olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ! Καταγγελίες – για εκβιασμούς από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 30, 2017

Καταγγελίες – φωτιά από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Πολλαπλές πιέσεις με μηνύσεις, κατευθυνόμενα αναληθή δημοσιεύματα, ακόμη και προσωπικές απειλές, προκειμένου να παρεμποδιστεί το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών της Δημόσιας Διοίκησης κατήγγειλε χθες η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου

Πολλαπλές πιέσεις με μηνύσεις, κατευθυνόμενα αναληθή δημοσιεύματα, ακόμη και προσωπικές απειλές, προκειμένου να παρεμποδιστεί το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών της Δημόσιας Διοίκησης κατήγγειλε χθες η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Σε υψηλούς τόνους, χθες, η γενική επιθεωρήτρια, με αφορμή την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης με τα πεπραγμένα της Αρχής το 2016, που παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες στον πρόεδρο της Βουλής (βλ. αναλυτικά “Αυγή”, 8/11 ), αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πιέσεις που δέχεται η ίδια και οι 12 επιθεωρητές της ανεξάρτητης ελεγκτικής Αρχής, προκειμένου να παρεμποδιστεί το έργο τους, ειδικά σε μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς. Η Παπασπύρου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον έλεγχο που διενεργείται για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, για το οποίο το ανακριτικό υλικό μέχρι σήμερα ανέρχεται στις 250.000 σελίδες (!) και στις αρχές του νέου έτους αναμένονται να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα πορίσματα.

Αποδέκτες μηνύσεων

Στο πλαίσιο της διερεύνησης λοιπόν του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι αρμόδιοι επιθεωρητές έγιναν αποδέκτες μηνύσεων για «παράβαση καθήκοντος» από υπαλλήλους και το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η αιτιολογία δε για την υποβολή της μήνυσης ήταν από την πλευρά των υπαλλήλων ότι οι επιθεωρητές δεν αποδέχτηκαν έγγραφα, τα οποία όμως δεν όφειλαν, όπως εξήγησε η κ. Παπασπύρου, να έχουν στην κατοχή τους οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και γι’ αυτό τον λόγο η ΓΕΔΔ ζήτησε από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους να τα παραδώσουν με τη νόμιμη διαδικασία στην Αρχή, πράγμα που δεν έκαναν. Η ανακριτική διαδικασία των επιθεωρητών αποκάλυψε δε ότι οι υπάλληλοι είχαν στην κατοχή τους έγγραφα τα οποία: α) ήταν αντίγραφα των πρωτογενών εγγράφων, των οποίων δεν είναι εκδότες οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και δεν όφειλαν να τα κατέχουν, κατά συνέπεια τίθεται ζήτημα υπεξαγωγής β) δεν έχουν αντιστοιχηθεί με τα πρωτογενή έγγραφα στο αρχείο της υπηρεσίας και διερευνάται αν αυτά υπάρχουν, δεδομένου ότι στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν χαθεί φάκελοι, που δεν εντοπίζονται μέχρι σήμερα.

Αντίστοιχα, όπως αποκάλυψε για τον έλεγχο στο σκάνδαλο της Novartis, προκαλώντας μάλιστα ιδιαίτερη αίσθηση στο ακροατήριο, στον αρχικό έλεγχο στο υπ. Υγείας για την υπόθεση δεν βρέθηκαν έγγραφα ενός ολόκληρου χρόνου, για τη χρονιά 2012-2013, τα οποία ανακτώνται τώρα μετά κόπων και βασάνων προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των σχετικών πορισμάτων. Πάντως, όπως διαβεβαίωσε, τα προσκόμματα αυτά δεν θα εμποδίσουν την έκδοση συντόμως των πρώτων πορισμάτων, στα οποία ο έλεγχος επικεντρώνεται τόσο στο τμήμα της τιμολόγησης των φαρμάκων όσο και προς όλους τους εμπλεκόμενους γιατρούς κ.λπ.

Ενοχλούν οι έλεγχοι

Με ιδιαίτερα αιχμηρά λόγια εκφράστηκε η κ. Παπασπύρου και για το πρόσφατο δημοσίευμα της κυριακάτικης “Ελευθερίας του Τύπου” (26-11-2017), το οποίο κάνει λόγο ότι επιχειρείται ο ασφυκτικός έλεγχος όλων των ελεγκτικών μηχανισμών μέσα από τη λειτουργίας μιας «Υπεραρχής», του Συντονιστικού Όργάνου Επιθεωρήσεων και Ελέγχου (ΣΟΕΕ). Η κ. Παπασπύρου χαρακτήρισε το δημοσίευμα «ψευδές, ανυπόστατο και δυσφημιστικό» σημειώνοντας ότι το εν λόγω όργανο υφίσταται από το 2002 και προεδρεύεται από τον εκάστοτε γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παρέμενε ανενεργό ώς τον Απρίλιο του 2016. Το ΣΟΕΕ, εκ του ρόλου του, σύμφωνα με τη ΓΕΔΔ, έχει σκοπό τον συντονισμό όλων των ιδιαίτερων Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου, ενώ μπορεί να αποφασίσει τη διενέργεια κοινών επιθεωρήσεων και ερευνών από μεικτές ομάδες επιθεωρητών προκειμένου ο έλεγχος να είναι διεισδυτικότερος και χωρίς τις γνωστές καθυστερήσεις . Η γενική επιθεωρήτρια ανέφερε το παράδειγμα του πρόσφατου ναυαγίου της Αγίας Ζώνης, για οποίο το ΣΟΕΕ συνεδρίαζε κάθε βδομάδα, με αποτέλεσμα τον ταχύτερο συντονισμό για την απορρύπανση του Σαρωνικού.

Η κ. Παπασπύρου εξέφρασε την έκπληξή της για το ότι «η λειτουργία του ΣΟΕΕ έφτασε να προκαλέσει κριτική επί της αρχής του, 15 έτη μετά τη θεσμοθέτησή του και μάλιστα κατά τον χρόνο που μικτά κλιμάκια επιθεωρητών του έχουν αναλάβει κάποιες από τις σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς των τελευταίων ετών». Φαίνεται, συμπλήρωσε η γεΔΔ, «πως με τους μεγάλους ελέγχους που διενεργεί το ΣΟΕΕ έχει αρχίσει να ενοχλεί η λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία του γεΔΔ, καθώς και η αρμοδιότητα που του δίνει ο νόμος για εκτεταμένους και συντεταγμένους ελέγχους που εστιάζονται κυρίως στον έλεγχο της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος».

Τέλος, όπως τόνισε η κ. Παπασπύρου, «ως προς την αναφορά συγκεκριμένα στο πρόσωπο της ίδιας και την υποτιθέμενη σχέση της με κυβερνητικά στελέχη, η εφημερίδα αναπαράγει λεπτομερώς παλαιότερο ψευδές, ανυπόστατο και κακόβουλο δημοσίευμα της εφημερίδας »Το Βήμα«, παρά το ότι η γεΔΔ έχει απαντήσει αναλυτικά και εξώδικες δηλώσεις έχουν αποσταλεί στην εφημερίδα »Το Βήμα« και σε κάθε υπεύθυνο».

14 Σχόλια to “ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ! Καταγγελίες – για εκβιασμούς από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης”

 1. Test said

  Test

  Μου αρέσει!

  • Test said

   Αρέσει σε 2 άτομα

  • Είναι ΝΔ, ΛΑ.Ε ή Χ.Α. Στηρίζω τους έχοντες. said

   Σερβιετάκι.,
   Αυτά τα γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

   http://www.kathimerini.gr/929615/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/asylo-gia-toys-kakoplhrwtes-to-mploko-stoys-pleisthriasmoys

   Ως άσυλο για εύπορους οφειλέτες δανείων και καταφύγιο για στρατηγικούς κακοπληρωτές λειτουργεί το ουσιαστικό «πάγωμα» των πλειστηριασμών, οι οποίοι συστηματικά κάθε Τετάρτη εμποδίζονται από ομάδες που δρουν υπό το μανδύα «συλλογικοτήτων».

   Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, το διοικητικό συμβούλιο του οποίου καταγγέλλει ότι την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, έπειτα από δράση των συλλογικοτήτων, ματαιώθηκε η διενέργεια:

   • Πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στον Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1,2 εκατ. ευρώ και

   • Πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2 εκατ. ευρώ για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

   Σύμφωνα μάλιστα με την εικόνα που μεταφέρεται από τα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, το πρόβλημα με τη δράση ομάδων που στόχο έχουν να εμποδίσουν κάθε είδους πλειστηριασμό, και όχι μόνο την πρώτη κατοικία κάποιων οφειλετών, είναι οξύ σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως π.χ. η Κρήτη, η Κέρκυρα κ.α., με τη συντονισμένη παρουσία συγγενών, φίλων ή ακόμη και έμμισθων ατόμων.

   Σημειώνεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη συγκαταλέγεται και ο αντιπρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» (ΣΑΟΡ), ο οποίος είχε συλληφθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, για εμπρησμό γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, ενώ ο ίδιος λίγη ώρα μετά την επίθεση στα γραφεία επιτέθηκε και σε δικαστικό επιμελητή, ο οποίος εκτελούσε απόφαση κατάσχεσης καταστήματος στο κέντρο της πόλης. Οπως αφήνεται να εννοηθεί και από την ανακοίνωση των συμβολαιογράφων, πίσω από τη δράση των λεγόμενων «συλλογικοτήτων» κρύβονται συμφέροντα που αναλαμβάνουν να εμποδίσουν τη διαδικασία, υποκινούμενα όχι μόνο από πολιτικές σκοπιμότητες ή ιδεολογικές αντιλήψεις, αλλά και από ιδιοτελή κίνητρα, επιστρατεύοντας άτομα ως αντιρρησίες έναντι αμοιβής.

   Ετσι, παρά την κατάργηση της προστασίας για όσους δανειολήπτες δεν έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και τη δέσμευση από την πλευρά των τραπεζών ότι δεν θα ρευστοποιήσουν ακίνητα που είναι η πρώτη κατοικία δανειοληπτών χωρίς άλλη περιουσία –δέσμευση που έχει τηρηθεί μέχρι σήμερα–, οι πλειστηριασμοί ακινήτων παραμένουν ουσιαστικά «παγωμένοι». Σύμφωνα με στοιχεία της «Κ», έως τα τέλη Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία αφορούσε 5.600 ακίνητα συνολικής αξίας 1,1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τον μικρότερο αριθμό πλειστηριασμών τα τελευταία εννέα χρόνια, με δεδομένο ότι το 2016 ήταν ουσιαστικά μια χαμένη χρονιά, λόγω της απεργίας των δικηγόρων και μετέπειτα των συμβολαιογράφων, κατά την οποία ο αριθμός των πλειστηριασμών περιορίστηκε μόλις στις 4.800. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα νούμερα αυτά περιλαμβάνονται και οι πλειστηριασμοί στους οποίους επισπεύδοντες είναι οι ιδιώτες ή το Δημόσιο, αλλά και αυτοί που προγραμματίζονται αλλά δεν πραγματοποιούνται, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό αυτών που τελικώς εκτελούνται. Ο μικρός αριθμός πλειστηριασμών στους οποίους επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες, αφορά εμπορικά ή βιομηχανικά ακίνητα.

   Την ουσιαστική ακύρωση του μηχανισμού των πλειστηριασμών επιβεβαιώνει η σύγκριση με το 2009, όταν δηλαδή εκδηλώθηκε η κρίση, αλλά δεν είχε προλάβει να ξεκινήσει ακόμη το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια. Το 2009, που ήταν ουσιαστικά μια χρονιά που οι πλειστηριασμοί ακινήτων είχαν μια κανονικότητα, ο αριθμός τους είχε διαμορφωθεί στις 52.000 και η αξία των ακινήτων που είχε ρευστοποιηθεί έφτασε τα 4,2 δισ. ευρώ. Η σύγκριση της περιόδου 2009-2017 δείχνει μείωση του αριθμού των πλειστηριασμών κατά 89%.

   Αντιμέτωπος με τα φαινόμενα επιθέσεων και προπηλακισμών στα μέλη του, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι «εφεξής, κάθε Τετάρτη, θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται “συλλογικότητες”, καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας».

   Μου αρέσει!

 2. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  «.ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ! «
  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ . ΥΕΘΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ

  «.ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ! «
  ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΤΣΙΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  . Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΑΤΕ – Γ. Πανουσης- ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ

  «.ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ! «
  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

  «.ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ! «
  ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΩΣ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΦΟΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝ ΒΙΑ ΚΙ ΤΡΟΜΟ ΣΕ ΕΝΟΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ αγαπητη ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ της προπαγανδας.
  Ουτε 1000 φυλλα την ημερα δεν μπορειτε να πουλησετε ρε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ !!

  ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  Προς την ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ, των ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΚΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ.

  ιδου, ποιο ειναι το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ:
  http://indobserver.blogspot.com.au/2017/11/blog-post_321.html?m=1
  «. Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ, Π. ΔΗΜΗΤΡΑΣ, Μ.ΛΩΛΗΣ: «ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»! ΔΕΙΤΕ…ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!»

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 5. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. καποιος said

  Τραχηλω,αν φοβασαι παραιτησου και στο σπιτακι σου.Οπως λεει ο Π.τ.Δ Παυλο-Πουλος εχουμε δημοκρατια και ελευθερια και θα πεθανουμε γι’ αυτην,υη μηπως κοροιδευει?

  Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: