olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Μπράβο Αλέξη! Φέτος το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 1,4 δισ. εκατ. ευρώ! Αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά! #διαγγελμα

Posted by kalinda στο Νοέμβριος 14, 2017

 

IMG_2374Το κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί φέτος από τη δημοσιονομική υπεραπόδοση ανέρχεται σε 1,4 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσιο δηλαδή σε σχέση με πέρυσι, τόνισε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Αλέξης Τσίπρας.

Με τους ανέργους, τους νέους και τους χαμηλοσυνταξιούχους να αποτελούν προτεραιότητα, 720 εκατ. ευρώ θα δοθούν με τη μορφή «έκτακτης ενίσχυσης» σε περίπου 3,4 εκατ. πολίτες, βάσει εισοδηματικών, περιουσιακών και κριτηρίων οικογενειακής κατάστασης, είπε, δίνοντας παραδείγματα και τονίζοντας ότι η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα γίνει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

 

 

 

Ποσό 315 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για επιστροφή σε συνταξιούχους της παράνομης «με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων» παρακράτησης υψηλότερων εισφορές υγείας για την περίοδο 1η Ιουνίου 2012 έως και 30 Ιουνίου 2016. Η επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών θα γίνει άμεσα, δηλαδή με την καταβολή της σύνταξης Δεκεμβρίου, τόνισε ο πρωθυπουργος.

 

Τέλος, ποσό 360 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί στη ΔΕΗ για κάλυψη του κόστους των Yπηρεσιών Kοινής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2018 για τους καταναλωτές, αλλά και να δημιουργηθεί περιθώριο για περαιτέρω μειώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ.

 

Τα κριτήρια για τη διανομή των 720 εκατ. ευρώ

Από τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, 720 εκατομμύρια θα διανεμηθούν με τη «μορφή έκτακτης ενίσχυσης», η οποία θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη, προς 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας, είπε ο πρωθυπουργός.

Μέσα στη βδομάδα κατατίθεται ο σχετικός νόμος στη Βουλή και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει πραγματοποιηθεί η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους, πρόσθεσε.

Τα κριτήρια που θα τεθούν είναι εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακής κατάστασης, «έτσι ώστε να γίνει στοχευμένα και να ωφεληθούν σημαντικά όσοι και όσες το έχουν πραγματικά ανάγκη», όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Τα εισοδηματικά κριτήρια, πρόσθεσε, αφορούν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ και πολυπρόσωπα με ανώτατο όριο τα 18.000 ευρώ.

Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί.

Παράλληλα, «δικαιούχοι θα είναι και όσων τα νοικοκυριά διαθέτουν ακίνητη περιουσία με ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τα 180.000 ευρώ».

Παραδείγματα:

Τα παραπάνω πρακτικά σημαίνουν, εξήγησε ο πρωθυπουργός ότι:

Για οικογένειες με δύο παιδιά:

για εισόδημα 6.000 ετησίως θα δοθεί ενίσχυση 900 ευρώ,
για εισόδημα 12.000, ενίσχυση 700 ευρώ και
για εισόδημα 18.000 ενίσχυση ύψους 500 ευρώ.
Για ένα νοικοκυριό που αποτελείται από ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά:

για εισόδημα 4500 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 675 ευρώ,
για εισόδημα 9000 ευρώ, ενίσχυση 525 ευρώ και
για εισόδημα 13.500, ενίσχυση 375 ευρώ.
Για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά:

για ετήσιο εισόδημα 3.000 ευρώ, δίδεται ενίσχυση 450 ευρώ
για εισόδημα 6.000 ευρώ, ενίσχυση 350 ευρώ και
για εισόδημα 9.000 ευρώ, ενίσχυση 250 ευρώ.
315 εκατ. για επιστροφή της παράνομης παρακράτησης εισφορών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι «πέραν όμως αυτής της ενίσχυσης, μέρος του συνολικού ποσού θα διατεθεί και για δύο ακόμα πολύ σημαντικές δράσεις».

Συγκεκριμένα, «315 εκατομμύρια θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων».

Τόνισε ότι «η παρακράτηση εισφορών υγείας επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλόμενων συντάξεων είναι πρόβλημα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Εμείς αποκαθιστούμε σήμερα αυτή την αδικία και επιστρέφουμε άμεσα τα ποσά που αναλογούν στους συνταξιούχους, για το διάστημα από 1 Ιουνίου 2012 έως και 30 Ιουνίου του 2016» είπε για να τονίσει «και το άμεσα, δεν είναι σχήμα λόγου, η επιστροφή θα υλοποιηθεί τη μέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου».

Παραδείγματα:

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ενδεικτικά ποιοι θα ωφεληθούν από την αποκατάσταση αυτής της αδικίας:

Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη περί τα 1.100 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 240 ευρώ.
Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη ύψους περί τα 1.200 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 370 ευρώ.
Συνταξιούχος που σήμερα λαμβάνει σύνταξη ύψους περί τα 1.300 ευρώ, θα λάβει επιστροφή ύψους περίπου 450 ευρώ.
360 εκατ. στη ΔΕΗ για κάλυψη του κόστους ΥΚΩ

Τέλος, ανακοίνωσε ότι «από το συνολικό ποσό των 1,4 δισ. ευρώ θα δοθούν 360 εκατομμύρια στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ».

Επισήμανε ότι «με αυτόν το τρόπο διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για περεταίρω σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ».

«Υλοποιούμε το σχέδιο μας, σε πείσμα όσων χρεοκόπησαν τη χώρα»

«Η διανομή του κοινωνικού μερίσματος με δικαιοσύνη αποτυπώνει ανάγλυφα τις δικές μας κοινωνικές και πολιτικές προτεραιότητες. Είναι δίκαιο και γίνεται πράξη!», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του.

«Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να αγωνιστούμε ακόμη πιο σκληρά με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα απέναντι σε πρακτικές και αντιλήψεις που ακόμη δεν έχουν νικηθεί ολοκληρωτικά», πρόσθεσε.

«Για να προστατεύσουμε περισσότερο τους μικρούς και τους μεσαίους. Για να χτυπήσουμε πιο αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή. Για να είμαστε σε θέση να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Και να ανακτήσουμε τη κυριαρχία μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι «αυτό είναι το σχέδιο μας και αυτό θα υλοποιήσουμε. Σε πείσμα όσων χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν τη χώρα αλλά και στηριζόμενοι στο πείσμα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού».

 

19 Σχόλια to “Μπράβο Αλέξη! Φέτος το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 1,4 δισ. εκατ. ευρώ! Αναλυτικοί πίνακες με τα ποσά! #διαγγελμα”

 1. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ said

  ΑΠΑΤΕΩΝΑ τσιπρα 720 εκ δια 3,4 εκ πολίτες βγαίνει 210 ευρώ .
  ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΨΕΥΤΗ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ με τα παραδείγματα σου

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. κανενα σπιτι στα χερια τραπεζιτη said

  ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

  Μου αρέσει!

 3. Αντώνης said

  Αλήτες, δουλεύετε το κόσμο… μέρισμα στη ΔΕΗ!
  Μέρισμα και αυτά που έκλεψε από τα ταμεία ο Βρουτσης και η παρέα του!..
  Του χρόνου μέρισμα στην Σταμάτη και στον Τσοχατζόπουλο… ΑΛΗΤΕΣ

  Αρέσει σε 2 άτομα

 4. κανενα σπιτι στα χερια τραπεζιτη said

  ΚΑΘΕ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΓΕΝΙΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟ .
  ΤΑ ΜΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ -ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ –
  ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΑΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ- ΟΣΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΜΕΣΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-

  ΨΑΧΤΕ ΓΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
  ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΒΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ?
  ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟ .

  ΜΕΤΑ ΘΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΝΩΣΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ
  ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ-
  ΑΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ -ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΒΡΕ ΞΥΠΟΛΥΤΟΙ ΣΤ ΑΓΚΑΘΙΑ ?

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. Αρμονία said

  ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ!!!

  Ηλικιωμένη γυναίκα 72 χρονών (Ε.Γκ.) με αγροτική σύνταξη 300 ευρώ έχασε το σπίτι της την Τετάρτη (18/10) από πλειστηριασμό, με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς, το σπίτι της 60τμ. στο Καλαμάκι Κορινθίας, μένοντας στον δρόμο σε τιμή εκπλειστηριασμού μόλις 19.500 ευρώ.
  Η Ε.Γκ. έχασε το σπίτι της γιατί είχε μπεί εγγυήτρια σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος της Κ.Γκ. ο οποίος είναι εδώ και αρκετό διάστημα άνεργος και σε αντικειμενική αδυναμία να πληρώσει το χρέος του.
  Θυμάστε την γιαγιά Κάρμεν στην Ισπανία που είχε χάσει το σπίτι της για τον ίδιο ακριβώς λόγο; ….Από Sof Lamp.
  Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΟΜΜΥΩΝΑ

  ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος σας, ΝΤΡΟΠΗ να αφήνετε τους κλέφτες με τα θαλασσοδάνεια και να παίρνετε τα σπιτάκια των πολιτών. Αυτά δεν τα έκαναν ούτε οι Σαμαροβενιζέλοι, όμως τα κάνετε εσείς οι ας πούμε τώρα αριστεροί (;).

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Πύκτης said

   Kαι πούσαι ακόμα αγαπητή Αρμονία …..καλημέρα σου !
   Οι δανειστές απαιτούν εδώ και τώρα γιά να κλείσει η αξιολόγηση την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των πλειστηριασμών ΑΝΕΥ ορίων αντικειμενικών αξιών[300.000] και λοιπές ΜΠΟΥΡΔΕΣ υποσχέσεις ΨΕΜΜΑΤΑ του αλέξη …..έρχονται μαύρες μέρες γιά τους πολίτες , δυστυχώς .

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • Αρμονία said

    Πολύ καλημέρα σου!
    Διάβασα κάπου (δεν θυμάμαι που) ότι το 2020 θα είναι το τελικό γεγονός.
    Δεν ξέρω τι θα συμβεί, όμως βλέπω την μιζέρια μας και βλέπω το μέτρημα που κάνουμε στο κο@λοευρώ τους από το μέσο του μήνα και μετά.
    Θυμάμαι πόσο καλά ήμασταν με την δραχμή μας και πόσο φτηνότερα ήταν τα προϊόντα και αναρωτιέμαι, ποιά καθίκια μας έβαλαν στο ευρώ και γιατί;;;;
    Πήραν τα δανεικά και αγύριστα οι μπομπολαίοι, ψυχαραίοι, λατσέοι κλπ. τα έβγαλαν στο εξωτερικό και τον λογαριασμό τον έστειλαν σε εμάς.
    Να πάνε να τα κατάσχουν από τις ξένες τράπεζες, ξέρουν τα εμβάσματα τους, τα ξέρουν όλα.
    Οι ψεύτες της κυβέρνησης άλλα έλεγαν και αποδείχθηκαν χειρότεροι και από τους σαμαροβενιζέλους.
    Από τον αληταρά-προδότη που κυκλοφορεί μέχρι τώρα ελεύθερος και χασκογελάει σαν ηλίθιος-ζόμπι, μας ξεζουμίζουν συνεχώς.
    ΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ! ΚΑΘΙΚΙΑ!

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Πύκτης said

    Φταίμε Αρμονία μου ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ , ίσως όχι όλοι αλλά μένουμε απαθείς οι περισσότεροι ……είναι αδύνατον να βελτιωθεί ο κόσμος αν δεν βελτιωθεί ΠΡΩΤΑ ο άνθρωπος , έλεγε ο Πλάτωνας .

    Αρέσει σε 1 άτομο

 6. ΜΠΑΡΜΠΑΣ said

  θα κονομήσουνε χαρτζιλίκι πάλι οι γύφτοι, οι καθηγητές ιδιαιτέρων μαθημάτων, οι «αγρότες» και γενικά όλοι οι «μαύροι.» Πολιτική από τα Lidl, ας δουλεύουν οι μισοί που δεν κλέβουν για να ταΐσουν τους υπόλοιπους. Ότι να ΄ναι

  Μου αρέσει!

 7. ΤΑΡΤΑΡΟΣ said

  Ο Γιανης Βαρουφακης ξεφτιλιζει την Ελλαδα σε Τουρκικη εκπομπη, οι Νεο Τουρκοι (The Young Turks) μηπως πρακτορας κι αυτος του μεγα φιλανθρωπου; Του πλανητη Τζορτζ Σορος;

  Αρέσει σε 1 άτομο

 8. Alexadros said

  Καλεντερίδης … Γίναμε η χλεύη των Τούρκων

  Όταν ξεκίνησε η κρίση, το 2010, η Ελλάδα ήταν οικονομικά και επενδυτικά κυρίαρχη χώρα στα Βαλκάνια, και συγκεκριμένα
  στον τραπεζικό τομέα και στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών. Ειδικά στον τραπεζικό τομέα, ελληνικές τράπεζες ήλεγχαν περίπου το 7% της τραπεζικής αγοράς στην Τουρκία

  Όλα αυτά έγιναν στάχτη, για έναν και μοναδικό λόγο: Το πολιτικό σύστημα αδιαφόρησε για τους κινδύνους που είχαν εγκαίρως εμφανιστεί στον ορίζοντα, με την κρίση στις ΗΠΑ, η οποία επεκτάθηκε στην Ευρώπη και αργά ή γρήγορα θα ερχόταν στην Ελλάδα.
  Οι ευθύνες για την υπερχρέωση της χώρας διαχέονται στις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1980 και εντεύθεν. Όμως οι ευθύνες για τα όσα επακολούθησαν, γι’ αυτό που λέμε «διαχείριση της κρίσης», κατανέμονται ως ακολούθως:
  Τεράστια είναι η ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου, που δεν συντάχθηκε με την πρόσκληση του Κώστα Καραμανλή για δημιουργία εθνικού μετώπου αντιμετώπισης της κρίσης, μέσω περικοπών δαπανών και παγώματος μισθών και συντάξεων, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, που τελικά ήλθαν. Αντί εθνικού μετώπου, ο ΓΑΠ προκάλεσε πρόωρες εθνικές εκλογές παραβιάζοντας το πνεύμα του συντάγματος, που απαιτεί τη μέγιστη συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο νομοθέτης δεν έβαλε τον όρο για να τον διαστρεβλώνουν ανεύθυνοι εξουσιομανείς και να προκαλούν εκλογές με στόχο την καρέκλα της εξουσίας.

  Μετά ήλθε το πρώτο μνημόνιο, στο οποίο αντέδρασε το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Όμως εκεί έλειπε η πολιτική οξυδέρκεια.
  Ο πολιτικός κόσμος έπρεπε να αντιδράσει και να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία του ΓΑΠ για την εγκληματική πολιτική που ακολούθησε και μας έβαλε στο μνημόνιο, το οποίο μπορούσε να αποφευχθεί αν όλα τα πολιτικά κόμματα συναινούσαν στην πρόταση Καραμανλή για περικοπές και σφιχτή οικονομική πολιτική για μερικά χρόνια.
  Όμως η αντίδραση έπρεπε να είναι πολιτική, με στόχο την ανατροπή του ΓΑΠ και στη συνέχεια τη διαχείριση της κρίσης και την έξοδο από το μνημόνιο με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι.
  Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχασε το μέτρο στον αντιπολιτευτικό λόγο. Ταυτίστηκε με τα άκρα και τις περιθωριακές δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο «αντιμνημονιακό» μέτωπο που αποδείχτηκε εξίσου καταστροφικό με την πολιτική ΓΑΠ. Έτσι, όταν οι πολίτες είδαν ένα κόμμα εξουσίας να σηκώνει τη σημαία του «αντιμνημονιακού αγώνα» και να ταυτίζεται με τα άκρα –δεξιά και αριστερά– και με κάτι περιθωριακούς τύπους και ομάδες, συμμετείχαν κι αυτοί στο ιδιότυπο αυτό μέτωπο, το οποίο απέκτησε χαρακτηριστικά κινήματος χωρίς πολιτική πρόταση.

  Γαία πυρί μιχθήτω, ή αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων!
  Έτσι φούσκωσε το πανί των αντιμνημονιακών δυνάμεων και όταν ο Σαμαράς αναγκάστηκε να πει «ναι» στη δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, συνεργαζόμενη η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, ήταν πλέον αργά. Ο κόσμος πλέον είχε αγριέψει, τον είχε κυριέψει η οργή από τις περικοπές και την επιδείνωση της οικονομίας, δεν άκουγε, δεν ήθελε να ακούσει λόγια σύνεσης και συναίνεσης και ήθελε να ακούει έναν άλλο λόγο, συνθηματολογικό και αριβιστικό.
  Εκεί ακριβώς, για άλλη μια φορά, η ανευθυνότητα και η εξουσιομανία βρήκαν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τον καλύτερο εκφραστή τους. Ποτέ στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας δεν ειπώθηκαν τόσο τερατώδη και τόσα ψέματα.
  Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν το δεύτερο συνταγματικό έγκλημα, μετά από εκείνο του ΓΑΠ, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Να υπογραμμίσουμε δε ότι το έγκλημα αυτό έγινε γιατί δεν τιμωρήθηκε ο ΓΑΠ για το προηγούμενο, του 2010.

  Όμως, το έχουμε ξαναγράψει σ’ αυτή εδώ τη στήλη: Αυτή η χώρα πορεύεται χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Τώρα κοιτάξτε πού καταντήσαμε, να γίνουμε η χλεύη των Τούρκων.
  Διαβάστε τι λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, για την πατρίδα μας:
  «Τα λιμάνια της τα πούλησε στους Γερμανούς, τους σιδηροδρόμους της στους Ιταλούς, και τώρα άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες της χρεοκοπίας. Το Γραφείο Προϋπολογισμού της ελληνικής Βουλής χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.
  »Μέχρι το 2020 αναμένεται η επίσημη καταστροφή της Ελλάδας. Πούλησαν τα πάντα, οι τράπεζές της πέρασαν στα χέρια των Γερμανών. Τίποτα δεν έμεινε στα χέρια τους. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν τα γερμανικά και τα ιταλικά προϊόντα. Υπάρχει μια ταινία για 300 Σπαρτιάτες που πέφτουν ηρωικά. Για μένα θα πρέπει να ξαναέρθουν οι 300 του Λεωνίδα στην Ελλάδα, γιατί δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Η καταλήστευση της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη, που ο ελληνικός λαός δεν το αντιλαμβάνεται. Ο Τσίπρας που δεν φορά γραβάτα, θα σταματούσε τον ιμπεριαλισμό… Μα ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπός τους. Θα θυμάστε, υπήρχε ένας υπουργός Οικονομικών που κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα, ένας ακαδημαϊκός, τον υπουργό αυτόν τον ξήλωσαν. Το είχα αναφέρει στην εκπομπή αυτή παλαιότερα. “Θα τον ξηλώσουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και μετά η Ελλάδα θα υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ” είχα πει. Αφού ξήλωσαν τον υπουργό Οικονομικών, έφεραν έναν αγγλοτραφή που έγινε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, και έτσι υπέγραψαν».
  Δύσμοιρη Ελλάδα.

  http://taxalia.blogspot.gr/2017/11/blog-post_412.html

  Αρέσει σε 1 άτομο

 9. Λιακος said

  Oi Τούρκοι έχουν αγοράσει και ελληνικές Μαρίνες , το διεθνές κεφάλαιο
  που κινείται παντού αγοράζει ότι πωλειται.

  Πολυεθνικές αν έχετε ακουστά, αγοραζουν τα παντα.

  Eνα σύνθημα έγραφε στον τοίχο….

  Στον κόσμο των Πολυεθνικών είμαστε όλοι ξένοι.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 10. Λιακος said

  Ιδιως αγοραζει σε τιμη ευκαιρειας, να σημειωθει αυτο.

  Μου αρέσει!

 11. e.a. said

  ποιά..ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ ΡΕ τσογλανοκαθάρματα ανελοσυριζοκοπρόσκυλα απατεωνάρες….???

  Αρέσει σε 1 άτομο

 12. begar2 said

  Αρέσει σε 1 άτομο

 13. J said

  ΜΠΡΑΒΟ ΟLYMPIA ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΝ ΑΞΕΛ ΤΣΙΠΡΙΟΤ ΑΜΠΟΤ ΤΟΥ ΤΕΛΜΠΕΧΑΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΛΕΛΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ. ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 14. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  αιντε!

  και του..χρονου πατριωτττςςς..!

  Μου αρέσει!

 15. Alexadros said

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: