olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ: Μεγάλο Λάθος η Σύνθετη Ονομασία!

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 22, 2017

 

 

 

Με επιστολή τους στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Ηφηλίου (Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, Πρόεδρος: Στέλιος Κυριμλής, Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας – Παναγιώτης Ιασωνίδης, Παναυστραλιανός Συντονιστής της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Παμμακεδονική Ένωση Καναδά, Πρόεδρος: Γιαντσούλης Δημήτριος, Παμμακεδονική ‘Ενωση Ευρώπης, Πρόεδρος: Τσορμπατζόγλου Παντελεήμων, Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής, Πρόεδρος: Παπαθανασίου Αμύντας, Παμμακεδονική Ένωση Οντάριο (Καναδά), Πρόεδρος: Κάρας Δημήτριοs, Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων (Ελλάδα), Πρόεδρος: Τάτσιος Γεώργιος) καθώς και η συντονιστική επιτροπή Μακεδονικών Οργανώσεων (Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, Πρόεδρος, «Ομάδα 21» Μακεδονίας – Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, τ. Πρόεδρος

Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γάκης, τ. Πρόεδρος, Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς», Μιχαήλ Λιάκος, Πρόεδρος, Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, επ. Πρόεδρος) ζητούν να μην συμφωνήσει «να ονομαστούν τα Σκόπια με όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», Βόρεια, Άνω σε Κυριλλική ή οποιαδήποτε άλλη γραφή…»

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολής έχει ως εξής:

«Εξοχότατε κύριε Υπουργέ,

 

Νομίζουμε ότι θα ήταν όχι μόνον παράλογο αλλά και τραγικό όχι μόνον για τους Μακεδόνες, αλλά και για ολόκληρο τον απανταχού ελληνισμό, αν ο Υπουργός μας Εξωτερικών τον οποίο θαυμάσαμε και επιδοκιμάσαμε για τον χειρισμό του Κυπριακού την περασμένη χρονιά, συμφωνήσει να ονομαστούν τα Σκόπια με όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», Βόρεια, Άνω σε Κυριλλική ή οποιαδήποτε άλλη γραφή…

 

Για σκεφτείτε κ. Υπουργέ πόσο καταστροφικό θα είναι αν τα Σκόπια τα βαπτίσουμε εμείς οι ίδιοι «Μακεδονία», ενώ ο νυν Υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ παραδέχεται πως «Δεν είμαστε αρχαίοι Μακεδόνες, αλλά είμαστε Μακεδόνες». Επιπλέον για σκεφθείτε αν στις επόμενες εκλογές αναδειχτεί ως κυβέρνηση το VMRO. Όλοι μας γνωρίζουμε πως οι ψηφοφόροι του κ. Γκρούεβσκι δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Γι αυτό τον λόγο αν το ελληνικό κράτος επιτρέψει άνοιγμα διόδου στις Πρέσπες αυτή η κίνηση θα λειτουργήσει ως δούρειος ίππος για τις παραμεθόριες περιοχές μας της Φλώρινας που ήδη επηρεάζονται από τους προπαγανδιστές των εκεί δρώμενων.

 

Κύριε Υπουργέ, οι απανταχού Μακεδόνες σας καλούν σε εθνική επαγρύπνηση για τη Μακεδονία μας, μακριά από οποιοδήποτε ενδοτισμό, ή αποδοχή «λύσεων» που αντιβαίνουν στο εθνικό μας συμφέρον, το δίκαιο και την ιστορία του τόπου μας. Στις οποιεσδήποτε εξωτερικές πιέσεις πρέπει να παίρνετε δύναμη και κουράγιο από τον ελληνικό λαό ο οποίος πάντοτε αποδεικνύει την αυτοθυσία του σε κάθε κίνδυνο από την αρχαιότητα μέχρι την εποποιία του 40!

 

Φοβόμαστε πως ενώ εσείς προσπαθείτε να βελτιωθούν οι σχέσεις των δυο χωρών με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), διάφοροι διπλωματικοί φορείς των Σκοπίων έχουν διαφορετικά σχέδια. Γνωστή είναι η περίπτωση του Γενικού Προξένου των Σκοπίων στη Νέα Υόρκη ο οποίος χρησιμοποιούσε την παλιά σημαία της χώρας του (με τον ήλιο της Βεργίνας) στις επίσημες συναντήσεις του με διπλωμάτες άλλων χωρών έως ότου παρέμβη το δικό σας διπλωματικό σώμα. Όπως και ο Γενικός πρόξενος στο Τορόντο Jovica Palacevski, την περασμένη άνοιξη συμμετείχε σε αλυτρωτική εκδήλωση των Σκοπιανών στον Καναδά όπου παρουσιάστηκαν χάρτες με ενσωματωμένη στο γειτονικό κρατίδιο την “Μακεδονία του Αιγαίου”, με την Θεσσαλονίκη εντός, και τα όρια των Σκοπίων να αγγίζουν την Θεσσαλία. Ο δε Jovica Palacevski, διορισμένος από το VMRO, έπρεπε να είχε αντικατασταθεί από διπλωμάτη του νυν κυβερνώντος κόμματος (SDSM), αλλά ακόμη παραμένει στο Τορόντο.

 

Τώρα τελευταία μέλη των Μακεδονικών οργανώσεων πληροφορήθηκαν από έγκυρη πηγή ότι η προσπάθεια προβολής του προπαγανδιστικού ντοκυμαντέρ «Μακεδονία» από την Κροατική εταιρεία Jadran Films ήταν έμπνευσης και χρηματοδότησης της προηγούμενης κυβέρνησης του VMRO-DPMNE του Γκρούεβσκι (σας παρακαλούμε δείτε την συνημμένη επιστολή των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου προς την Υπουργό Πολιτισμού της Κροατίας, καθώς και πληροφορίες για το ντοκυμαντέρ http://www.echedoros-a.gr/2017/11/jadran-film.html?spref=fb). Πολύ φοβόμαστε πως αυτή η προπαγάνδα θα συνεχιστεί παρά την καλή θέληση της ελληνικής πλευράς.

 

Οι Μακεδονικές οργανώσεις ανησυχούμε και θα εκτιμήσουμε κύριε Υπουργέ την απάντησή σας το γρηγορότερο δυνατόν.

 

Με εκτίμηση

Παμμακεδονικές Ενώσεις Ηφηλίου,

Συντονιστική επιτροπή Μακεδονικών Οργανώσεων»

πηγή

4 Σχόλια to “ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ: Μεγάλο Λάθος η Σύνθετη Ονομασία!”

 1. Ευριπίδης Μπίλλης said

  ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ «ΛΑΘΟΣ» Η ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
  Ο ΕΛΛΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΘΕΜΟΣ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

  (Τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που δεν θα ξέρουν καν την ύπαρξη ελληνικής και βουλγαρικής Μακεδονίας, η λέξη «Μακεδονία» θα ταυτίζεται με τα Σκόπια και μόνο).

  (Από το, ΘΕΜΟΣ ΣΤΟΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο επίτιμος πρέσβης για τη διπλή ονομασία των Σκοπίων , «Παραδοθήκαμε άνευ όρων», http://syndpeiraia.blogspot.gr/2010/06/blog-post_18.html)

  Από τη στιγμή που δεχθήκαμε, έστω κατ’ αρχήν, να υπάρξει σύνθετη ονομασία, ενισχύσαμε την αδιαλλαξία των Σκοπίων, αλλά και την εκτίμηση της Ουάσιγκτον ότι και αυτή τη φορά θα υπακούσουμε στα κελεύσματά της.

  Με την αποδοχή της δυνατότητας σύνθετης ονομασίας παραδοθήκαμε άνευ όρων.

  Διότι, όσο και αν εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ονομασίας απλής και σύνθετης και άρα θα επακολουθήσουν οι ίδιες δυσμενέστατες συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις λόγω του ιστορικο-πολιτικού χαρακτήρα του θέματος, σε συνδυασμό με τον κύριο εν προκειμένω παράγοντα που είναι ο υπαρξιακός επεκτατισμός των Σκοπίων.

  Γιατί λέμε πως δεν υπάρχει διαφορά;

  Διότι οποιοσδήποτε προσδιορισμός του όρου «Μακεδονία» είναι πολύ πιθανό να ατονήσει και να μη χρησιμοποιείται. Αλλά και αν αυτό δεν γίνει, τα Σκόπια θα είναι το μόνο κράτος που θα έχει στο όνομά του τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του.

  Έτσι, για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που δεν θα ξέρουν καν την ύπαρξη ελληνικής και βουλγαρικής Μακεδονίας, η λέξη «Μακεδονία» θα ταυτίζεται με τα Σκόπια και μόνο.

  Υπάρχει όμως και ένας τρίτος λόγος, ίσως ο πιο σημαντικός. Ότι αν ο προσδιορισμός επιζήσει στην πράξη και αν χρησιμοποιείται εν γνώσει της διαιρέσεως της Μακεδονίας σε ελληνική, βουλγαρική και σκοπιανή, τότε ο προσδιορισμός θα ενισχύει τον επεκτατισμό των Σκοπίων διεθνώς (όπως και στο εσωτερικό του σκοπιανού κράτους).

  Διότι είναι αλήθεια πως γίνεται γενικά δεκτό ότι η γεωγραφική Μακεδονία κατανεμήθηκε ανισομερώς σε τρία μέρη.

  Είναι αλήθεια ότι μεγάλο ποσοστό των Σκοπιανών είναι Σλάβοι. Και είναι αλήθεια ότι το σημερινό σκοπιανό κράτος είναι νέο, με την έννοια ότι διαδέχθηκε το νοτιότερο ομόσπονδο κράτος της Γιουγκοσλαβίας.

  Αν, λοιπόν, δεν υπήρχε ο «μεγαλομακεδονισμός» των Σκοπιανών, θα μπορούσε το κράτος τους να ονομασθεί «Άνω Μακεδονία», «Σλαβομακεδονία» ή «Νέα Μακεδονία».

  Όμως υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει το επεκτατικό ιδεολόγημα των βορείων γειτόνων μας περί της μίας μεγάλης Μακεδονίας: της γεωγραφικής περιοχής, η οποία, ενώ θα έπρεπε, κατ’ αυτούς, να είναι ενωμένη και «μακεδονική» (να ανήκει, δηλαδή, ολόκληρη στο «έθνος» που οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι αποτελούν και που διατείνονται ότι είναι το ίδιο με εκείνο των αρχαίων Μακεδόνων) παραμένει, η μείζων αυτή περιοχή, διηρημένη και κατεχόμενη, στο μεγαλύτερο μέρος της, από τους Έλληνες και τους Βουλγάρους.

  Εξίσου με το απλό, χωρίς προσδιορισμό, όνομα «Μακεδονία», οποιοδήποτε σύνθετο (με γεωγραφικό, εθνικό ή χρονικό επίθετο) θα ενισχύει αυτό το επεκτατικό ιδεολόγημα των Σκοπίων ως «μακεδονικού» Πεδεμοντίου.

  Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα Σκόπια έχουν χρησιμοποιήσει τέτοιους προσδιορισμούς: Vardar Makedonija, Slavomakedonija, Nova Makedonija. Πρόσθετη απόδειξη αποτελούν οι πληροφορίες, αν αληθεύουν, ότι τα Σκόπια είχαν παρασκηνιακά δεχθεί, ή θα δεχόντουσαν, σύνθετη ονομασία.

  Δεν το έπραξαν, για λόγους διαπραγματευτικούς και κρατικού κύρους. Ήταν, συνεπώς, απόλυτα ορθή και καθόλου μαξιμαλιστική η θέση «όχι Μακεδονία ή παράγωγα». Και αυτό ο ελληνικός λαός το αντιλαμβάνεται, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.

  Μου αρέσει!

 2. Ευριπίδης Μπίλλης said

  ΜΗΛΙΟΣ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2008/02/211571.html
  Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008 12:44 πμ

  Η επικείμενη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, χάριν της οποίας επισπεύδονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας, σε συνδυασμό με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για μια νηφάλια αποτίμηση της -επίσημης και ανεπίσημης- ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της προηγούμενης δεκαετίας:

  των εθνικώς αδιάλλακτων συλλαλητηρίων, των σχεδίων του Α. Σαμαρά για «σύνορα με τη Σερβία», του εμπάργκο στην ΠΓΔΜ επί Α. Παπανδρέου, της ταύτισης με το σερβικό μεγαλοϊδεατισμό του Μιλόσεβιτς, της συμμετοχής της χώρας μας στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς του ’99, με την έγκριση και των δύο μεγάλων κομμάτων-, αλλά και της δραστηριότητας του ελληνικού κεφαλαίου στις χώρες των Βαλκανίων, σ’ ένα «ευνοϊκό» προς λεηλασία έδαφος που, όπως φαίνεται, δημιούργησε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

  Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι ο ελληνικός εθνικισμός έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, η δημόσια συζήτηση περί τα Βαλκάνια ακόμα κινείται μεταξύ αντιαλβανισμού και σκοπιανοφαγίας από τη μια και ενός αντιαμερικανισμού από την άλλη, που περιγράφει αλλά δεν εξηγεί σχεδόν τίποτα.

  Είναι σ’ αυτό το πλαίσιο που η γνωστή τρόικα Άνθιμου – Καρατζαφέρη – Ψωμιάδη, με τη συνδρομή μερίδας των ΜΜΕ που επί χρόνια «εκπαιδεύουν» την ελληνική κοινωνία στο σωβινισμό, μπορούν ακόμη να παίρνουν «εθνοσωτήριες πρωτοβουλίες» απολύτως νομιμοποιημένες για μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Το γεγονός πως πολύ συχνά πρόκειται για κοινές σαχλαμάρες δεν τις κάνει λιγότερο επικίνδυνες. Το αντίθετο, μάλιστα.

  Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον» που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία και δεν υπάρχει καμιά «αλβανική απειλή» που δήθεν συνδέεται με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου -πόσο μάλλον που αυτή η τελευταία είναι προϊόν ενός πολέμου που φέρει και την ελληνική υπογραφή.

  Η απειλή για την ειρήνη και την πολυεθνική συμβίωση είναι, στην πραγματικότητα, η φονική μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ – αυτής που στηρίζει και η χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

  Προϋπόθεση για την άρση αυτή της απειλής, λοιπόν, είναι η διάλυση του ΝΑΤΟ~ με τη διατήρηση της εκατέρωθεν «εθνικής αδιαλλαξίας» και των διαιρέσεων, αυτό παραμένει ανέφικτο.

  Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ο εθνικισμός -όχι μόνο «των άλλων», αλλά και ο «δικός μας» – έχει «νομιμοποιήσει» πολέμους, έχει «ενθαρρύνει» εθνοκαθάρσεις και έχει δημιουργήσει κύματα μεταναστών και προσφύγων, δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε τους κατά φαντασία μακεδονομάχους να δηλητηριάσουν την ελληνική κοινωνία με πολεμικές ιαχές και να υπονομεύσουν ακόμα περισσότερο την ειρήνη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων.

  Πρόδρομος Αβακουμίδης – Νέοι/ες ΑΚΟΑ,
  Θεόδωρος Αγγελίδης Π.Κ. ΣΥΝ Βύρωνα,
  Μάνος Αγγελίδης Π.Κ. ΕΜΠ Νεολαίας ΣΥΝ,
  Κώστας Αθανασίου Δίκτυο για τα Πολιτικά κ Κοινωνικά Δικαιώματα Αθήνας,
  Γιώργος Αλεξανδρίδης Π.Κ. Αιγάλεω – Περιστερίου Νεολ. ΣΥΝ,
  Σπύρος Αλεξανδρίδης, ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Βαρβάρας,
  Κλεονίκη Αλεξοπούλο Π.Κ. Μεταπτυχιακών Νεολ. ΣΥΝ,
  Γιάννης Αλμπάνης Δίκτυο Αθήνας,
  Κώστας Ανδριτσόπουλος – Π.Κ. Χαλανδρίου ΣΥΝ,
  Κατερίνα Αντωνίου Πανεπιστημιακός, ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,
  Βιβή Αντωνογιάννη – εκπαιδευτικός,
  Σπύρος Απέργης Τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ,
  Γιώργος Αναδρανιστάκης Π.Κ. Δημοσιογράφων ΣΥΝ,
  Κώστας Αργαλιώτης- Δίκτυο. Αθήνας,
  Ανδρέας Αρναούτογλου Π.Κ. Νίκαιας ΣΥΝ,
  Βασίλης Αφεντούλης πολ. μηχανικός,
  Αλέξης Βάκης συνθέτης,
  Χρήστος Βαλλιάνος ΣΕ περιοδ. Θέσεις,
  Αβραάμ Βαμβακάς γραμ. Πόλης Θεσνίκης Νεολ. ΣΥΝ,
  Τερέζα Βεκιαρέλλη μεταφράστρια,
  Θεοδώρα Βελώνα – Π.Κ. Α’ ΦΜΣ Νεολ. ΣΥΝ,
  Κώστας Βέττας Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
  Ιωάννα Βίτσου ιδιωτική υπάλληλος,
  Μίτση Βρασιβανοπούλου Π.Κ. ΣΥΝ Κυψέλης,
  Παναγιώτης Βωβός Δίκτυο Αθήνας,
  Σίσυ Βωβού ΑΚΟΑ,
  Άκης Γαβριηλίδης μεταφραστής,
  Κώστας Γαβρόγλου πανεπιστημιακός,
  Αλέκος Γαϊτάνος Νομ. Χίου ΣΥΝ,
  Νίκος Γεννημάκης γιατρός (Σουηδία),
  Γιώργος Γιαννακόπουλος Νεολ. ΣΥΝ,
  Αρίστος Γιαννόπουλος δημοσιογράφος,
  Νίκος Γιαννόπουλος Νέοι/ες ΑΚΟΑ,
  Νίκος Γιαννόπουλος Δίκτυο Αθήνας,
  Χριστίνα Γιαννούλη – Δίκτυο Αθήνας,
  Αλί Γιλμαγιάν Δίκτυο Αθήνας,
  Παναγιώτης Γιούλης – Δίκτυο Αθήνας,
  Δημήτρης Γκιβίσης ΑΚΟΑ,
  Νίκος Γκλαρνέτατζης Δίκτυο Θεσ/νίκης,
  Μαίρη Γουδέλη Δίκτυο Αθήνας,
  Δήμητρα Γούναρη μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ,
  Διονύσης Γουσέτης πολιτικός μηχανικός,
  Γιάννης Γρηγοριάδης – Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
  Νικολέτα Δανιά Γρ. Β’ Αθήνας Νεολ. ΣΥΝ,
  Γιώργος Δεδεγκίκας Δίκτυο Μεταναστών,
  Δημήτρης Δημούλης – καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Σ.Ε. περιοδ. Θέσεις, Ιωάννα Δρόσου Νέοι/ες ΑΚΟΑ,
  Κώστας Ελευθερίου ανένταχτος,
  Μάριος Εμμανουηλίδης υπάλληλος ΙΚΑ,
  Αδάμος Ζαχαριάδης Δίκτυο Μεταναστών,
  Κώστας Ζυρίνης Π.Κ. Κουκάκιoυ ΣΥΝ,
  Έφη Θάνου γρ. Π.Κ. Πόλης Θεσ/νίκης Νεολ. ΣΥΝ,
  Σοφία Θεοδουλίδου Νομ. Ξάνθης ΣΥΝ,
  Νάσος Θεοδωρίδης Τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ,
  Μαρία Θεοδωρίδου – Επ. πόλης Θεσνίκης ΣΥΝ,
  Γιάννης Ζαρκάδης πανεπιστημιακός,
  Στέφανος Ιωάννου Π.Κ. Πανεπιστημίου Πειραιά Νεολ. ΣΥΝ,
  Βασίλης Kαγιάς οικονομολόγος,
  Δημήτρης Καλαντζόπουλος Π.Κ. ΕΚΠΑ Νεολ. ΣΥΝ,
  Πέτρος Καλκανδής- ΚΠΕ ΣΥΝ,
  Μαρία Καλυβιώτου Π.Κ. Υπολοίπου ΕΚΠΑ Νεολ. ΣΥΝ,
  Πέτρος Καούνης Π.Κ. Πετραλώνων-Θησείου Νεολ. ΣΥΝ,
  Νέλλη Καμπούρη, Αθηνά Καραγιαννίδη ΣΥΝ Δράμας,
  Θόδωρος Καραγιαννίδης Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
  Χρήστος Καραγιαννίδης ΣΥΝ Δράμας,
  Μαριαλένα Καραμπάτσου Γρ. Σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΝ,
  Νίκος Καρανίκας Π.Κ. Κεντρου Θεσνίκης ΣΥΝ,
  Ξανθούλα Καρανίκα Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
  Γιώργος Καρατσιουμπάνης – ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ,
  Μιχάλης Καστρινάκης Νομ. Βόλου ΣΥΝ, Ντία Κεραμειδά- Π.Κ. Δικαιωμάτων Θεσ/νίκης ΣΥΝ, Δημήτρης Κλαυδιανός – Νέοι/ες ΑΚΟΑ,
  Αντώνης Κοσμίδης Νομ. ΣΥΝ Ξάνθης,
  Λουκία Κοτρωνάκη Δίκτυο Αθήνας.,
  Αφροδίτη Κουκουτσάκη πανεπιστημιακός Πάντειο,
  Γιάννα Κούρτοβικ Δίκτυο Αθήνας,
  Μάγδα Κουσιάντζα ΚΠΕ ΣΥΝ,
  Αλέκα Κρασοπούλου ΠΚ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
  Λίνα Κυργιαφίνη Δίκτυο Θεσ/νίκης,
  Θάνος Κυριακόπουλος Π.Κ. Ζωγράφου Νεολ. ΣΥΝ,
  Χάρης Κωνσταντάτος ΚΠΕ ΣΥΝ,
  Δημήτρης Λαβατσής Νομ. Χίου ΣΥΝ,
  Χρήστος Λάσκος ΚΠΕ ΣΥΝ,
  Άρια Λελάκη Δίκτυο Αθήνας,
  Δημήτρης Λεοντίου ΤΕΙ Χαλκίδας,
  Ζωή Λιανού – φοιτήτρια Παντείου,
  Ελισάβετ Λούντου Δίκτυο Αθήνας ,
  Άννα Μάγκλαρη Π.Κ. Βύρωνα-Καισαριανής Νεολ. ΣΥΝ,
  Μακρόπουλος Κώστας, γραμματέας Π.Κ. Βύρωνα του ΣΥΝ,
  Γιώργος Μανώλης Π.Κ. Φιλοσοφικής Νεολ. ΣΥΝ,
  Μυρτώ Μάλλη-Πολλάκη Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για τη Διάσωση του Υμηττού,
  Ντιάνα Μάνεση Π.Κ. Μεταπτυχιακών Νεολ. ΣΥΝ,
  Γιώργος Μανιάτης Δίκτυο Μεταναστών,
  Αλεξάνδρα Μαντζούτσου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,
  Νανά Μανωλιδάκη ΣΥΝ,
  Ειρήνη Μαρκίδη φοιτήτρια Ψυχολογίας,
  Εύη Μαχαίρα Π.Κ. Υμηττού ΣΥΝ,
  Σταυρούλα Μελά «Λιμάνι της Αγωνίας» Πειραιάς,
  Πέτρος Μετάφας ανένταχτος,
  Γιάννης Μηλιός Ανεξάρτητος, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ,
  Ζινάρ Μιράν Δίκτυο Αθήνας,
  Βίλη Μιχελάκου Δίκτυο Αθήνας,
  Κλεάνθης Μοιρασγενίτης ΑΚΟΑ Θεσ/νίκης,
  Στράτος Μόρφης Π.Κ. Αγ. Δημητρίου ΣΥΝ,
  Νίκος Μορφονιός δημοσιογράφος,
  Ελένη Μουγιάκου Δίκτυο Αθήνας,
  Όλγα Μπαλαούρα Νέοι/ες ΑΚΟΑ,
  Εύα Μπαμπαλώνα Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
  Μαρία-Άννα Μπαρσέφσκι Δίκτυο Αθήνας,
  Νίκος Μπελαβίλας Δημ. Σύμβουλος Πειραιά «Λιμάνι της Αγωνίας», Ισαβέλλα Μπερτράν περιοδικό Resistencias,
  Γιώργος Μπουρολιάς Δίκτυο Αθήνας,
  Μωυσής Μπουντουρίδης πανεπιστημιακός,
  Γιάννης Μπρούζος Π.Κ. Αλίμου Νεολ. ΣΥΝ,
  Χρήστος Νασιόπουλος ΣΕ του περιοδικού Θέσεις,
  Νίκος Νικήσιανης- Δίκτυο. Θεσ/νίκης,
  Γεωργία Ντούσια Δίκτυο Αθήνας,
  Ελένη Ξεφτέρη Δίκτυο. Θεσ/νίκης,
  Σταύρος Παναγιωτίδης ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ,
  Φώτης Παλαμιώτης Π.Κ. Eξαρχείων, Επιτροπή Δικαιωμάτων Νεολ. ΣΥΝ, Βασίλης Πανάγου Δίκτυο Αθήνας,
  Φάνης Παπαγεωργίου Π.Κ. Β. Προαστίων Νεολ. ΣΥΝ,
  Σταύρος Παπαγιαννόπουλος Π.Κ. Αλίμου ΣΥΝ,
  Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ,
  Γιάννης Παπαδημητρίου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,
  Νίκος Παπαδογιάννης Νεολαία ΣΥΝ,
  Δημήτρης Παπαδόπουλος πανεπιστημιακός,
  Πανεπιστήμιο Κάρντιφ,
  Χριστόφορος Παπαδόπουλος ΚΠΕ ΣΥΝ,
  Μαρία Παπαδοπούλου Π. Επιτροπή ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
  Χρήστος Παπαθανασίου Π.Κ. Αγ. Παρασκευής ΣΥΝ,
  Θανάσης Παπαζαφείρης Δίκτυο Αθήνας,
  Σωτήρης Παπαμιχαήλ ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα,
  Δημήτρης Παπανικολόπουλος Νεολαία ΣΥΝ,
  Εύη Πάτκου Π.Κ. Εκπαιδευτικών Θεσνίκης ΣΥΝ,
  Γεωργία Πετράκη Π.Κ. Αγ Δημητρίου ΣΥΝ,
  Αγγελική Πολάτου,
  Σταυρούλα Πουλημένη Π.Κ. Πόλης Θεσσαλονίκης Νεολ. ΣΥΝ,
  Aλέξης Πουλιάσης ιδιωτικός υπάλληλος,
  Ευαγγελία Προκοπίου διδάκτωρ Πολιτιστικής Ψυχολογίας,
  Νίκος Ραδικόπουλος ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ, Επιτροπή Δικαιωμάτων,
  Βασίλης Ρόγγας Π.Κ. Πετρούπολης Νεολ. ΣΥΝ,
  Άχιμ Ρολχόιζερ Δίκτυο Αθήνας,
  Άλκης Ρήγος Ανεξάρτητος, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ,
  Όλγα Σακαλή Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
  Νίκος Σαμανίδης Π. Επιτροπή Θεσνίκης ΣΥΝ,
  Μανώλης Σαρρής-Νομ. Πειραιά ΣΥΝ,
  Γιάννης Σδράνης ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,
  Χρήστος Σίμος Νεολαία ΣΥΝ,
  Λίνα Σιπητάνου περιοδικό Resistencias,
  Παναγιώτης Σιώκος Π.Κ. Φιλοσοφικής Νεολ. ΣΥΝ,
  Σπύρος Σκαμνέλος ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,
  Γιώργος Σκάνης- περιοδικό Resistencias,
  Μιχάλης Σκομβούλης (Παρίσι), Νεολαία ΣΥΝ,
  Ελένη Σταματάκη Γραμματεία ΑΚΟΑ,
  Πέτρος Σταύρου Π.Κ. Αγ. Παρασκευής ΣΥΝ,
  Σπύρος Σταύρου Νομ. Α. Αττικής ΣΥΝ,
  Δημήτρης Στεργιόπουλος Δίκτυο Αθήνας,
  Νίκος Στεφανή Μηχανικός,
  Γιώργος Στόγιας εκπαιδευτικός,
  Σταυρούλα Συράκου ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ, Επιτροπή Δικαιωμάτων,
  Mιχάλης Σφυράκης Νομ. Χίου ΣΥΝ,
  Δημήτρης Σωτηρόπουλος,
  Δημήτρης Ταλαίπωρος Π.Κ. Παντείου Νεολ. ΣΥΝ,
  Τάκης Τσαντήλας ανένταχτος, Τζεμίλ Τζιγέρ Δίκτυο Αθήνας,
  Ευκλείδης Τσακαλώτος Π.Γ. ΣΥΝ,
  Θανάσης Τσακίρης ανένταχτος,
  Σοφία Τσαουσίδου ανένταχτη,
  Άγγελος Τσέκερης ΚΠΕ ΣΥΝ,
  Βασίλης Τσιάνος πανεπιστημιακός (Αμβούργο),
  Δημήτρης Τσιάρας Δίκτυο. Θεσ/νίκης,
  Γεωργία Τσιλικοπούλου Π.Κ. Πετρούπολης Νεολ. ΣΥΝ,
  Μαρία Τσίπη Π.Κ. Α’ ΦΜΣ Νεολ. ΣΥΝ,
  Θέμη Τσολάκου ΚΣ Νεολαίας ΣΥΝ,
  Γιάννης Φελέκης ΟΚΔΕ Σπάρτακος,
  Ίλια Φόστερ Δίκτυο Μεταναστών,
  Γιώργος Φουρτούνης πανεπιστημιακός,
  Αντώνης Φράγγος ραδιοφ. παραγωγός «105,5 Στο κόκκινο», Διονύσης Φτεργιώτης Π. Επιτροπή ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
  Κώστας Φώλιας Δίκτυο,
  Ζωή Χαλιδιά Δίκτυο Αθήνας
  Αλεξάνδρα Χαλκιά πανεπιστημιακός, Πάντειο,
  Έλμα Χαραλαμπίδου υποψήφια διδάκτωρ,
  Μάκης Χαρίσης Δίκτυο Αθήνας,
  Παύλος Χατζόπουλος ερευνητής,
  Χρυσάνθη Χειμώνα Π.Κ. Βύρωνα – Καισαριανής Νεολ. ΣΥΝ,
  Βαγγέλης Χερουβείμ Π.Κ. Δημοσιογράφων ΣΥΝ,
  Γιώργος Χονδρός Νομ. Τρικάλων ΣΥΝ,
  Ειρήνη Χόπλαρου εκπαιδευτικός,
  Χρήστος Χορταρέας Π.Κ. Φιλοσοφικής Νεολ. ΣΥΝ,
  Τασία Χριστοδουλοπούλου Ανεξάρτητη, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ.

  Μου αρέσει!

 3. Ακέλας said

  Μακεδόνες είναι ΜΟΝΟ ΟΙ 300,000 ‘Ελληνες που εξαφάνισαν!..Γιατί δεν γίνεται προσφυγή στον «ευαίσθητο»σε τέτοια θέματα ΟΗΕ,για την τύχη τους;

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: