olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Οι ξεκάθαρες θέσεις της Ελλάδας και τα βήματα προσέγγισης στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Posted by kalinda στο Δεκέμβριος 8, 2017

 

 

IMG_3657ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΥ

Σε θετική αποτίμηση της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν προχωρούν στην κυβέρνηση, τόσο σε ουσιαστικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Σε ότι αφορά στην επικοινωνία, θεωρείται ότι ο πρωθυπουργός απάντησε σε όλα τα θέματα που άνοιξε ο Τούρκος πρόεδρος και επιπλέον είπε αλήθειες (όπως για την εισβολή στην Κύπρο και την Αγιά Σοφιά) που έως τώρα δίσταζαν να τις εκφράσουν οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου.

Ωστόσο, το σημαντικό αποτέλεσμα της επίσκεψης είναι στον διπλωματικό τομέα. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, έγινε ένα ουσιαστικό πρώτο βήμα για την ευόδωση του στόχου να φτιαχτούν απευθείας δίαυλοι επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. Αν και παραμένει στοίχημα η τελική αντίδραση της Τουρκίας σε όλα αυτά, είναι σημαντική η καταρχήν συμφωνία για την επανέναρξη των συνομιλιών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με ενεργή συμμετοχή της στρατιωτικής ηγεσίας και της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για την υφαλοκρηπίδα, τα νέα μέτρα συνεργασία για την αποσυμφόρηση των νησιών στο ζήτημα του προσφυγικού, τη σύσταση Μικτής Οικονομικής Επιτροπής και την προώθηση σειράς έργων υποδομών.

Τέλος, κυβερνητικές πηγές δεν κρύβουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να πρόβαλε αρκετές διεκδικήσεις της χώρας του, αλλά η σημαντική έκπληξη ήταν οι παραδοχές του για την μειονότητα της Θράκης, ότι δηλαδή αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδας.

2 Σχόλια to “Οι ξεκάθαρες θέσεις της Ελλάδας και τα βήματα προσέγγισης στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν”

 1. Ευριπίδης Μπίλλης said

  ΠΑΡΑΡΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΤΟΓΑΝ

  Α. Το αν καλώς ή κακώς προσεκλήθη, ελλείψει στοιχείων, δεν μπορεί να κριθεί

  Β. Ο κ. Παυλόπουλος, όντας διακοσμητικός πρόεδρος.
  • Ή υπερέβη τις αρμοδιότητες του ή προφανώς είχε εξουσιοδότηση και άδεια να προβεί στην τετ α τετ συζήτηση με τον Ερτογάν.
  • Που τη διαφήμιζε πολύ πριν συνεχώς και βλακωδώς η ΕΡΤ.
  • Επομένως ήταν άτοπη και προσβλητική για το θεσμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η εις στο τέλος αναδίπλωση του με ότι είπε ότι δεν είχε τις αρμοδιότητες κτλ.
  • Θα μπορούσε να περατώσει τη συζήτηση με πλέον αξιοπρεπή τρόπο.
  • Έδειξε επίσης στο τέλος, αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση, επαναλαμβάνω στο τέλος, πολύ λίγος για την αποστολή που προφανώς ανέλαβε.

  Γ. Ο κ. Τσίπρας πλην ορισμένων ορθών επισημάνσεων και απαντήσεων του, προέβη στο «λάθος;;;»
  • Να δικαιολογήσει τον Ερτογάν και να ομιλήσει για ορθή εφαρμογή της συνθήκης της Λωζάνης.
  • Και επειδή αυτό ακoλούθησε τα όσα έλεγε ο Ερτογάν για την Ελληνική Θράκη.
  • Συμπεραίνεται ότι η παρατήρηση του κ. Τσίπρα αφορούσε την Θράκη.
  • Και συνεπώς είναι πολύ ανησυχητική.
  • Ιδιαίτερα αν σκεφτούμε τους διάφορους Χριστόπουλους του ΣΥΡΙΖΑ και το τουρκικό προξενείο.

  Δ. Παραπλανητική και ανακριβής η Ελληνική δήλωση.
  • Περί δήθεν άρσης του casus belli (που έχει σχέση με τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια με βάση το διεθνές δίκαιο).
  • Επειδή ο Ερτογάν είπε ότι η τουρκία δεν διεκδικεί Ελληνικά εδάφη (χωρίς «έξυπνα» να διευκρινίσει ούτε Ελληνικά νησιά).

  Ε. Αυτή η συνεχής επίσκεψη των τούρκων στην Ελληνική Θράκη με την διαχρονική ανοχή του Ελληνικού κράτους,
  • Προφανώς υποκρύπτει πολλά.

  ΣΤ. Για την συζήτηση του κ. Παυλόπουλο με των Ερτογάν παρατηρούνται τα εξής.
  • Θρασύτατα μίλησε για δήθεν προστασία των ελάχιστων εναπομείναντων Ελλήνων τις Κωνσταντινούπολης (ξέχασε την Ίμβρο και Τένεδο) που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν περισσότεροι από 500.000.
  • Ξεχνώντας τα σχετικά πρόσφατα Σεπτεμβριανά αλλά και την τελική μέχρι εξαφάνισης εκδίωξη των Ρωμιών από την πατρίδα τους την Κωνσταντινούπολη, το 1964-65
  • Ενώ οι μουσουλμάνοι της Ροδόπης ποτέ δεν υπέστησαν εκδίωξη.
  • Γιατί ως είχε πει το 1965 ο «υπερηφάνως» και βλακωδώς ο τότε ΥΠΕΞ του δήθεν γέρου της Δημοκρατίας (όποιος διαφωνεί να τον ενημερώσω) Κωστόπουλος, εμείς είμαστε «πολιτισμένη» χώρα.
  • Ξέχασε και τους διαχρονικούς διωγμούς των Ελλήνων της τουρκίας με τη συνεχή παραβίαση από το 1922 της συνθήκης της Λωζάνης
  • Δείτε την εξαιρετική αποτύπωση των εγκληματικών διωγμών των Ελλήνων της τουρκίας με παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης, από το 1922 και μετά, ως αποτύπωσε τις εγκληματικές αυτές παραβιάσεις ο εξαίρετος Έλληνας της Κωνσταντινούπολης Βασίλης Κυρατζόπουλος.
  The violations of the Treaty of Lausanne by the Turkish Republic 1923 to 1999https://www.academia.edu/6487178/The_violations_of_the_Treaty_of_Lausanne
  • Θρασύτατα είπε να μην λάβουμε προς το παρόν υπόψην τις κατ αυτόν διαφορές μας, δηλαδή τις θρασύτατες απαιτήσεις του για Αιγαίο, Θράκη , Κύπρο κτλ , και μέλι γάλα να τον εξυπηρετήσουμε σε ότι επιθυμεί και τον συμφέρει.
  • Θέλοντας να αλώσει την Ελληνική Θράκη οικονομικά είπε διάφορα ψεύδη για το κατά κεφαλήν εισόδημα σε άλλα μέρη της Ελλάδας σε σχέση με την Ελληνική Θράκη.
  • Για να δείξει ότι δήθεν οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης υφίστανται οικονομικούς διωγμούς.
  • Έμπλεξε δύο διαφορετικά θέματα, τον Πατριάρχη που έχει μόνον θρησκευτικές αρμοδιότητες (και παρ όλα αυτά εμποδίζει το άνοιγμα της σχολής της Χάλκης) με το θέμα του μουφτή Θράκης που δεν είναι μόνον θρησκευτικός ηγέτης.
  • Ζήτησε θρασύτατα «επικαιροποίηση» της συνθήκης της Λωζάνης (που με βάση το διεθνές δίκαιο δεν επικαιροποιείται, για να δικαιολογήσει τις θρασύτατες απαιτήσεις του σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο κτλ.
  • Ζήτησε να τον «ευχαριστήσουμε», γιατί μετά την βάρβαρη εισβολή της τουρκίας στην Κύπρο και την θεατρική τότε αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, του συμφωνήσαντα την ελεύθερη εισβολή των τούρκων στην Κύπρο «εθνάρχη» Καραμανλή, μας επέτρεψε είπε να επανέλθουμε στα ΝΑΤΟ.
  • Μίλησε για το σχέδιο Ανάν εκτουρκισμού της Κύπρου κατηγορώντας μας θρασύτατα ότι δεν το είχαμε αποδεχθεί ενώ αυτός βεβαίως το είχε δεχθεί.
  • Δεν μίλησε για την μη εφαρμογή εκ μέρους του πρωτοκόλλου της Άγκυρας για την Κυπριακή Δημοκρατία που ο ίδιος υπέγραψε και ουδείς του το θύμισε.

  Μου αρέσει!

  • Κομαντάντε Γνήσιος said

   ΕΥΓΕ ΔΙΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΑΛΗΘΗ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ !!
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΥΛΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΕΘΝΟΜΕΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΓΕΝΗΤΣΑΡΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ΅ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗΝ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΔΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΘΝΙΚΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑΝ !!!!!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: