olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

Posted by netakias.com στο Νοέμβριος 29, 2017

Εσύ το ‘ξερες ότι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν αγοραστεί δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια για τη γρίπη, που θα μπορούσαν να καλύψουν όλη την Αφρική, αξίας 200 εκατ. ευρώ; Που να το ξέρεις…

12 Σχόλια to “ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΣΤΑ ΜΜΕ”

 1. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 2. ο Γιωργος said

  Νομιζεις στ αληθεια οτι αυτη η πιπιλα θα σας βοηθησει καθολου; Αυτα ηταν τα μεγαλα ονειρα σου που ελεγες καποτε; Εχεις καταλαβει τι εγινες;

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Αντισανοφαγος said

  Ασφαλώς θα αναφέρεσαι στην αγορά των αντιγριπικων εμβολίων επί Υπουργίας του κυρίου Αβραμόπουλου…και κυβερνήσεως Κ.Καραμανλη! Γιατί ντρέπεστε να το πείτε…..

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

  είχαν αγοραστεί δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια για τη γρίπη….

  Μπας και τα αγόραζαν επειδή, πέραν των ανθρώπων, θΕΛανε να εμβολιάσουν και όλα τα πτηνά της χώρας, εδώδιμα ή αποδημητικά, από την δική τους γρίπη;

  Μου αρέσει!

  • Neκ said

   Ακριβως αγαπητέ μου… αλλά όλη η αλήθεια μέχρι και το 2015…
   Αβραμόπουλος…. Γιαμαρέλου…. Θυμόμαστε το tamiflu? και καλά πάλι για την γρίπη…. ειχαν αγοραστει 16. εκατομ. δόσεις από τον κ. τιποτε… που τα μισα και παραπάνω έληξαν
   Και ενω κ Ξενογιαναοκοπούλου και καλα γύρισε πισω τα μισα… τελικά τα ενσωμάτωσαν στα παιδικά εμβόλια των επομενων ετών !!
   Μονο το 2011 η roche έβγαλε πάνω απο 15. εκατ. ευρω για την προπαγάνδα του tamiflu…. και πάει λεγοντας!!
   Ξεχάσαμε τον άδωνι και τον πατούλη το 2014? ολοι για το εμβόλιο !!!
   Πλήρώστε για την ομαδική αυτοκτονία !!!

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • Neκ said

    …. για να μην ξεχάσουμε και την teva του κ. αδωνι ε? Με την κ. μερκελ πωλητρια
    Τι θανατηφόρο φάρμακο και νοθευμένο έχουν διοχετεύσει στην αγορά.. για να βγάλουν την Ελλαδα πρώτη σε θανάτους γρίπης !!
    Γιατι οι Ελληνες δεν μάσησαν με το εμβόλιο … και έπρεπε να μας ποτίσουν αλλιώς !!!

    Μου αρέσει!

   • Αντισανοφαγος said

    Εισαγγελική έρευνα για τη «ΜΠΙΖΝΑ» με τη γρίππη: Εμβόλια να φάν’ κι οι κότες

    ΕΜΒΟΛΙΑ… το μεγάλο πάρτι

    Στο μικροσκόπιο η προμήθεια επιπλέον 8.000.000 δόσεων εμβολίων, επί υπουργίας Αβραμόπουλου, για να αντιμετωπιστεί η «πανδημία» του 2009.

    Σε έναν εξονυχιστικό έλεγχο γύρω από τα εμβόλια για τον περιβόητο ιό Η1Ν1, γνωστό και ως γρίπη των πτηνών, που χαρακτηρίστηκε ως πανδημία, προχωρά η ελληνική Δικαιοσύνη, με την Εισαγγελία Διαφθοράς να ερευνά τις επίμαχες αποφάσεις αλλά και τις σχετικές διαδικασίες που σχετίζονται με την προμήθεια των εν λόγω φαρμάκων στη χώρα μας κατά το φθινόπωρο του 2009.

    Κάτω από άκρα μυστικότητα, οι εισαγγελείς Διαφθοράς διενεργούν προκαταρκτική εξέταση για αυτεπαγγέλτως αξιόποινες πράξεις κακουργηματικής φύσεως γύρω από τις δόσεις εμβολίων και αντι-ιικών φαρμάκων, που είχαν παραγγελθεί.

    Στο μικροσκόπιό τους βρίσκονται ανάμεσα σε άλλα και δύο αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που ελήφθησαν στις 16.9.2009 και την 1η.10.2009 αντίστοιχα, επί υπουργίας του Δημ. Αβραμόπουλου, ο οποίος παρέμεινε στη θέση του έως τις αρχές Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς, οπότε και τον διαδέχθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

    Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Κ.Ε.», ήδη από τις 19 Μαΐου του 2014, δηλαδή την εβδομάδα μεταξύ των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών, ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιω. Σέβης, απέστειλε σχετική παραγγελία προς το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η οποία μάλιστα φέρει το χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

    Με αυτή ζητούσε να λάβει «άμεσα -εντός 48 ωρών», όπως αναφέρεται, σειρά εγγράφων, που έχουν άμεσα να κάνουν με την υπόθεση, προκειμένου να προχωρήσει στην περαιτέρω διερεύνησή της.

    Όπως προκύπτει από το έγγραφο, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Κ.Ε.», η ελληνική Δικαιοσύνη μελετά μεταξύ άλλων, τα οικονομικά στοιχεία σχετικά με την αγορά των συγκεκριμένων εμβολίων και φαρμάκων, προχωρώντας σε σύγκριση και με τα αντίστοιχα δεδομένα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επίσης προμηθεύτηκαν τα σκευάσματα.

    Επίσης, πάντα σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, δεν αποκλείεται να κληθεί προκειμένου να καταθέσει και ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ιω. Πιερρουτσάκος, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του, επικαλούμενος λόγους υγείας, τον Νοέμβριο του έτους που ερευνάται.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, χωρίς μέχρι τώρα οι εισαγγελικοί λειτουργοί να έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, με βάση τα στοιχεία και τις ενδείξεις που έχουν στη διάθεσή τους.

    Πάντως, τα πολυσέλιδα έγγραφα που ζητήθηκαν μέσω της παραγγελίας έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς εντός του χρονικού διαστήματος που είχε τεθεί.

    Πλέον ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς, Ιω. Σέβης, που χειρίζεται την υπόθεση, καλείται να τα μελετήσει, προκειμένου να προχωρήσει στις επόμενες ενέργειές του, μεταξύ των οποίων είναι και η κλήτευση των πρώτων μαρτύρων.

    Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός είχε παραγγείλει από τον οργανισμό να του αποσταλούν άμεσα τα εξής:

    **Αντίγραφο της από 16.9.2009 απόφασης του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την έγκριση σκοπιμότητας της προμήθειας επιπλέον 8.000.000 δόσεων εμβολίων, αλλά και να γνωστοποιηθούν οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η έκδοση και δεύτερης για το ίδιο ζήτημα απόφασης την 1η.10.2009, και πάλι του υπουργού Υγείας.

    * Αντίγραφο της απόφασης ή άλλου εγγράφου, με το οποίο εξουσιοδοτήθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ να προβεί στη διαπραγμάτευση και υπογραφή των συμβάσεων για την προμήθεια των δόσεων πανδημικών εμβολίων και αντι-ικών φαρμάκων (έτος 2009).

    * Αντίγραφα των συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου, από το οποίο προκύπτει αναμφίβολα ότι ο απαιτούμενος αριθμός δόσεων εμβολίων για τη δημιουργία αντισωματικής επάρκειας ήταν 2, καθώς και αντίγραφα των συστάσεων ή εγγράφων από τα οποία προκύπτει αναμφίβολα η αλλαγή των παραπάνω δεδομένων, από δύο σε μία δόση.

    * Στοιχεία για τον αριθμό αντίστοιχων εμβολίων που παρήγγειλαν και προμηθεύθηκαν την ίδια χρονική περίοδο (β’ εξάμηνο 2009) οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., την τιμή μονάδας που προσφέρθηκε και συμφωνήθηκε από κάθε εταιρεία, αλλά και τις συμφωνίες που τελικά έγιναν μεταξύ των συμβαλλομένων για κάθε δόση πανδημικού εμβολίου.

    * Τα πλήρη στοιχεία του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την επίμαχη χρονική περίοδο (Ιούνιος έως Οκτώβριος 2009), Ιω. Πιερρουτσάκου.

    16 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ… ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ

    Τα ληγμένα του Αβραμόπουλου

    Πάντως η ελβετική Roche (η εταιρεία των tamiflu) έτριβε τα χέρια της από τις χρυσές δουλειές στην Ελλάδα.

    Μια πρώτης τάξης χρυσοφόρα επιχείρηση για τις φαρμακευτικές εταιρείες απεδείχθη η γρίπη Η1Ν1 που έφθασε και στη χώρα μας το 2009 και είχε προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

    Η «μπίζνα» έγινε με τα εκατομμύρια εμβόλια που είχαν αγοραστεί διά χειρός Αβραμόπουλου.

    Η τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε φροντίσει δεόντως με καθημερινές του έκτακτες ανακοινώσεις να υπενθυμίζει το πόσο επικίνδυνος και θανατηφόρος ήταν ο ιός της γρίπης.

    Η συνέχεια ήταν αναπόφευκτη.

    Αγοράστηκαν… τόνοι εμβολίων αλλά και αντι-ιικών φαρμάκων, τα γνωστά tamiflu και relenza, προκειμένου να σωθεί ο πληθυσμός.

    Η «μπίζνα» έγινε με τα εκατομμύρια εμβόλια που είχαν αγοραστεί διά χειρός Αβραμόπουλου, τις παραγγελίες των οποίων ακύρωσε στη συνέχεια η τότε υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έπειτα από πολλές δικαστικές διαδικασίες.

    Ειδικότερα, ο τότε υπουργός Υγείας είχε παραγγείλει στην αρχή 8 εκατ. δόσεις με δεδομένο ότι θα καλυπτόταν ένα ποσοστό του πληθυσμού. Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος υποστήριζε, οι νέες οδηγίες έλεγαν πως απαιτούνται διπλές δόσεις για να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο.
    Ετσι προχώρησε σε δεύτερη παραγγελία για να έχει στη διάθεσή της η χώρα μας 16 εκατ. δόσεις.

    Ομως γρήγορα απεδείχθη ότι οι Ελληνες με το φόβο των παρενεργειών γύρισαν την πλάτη στα εμβόλια Αβραμόπουλου. Παρά τις συνεχείς παραινέσεις, ελάχιστο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού εμβολιάσθηκε, ενώ ούτε καλά καλά οι επαγγελματίες υγείας δεν το είχαν κάνει.

    Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και του υπουργείου Υγείας με συνεχείς ανακοινώσεις τους προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο να σπεύδει να εμβολιαστεί.

    Μάταια όμως, γιατί ο φόβος υπερίσχυσε.

    Με την αλλαγή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η νέα υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ήταν ουσιαστικά η πρώτη που άρχισε να αφήνει αιχμές για τον τρόπο προμήθειας και διάθεσης των εμβολίων.

    Είχε κάνει λόγο για «υπερβολική παραγγελία πανδημικών εμβολίων της προηγούμενης κυβέρνησης», και η ίδια προχώρησε στην ακύρωση 12,3 εκατ. δόσεων εμβολίων, που αντιστοιχούσαν σε εξοικονόμηση περίπου 80 εκατ. ευρώ.

    Και έτσι από τις αρχικές 16 εκατ. δόσεις η χώρα μας, μετά τις ακυρώσεις, κράτησε στα ψυγεία μόνο 3.636.000 δόσεις.

    Βέβαια προηγήθηκαν ατελείωτες διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες που είχαν παράξει το εμβόλιο, χωρίς πάλι να αποφευχθεί η δικαστική διαδικασία.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η υπόθεση με τα αντι-ιικά φάρμακα.

    Μάλιστα, οι ιθύνοντες είχαν φροντίσει επικοινωνιακά να καταστήσουν σημαντική υπόθεση την κατοχή ενός κουτιού tamiflu.

    Δεν είναι τυχαίο ότι αντί να είναι ελεύθερη η διακίνηση του φαρμάκου ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους στην περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων, χρειαζόταν ιατρική συνταγή.

    Εκτός αυτού η αρχική διάδοση των φημών ότι υπάρχει έλλειψη του σκευάσματος διευκόλυνε όχι μόνο τη ζήτησή του από τους πολίτες, αλλά και την αγορά κι άλλων ποσοτήτων-μαμούθ.

    Είναι ενδεικτικό ότι στην αρχή της επιδημίας ακόμη και γνωστοί καθηγητές Ιατρικής είχαν πέσει στην παγίδα και αναζητούσαν απεγνωσμένα ένα… λαθραίο κουτάκι tamiflu για να… σώσουν την οικογένειά τους.

    Λίγο αργότερα τα πράγματα άλλαξαν άρδην, καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η ομάδα του φρόντισαν να παραγγείλουν ποσότητες για να… φάνε και οι κότες!

    Μάλιστα, αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι η τότε πρόεδρος της Επιτροπής Πανδημίας Νέας Γρίπης, καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου, παρότρυνε τον κόσμο να κάνει χρήση του φαρμάκου χρησιμοποιώντας στις δηλώσεις την εμπορική ονομασία του σκευάσματος, κάτι που δεν θεωρείται ορθό δεοντολογικά.

    Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο κ. Αβραμόπουλος τον Μάιο του 2009 δήλωνε ότι τα αποθέματα σε tamiflu έφθαναν για το 12% του πληθυσμού και ότι θα προχωρήσει σε νέες παραγγελίες, ώστε η κάλυψη να φθάσει στο 20%.

    Και το χρήμα έρρεε άφθονο, καθώς το κόστος των νέων παραγγελιών είχε φθάσει κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

    Αλλά βέβαια ποιον αφορούσε αυτό, καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωνε «το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι πόσο θα στοιχίσει».

    Τελικά μεγάλες ποσότητες άρχισαν να λήγουν, καθώς ουδείς τις χρησιμοποίησε.

    Η παρασκευάστρια εταιρεία έδωσε σε κάποιες παρτίδες παράταση χρόνου με την αλλαγή της ημερομηνίας λήξης (τακτική που συνηθίζεται), αλλά και πάλι τα φάρμακα έμειναν… στοκ.

    Μ’ αυτά και μ’ αυτά τα αντι-ιικά φάρμακα που κάποτε πληρώθηκαν για το φόβο της γρίπης, άρχισαν να δίνονται δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο…

    Πάντως η ελβετική Roche (η εταιρεία των tamiflu) έτριβε τα χέρια της από τις χρυσές δουλειές στην Ελλάδα.

    Μόνο το 2011, η αξία των ελληνικών αποθεμάτων tamiflu έφτανε περίπου τα 12,78 εκατ. ευρώ, αφού κάθε κουτί κόστισε 15 ευρώ.

    Μου αρέσει!

   • Αντισανοφαγος said

    Μου αρέσει!

   • Αντισανοφαγος said

    Μου αρέσει!

   • ο Γιωργος said

    Αμεση αντιδραση. Τετοια ανακλαστικα…Γιατι αραγε;

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: