olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΕΚΤΑΚΤΟ Κατατίθεται απόψε και ψηφίζεται την Πέμπτη το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα

Posted by kalinda στο Νοέμβριος 14, 2017

5706D2D6-1BF0-4256-835C-CDAB61B79D22-221-0000008F63641C27Απόψε κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, όπως ανέφερε κοινοβουλευτική πηγή.

Η κυβέρνηση εισηγείται να συζητηθεί το σχέδιο νόμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή, αύριο Τετάρτη να γίνει η συζήτηση και επεξεργασία του στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και μεθαύριο Πέμπτη να γίνει η συζήτηση και ψήφισή του από την Ολομέλεια.

10 Σχόλια to “ΕΚΤΑΚΤΟ Κατατίθεται απόψε και ψηφίζεται την Πέμπτη το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα”

 1. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  μερισμα επαιτων στην ελληνικη γλωσσα./….

  κατι σαν..το τριφυλι στα προβατακια…

  να χαρουν….να βελαξουν….

  Μου αρέσει!

  • Begarότερος said

   Μπράβο μεγάλε! Δείξε την ανωτερότητά σου:
   Αν σου δώσουνε, μην το πάρεις…

   Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Εμένα αν μου το δώσουν, δεν θα το πάρω ρε κόπανε.

    Ευχαριστημένος;

    Μου αρέσει!

   • ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ said

    Σιγά ΓΙΓΑΝΤΑ.

    Κόψε κάτι

    Μου αρέσει!

   • Begarότερος said

    Καραγκιοζάκο.
    Όταν οι «ημέτεροι» σου κλέβανε, κανείς σας δεν μιλούσε, γιατί το χρήμα έρρεε άφθονο και έκλεινε στόματα.
    Τώρα μιξοκλαίγεστε, γιατί νομίζετε ότ αν αναλάβει το Κούλη, θα φάτε με χρυσά κουτάλια…
    Πάρε νάχεις «βετεράνε» ετών 51:

    Βήμα Αποστράτων 26.10.14:
    Κατηγορούνται για κακοδιαχείριση την περίοδο 2000-2011, η οποία προκάλεσε ζημιά άνω των 450 εκατ. ευρώ στο Ταμείο.
    Διώξεις για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, σε βάρος των διοικήσεων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, αδίκημα που… φέρεται ότι τελείτο σε βάθος τουλάχιστον έντεκα χρόνων και συγκεκριμένα κατά τη χρονική περίοδο 2000-2011.
    Ενδεικτικό είναι ότι μόνο από τις επενδύσεις στο Χρηματιστήριο (ακόμα και το 1999 όταν είχε σκάσει η «φούσκα») η συνολική ζημιά που εμφανίζεται να έχει υποστεί το ΜΤΣ από τις καθ’ υπέρβαση του νόμου επενδύσεις ανέρχεται στα 101 εκατ. ευρώ.
    Οι τεράστιες ευθύνες των υπευθύνων του ΜΤΣ προκύπτουν και από το γεγονός ότι από το 2006, ήδη, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) γνώριζαν ότι οι συσσωρευμένες ζημιές από οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες διοικήσεων των τελευταίων 14 ετών οδηγούσαν σε κατάρρευση το Ταμείο των αποστράτων αξιωματικών…

    Βήμα Αποστράτων 4.5.15:
    Τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν υποστεί μειώσεις που αγγίζουν το 60%, ενώ των Επικουρικών Ταμείων του λοιπού δημόσιου τομέα έχουν υποστεί μείωση που δεν ξεπερνά το 20%. Η συνταξιούχοι της ΕΛΑΣ έχουν ιδιόμορφη μετοχική σχέση αφού το 68% αυτών συμμετέχουν και στο ΜΤΣ (μετοχικό) και στο ΤΕΑΠΑΣΑ (επικουρικό). Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
    Τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ οφείλονται κυρίως στις εισφορές των εν ενεργεία συναδέλφων, ενώ των επικουρικών εκτός από τις εισφορές των εργαζομένων οφείλονται και στη χρηματοδότηση του κράτους (συνήθως 3% ο εργαζόμενος και 3% ο εργοδότης που για το δημόσιο είναι το το κράτος).
    Κάθε χρόνο και επειδή ουδέποτε τα επικουρικά ταμεία είναι σε θέση να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτείται αιτούνται και διαχρονικά εγκρίνεται η επιχορήγηση από το κράτος με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πληρώνονται οι επικουρικές συντάξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το PSI επιδείνωσε τα οικονομικά των επικουρικών ταμείων τα οποία βεβαίως δεν ήταν σχεδόν ποτέ ανθηρά…

    Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Καραγκιοζάκο, κάνεις τον έξυπνο, αλλά δεν είσαι.

    Όσον αφορά τους «κλέφτες», δεν έχω δει κανέναν, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ να κυνηγάει κανέναν. Για να τελειώνει η παραμύθα.

    Και πως μπορεί η εκτελεστική εξουσία να πιέσει τη δικαστική, εντός συνταγματικού πλαισίου, χωρίς να θεωρηθεί παρέμβαση;

    1. Πιάνεις και στελεχώνεις τις δικαστικές υπηρεσίες με κόσμο και υλικό, ώστε να μην έχει κανένα άλλοθι κάποιος δικαστής να καθυστερεί 2-3-4-5-6-7 χρόνια να εκδώσει απόφαση.

    2. Αλλάζεις το νόμο, περί αξιολόγησης δικαστών και πετάς έξω, όπιον καθυστερεί

    3. Αλλάζεις το νόμο περί κακοδικίας δικαστών και τιμωρείς σκληρά όποιον δικαστή βγάζει απόφαση, που δεν δικαιολογείται από τα στοιχεία της δικογραφίας. Δεν μπορεί π.χ. κάποιος να φαίνεται σε video, να μαχαιρώνει θύμα 27 φορές, με 56 μάρτυρες γύρω του και ο δικαστής ή να καθυστερεί 5 χρόνια να βγάλει απόφαση ή να τον αθωώνει με διάτρητη απόφαση και να μην τον κουνάει κανένας από τη θέση του.

    4. Ο αρμόδιος υπουργός, ως έχοντας υποχρέωση, για την προάσπιση των κρατικών συμφερόντων, υποβάλλει κατά περίπτωση μήνυση εναντίον κάθε μαλάκα που ζημιώνει το κράτος (και δεν εννοώ το γύφτο που πουλάει καλαμπόκια χωρίς άδεια μικροπωλητή). Έτσι αναγκάζεται η δικαιοσύνη να κινηθεί και να δουλέψει, θέλει δεν θέλει.
    Όχι βάζουμε τα blog να γράφουν μέρα νύχτα την ίδια αηδία (βλέπε Ολυμπία) «υπάρχει εισαγγελέας;», «ακούει κανένας δικαστής;» και παρεμφερείς ανοησίες. Κάντε μηνύσεις και να δεις αν ακούνε ή όχι οι εισαγγελείς.

    Κατανοητό, καραγκιοζάκο;

    =====

    Πάμε στο δεύτερο.

    Τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ έχουν έσοδα από τρεις πηγές:
    1. Εισφορές εργαζομένων. Με τις περικοπές, λόγω μνημονίων, μειώθηκαν οι μισθοί, άρα αναλογικά μειώθηκαν οι κρατήσεις υπέρ των ταμείων.
    2. Εκμετάλλευση περιουσίας, όπως ακίνητα και μετοχές.
    3. Έσοδα από εξοπλισμούς στρατιωτικού υλικού. Αυτό, διότι με κάθε αγορά οπλικών συστημάτων, ο πωλητής, σύμφωνα με τη νομοθεσία, υποχρεοούταν να καταβάλει χαρτόσημο υπέρ των Ταμείων αυτών, ως ποσοστό επί του ποσού αγοράς. Όταν λοιπόν επί 8 χρόνια μνημονίων, δεξιών, κεντρώων και αριστερών, δεν έχει αγοραστεί ούτε βίδα, αυτό σημαίνει ότι αντίστοιχα δεν έχει εισρεύσει δεκάρα τσακιστή στα ταμεία.

    Άντε γιατί κάθε μαλακοπίτουρας έγινε ειδικός σε όλα και μας έχετε πρήξει με την αναγωγή των πάντων σε κλεψιά.

    Αυτό το κράτος δεν βούλιαξε ΜΟΝΟ από την κλεψιά, αλλά και από την ανικανότητα διαχείρισής του.

    Και μπορεί, τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ κλέφτες να μην τους λέω, αφού δεν έχω υπόψη μου τέτοια στοιχεία, αλλά ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ με τη βούλα τους λέω.

    ========

    Πάμε στο τελευταίο.

    Όποιος νομίζει ότι θα τον σώσει ο Κούλης και ο κάθε Κούλης, είναι απλά μαλάκας.
    Χθες δήλωσε η Φώφη ότι έρχεται το νέο, με το καινούργιο κόμμα που φτιάχνουν. Ακόμα πονάνε τα σαγώνια μου από το γέλιο.

    Εν ολίγοις.

    Δεν κατηγορούμε το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κατέφερε να ανορθώσει την οικονομία ή ότι παρέλαβε κανένα οικονομικά εύρωστο κράτος και το χαντάκωσε.
    Όχι
    Και φαλιρισμένο το πήρε το μαγαζί και ήταν αδύνατον να το ανορθώσει.

    Τον κατηγορούμε γιατί μας φλόμωσε στο ψέμα από την αρχή και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο να μας πουλάει παραμύθια, λες και είμαστε ηλίθιοι.

    Καθημερινά όταν ακούω συριζαίους να μιλάνε, θυμάμαι εκείνο το ανέκδοτο που λέει ο βιαστής στο δικαστήριο για να δικαιολογηθεί:

    «Κύριε πρόεδρε, δεν είμαι βιαστής. Εγώ καθόμουν ξεβράκωτος, με τον πούτσο μου έξω, για να αεριστεί και ήρθε η μηνύτρια και έπεσε με τον κώλο της 17 φορές πάνω του»

    Για μαλάκες μπορεί να μας περνάτε, αλλά για ΠΟΣΟ μαλάκες πια μας περνάτε;;;;;;;

    Μου αρέσει!

   • Begarότερος said

    Δηλαδή Καραγκιοζάρα,
    1) Μας λες ότι η εκτελεστική εξουσία ΠΡΕΠΕΙ συνταγματικά να επεμβαίνει στη δικαστική, χωρίς η δικαστική εξουσία να είναι αιρετή (όπως Αμερική π.χ.); Ωπα ρε μεγάλε! Κάτι σαν τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις.ε; Βάζω, στελεχώνω, αλλάζω νόμους, αλλά ΟΧΙ! Δεν το κάνω δικτατορικά…
    2) Διάβασες τις ημερομηνίες για το ΜΤΣ; Όχι; ‘Η τις έκανες γαργάρα; Μπαινοβγαίνω στο Ολυμπία από το 2012, αλλά κανένας καραβανάς του φυράματός σου δεν είπε ποτέ κουβέντα… Τρώγατε, τρώγατε και μούγκα… Τώρα που σφίξανε οι κώλοι κλαίτε… Και ξέρεις κάτι: Όταν αποφασίζεις να βάλεις στολή και να υπηρετήσεις τη πατρίδα, δεν το κάνεις για τα φράγκα. Τα φράγκα δεν είναι η πρώτη σου προτεραίτητα. Αν είναι, δεν υπηρετείς! Εκπορνεύεσαι…
    3) Ε όχι και δεν είσαι νουδούλος! Γλύφεις ακόμα τα σκατά του Αδώνιδος μόνο και μόνο για να την πεις στους Συριζαίους… Θέλεις να σου παραθέσω πόσες φορές έχεις γλύψει τους νουδούλους;
    Τέλος έχεις δίκιο: Δεν σε περνάω για μαλάκα! Είμαι σίγουρος ότι είσαι…

    Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Τι να σου πω, είσαι κρετίνος και δεν καταλαβαίνεις αυτά που γράφω.

    1. Δεν είπα η εκτελεστική εξουσία να επεμβαίνει στιας αποφάσεις. Είπα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε οι δικαστές να μην αυθαιρετούν. Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, κάθε συζήτηση είναι άχρηστη.

    2. Επειδή ακριβώς διάβασα τις ημερομηνίες, έγραψα «Αυτό το κράτος δεν βούλιαξε ΜΟΝΟ από την κλεψιά, αλλά και από την ανικανότητα διαχείρισής του». Συνδυασμός διαφθοράς και ανικανότητας. Τι δεν καταλαβαίνεις;

    3. Εφόσον είσαι προκατειλημμένος από την αρχή και θα καταλήξεις σε βρισιές, τι τις θέλεις τις διαλογικές συζητήσεις;

    Μου αρέσει!

 2. begar2 said

  Η ξεφτίλα σε όλο το μεγαλείο της

  Μου αρέσει!

 3. Alexadros said

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: