olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Αδωνις Γεωργιάδης o Νεοφιλελές SS: “Εχουν το ηθικο δικαιωμα να φοροδιαφευγουν και να πληρώνουν οι μ@@@κες οι Ελληνες”

Posted by netakias.com στο Νοέμβριος 14, 2017

Αδωνις Γεωργιάδης τα SS του Νεοφιλελευθερισμού “Εχουν το ηθικο δικαιωμα να φοροδιαφευγουν μεσω των paradise papers”

Τα παράσιτα που τρέφονται με το αίμα των Εθνών, κατά τον αντιπρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας, έχουν το ηθικό δικαίωμα να μην πληρώνουν φόρους στην χώρα που ζουν. Δηλαδή ακόμη και τους δρόμους που χρησιμοποιούν τους τα πληρώνουν άλλοι!

«Στον παγκόσμιο καπιταλισμό όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις, έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα» δήλωσε για την υπόθεση των Paradise Papers ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β” Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης και όχι φυσικά βρώμικο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα -γιατί αυτό είναι άλλης τάξης και μεγέθους ζήτημα- ναι, το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ό,τι αφορά την περίληψη ονομάτων Ελλήνων πολιτών σε λίστες απόκρυψης εισοδημάτων και φοροαποφυγής εξήγησε: «Τα Paradise Papers δεν είναι της Ελλάδας. Αλλά, αν εμένα μου λέτε, εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%».

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «είναι μία απόφαση, την οποία θα λάβει το κόμμα συντεταγμένα».

«Ο κ. Τσίπρας ακολουθεί μία πολιτική Τσάβες, μία πολιτική Περόν, καταστρέφει τη μεσαία τάξη με υπερβολική φορολόγηση και μετά μοιράζει επιδόματα από αυτή την υπερφορολόγηση σε μερικούς ανθρώπους για να τους δελεάσει να τον ξαναψηφίσουν […] Είναι παλιά δοκιμασμένη τακτική των λαϊκιστών. Ο σκοπός ενός συντεταγμένου κράτους δεν είναι να μοιράζει επιδόματα, είναι να βρίσκει δουλειά στους ανθρώπους. Ο σκοπός ενός κράτους δεν είναι να υπερφορολογεί και να καταστρέφει τη μεσαία τάξη, αλλά να δίνει ευκαιρίες στη μεσαία τάξη να προκόβει» επισήμανε και πρόσθεσε: «Τα κορόιδα ξύπνησαν, ευτυχώς κανένας δεν τσιμπάει σε όλα αυτά. Φυσικά αφού υπερφορολόγησε και μάζεψε λεφτά, καλό είναι να δώσει και μερικά σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη, όμως ο τρόπος με τον οποίο το έκανε ο κ. Τσίπρας είναι μία μεγάλη πολιτική απάτη».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς χαρακτήρισε θετική τη συμμετοχή των πολιτών εκτιμώντας πως αποτέλεσε και «προφανές μεγάλο αντικυβερνητικό μήνυμα», καθώς «η μάζα των ψηφοφόρων ψήφισαν κατά της κυβέρνησης».

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ,ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ,TAX EVATION, PARADISE PAPERS, PANAMA PAPERS, LUX LEAKS,

5 Σχόλια to “Αδωνις Γεωργιάδης o Νεοφιλελές SS: “Εχουν το ηθικο δικαιωμα να φοροδιαφευγουν και να πληρώνουν οι μ@@@κες οι Ελληνες””

 1. sorbal said

  Όπως θα έλεγε αλλιώς το αστείο ανθρωπάκι : » Τα λιγουρεύεστε ; Τα λιγουρεύεστε ; Δεν θα τα δείτε ποτέ , γιατί τα βγάλαμε εκτός χώρας , στις εξωχώριες κρυψώνες . Κοροϊδάκια !

  Μου αρέσει!

 2. Ο ΑΔΩΝΟΣΑΤΥΡΙΖΩΝ said

  https://olympia.gr/2017/10/25/τοπ-20-ψεμματα-γεωργιάδη-ναι-ο_αδωνις

  ΤΟΠ 20 ΨΕΜΜΑΤΑ Γεωργιάδη! ΝΑΙ! ο_Αδωνις_το_εκανε_κι_αυτο!
  Ψεύτης-Πλαστογράφος-Κωλοτούμπας-Γλύφτης εκεί που Εφτυνε!

  ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ – … και που να έρθουν οι ζέστες Αδωνι !!

  Αδωνομαλακίες και κωλοτούμπες του Μπουμπούκου.

  Ο άνθρωπος είναι η προσωποποίηση του γελοίου, ο υπέρτατος κωλοτούμπας, δειλός κάτω από το βρακί της γυναίκας του και απίστευτος γλείφτης, για λύπηση!

  Μου αρέσει!

 3. begar2 said

  Μετά φταίει ο ‘Αδωνης

  Η έκρηξη των έμμεσων φόρων καλύπτει την εισπρακτική αποτυχία στους άμεσους

  Μια νέα πτυχή της εισοδηματικής συμπίεσης της μεσαίας τάξης και κυρίως των μισθωτών και συνταξιούχων αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

  Μπορεί η αριστερής προέλευσης ανάλυση της δικαιοσύνης του φορολογικού συστήματος να εδράζεται στη σύγκριση των εσόδων από τους άμεσους και τους έμμεσους φόρους, ωστόσο, τα φορολογικά πεπραγμένα της διακυβέρνησης των τελευταίων ετών δείχνουν ότι το φορολογικό σύστημα γίνεται όλο και πιο άδικο. Δηλαδή περισσότερους φόρους πληρώνουν ισοπεδωτικά όλοι ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός τους και λιγότεροι φόροι εισπράττονται με βάση το εισόδημα κάθε φορολογούμενου. Ας δούμε την ιστορία που διηγούνται τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

  Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία συνολικά έσοδα από άμεσους φόρους ύψους 14,082 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα τα έσοδα αυτά είναι, παρά την αύξηση των άμεσων φόρων (μείωση αφορολόγητου, νέα κλίμακα εισφοράς αλληλεγγύης κα) μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό 9μηνο κατά 862 εκατομμύρια! Μάλιστα, βασικό συστατικό των άμεσων φόρων είναι τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος που στο 9μηνο ήταν μειωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινό περίοδο κατά 216 εκατομμύρια. Τι αποκαλύπτουν αυτοί οι αριθμοί; Ότι αντί να αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής -που θα φαινόταν από την αύξηση στο φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων- τα έσοδα μειώνονται. Η έξαρση της φοροδιαφυγής -με όποια οπτική και αν αναλυθεί, αριστερή ή δεξιά- είναι μια εξέλιξη εχθρική προς την κοινωνία και σίγουρα δεν προάγει τη φορολογική δικαιοσύνη.

  Ας δούμε τι γίνεται την ίδια ώρα στα έσοδα από τους έμμεσους φόρους. Τους φόρους δηλαδή που συνδέονται άμεσα με την κατανάλωση, δεν έχουν καμία προοδευτικότητα και πληρώνονται το ίδιο από εύπορους και φτωχούς. Διότι τον ίδιο ειδικό φόρο κατανάλωσης και ΦΠΑ επιβαρύνεται ένας άνεργος που βάζει είκοσι λίτρα βενζίνης στο αυτοκίνητό του και ένας εύπορος ελεύθερος επαγγελματίας -που ίσως αποκρύπτει και τα πραγματικά του εισοδήματα- και αγοράζει την ίδια ποσότητα καυσίμων.

  Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο 9μηνο τα έσοδα από τους άμεσους φόρους διαμορφώθηκαν στα 19,202 δισ ευρώ όταν την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι είχαν εισπραχθεί 18,169 δισ. Ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση 1,033 δισ ευρώ που πληρώθηκε από όλους εύπορους και φτωχούς. Στοίχισε όμως περισσότερο σε μισθωτούς και συνταξιούχους που το διαθέσιμο εισόδημά τους είναι φορολογημένο μέχρι ευρώ και λιγότερο σε όσους διαθέτουν υψηλά εισοδήματα ή καταφέρνουν να κρύβουν τα πραγματικά τους εισοδήματα.

  Το ότι σημειώθηκε έκρηξη των εσόδων από την έμμεση φορολογία δεν είναι τυχαίο. Τα τελευταία δυο χρόνια επιβλήθηκαν έμμεσοι φόροι όπου δεν υπήρχαν και αυξήθηκαν σχεδόν όλοι όσοι υπήρχαν. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αυξήθηκε ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ από το 23% στο 24%, αυξήθηκαν οι φόροι σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι σε σταθερή τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ακόμη και στον καφέ…

  http://www.capital.gr/tax/3254148/i-ekrixi-ton-emmeson-foron-kaluptei-tin-eispraktiki-apotuxia-stous-amesous

  Μου αρέσει!

 4. ΤΕΛΗΣ ΝΤΕ ΚΑΒΑΛΑΣ said

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΧΑΣΕ Α ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

  Μου αρέσει!

 5. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: