της Ελλάδας σε «Β-» από «CCC» έγινε λόγω της βεβαιότητας πως η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδος θα είναι προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις και ως εκ τούτου δεν υπάρχει θέμα αναστροφής των όσων θετικών έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια στην ελληνική οικονομία.

Μπροστά σε πολυπληθές κοινό επενδυτών, αναλυτών και πολιτικών ο Charles Seville εστίασε στη μείωση του ρίσκου στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδος, λέγοντας ότι η επόμενη κυβέρνηση (.σ.σ. χωρίς να κατονομάσει τη Νέα Δημοκρατία) θα συνεχίσει την πορεία υλοποίησης των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων γεγονός που αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση του προγράμματος.

«Κατά την άποψη μας, το πολιτικό σκηνικό έχει γίνει πιο σταθερό και το ρίσκο ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αντιστρέψει τα πολιτικά μέτρα του προγράμματος του ESM είναι περιορισμένο», είπε και προσέθεσε πως η Fitch Ratings εκτιμά ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα βελτιωθεί, καθώς και ότι η αύξηση του ΑΕΠ και η δημοσιονομική πειθαρχία θα εξακολουθήσουν.

cnngreece

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σε χαμηλά επίπεδα 9 ετών το κόστος δανεισμού της Ελλάδος”

 1. Και φυσικά τα ΜΜΕ της διαπλοκής το κάνουν γαργάρα.

  Βλέπεις δεν τους δίνει η σημερινή κυβέρνηση θαλασσοδάνεια με εγγύηση αέρα κοπανιστό,τζάμπα άδειες και χορηγίες όπως η συμμορία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

  Και άσε τα κομματόσκυλα της Νουδούλας σας τον Μπεγκαράκο να λένε τα δικά τους….

  Αφού με τους «προηγούμενους» (δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ) περνούσε καλύτερα όπως είχε πει πρόσφατα.

  Τον τάιζαν καλά,έχασε τη μάσα τώρα το κοπρόσκυλο.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s