olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

“Το μέλλον της Ελλάδας είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ενεργειακή εξοικονόμηση”

Posted by IGOR on November 24, 2017


«Το ενεργειακό σύστημα θα πρέπει να σχεδιάζεται για να εξυπηρετεί κάποιους στόχους, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που αυτό που γινόταν ήταν να τσακωνόμαστε για το πόσο φυσικό αέριο και λιγνίτη θα έχουμε στη χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων ο ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του ΙΕΝΕ.

Ο κ. Βερροιόπουλος σημείωσε πως «είμαστε σε φάση που θα πρέπει να καταθέσουν τα κράτη μέσα στο 2018 το σχέδια για την ενέργεια. Αυτά συζητιούνται στις Βρυξέλλες. Όλα αυτά συνέπεσαν με την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα μακροπρόθεσμος ενεργειακός σχεδιασμό».

Σε γενικότερο επίπεδο τόνισε πως θα πρέπει ο σχεδιασμός αυτός να εγγυάται την ενεργειακή επάρκεια και την ασφάλεια εφοδιασμού για το σύνολο της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών, μέσω σύγχρονων υποδομών και διασυνδέσεων. Δεύτερον, θα πρέπει να είναι εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης, να υπηρετεί στόχους για το κλίμα. Να υπηρετεί την ανάπτυξη των περιφερειών και τέλος να αποτελεί συστηματικό εργαλείο αναβάθμισης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας. Τόνισε ακόμα πως θα πρέπει να θεσπιστούν προτεραιότητες στον ενεργειακό σχεδιασμό, καθώς και να γίνεται η συστηματική τους παρακολούθηση.

«Η χώρα θα πρέπει να καλύψει την ενεργειακή της ασφάλεια, θα πρέπει όμως και να μη χάσει την ανάπτυξη, χωρίς βέβαια αυτή να έρθει κόντρα με την προστασία του περιβάλλοντος. Ο λιγνίτης με λιγότερη όμως συμμετοχή θα έχει μέλλον στη χώρα μέχρι το 2030», πρόσθεσε.

Μάλιστα ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα βγει η υπουργική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους διαγωνισμούς των ΑΠΕ.

2 Responses to ““Το μέλλον της Ελλάδας είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ενεργειακή εξοικονόμηση””

 1. Μέτων said

  Aσφαλώς αι ανανεώσιμοι πηγαί ενεργείας πρέπει να αυξήσουν τα μερίδια τους στην παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας, ως πλέον φιλικές στο περιβάλλον αλλά και στην εσαεί παροχή τους από την Φύσιν. Εδώ πρέπει να εξαιρέσουμε την βιομάζα. Τεράστιες εκτάσεις τροπικών δασών εκχερσώθησαν για να αναπτυχθούν καλλιέργειες επί τῳ σκοπῳ της παραγωγής βιομάζης, με αποτέλεσμα την καταστροφή οικοσυστημάτων που συντελεί στην προβληματική κληματική αλλαγή.
  Η Χώρα μας λόγω της γεωγραφικής θέσεως της θεωρείται προνομιούχος για την ανάπτυξη παραγωγής ενεργείας από ΑΠΕ αλλά και κίνητρον για την δημιουργία εργοστασίων παραγωγής των αντιστοίχων εξοπλισμών.

  Η παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας πρέπει να ανήκει εξ ολοκλήρου σε ένα και μόνον κρατικό κοινωφελή οργανισμό, εν προκειμένω την ΔΕΗ υπό την μορφήν ΝΠΔΔ. Επιχειρήσεις δύνανται να παράγουν για ιδιοκατανάλωση.

  Like

 2. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  ποιο μελλον ρε …γκιωνηδες?

  αφου τα εχουν εξαγορασει αλλοι!

  αφου ανηκουν σε αλλους!

  αφου….διοικουν ολη την περιουσια μας και τους νομους τους βγαζουν αλλοι!

  εγω που το ειχα δικο μου

  και επρεπε οι..αλλοι να το αγοραζουν και να με χρυσωνουν…

  και οχι το δικο μου να το…αγοραζω απο τους…αλλους σαν χρυσο…

  τι θα κερδισω?

  δε κοβετε τις..λαλακιες να σοβαρευτουμε λιγακι?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: