olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο ΝΤΑΪΣΕΜΠΛΟΥΜ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΣΩΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ!

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 9, 2017

Ομολογία – κόλαφος κατόπιν εορτής όμως του Γερούν Ντάισελμπλουμ για τον βρώμικο ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου και τον νταβατζήδων. Ο πρόεδρος του Eurogroup αποκάλυψε ότι το πρώτο πρόγραμμα, γνωστό ως «μνημόνιο», δεν έγινε για να σώσει την Ελλάδα αλλά τους τραπεζίτες και μάλιστα με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων! Έτσι, για τα υπόλοιπα πέντε χρόνια συνεχίστηκε το πάρτυ των τραπεζιτών Και των νταβατζήδων που νόμιζαν ότι θα μείνουν αιώνια ατιμώρητοι γι’ αυτό τους το έγκλημα.

Αυτό είχε αποκαλύψει από την πρώτη στιγμή το 2010 το Ολυμπία, που ήμασταν και οι μόνοι που είχαν διαβάσει αναλυτικότατα το μνημόνιο. Γι’ αυτό και δικαιωθήκαμε σε όλα.

Την άποψη ότι οι τράπεζες σώθηκαν σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών στο πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, παραδέχτηκε για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώπιον της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών υποθέσεων της Ευρωβουλής.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή κατά πόσο συμφωνεί με τον Όλι Ρεν ότι το πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας έγινε για να στηριχτούν οι τράπεζες, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι στην αρχή της κρίσης «σε όλες τις χώρες το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι τράπεζες».

«Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι γι΄αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η τραπεζική ένωση.

«Με υψηλότερες προδιαγραφές, με καλύτερη εποπτεία, με ένα πλαίσιο εξυγίανσης διάσωσης όταν οι τράπεζες έχουν απώλειες. Ακριβώς για να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση» επισήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup.

Ν. Χουντής:

• «Τα μνημόνια ήταν στήριξη και αλληλεγγύη υπέρ της Ελλάδας ή ήταν για τη σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών και του ευρώ;»

Γ. Ντάισελμπλουμ:

• «Χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα των φορολογουμένων, κατά τη γνώμη μου, με λάθος τρόπο, για να σώσουμε τις Τράπεζες. Όσοι λένε πως όλα έγιναν για τις Τράπεζες, έχουν δίκιο»!

«Τεράστιες δυνατότητες για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας»

Παράλληλα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την άποψή του ότι η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα υπέρ της τόνωσης της απασχόλησης στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, σημείωσε ότι παρ’ όλο που η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα, υπάρχει σαφής βελτίωση, παραπέμποντας στα στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως στο πλαίσιο του προγράμματος η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, προκειμένου να γίνει πιο «ανταγωνιστική» η ελληνική οικονομία, πιο «ευέλικτη» η αγορά εργασίας και να διορθωθούν οι «ανισορροπίες».

«Τα εργασιακά είναι σίγουρα ένα λεπτό και ευαίσθητο ζήτημα» σημείωσε ο ίδιος εξηγώντας ότι από τη μια υπάρχει ανάγκη τήρησης των κοινωνικών δικαιωμάτων και από την άλλη πρέπει να βελτιωθεί η ελκυστικότητα της αγοράς. «Πιστεύω ότι οι μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ήταν ένας καλός συμβιβασμός» τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αδήλωτη εργασία, στον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας, στις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και σε πολιτικές για την απασχολησιμότητα των νέων.

«Προτεραιότητα η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων»

Σε ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ανέφερε ότι πάγωσαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος προκειμένου να «διορθωθούν» οι ανισορροπίες που είχαν προκύψει από τη μεγάλη αύξηση των μισθών μετά την εισαγωγή του ευρώ. Ωστόσο, επισήμανε πως προτεραιότητα είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μετά τη λήξη του προγράμματος, «μέσα στο επόμενο έτος».

Επίσης, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι σε συνέχεια όλων αυτών των μεταρρυθμίσεων το Eurogroup έλαβε την απόφαση να στηρίξει την Ελλάδα στην επιστροφή της στις αγορές, αποφασίζοντας την ελάφρυνση του χρέους.

Απαντώντας επίσης, σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών (από ελληνικής πλευράς ερώτηση απεύθυναν ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής), ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί αλλά και στην αλληλεγγύη των εταίρων της και ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018.

«Η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει πριν από το τέλος του έτους»

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα αξιολόγηση, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν από το τέλος του έτους και να εγκριθεί μια νέα εκταμίευση προς την Ελλάδα στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως είπε, η αναθεώρηση προς τα κάτω της ανάπτυξης για το 2017 οφείλεται στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, ωστόσο εάν η τρίτη ολοκληρωθεί πιο εύκολα και πιο γρήγορα, θα ενισχυθεί σημαντικά η εμπιστοσύνη, προκειμένου να επιτευχθεί το 2018 ανάπτυξη 2,5%.

«Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν πιο αισιόδοξη αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τώρα υπάρχει η ανάπτυξη. Είναι μια σημαντική στιγμή γιατί το πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της όχι μόνο δημοσιονομικά αλλά και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές που εφαρμόζονται» σημείωσε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι οι προσπάθειες για βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστούν σε συνεργασία με τους εταίρους της.

Ελάφρυνση του χρέους ανάλογα με τις επιδόσεις της Ελλάδας

Τέλος, σε ό,τι αφορά το χρέος σημείωσε ότι το Eurogroup αποφάσισε τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού που θα συνδέει την ελάφρυνση του χρέους με τις επιδόσεις της Ελλάδας. «Εάν υπάρξει πάλι κάποιο σοκ ή χαμηλότερες επιδόσεις είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μέτρα. Αυτός ο μηχανισμός θα είναι σημαντικός για την επόμενη δεκαετία» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι η τεχνική εργασία για τη διαμόρφωση αυτού του μηχανισμού θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

http://www.anatropinews.gr/2017/11/09/ντάισελμπλουμ-σώσαμε-τις-τράπεζες-αν/

16 Σχόλια to “Ο ΝΤΑΪΣΕΜΠΛΟΥΜ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΣΩΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ!”

 1. Ο Δεξιος Συντροφος said

  Τραβιολα εσυ Νταις ε Μλουμ, μονο ο Βαρουφας μπορει να σε στρωσε.

  Μου αρέσει!

 2. Νικολας said

  Συνεχίζει σημερα να τις Σώζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την συμπαράσταση των ΑΝΕΛ.

  Το όνομα Τζιανι Ανιελι όλοι το γνωρίζουν , Ιταλός Μεγαλοβιομήχανος σοφός άνθρωπος και πανέξυπνος
  Έχει γράψει Ιστορία..
  Εκείνο που είχε πει μεταξύ πολλών άλλων είναι ότι υπάρχει ένα είδος Αριστερός που είναι πιο χρήσιμοι από την δεξιά.
  Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά.
  Το θυμήθηκα όταν άκουσα τον Τσιπρα στην Βουλή να λέει ότι
  -Ο Σύριζα τα καταφέρνει πολύ καλύτερα από την δεξιά που έχει γερασμένα μυαλά
  από τα νεανικά και μοντέρνα μυαλά του Σύριζα.
  Άιντε ρε ΑΝΙΕΛΙ σε ξεπέρασαν οι Συριζαιοι.
  Συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα .
  Δεν ξανάγινε ποτέ η Μόσχα να απαγορεύσει την είσοδο στην Ρωσία 3 Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και να ανακαλέσει τις βίζες τους ώστε να μην εισέρθουν σε ρωσικό έδαφος. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΛΚΗΣ και βέβαια δεν παίρνει δημοσιότητα .
  Αυτά είναι από τα πρωτάκουστα σε πλανητικό επίπεδο.
  Ακόμα και στην εποχή του σκληρού ψυχρού πολέμου δεν είχαμε τέτοια γεγονότα με Κυβερνήσεις που τελούσαν υπό τις διαταγές και την προστασία Αγγλοαμερικανων.
  Ο Σύριζα τα κατάφερε και σε αυτόν τον τομέα θαύμα.
  Ξεπέρασε και την πιο υποτακτική δεξιά στα κελεύσματα των Αμερικανών της εποχής Πιουριφοι και του ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ.
  Άκουσον άκουσον.
  Πόσο Μαλακας ήμουν όταν τους ψήφιζα με χέρια και με πόδια και είχα ανεβεί στα κάγκελα.
  Που να φαντασθώ τέτοια κατάντια.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. begar2 said

  Βλέπω τον Νταισελμπλουμ, μετά από καμιά 3-4 χρόνια να μας αποκαλύπτει και τι συμφώνησε η παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην πλάτη του ελληνικού λαού.

  Μόλις τελειώσει η δουλειά του χρήσιμου ηλίθιου, τον πετάνε σα στημένη λεμονόκουπα.

  http://www.capital.gr/politiki/3252952/panikos-bouleuton-suriza-gia-pleistiriasmous-kai-poliseis-stegastikon-se-fund

  Αρέσει σε 1 άτομο

 4. TA ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΟΚΟ said

  Ομολογία σοκ Dijsselbloem στον Χουντή: Τα μνημόνια έγιναν για να σωθούν οι τράπεζες!

  Ν. Χουντής: «Τα μνημόνια ήταν στήριξη και αλληλεγγύη υπέρ της Ελλάδας ή ήταν για τη σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών και του ευρώ;»
  Dijsselbloem : «Χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα των φορολογουμένων, κατά τη γνώμη μου, με λάθος τρόπο, για να σώσουμε τις Τράπεζες. Όσοι λένε πως όλα έγιναν για τις Τράπεζες, έχουν δίκιο»!!!
  Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem αιφνιδίασε τους ευρωβουλευτές, όταν μιλώντας στην Επιτροπή Απασχόλησης για την πορεία της 3ης αξιολόγησης του Προγράμματος της Ελλάδας, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, αναφερόμενος στα μνημόνια, παραδέχθηκε κυνικά και θα προσθέταμε ξεδιάντροπα, ότι όλα έγιναν για να σωθούν οι ευρωπαϊκές Τράπεζες!!!

  Η κρίση ειλικρίνειας του Dijsselbloem αφήνει πολιτικά έκθετες και ποινικά υπόλογες όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
  Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Dijsselbloem , απαντώντας στην ευθεία ερώτηση του Νίκου Χουντή, αν «τώρα που φεύγετε, επιμένετε ότι τα προγράμματα (σ.σ: μνημόνια) αποτελούσαν στήριξη και αλληλεγγύη υπέρ της Ελλάδας ή αν θα παραδεχθείτε, όπως έκανε ο κ. Ρεν, ο προηγούμενος Επίτροπος όταν έφευγε, ότι αυτά τα προγράμματα ήταν για να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ;», άφησε άφωνους τους ευρωβουλευτές όταν, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι:

  «Χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια του ελληνικού προγράμματος λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκιο».
  Το ερώτημα του Νίκου Χουντή και η πλήρης απάντηση του κ. Dijsselbloem έχουν ως εξής:

  Νίκος Χουντής: «Επιμένετε ότι αυτά τα προγράμματα ήταν αλληλεγγύη και στήριξη στην Ελλάδα ή θα παραδεχθείτε, όπως έκανε ο κ. Ρεν, ο προηγούμενος Επίτροπος όταν έφευγε, ότι αυτά τα προγράμματα ήταν για να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ;»
  J. Dijsselbloem : «Κατά πόσο συμφωνώ με τον Όλι Ρεν, που είπε ότι το πρώτο πρόγραμμα έγινε για να στηριχτούν οι τράπεζες.
  Στο πρώτο στάδιο της κρίσης, στις χώρες μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι τράπεζες.

  Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση, και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια του ελληνικού προγράμματος λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχουν κάποιο δίκαιο.

  Και αυτό ισχύει για όλες μας τις χώρες.
  Οι τράπεζες παντού στην Ευρώπη σώθηκαν σε βάρος του φορολογούμενου.
  Γι’ αυτό και φτιάξαμε την τραπεζική ένωση τώρα.
  Με υψηλότερες προδιαγραφές, με καλύτερη εποπτεία, με ένα πλαίσιο εξυγίανσης διάσωσης, αν οι τράπεζες έχουν απώλειες.
  Ακριβώς για να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση.
  Το υψηλό δημοσιονομικό χρέος χωρών που παραμένει σε πολλές περιπτώσεις έχει να κάνει με την τραπεζική κρίση και δεν πρέπει να επαναληφθεί».
  Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την απάντηση του Jeroen Dijsselbloem στον Νίκο Χουντή, στο ακόλουθο link:

  Μου αρέσει!

 5. TA ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΟΚΟ said

  ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΥΡΩ ΜΑΣ
  ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ

  Μου αρέσει!

 6. TA ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΟΚΟ said

  ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΟΛΑΝΔΕΖΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΙ ?
  ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

  Μου αρέσει!

 7. MIOU MIOU said

  Μου αρέσει!

 8. Αντισανοφαγος said

  Εφόσον είσαστε οι μόνοι που διαβάσατε το μνημόνιο και ξέρατε ότι σώζονται οι τράπεζες με τα μνημόνια(και κατ’ επέκτασιν το αφεντικό σας ο Καμμένος) τότε γιατί φερατε και ψηφίσατε 3ο μνημόνιο νομιμοποιώντας το 1ο και το 2ο μνημόνιο;;;; Γιατί εδώ και 3 χρόνια περίπου έχετε γίνει μνημονιακοι στηρίζοντας με απαράμιλλο ζήλο το 3ο μνημόνιο με το οποίο αποδεχεστε και τα άλλα δύο μνημόνια…τα οποία κατά τα άλλα τα καταδικάζετε;;;Ένα πράμα σαν τον Χωνί Χριστοφορίδη δηλαδή που παλιότερα έσκιζε μνημόνια (μάλλον κι αυτός τα διάβασε)και τώρα υπηρετεί μνημόνια δίπλα στον μνημονιακο Υπουργό Παπά!!!Μωραινει Κύριος….

  Αρέσει σε 1 άτομο

 9. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  χαχαχα!

  μιλουσα παλαιοτερα…εκεινας τας…εποχας…

  για συλληψεις και..ΚΡΕΜΑΛΕΣ!

  26…συμφωνησαν μονο…

  επειδη οι νεοελληνες …ειχαν λιπος…δεν εβλεπαν…δεν καταλαβαιναν…

  κι ποτε δεν θα μαθουν τις αληθειες…

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: