olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ από Τα Νέα! Το υπουργείο δικαιοσύνης αποκαλύπτει το κατασκευασμένο δημοσίευμα!

Posted by olympiada στο Δεκέμβριος 1, 2017

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης απαντούν στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδος «Τα Νέα» υπό το τίτλο: «Στο σφυρί μικρά και φθηνά ακίνητα».

«Βασικό στοιχείο για την κατασκευή του δημοσιεύματος είναι ορισμένες φωτογραφίες εγγράφων που δεν αφορούν πραγματοποιημένο πλειστηριασμό, αλλά αποτελούν μια νομική προϋπόθεση της πορείας προς τον πλειστηριασμό, ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε για τους λογούς που αναφέρονται στη συνέχεια (όπως και ο μεγαλύτερος αριθμός πλειστηριασμών που αναρτώνται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα). Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια κρίσιμα νομικά ζητήματα ώστε να καταδειχθεί το κατασκευασμένο και εσφαλμένο περιεχόμενο του άρθρου.

Η αξία εκτίμησης του ακινήτου είναι πλέον η εμπορική, που την ορίζει πραγματογνώμονας ο οποίος διορίζεται από τον δανειστή (και όχι η αντικειμενική αξία). Η έκδοση της κατασχετήριας έκθεσης και η ανάρτηση του αποσπάσματος στην Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών (από την οποία πήρε στοιχεία το άρθρο) ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός θα διενεργηθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, αφού προβλέπονται ένδικα μέσα που μπορεί να ασκήσει ο οφειλέτης πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού, τα οποία, αν τελεσφορήσουν, ο πλειστηριασμός ματαιώνεται ή αναβάλλεται, όπως έγινε και στην περίπτωση των ανωτέρω.

Οι πλειστηριασμοί ομοίως, ως επί το πλείστον ματαιώνονται ή αναβάλλονται, αφού πέραν των ενδίκων μέσων υπάρχει δυνατότητα ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ της οφειλής του οφειλέτη με τον δανειστή. Στην περίπτωση αυτή της συναινετικής ρύθμισης, ο πλειστηριασμός μπορεί να αναβάλλεται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πράξη, από τους 10 πλειστηριασμούς που αναρτώνται, οι 3 ή οι 4 το πολύ φτάνουν στην αίθουσα των Ειρηνοδικείων – όσοι πλειστηριασμοί δηλαδή, των οποίων οι οφειλέτες δεν έχουν ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ή δεν έχουν προβεί σε συναινετική ρύθμιση της οφειλής τους.

Επί των επιμέρους ψευδών στοιχείων που αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι:

–Δεν αναφέρει ποιος είναι ο επισπεύδων, αν είναι τράπεζα ή πρόκειται για ιδιώτη επισπεύδοντα. Είναι γνωστό ότι στο πεδίο των ιδιωτικών διαφορών όπου ο ιδιώτης έχει στα χέρια του δικαστική απόφαση, το κράτος δεν είναι δυνατόν να παρέμβει, όπως δεν παρεμβαίνει και κανένα κράτος στο οποίο ισχύει η αρχή του κράτους δικαίου, πράγμα που αποκρύπτει η εφημερίδα.

–Δεν διεξήχθησαν 10 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά 2.

-Στο Ειρηνοδικείο Αθήνας είχαν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί. Οι 9 με πρωτοβουλία του επισπεύδοντος δεν διενεργήθηκαν, και από τους 20 οι οποίοι διεξήχθησαν, γόνιμοι ήταν οι 12. Για το ακίνητο στο Μοσχάτο, συγκριμένα αναρωτιόμαστε αν υπάρχει σχετικό πρόγραμμα του πλειστηριασμού που να έφτασε στα χέρια συμβολαιογράφου, καθώς οι πληροφορίες από τους υπαλλήλους των πλειστηριασμών δείχνουν το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν υπήρχε πλειστηριασμός στο Μοσχάτο.

–Σημασία έχει και το ποσό οφειλής, ασχέτως αν η αρχική προσφορά σε ένα πλειστηριασμό φαίνεται χαμηλή. Υπάρχουν περιπτώσεις μεγαλοφειλετών, οι οποίοι κατά τη στιγμή της κατάσχεσης είχαν φροντίσει να τους έχουν απομείνει μόνο πολύ χαμηλής αξίας ακίνητα στην ιδιοκτησία τους, και σε κάθε περίπτωση, οφειλή της τάξης του εκατομμυρίου δεν αποτελεί δείγμα αδύναμου οικονομικά οφειλέτη.

-Εκτός από τις κατοικίες (που δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για πρώτη κατοικία, ή γενικά για μια από τις πολλές κατοικίες ενός μεγαλοφειλέτη ή μεγαλοϊδιοκτήτη) η εφημερίδα μέμφεται το σύστημα που επιτρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί για την ικανοποίηση απαιτήσεως σε καταστήματα, γραφεία και αποθήκες, θεωρώντας ότι η τιμή της πρώτης προσφοράς είναι πολύ μικρή, πέραν του γεγονότος ότι τα ανωτέρω δεν έχουν καμία σχέση με πρώτη κατοικία. Επισημαίνουμε και πάλι ότι η τιμή προσδιορισμού της πρώτης προσφοράς, είναι σε συνάρτηση με την εμπορική πλέον αξία του ακινήτου η οποία προσδιορίζεται από ειδικό πραγματογνώμονα».

Πηγή: left.gr

21 Σχόλια to “ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ από Τα Νέα! Το υπουργείο δικαιοσύνης αποκαλύπτει το κατασκευασμένο δημοσίευμα!”

 1. trelos eimai said

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. trelos eimai said

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. trelos eimai said

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. trelos eimai said

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. trelos eimai said

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. trelos eimai said

  trela

  Αρέσει σε 1 άτομο

 7. ΝΙΚΟΣ said

  Ξεκίνησαν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

  Μου αρέσει!

 8. Marielena said

  Μπράβο παιδιά ! Πολύ ωραίες οι φωτό και τα κολαζ! ! Ρομπεν των λαμόγιων με τις βίλες και τις πισίνες, που πρέπει να μην βγούν στο σφυρί! Σε λίγο θα πείσετε το χαχόλους ότι πρέπει να ψηφίσουν το Μιζοτάκη, τον αχυράνθρωπο του Αφεντικού σας! ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ! (Η προέλευση των χρημάτων δεν νομίζω να σας πειράζει)

  Μου αρέσει!

 9. ΤΣΙΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΣΦΥΡΙΖΑ said

  Μου αρέσει!

 10. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 11. trelos eimai said

  vvv

  Μου αρέσει!

 12. trelos eimai said

  argentina

  Μου αρέσει!

 13. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  και από τους 20 οι οποίοι διεξήχθησαν, γόνιμοι ήταν οι 12……………

  Μου αρέσει!

 14. Θανάσης said

  Έτσι κορόιδα συνεχίστε, θα καταφέρετε στο τέλος να σώσετε αυτούς που δεν ξέρουν τι έχουν, έφτιαξαν σπίτια εκατομμυρίων και δεν πληρώνουν μια, πήραν δάνεια κι έβγαλαν το χρήμα έξω με υποθήκες του κώλου και τώρα κλαίγονται, στο τέλος θα τα πληρώσει κι αυτά ο κοσμάκης .

  Μου αρέσει!

 15. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

  Λέει ο διευθυντής της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»: —» Δεν απορούμε με το ύφος της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου. Δυστυχώς για τον τόπο μας αυτό είναι το ήθος της σημερινής εξουσίας και έχει καταγραφεί πολλάκις».

  Τι να του πει κάποιος αυτουνού του κυρίου. …
  Ότι η ισχύς του καρτΕΛ των εφημερίδων,
  ισχυρό/πρωταγωνιστικό μΕΛος του οποίου αποτΕΛούσε η αναγραφομένη,
  κάποτε,
  υπαγόρευε στον Δημόσιο Λειτουργό έως και τι βρακί θα φορέσει/τι χορό θα χορέψει (που λέει ο λόγος).
  Τόση εξουσία κατείχαν τα μέσα.
  Έπειτα μιλάει για ηθική.

  Την εφάρμοσαν ή την ακολούθησαν στην εφημερίδα του που έπρεπε να στέκει φάρος ΗΘΙΚΗΣ και αποτροπής ΕΛεύσεως του σκότους ;
  Άσε μάστορα, δεν πιάνει.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: