olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία αξίας κάτω από 300.000 ευρώ»

Posted by netakias.com στο Δεκέμβριος 1, 2017

50D80911-C503-47A7-9409-54451A479A0C«Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία αξίας κάτω από 300.000 ευρώ»,

τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην εκπομπή «FOCUS» της ΕΡΤ 1, ενώ υπογράμμισε ότι «τα σπίτια που μπήκαν στους πλειστηριασμούς της Τετάρτης ήταν μεγάλης αξίας».

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο, ο κ. Τόσκας επισήμανε: «Οι αστυνομικοί, που ήταν αμυνόμενοι, δέχθηκαν χημική σκόνη από πυροσβεστήρες. Από την άλλη πλευρά, ήταν κυρίως μέλη της ΛΑΕ που προσπάθησαν να μπουν στο χώρο που γίνονταν οι πλειστηριασμοί. Έπρεπε να διαφυλαχθεί ο συγκεκριμένος χώρος. Πρέπει να δούμε τι προστάτευαν οι αστυνομικοί και τι λάθη έγιναν. Κακώς έπεσαν τα χημικά σε έναν κλειστό χώρο, όπως, βέβαια και η χημική σκόνη πυροσβεστήρων από συγκεντρωμένους εναντίον αστυνομικών. Κανένας δεν είναι εκπαιδευμένος να δέχεται χημική σκόνη. Αυτές είναι δυσάρεστες καταστάσεις. Δεν μπορεί κάθε Τετάρτη να γίνονται τέτοια επεισόδια. Εκτιμώ ότι σιγά-σιγά οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι κινδυνεύει η λαϊκή κατοικία θα πειστούν ότι κάθε άλλο παρά συμβαίνει αυτό και πως θα μειωθεί η ένταση».

Για τα κόκκινα δάνεια, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οφείλονται κυρίως σε μεγάλους οφειλέτες και όχι στον απλό κόσμο, ενώ αναφερόμενος σε λαϊκές κατοικίες μικρής αξίας που μπήκαν σε πλειστηριασμό, υπογράμμισε ότι δεν ήταν για χρέη σε τράπεζες, αλλά οφείλονταν σε αντιδικίες μεταξύ ιδιωτών.

Σχετικά με τους εξονυχιστικούς ελέγχους των Γερμανών σε Έλληνες επιβάτες εκτός ζώνης Σένγκεν, ο κ. Τόσκας είπε, μεταξύ άλλων: «Η Γερμανία και ορισμένες άλλες χώρες θέλουν να επεκτείνουν τους εσωτερικούς ελέγχους στα τρία χρόνια. Από την πρώτη ημέρα που εφαρμόστηκαν αυτοί οι έλεγχοι, έστειλα στη Γερμανία την κυρία Τσιριγώτη για να δει από κοντά τι γίνεται με αυτούς τους ελέγχους. Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν πάει από την Ελλάδα στη Γερμανία 1.000 άτομα με πλαστά έγγραφα. Οταν λένε πλαστά έγγραφα, αναφέρονται σε έγγραφα που βγήκαν με άδεια ασύλου. Υπάρχει μια προσπάθεια κάποιων για εκμετάλλευση του θέματος. Πρόκειται για θέμα εντυπώσεων. Οι Γερμανοί επίσημα μιλούν για 850 άτομα. Στείλαμε εκπροσώπους μας στα γερμανικά αεροδρόμια. Δεν είναι κάτι που το δεχόμαστε καρτερικά. Οι Γερμανοί έχουν υποσχεθεί ότι θα μειώσουν σιγά-σιγά τα μέτρα αυτά. Υπήρξαν περιστατικά τρομοκρατίας σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και έχει καλλιεργηθεί μια συντηρητική αντίληψη για το μεταναστευτικό. Εμείς συνεργαζόμαστε με υπηρεσίες ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να αποτρέψουμε τρομοκρατικές απειλές».

Για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Τόσκας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα λειτουργεί ως χώρα πρώτης υποδοχής, αλλά και ως ασπίδα για την Ευρώπη. Στην χώρα μας γίνονται εντατικοί έλεγχοι όταν έρχονται μετανάστες. Σημειώστε ότι από το 2015, έχουν περάσει από τη χώρα μας 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι. Είναι αλήθεια ότι στα νησιά υπάρχει μια μικρή αύξηση εισερχομένων. Πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση των νησιών. Δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα εγκληματικότητας που να μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Τα κλειστά κέντρα κράτησης σε πρακτικό επίπεδο θα δημιουργούσαν επικίνδυνες καταστάσεις».
Ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση της σύλληψης 9 Τούρκων υπηκόων, υπογραμμίζοντας: «Αυτή η επιχείρηση έδειξε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι αποτελεσματική. Βρέθηκαν σε διαμερίσματα εκρηκτικές ύλες. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, δεν σχετίζονται με την επίσκεψη Ερντογάν. Επίσης, για την επιχείρηση δεν υπήρξε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες».

Για το θέμα της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε: «Δόθηκαν εξηγήσεις, που έπρεπε να δοθούν, από τον Πρωθυπουργό και από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών. Ήταν μια υπόθεση που δεν έχει καμία μορφή σκανδάλου. Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην υπόθεση αυτή, ενώ έγινε μια εκστρατεία ψεύδους από την αντιπολίτευση».

Όσον αφορά τις ενέργειες του «Ρουβίκωνα», τόνισε ότι «ενοχλούν την κυβέρνηση», ενώ πρόσθεσε: «Θέλουμε ένα ήσυχο κλίμα. Κάποιες ενέργειες της ομάδας αυτής, όπως το να ρίχνουν προκηρύξεις είναι ενέργειες ακτιβιστικές. Κάποιες άλλες, όμως, παραβιάζουν το νόμο. Για αυτές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη μέλη του «Ρουβίκωνα». Η αντίληψη της αριστεράς δεν είναι «Ρομπέν των Δασών», αλλά μαζικές προσπάθειες. Όταν δεν συμμετέχει η κοινωνία δεν γίνεται τίποτα».
Για το θέμα των Εξαρχείων, ο κ. Τόσκας ανέφερε, ότι «υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή, αλλά έως ένα βαθμό ελέγχονται. «Τα Εξάρχεια», είπε, «δεν πρέπει να είναι χώρος μπαχαλάκηδων ή βίαιων αντιδράσεων. Θέλουμε να διώξουμε τους μπαχαλάκηδες από την περιοχή. Είδατε, ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε μια εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη στα Εξάρχεια. Το περιπολικό πρέπει να πηγαίνει στην περιοχή. Η αντιπολίτευση δεν είδε ποτέ τη Δυτική Αττική, αλλά ούτε τα κυκλώματα ναρκωτικών στα Εξάρχεια, τα οποία εξαρθρώσαμε. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μηδενική ανοχή για τίποτα. Παλαιότερα γίνονταν… επελάσεις με την παρουσία καμερών στα Εξάρχεια και την επόμενη ημέρα συνέβαιναν χειρότερα. Φέτος στο Πολυτεχνείο δεν έσπασε ούτε τζάμι. Δυστυχώς, όμως, σημειώθηκε ο τραυματισμός της δικηγόρου».

Για το θέμα της εγκληματικότητας, επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σημαντική μείωση στα μεγάλο έγκλημα, ενώ έχει μειωθεί πολύ η διακίνηση ναρκωτικών». Για τα προβλήματα εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ., υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν την κατάσταση», ενώ για τους αστυνομικούς πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αστυνομικούς, αλλά θα τακτοποιηθούν κάποιες οικονομικές υποθέσεις που εκκρεμούν».

12 Σχόλια to “«Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία αξίας κάτω από 300.000 ευρώ»”

 1. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

 2. Πύκτης said

  Η ένταση θα αυξηθεί τόσκα και μπορει να δεις τις επόμενες μέρες μήνες χιλιάδες πολίτες να διαμαρτύρονται αλλά και να ξεφεύγουν εκτός ελέγχου.
  Πρώτες κατοικίες βγήκαν ήδη στο σφυρί και η άτυπη συμφωνία με τις αδηφάγες τράπεζες που πίνουν το αίμα του κοσμάκη και έχουν βάλει σε μπελάδες την χώρα μας προκαλεί θυμηδία .
  Η τράπεζα που πλειστηρίαζε την μεζονέτα γιά 1,2 εκατ . την αγόρασε η ίδια ρε κουφάλες γιά να κλέισει τρύπα της αλλά ανοίγει άλλη και μαντέψτε ποιοί θα το πληρώσουν !
  Με τα ψέμματα τόσκα δεν θα πάτε μακρυά , οι τραγικές ιστορίες των πολιτών και οι αντιδράσεις τους θα παίζουν στις κάμερες και δεν μπορείται να το κρύψετε .

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Ακέλας said

  ..ΝΑΙ αλλά,φοράει τόόόσες αλυσίδες στα χέρια η κυβέρνηση,που τα χέρια της μένουν κρεμασμένα από το πολύ βάρος!

  Μου αρέσει!

 4. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Aλεξανδρινος said

  Εσείς Υπουργέ είσθε πλέον κατηγορούμενος για δολοφονική απόπειρα ENANTION του πλήθους στα δικαστήρια Αθηνών .
  Τα γκάζια που πετάτε σε κλειστό χώρο αποτελούν εγκληματική ενεργεία της Αστυνομίας εναντίον των πολιτων..
  Για αυτό ήδη έχετε μηνυθεί .

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Aλεξανδρινος said

  Η ΛΑ.Ε κατέθεσε μήνυση σε βάρος Τόσκα-Κοντονή και Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για τα χθεσινά πρωτοφανή αυταρχικά γεγονότα

  Παν. Λαφαζάνης: Η Χούντα των πλειστηριασμών δεν θα περάσει

  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ, και τον Θανάση Μπαρτζώκα, στέλεχος της ΛΑΕ και πρώην Δήμαρχος Καισαριανής, που είναι ένας από τους τραυματίες της χθεσινής αστυνομικής επίθεσης ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, κατέθεσαν σήμερα 30/11/2017, μήνυση σε βάρος των κκ. Τόσκα και Κοντονή, σε βάρος του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και κατά παντός άλλου υπευθύνου για την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ με ρίψη δακρυγόνων σε κατάμεστο κλειστό χώρο, του Ειρηνοδικείου Αθήνας, όπου υπήρχαν εκατοντάδες διαδηλωτές.

  Ως νομικοί παραστάτες στην κατάθεση της μήνυσης παραβρέθηκαν στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών οι δικηγόροι Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Άρης Κωνσταντάκης και Δημήτρης Σαραφιανός.

  Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη

  Μετά την κατάθεση της μήνυσης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ, έκανε την εξής δήλωση:

  «Η ρίψη χημικών ουσιών σε ένα τέτοιο χώρο ισοδυναμεί με δολοφονική ενέργεια και είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα και είχαμε μόνο τραυματίες και λιποθυμίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, μία ημέρα μετά, καμία δίκη δεν έγινε, λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε. Γι’ αυτό το λόγο καταθέσαμε μήνυση στους αρμόδιους Υπουργούς και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

  Καταθέσαμε επίσης μήνυση κατά των ίδιων για το γεγονός ότι ισχυρίζονται πως έγιναν πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών την στιγμή που τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν σε κανέναν πολίτη να καταθέσει προσφορά ούτε φυσικά να παρακολουθήσει την διαδικασία σε μια αίθουσα η οποία ήταν κατάμεστη από άνδρες των ΜΑΤ.

  Όσοι ισχυρίζονται ότι χθες στο Ειρηνοδικείο έγιναν πλειστηριασμοί, είναι πολιτικοί απατεώνες και επωμίζονται βαρύτατεςποινικές ευθύνες για πλαστογράφηση διαδικασιών, υφαρπαγή ιδιωτικής περιουσίας και παραπλάνηση του λαού. Πολύ περισσότερο, που κατά κωμικό τρόπο, οι ίδιες οι τράπεζες οικειοποιήθηκαν τα ακίνητα, τα οποία οι ίδιες εκπλειστηρίαζαν.

  Στην χώρα έχει επιβληθεί μια χούντα πλειστηριασμών, η οποία καταργεί κάθε έννοια νομιμότητας και δημοκρατίας. Έναςνέος πρωταγωνιστής έχει εισβάλει στην πολιτικοκοινωνική ζωή, το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και το πολιτικό μέτωπο που το στηρίζει. Αυτός ο πρωταγωνιστής αναδεικνύει το πραγματικό δίλημμα στην πολιτική ζωή απέναντι στην συναινετική διεφθαρμένη και αυταρχική μνημονιακή τάξη πραγμάτων στη χώρα.

  Η κυβέρνηση Τσίπρα, που πλέον προσφεύγει στην ωμή βία για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της έναντι των “δανειστών” και του κεφαλαίου, θα πρέπει να γνωρίζει, ότι αυτός είναι και ο πιο σύντομος δρόμος για την πολιτική της κατάρρευση. Τα γκλομπς και τα χημικά δεν εγγυώνται καμιά πολιτική μακροημέρευση σε καμία κυβέρνηση!»

  Δήλωση Θανάση Μπαρτζώκα

  Ο Θανάσης Μπαρτζώκας, ένας εκ των τριών τραυματισμένων, έκανε την εξής δήλωση:

  «Εγκληματική η εντολή Τόσκα – Κοντονή, για ρίψη χημικών μέσα στο κατάμεστο κτίριο του ειρηνοδικείου Αθηνών.

  Ενώ γενικά προσέχω, γιατί ξέρω την πάθηση μου και κάθομαι μακριά από την πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα πέσουν δακρυγόνα “με άρωμα Αριστεράς” σε κλειστό χώρο. Είναι τυχερό που δεν είχαμε και θύματα. Στους κατ’ επάγγελμα λασπολόγους του κυβερνητικού μπλοκ και όχι μόνο, που τολμούν να βγαίνουν στα κανάλια με απαράδεκτο τρόπο, τους αφιερώνω το στοίχο του Τάσου Λειβαδίτη “η σιωπή κάνει τον κόσμο πιο μεγάλο και η θλίψη πιο δίκαιο”.

  Δήλωση Σαράντου Θεοδωρόπουλου

  Εκ μέρους των δικηγόρων ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

  «Υποβάλλαμε τη μήνυση, γιατί μέσα στο κτίριο του ειρηνοδικείου Αθηνών έγιναν εκ μέρους των δημοσίων αρχών και των αστυνομικών δυνάμεων πολλές έκνομες και παράνομες ενέργειες. Τα στελέχη της ΛΑΕ και οι τραυματίες της αστυνομικής επίθεσης θα καταθέσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών καιατομικές μηνύσεις.»

  Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη

  Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ δήλωσε τα εξής:

  «Δεν μας φοβίζει ούτε θα μας σταματήσει η εφαρμοζόμενη από την κυβέρνηση αστυνομική καταστολή. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους, για να αποτρέψουμε και θα αποτρέψουμε την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από την κυβέρνηση, την μνημονιακή αντιπολίτευση, τις τράπεζες και τις «εταιρείες – κοράκια».

  Μου αρέσει!

  • ο Γιωργος said

   Αν δεν εχει μαθει ακομα ο Λαφαζανης πως δουλευουν τα δικαστηρια ας παει σπιτι του και να πιασει τη μαγειρικη. Οταν πηγαινει καποιος να σε δολοφονησει δεν βγαζεις το κινητο να παρεις τηλεφωνο την αστυνομια που περιμενουν να ληξει το συμβαν για να ερθει.
   Κοιτας πρωτα την επιβιωση με καθε μεσο ασχετως αν πας εσυ μεσα.
   Στα χωρια μας λενε «Καλια η μανα του φονια παρα του σκοτωμενου».

   Μου αρέσει!

 7. begar2 said

  Η κυβερνησ μας εχει χορτασει υποσχεσεις και δεσμευσεις και δεν τηρει καμια.
  Πιο ψευτης, πεθαινης.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 8. Kατσε κατω ρε said

  Μάλλον δεν ήταν αρκετό που σκόπευαν να βομβαρδίσουν τα παιδιά της ΥΕΜΕΝΗΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΕ ΓΚΑΖΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
  Το βαρέλι των εγκληματικών ενεργειών δεν έχει πάτο κατ εντολή πάντα των τοκογλύφων που είναι αδίστακτοι και βρίσκουν πειθήνια όργανα να εκτελούν τις εντολές τους.
  Ποσό πιο δοσίλογοι και γερμανοτσολιαδες μπορεί να είναι ?

  Αρέσει σε 1 άτομο

 9. ο Γιωργος said

  Πηγαινετε να σπατε τα μουτρα σας στα ΜΑΤ. Ενα ενα τους ξερετε με ονοματεπωνυμα…Εξοφληστε τους «τοις μετρητοις».

  Μου αρέσει!

 10. ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΩΣΕ said

  Χθες η Αθήνα «γέμισε» από ροπαλοφόρους του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα.

  Ξύλο στους πλειστηριασμούς.
  Ραβδί στους φοιτητές στο Υπουργείο Παιδείας.
  Μαστίγιο στο Υπουργείο Υγείας.
  Τις μεθόδους αυτές τις διδάχθηκε ο κ. Τόσκας, σαν εύελπις της Χούντας!
  Και όπως λέει και ο Ποιητής:
  Χτυπάτε
  Βαρειά η τιμή του πόνου
  Μη δείχνετε καθόλου ανθρωπιά
  Κάθε στιγμή να μας θυμίζει
  Το δίκιο και το άδικο
  Τον άνθρωπο και το χτήνος
  Το έγκλημα και το καθήκον.

  ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

  https://www.facebook.com/%CE%A3%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CF%82-468389906571961/

  Μου αρέσει!

 11. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: