olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Πως αποφύγαμε το απόλυτο ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ» του Σαμαρά, εστω και με απώλειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Posted by netakias.com στο Δεκέμβριος 4, 2017

Και φυσικά ολοι μιλάνε θεωρητικά, γιατί ακόμη δεν έχει βρεθεί αγοραστής, που πρέπει να πληρώσει για να αγοράσει. Γιατί σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που είχαν συμφωνήσει οι Σαμαροβενιζέλοι, οι «επενδυτές» ήθελαν να βάλουν χέρι χωρίς αντίτιμο, όπως χάρισε ο ΓΑΠ τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom κι όπως με την Fraport που δεν ήθελε να πληρώσει μπροστά, αλλά στον μέλλον, και η παρούσα κυβέρνηση απαίτησε να πείσει πρώτα το ρευστό στα δημόσια Ταμεία της Ελλάδας, για να προχωρήσει η συμφωνία

4 Σχόλια to “Πως αποφύγαμε το απόλυτο ξεπούλημα της «μικρής ΔΕΗ» του Σαμαρά, εστω και με απώλειες (ΒΙΝΤΕΟ)”

 1. ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΑΣ said

  Χαχαχαχαχαχαχαχαχα τι αριστερή ιδέα είσαι εσύ???
  Χααχαχαχχαχαχαχαχα πραγματικοί πατριώτες αριστεροί. .χαχααχχαχαχαχα

  Μου αρέσει!

 2. ΑΧ ΡΕ ΚΛΑΡΑ said

  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΟΑΝΟΗΤΟΣ ΣΩΠΑΣΕ.
  ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ.
  ΑΚΤΟΣ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ .
  ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΤΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ.
  ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ
  ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ
  ΤΟΥΡΚΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

  Μου αρέσει!

 3. Alexadros said

  ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: «Αιδώς αναίσχυντοι πολιτικοί – Θα έλθει η ώρα που θα πληρώσετε»
  25 ΝΟΕ 2017

  «Δεν μπορούν να μοιράζουν στις γκόμενές τους υπουργικές και βουλευτικές θέσεις»

  Η Ελλάδα μέρα με τη μέρα μετατρέπεται σε μπανανία
  Το ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία είναι γνωστό σε όλους. Έχουμε ένα καθεστώς κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης, όπου οι πολίτες προσέρχονται σε εκλογές και ψηφίζουν τους αντιπροσώπους τους βουλευτές, που υποτίθεται θα τους εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία.
  Και αυτό δεν είναι δημοκρατία, αλλά η ρεπάμπλικ που επέλεξαν τα δυτικά κράτη και υιοθέτησε και η Ελλάδα.

  Του Σάββα Καλεντερίδη

  Όμως, έστω και σ’ αυτό το καθεστώς, υπάρχει μια θεμελιώδης αρχή του κράτους δικαίου που θα πρέπει να τηρείται, για να είναι είναι έστω κατ’ ελάχιστον λειτουργικό και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και της πατρίδας. Είναι η αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

  Η Νομοθετική εξουσία, που αποτελείται από το σώμα των βουλευτών, νομοθετεί, η Εκτελεστική εξουσία, που ασκείται από την Κυβέρνηση και το κράτος, εφαρμόζει τους νόμους και η Δικαστική Εξουσία ελέγχει την εφαρμογή των νόμων αλλά και τη συνταγματικότητα του παραγόμενου νομοθετικού έργου.
  Στην Ελλάδα όλα αυτά έχουν παραβιασθεί βάναυσα και τα πάντα ελέγχονται ασφυκτικά από μια ευάριθμη και κλειστή ομάδα εξουσίας που εγκαθίσταται κάθε φορά στο Μέγαρο Μαξίμου.

  Από κει εκπορεύονται οι νόμοι, και οι βουλευτές, κυριολετικά ως πρόβατα, ψηφίζουν κατά πώς αποφασίζει και διατάσσει, λες και πρόκειται για λόχο νεοσυλλέκτων, η κλειστή ομάδα του Μαξίμου.

  Όσο για τη Δικαιοσύνη, ούτε αυτή μπορεί να παίξει το ρόλο της με βάση την αρχή της διάκρισης των εξουσιών, γιατί οι ανώτατοι δικαστές, άκουσον άκουσον, διορίζονται από την κυβέρνηση και ελέγχονται από τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης, δηλαδή από κείνους που κανονικά θα έπρεπε να ελέγχουν για τον τρόπο που ασκούν την εξουσία, που εφαρμόζουν τους νόμους και τηρούν το Σύνταγμα.

  Τραγέλαφος. Με άλλα λόγια, Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, όσον αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση και συγκεκριμένα την κλειστή ομάδα του Μαξίμου.
  Αυτό, σε συνδυασμό με το νόμο περί Ευθύνης Υπουργών και την ασυλία που απολαμβάνουν οι βουλευτές, μετατρέπει το καθεστώς σε κωμωδία και τη χώρα κυριολεκτικά σε μπανανία.

  Υπουργοί παρανομούν και έχουν το ακαταδίωκτο, παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα, το οποίο στο Άρθρο 4 αναφέρει ότι

  1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

  2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

  Αυτή η κατάσταση έχει ως συνέπεια την σταδιακή καταστροφή όχι μόνο της χώρας αλλά και του ίδιου του Ελληνικού έθνους.

  Αυτή η κατάσταση έχει ως συνέπεια να αναπαράγονται πάντα τα ίδια προβλήματα και οι ίδιες παθογένειες, ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα και το ποια πρόσωπα βρίσκονται στην κυβέρνηση.

  Και αυτό αποτελεί απόδειξη ότι το σύστημα αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο βουλευτής εκλέγεται κάθε τέσσερα χρόνια και δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες συνεχούς λογοδοσίας στους πολίτες τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Δηλαδή, ο βουλευτής και το εκάστοτε κυβερνών κόμμα παίρνει «λευκή επιταγή» και όποιος θέλει να κλέψει κλέβει μπροστά στα μάτια του κόσμου, όποιος θέλει να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία την ξεπουλά, μπροστά στα μάτια των ανήμπορων πολιτών, όποιος θέλει να εξευτελίσει την πατρίδα, την εξευτελίζει διεθνώς, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να αποτραπούν όλα αυτά, ή να λογοδοτήσουν όσοι διαπράττουν αυτές τις αθλιότητες.
  Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

  Δεν μπορεί οι εκάστοτε πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων να μοιράζουν στις γκόμενές* τους υπουργικές και βουλευτικές θέσεις.

  Δεν μπορεί να εκπροσωπούν τον Έλληνα πολίτη στο κοινοβούλιο και στην Ε.Ε. άτομα προφανώς ακατάλληλα, επειδή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι φίλοι με τον αρχηγό του κόμματος ή είναι γνωστοί από την παρουσία τους στα γήπεδα ή στην τηλεόραση.

  Λίγο σεβασμό σ’ αυτήν τη χώρα.

  Για όλα αυτά η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει.

  Η σωρεία των σκανδάλων των προηγουμένων ετών, με κορυφαία τη σκανδαλάρα της SIEMENS και του Χρηματιστηρίου, αλλά και τα τελευταία γεγονότα, έχουν εξευτελίσει διεθνώς την πατρίδα μας. Παρατηρούν οι ξένοι τα όσα έγιναν και γίνονται καθώς και τις αγωνιώδεις και άγαρμπες κινήσεις για το κουκούλωμα του σκανδάλου, και αδυνατούν να πιστέψουν ότι μπορεί να συμβαίνουν αυτά σε μια σύγχρονη χώρα το 2017. Αιδώς αναίσχυντοι πολιτικοί.

  Να είστε σίγουροι ότι θα έλθει η ώρα που θα πληρώσετε.

  Αρκεί να το συνειδητοποιήσουν αυτό οι πραγματικά ελεύθεροι και ελευθερόφρονες πολίτες.

  *Για όσους ενδεχομένως θεωρήσουν άκομψη τη χρήση της συγκεκριμένης λέξης, καλό είναι να δουν την σκληρή αλήθεια κατάματα, που είναι πολύ χειρότερη από αυτήν τη λέξη.

  ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.blogspot.gr

  http://taxalia.blogspot.gr/2017/11/blog-post_299.html

  Μου αρέσει!

  • Alexadros said

   Alexadros said
   Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση
   Δεκέμβριος 4, 2017 στις 7:49 μμ

   H ώρα είναι 8:37μμ και το σχόλιο μου δεν είναι ορατό ακόμη. Εχεις αναρτήσει άλλα 5 νέα θέματα , οπότε όταν τυχον θα το εγκρίνεις , ίσως δεν θα μπαίνει να δει το θέμα αυτό και τα σχόλια των αναγνωστών.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: