olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Βαρύτατες καταγγελίες Βερναρδάκη για δημόσια απάτη στο θέμα των πλειστηριασμών από ΜΜΕ!

Posted by olympiada στο Δεκέμβριος 5, 2017

«Καταγγέλλουμε όλη τη διαδικασία της απαράδεκτης δημόσιας απάτης γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών» δήλωσε ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου υπουργός Επικρατείας, βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», διαψεύδοντας δημοσιεύματα περί κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.

«Εδώ γίνεται μία σκόπιμη παρανόηση. Το χειρότερο πράγμα, που μπορεί κανείς να επισημάνει σε αυτήν την ιστορία, είναι ότι ζούμε μία απαράδεκτη περίοδο κατασκευής ψευδών ειδήσεων, οι οποίες, αν μεν προέρχονται από ανεύθυνους παράγοντες, μπορούμε να το προσπεράσουμε, αγνοώντας το, αλλά όταν προέρχονται από σοβαρούς -υποτίθεται- παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας, αυτό πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα» επισήμανε ο υπουργός και εξήγησε:

«Εμφανίζονται ως περιπτώσεις πλειστηριασμών, περιπτώσεις οι οποίες δεν εντάσσονται σε αυτό το οποίο συζητάμε, δηλαδή προστασία από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, φτωχών και λαϊκών νοικοκυριών, έως το ποσό, το οποίο προστατεύεται βάσει της επίσημης νομοθεσίας του νόμου Κατσέλη και αργότερα του νόμου Σταθάκη. Σύμφωνα με τον νόμο, που έχει ψηφιστεί, για τα πολύ φτωχά νοικοκυριά προβλέπεται, όχι μόνο το ακατάσχετο, αλλά σε περίπτωση ρύθμισης ακόμη και η καταβολή από μέρους του κράτους της δόσης, η οποία έχει συμφωνηθεί».

«Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας έως 300.000 ευρώ δεν μπορεί να γίνει και αναφερόμαστε σε χρέη, που έχουν δημιουργηθεί προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο» διαβεβαίωσε, διευκρινίζοντας: «Εάν μιλάμε για χρέος ιδιωτικό, είναι προφανές ότι μιλάμε για κάτι άλλο» και εκτιμώντας πως «προφανώς μπερδεύονται σκοπίμως οι περιπτώσεις ιδιωτικού χρέους, που εντάσσονται σε τελείως διαφορετική κατηγορία».

Σε ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και τα προαπαιτούμενα, που απομένει να υλοποιηθούν μετά την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (Staff level agreement), μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των ευρωπαϊκών θεσμών, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε: «Έχουμε ήδη προετοιμαστεί ό,τι χρειάζεται να νομοθετηθεί, θα νομοθετηθεί τις επόμενες μέρες και στις αρχές του χρόνου και είναι βάσει ενός προγραμματισμού, που τηρείται απαρέγκλιτα».

Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις τις αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση «έδωσε πολλά» για να κλείσει η αξιολόγηση, ο υπουργός είπε: «Ήταν η πιο εύκολη αξιολόγηση, η οποία δεν είχε πολύ βάρος στις διαπραγματεύσεις και κινήθηκε στις ράγες που είχαν προδιαγραφεί. Οι εκκρεμότητες που υπήρχαν αφορούσαν κυρίως το ύψος των επιδομάτων του λεγόμενου κοινωνικού προϋπολογισμού. Τελικά καταφέραμε ο κοινωνικός προϋπολογισμός να είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι ακραίες απόψεις που είχαν εκφραστεί, κυρίως όσον αφορά τα επιδόματα της αναπηρίας, δεν έπεσαν πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων -είχαν τεθεί κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ κάποια στιγμή- αλλά και σε αυτό το θέμα οι διαπραγματεύσεις κύλησαν τελείως ομαλά, πολύ γρήγορα, χωρίς καινούριες απαιτήσεις, χωρίς περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση και νομίζω ότι -όπως είπαν και οι εκπρόσωποι των θεσμών και καταγράφηκε χθες στο Eurogroup- ήταν η πιο εύκολη, η πιο γρήγορη και ομαλή πορεία διαπραγμάτευσης, που έχει γίνει αυτά τα 2,5 χρόνια».

Σε ό,τι αφορά την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Εργασίας για την απεργία διευκρίνισε πως «είναι θέμα νομοτεχνικό καθαρά, πρέπει να υπάρξει μία καλύτερη νομοτεχνική προετοιμασία και θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες». «Πρέπει να προσδιοριστεί ακριβώς η ρύθμιση αυτή, διότι αφορά συγκεκριμένες διαδικασίες και συγκεκριμένες βαθμίδες αντιπροσώπευσης -προφανώς δεν μπορεί να αφορά τριτοβάθμιες οργανώσεις, πανελλαδικές- δηλαδή πρέπει να υπάρξει μία άρθρωση πιο τεχνική και πιο εργασιακή, θέλοντας να εξασφαλίσει και το δικαίωμα της απεργίας, αλλά και της ομαλής διαδικασίας για την απόφαση μιας απεργίας. Αποσύρθηκε για να επανέλθει εν ευθέτω χρόνω» εξήγησε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην εκλογή του Πορτογάλου υπουργού Οικονομικών, Μάριο Σεντένο στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup ο κ. Βερναρδάκης εκτίμησε πως «οπωσδήποτε είναι μία καλή εξέλιξη, υπό την έννοια ότι προέρχεται από μία χώρα του Νότου και η ελληνική κυβέρνηση υποστήριξε αυτή την υποψηφιότητα». «Δεν είναι μόνο ιδεολογικό το ζήτημα, είναι και ένα ζήτημα εγγύτητας στο πρόβλημα οικονομικής κρίσης, που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει συνολικά ο ευρωπαϊκός νότος και κυρίως οι χώρες της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας αυτά τα χρόνια. Είναι προφανές, επίσης, ότι το κλίμα αλλάζει και από τις πολύ σκληρές και δογματικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πια το κέντρο βάρους μετατοπίζεται» παρατήρησε.

Ερωτηθείς για τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, ο υπουργός ανέφερε: «Με όρους και με κανόνες Δημοκρατίας προφανώς είμαστε πάντα υπέρ της συνεργασίας των δύο χωρών, του σεβασμού των δικαιωμάτων των λαών τους. Υπό αυτή την προϋπόθεση προφανώς επιζητούμε την καλή γειτονία και σε αυτό το πλαίσιο η επίσκεψη Ερντογάν θα συμβάλει σε αυτό το κλίμα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

15 Σχόλια to “Βαρύτατες καταγγελίες Βερναρδάκη για δημόσια απάτη στο θέμα των πλειστηριασμών από ΜΜΕ!”

 1. Geoman. said

  Υπάρχουν οργανωμένες ομάδες ανθρώπων που έναντι αμοιβής σταματάνε πλειστηριασμούς.
  Ψάχνουν κάποιο πλειστηριασμό (σπίτι), πριν από αυτόν του (πελάτη) τους και καταστρέφουν τη διαδικασία.
  Οι τράπεζες κάνουν πλειστηριασμούς εδώ και πολλές δεκαετίες. Κάτι που είναι φυσιολογικό και επόμενο όταν κάποιος δεν πληρώνει.
  Στις μέρες μας έχουν σταματήσει πλειστηριασμούς καραβιών, κατοικιών 500+τμ,, σκαφών αναψυχής, πολυκατοικιών, εργοστασίων, φορτηγών κλπ κλπ.
  Αν κάποιος θέλει να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα δανεικά και αγύριστα που κάποιοι πήραν από τις τράπεζες, είναι δικαίωμά του.
  Εγώ δε μπορώ να πληρώνω άλλο τις τράπεζες χωρίς να φταίω. Χωρίς να έχω πάρει ούτε 1 ευρώ δάνειο.
  Σε όποιον δεν αρέσουν οι πλειστηριασμοί ας πάει να πληρώσει αυτός τα χρέη των άλλων, για να μη γίνονται.

  Μου αρέσει!

 2. […] Περισσότερα […]

  Μου αρέσει!

 3. Παπαγαλε θελεις μαιντανο? said

  OI ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ

  Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία αγωνιστών του Κινήματος Δεν Πληρώνω, προσήλθε στον Πταισματοδίκη προκειμένου να υποβάλλει εγγράφως συμπληρωματικό υπόμνημα και ένορκες καταθέσεις, για την υπόθεση της μήνυσης των εκπροσώπων του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Λεωνίδα και Ηλία Παπαδόπουλου, προς τους συμβολαιογράφους Ρούσκα και Μπαρλαμά και τους υπαλλήλους-δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, Φιλιππίδη, Βουλαρίνο και Νικολάου.
  Η μήνυση αυτή αφορά στα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης και απαντά επί της ουσίας σε όλον αυτό τον πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας που δέχθηκε το Κίνημά μας από μερίδα των ΜΜΕ και την ηγεσία των συμβολαιογράφων. Η συντεταγμένη επίθεση λάσπης έγινε προφανέστατα, κατ’εντολή της μνημονιακής κυβέρνησης, της τρόικα και των τραπεζιτών, προκειμένου να θιγεί το ηθικό μας πλεονέκτημα στη μάχη αυτή που δίνουμε εδώ και 4 χρόνια ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.
  Παρά τα ψέματα και την λάσπη των καλοταϊσμένων παπαγάλων, ότι δήθεν διασώζουμε με τον αγώνα μας στα Ειρηνοδικεία πλοία, κότερα, πισίνες και βίλες στην Εκάλη, ο υπό φτωχοποίηση και διαρκή λεηλασία ελληνικός λαός, δεν πίστεψε την εξοργιστική τους προπαγάνδα.
  Παρά τις συκοφαντίες του υπόδικου για το παραδικαστικό κύκλωμα νο2 και προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Γεωργίου Ρούσκα και της συνεργάτιδός του Μελπομένης Μπαρλαμά, ότι δήθεν υποκινούμαστε με το αζημίωτο από “στρατηγικούς κακοπληρωτές” και ότι δήθεν οι πλειστηριασμοί που διενεργούνται στα Ειρηνοδικεία δεν αφορούν πρώτες κατοικίες, ο ελληνικός λαός που βιώνει το τεραστίων διαστάσεων πρόβλημα, δεν πείστηκε.
  Μετά από τον τετραετή αγώνα μας, μετά από τη ματαίωση χιλιάδων πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας, μετά από σφοδρή κόντρα με την τραπεζοκρατία, τα funds, τις μνημονιακές κυβερνήσεις και το κύκλωμα μιας μικρής μειοψηφίας πλειστηριατζήδων συμβολαιογράφων, ήρθε ο συμβολαιογραφικός κόσμος να τοποθετηθεί επίσημα πλέον, κατά της εκποίησης της λαϊκής περιουσίας και κατά του σκανδάλου των επερχόμενων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
  9 στους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα πλέον, έχουν λάβει αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, αποχής από τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους και άρνησης υπογραφής σύμβασης για την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών.
  Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων και ουσιαστικά της ναρκοθέτησης της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από το Κίνημά μας, ήρθε η απάντηση των διεθνών αρπακτικών δια στόματος Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου, στο οποίο ζήτησαν αυστηρά μέτρα ποινικοποίησης του Κίνήματός μας και της δράσης του ενάντια στους πλειστηριασμούς και επίσπευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
  Έσπευσαν ως πρόθυμοι Χατζατζάρηδες, οι Τσακαλώτος και Τζανακόπουλος να καθησυχάσουν τους τροϊκανούς, να διαβεβαιώσουν ότι θα προστατεύουν τους πλειστηριατζήδες συμβολαιογράφους και ότι θα ποινικοποιήσουν αυτεπαγγέλτως τη δράση του Κινήματός μας.
  Εμείς δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Εμείς δεν κάνουμε βήμα πίσω. Χθες Τετάρτη βρεθήκαμε σε ακόμη μία δράση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών να περιφρουρήσουμε την λαϊκή περιουσία.
  Σήμερα Πέμπτη, συνεχίζουμε το νομικό αγώνα ενάντια στους κατ’επάγγελμα συκοφάντες του Κινήματός μας, εντολοδόχους των τραπεζιτών. Το Κίνημά μας θα νικήσει και ο Λαός μας δεν θα εξοντωθεί από τα ντόπια και διεθνή αρπακτικά, ό,τι νόμους και να επινοήσουν, ό,τι μέτρα και να ψηφίσουν. Η ήττα τους στο πεδίο της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας θα είναι και η πολιτική τους ταφόπλακα.
  Δείτε παρακάτω το βίντεο από της δηλώσεις του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, του δικηγόρου μας Κώστα Ζηκογιάννη και του Ηλία Παπαδόπουλου από το Πταισματοδικείο Αθηνών, στο περιθώριο της κατάθεσης του μηνυτήριου υπομνήματος
  https://www.kinimadenplirono.gr/to-kinima-den-plirono-stelnei-sta-dikastiria-rouska-mparlama-kai-papagalous-tou-skai/

  Μου αρέσει!

  • Geoman. said

   Ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων όμως, πριν από 2 μήνες περίπου, κατήγγειλε τη διακοπή της διαδικασίας πλειστηριασμού ενός καραβιού.
   Αυτό δε το ανέφερες στο λόγο σου.
   Εννοείται ότι είμαι υπέρ της προστασίας της 1ης και μόνο κατοικίας, υπό όρους και προϋποθέσεις φυσικά.
   Διότι μπορεί να είναι πρώτη κατοικία, αλλά ο οφειλέτης να έχει και 5-6 οικόπεδα,1-2 εξοχικά, και 2-3 αυτοκίνητα, καταθέσεις στο εξωτερικό κλπ, τα οποία δε τα πουλάει να ξεχρεώσει, ποντάροντας στην προστασία του Νόμου, και αφήνοντας εμάς τα κορόιδα να πληρώσουμε τα χρέη του, μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών…….
   Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις δανείων.
   Το παραπάνω είναι σύνηθες.
   Έβαλε ενέχυρο μόνο το σπίτι έτσι ώστε να μη μπορεί να του το πάρουν, και δεν πληρώνει φράγκο στην υγεία των κορόιδων.
   Η τράπεζα δε μπορεί να του πάρει τα εξοχικά ή τα οικόπεδα, παρά μόνο το ενεχυριασμένο σπίτι που είναι 1η κατοικία………………….
   Το κίνημά σας λοιπόν προστατεύει, άθελά του φυσικά, και πολλούς τέτοιους μπαταχτζήδες.

   Μου αρέσει!

 4. Παπαγαλε θελεις μαιντανο? said

  ΠΡΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

  ήρθε η απάντηση των διεθνών αρπακτικών δια στόματος Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου, στο οποίο ζήτησαν αυστηρά μέτρα ποινικοποίησης του Κίνήματός μας και της δράσης του ενάντια στους πλειστηριασμούς και επίσπευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

  Μου αρέσει!

 5. Παπαγαλε θελεις μαιντανο? said

  Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΚΑΙ Ο ΝΤΑΙΣΕΜΠΛΟΥΜ ΖΟΥΝ
  ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ

  Μου αρέσει!

 6. Geoman. said

  Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις που κάποιοι συμπολίτες μας πούλησαν τα πατρικά τους (παλιά σπίτια) σε προάστια της Δυτικής (φτωχής) Αθήνας, και με δανεικά, αγόρασαν πολυτελή διαμερίσματα στα Βόρεια-Νότια (πλούσια) προάστια, σκάφη αναψυχής, εξοχικά, βίλες, κλπ κλπ.
  Τώρα χρωστάνε τα κέρατά τους στις τράπεζες και διαμαρτύρονται για τα περιουσιακά στοιχεία, που νομίζουν ότι είναι δικά τους, ενώ τα πήραν με δανεικά.
  Είναι μια πολύ κλασσική περίπτωση λάθος επιλογής, που κληθήκαμε εμείς οι υπόλοιποι να πληρώσουμε, με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.
  Είναι πρώτη κατοικία.
  Δεν αντιλέγω.
  Αλλά πλήρωσα εγώ τη μακακία του κάθε νεόπλουτου βλάκα που έκανε λάθος επιλογή.
  Ναι να προστατευθεί και αυτός.
  Αλλά όχι να σταματάνε πλειστηριασμούς μικροεφοπλιστών και άλλων λαμόγιων και να βγαίνει όλη η συμμορία και να σκούζει στα κανάλια των τσαμπατζήδων.
  Όλοι οι πολίτες αν το ψάξουν, θα δούν ότι πληρώνουν τις μαλακίες ορισμένων που νόμιζαν ότι έγιναν νοματαίοι……
  Υπάρχουν απίστευτες ιστορίες απάτης, που αν τις ήξερε ο κόσμος, θα διαδήλωνε υπέρ των πλειστηριασμών.
  Τόσο πολύ.
  Πληροφοριακά σας λέω ότι Νο1 Πανελλαδικά, περιοχή με κατά κεφαλή χρέη είναι η Σαντορίνη, όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο.
  Μια Σαντορίνη που τα έσοδα-κέρδη της έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια………………………………..
  Στην υγεία υμών των κορόιδων λοιπόν πίνουν το ποτάκι τους ήσυχοι, όσο εμείς διαμαρτυρόμαστε …………………………..

  Μου αρέσει!

 7. ο Γιωργος said

  Τα ειδοποιητηρια της ανωνυμης εταιριας για μετρα που θα παρουν για χρεη που δεν εχει ο κοσμακης ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ γιατι ειναι; Για να μας εχετε σε ομηρεια να μας λετε οτι οσο ειστε στα πραγματα δεν κανετε κατασχεσεις σε μικρα εισοδηματα;
  Τον μελετησατε καλα τον εκβιασμο; Να ψοφατε στο πεζοδρομιο δεν θα ξαναδειτε ουτε ενα ποτηρι νερο μαλακοπιτουρες.

  Μου αρέσει!

 8. Good morning Mr.Bond said

  Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ
  (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ)  Μου αρέσει!

 9. Konstantinos said

  Συνεχίζει να μας δουλεύει…
  Κυριάκος Μητσοτάκης: «Για τη Νέα Δημοκρατία,άμεση προτεραιότητα στο ζήτημα των πλειστηριασμών είναι ο διαχωρισμός ανάμεσα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και εκείνους που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία εξόφλησης των υποχρεώσεών τους.
  Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά είχαμε και θα έχουμε ως ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας, την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και πρωταρχικό μέλημα μου θα είναι η αποκάλυψη και η τιμωρία των στρατηγικών κακοπληρωτών.»

  Μου αρέσει!

 10. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: