olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 8, 2017

Όπως είχε αποκαλύψει το Olympia, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων μετά τις αποκαλύψεις σε αυτό που έγινε γνωστό ως «υπόθεση Αυγενάκη» και αποκάλυψε η εφημερίδα Documento. Η έρευνα δεν θα μείνει μόνο στον βουλευτή αλλά και σε άλλα πρόσωπα, κάποια υπεράνω υποψίας, που φέρονται να τέλεσαν κακουργηματικές πράξεις και όμως να έμειναν στο απυρόβλητο. Ειδικά σε μία περίπτωση, είχαν αφαιρεθεί συνομιλίες συγκεκριμένου εμπλεκόμενου από δικογραφία! Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή, και ενδέχεται να οδηγήσει και σε επίορκους εντός της δικαιοσύνης.

3 Σχόλια to “ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗ”

 1. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 2. Αυτονόητα said

  http://www.documentonews.gr/article/oi-synakroaseis-poy-kaine-ton-grammatea-ths-nd-leyterh-aygenakh

  Κούλη Μιζοτάκη σαν πολλά μαζεύτηκαν που οφείλεις να δώσεις πειστικές απαντήσεις.

  Είναι και η οφσορ της Μάρεβα τώρα.

  Μου αρέσει!

  • Αυτονόητα said

   Ρουσφέτια στο έγκλημα

   Σύμφωνα με το DVD Z1_28050, στις 21 Οκτωβρίου 2015, ώρα 17.17, ο φρουρός του Λ. Αυγενάκη, Νίκος Μανώλης, καλεί τον Π. Μπαμπάμτση:

   ΝΙΚΟΛΑΣ: Δε μου λες, ο Λευτέρης (Αυγενάκης) τελειώνει το απόγευμα από τη Βουλή. Για πες μου λίγο το τηλέφωνο του Γριβέα, είναι το 6973432…

   ΠΑΝΟΣ: Περίμενε όπως είσαι… ναι.

   ΝΙΚΟΛΑΣ: Ωραία, τώρα να τον βγάλω εγώ (τον Αυγενάκη) να πάρει τον Γριβέα, να του πει να ανανεώσει για εξάμηνο…

   ΠΑΝΟΣ: Της Εύας.

   ΝΙΚΟΛΑΣ: Της Εύας Λυμπεροπούλου.

   ΠΑΝΟΣ: Ναι, η κοπέλα έχει κόψει τώρα επιταγή, έχει παραγγείλει ρούχα, είναι κρίμα.

   ΝΙΚΟΛΑΣ: Εγινε, θα σε πάρω εγώ μόλις μιλήσω μαζί του. Μόλις μιλήσω θα σε πάρει.

   ΠΑΝΟΣ: Εντάξει, ρε Νίκο, ευχαριστώ. Δεν ήθελα να του στείλω μήνυμα του Λευτέρη.

   ΝΙΚΟΛΑΣ: Οχι ρε, είναι στη Βουλή μέσα, δεν πρόκειται να το πάρει.

   Λίγες ώρες μετά, στις 22.38, ο Μπαμπάμτσης καλεί τον Αυγενάκη:

   ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Πάνο;

   ΠΑΝΟΣ: Τι κάνετε, κύριε Λευτέρη;

   ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Πριν 15 λεπτά τελειώσαμε τη Βουλή από ένα τρέξιμο απίστευτο, από το πρωί, από τις 9.30.

   ΠΑΝΟΣ: Το καταλαβαίνω.

   ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Ακουσε λίγο. Μίλησα με τον Γριβέα τώρα.

   ΠΑΝΟΣ: Ναι;

   ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Τον πήρα τηλέφωνο, μια χαρά άνθρωπος, ευγενέστατος είναι, Μανιάτης, το ’να τ’ άλλο…

   ΠΑΝΟΣ: Ναι;

   ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Εγώ ζήτησα να δει θετικά το αυριανό ραντεβού και δώστε μου μια… κάνω μια παράκληση να δώσετε μια ευκαιρία γιατί αξίζει τον κόπο κτλ. κτλ., μου λέει εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον Μπαμπάμτση, ίσα ίσα που έχουμε άριστη σχέση, προσωπικά τον συμπαθώ, αλλά έχω πρόβλημα με τους συνεργάτες του. Και το ξέρει, μου λέει, και έχουμε ξανακάνει κουβέντα.

   ΠΑΝΟΣ: Μάλιστα.

   ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Του λέω, τι εννοείς με τους συνεταίρους του; Εχουμε, μου λέει, δύο τρία θεματάκια, λέει, πρέπει να με βοηθήσει και ο ίδιος.

   ΠΑΝΟΣ: Σωστά.

   ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Τώρα θα τον ξαναπάρω τηλέφωνο.

   Αμέσως μετά τον Αυγενάκη, καλεί τον Μπαμπάμτση ο φρουρός του βουλευτή Ν. Μανώλης, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι όλα θα πάνε καλά και ζητά να κάνουν κάποιο δώρο στον Αυγενάκη και στη γυναίκα του:

   ΠΑΝΟΣ: Ο Λευτέρης τι σου είπε για μένα, Νίκο μου;

   ΝΙΚΟΛΑΣ: Μιλήσανε κ.λπ., τον άκουσα που του είπε είναι πολύ καλό παιδί, θέλω κ.λπ., του μίλησε πολύ καλά. Μακάρι. Εγώ το μόνο, αν μπορέσει ο Λευτέρης και το ’χει οργανώσει και το ’χει κλείσει, κανόνισε εσύ με την Εύα, στη γυναίκα του Λευτέρη να της κάνετε ένα δώρο, ένα ωραίο, κάτι από το μαγαζί.

   ΠΑΝΟΣ: Ρε ό,τι θέλει, ό,τι γουστάρει, τι μαγαζί; Ο,τι θέλει.

   Την επόμενη μέρα, στις 22 Οκτωβρίου 2015, ο Μπαμπάμτσης καλεί την Εύα Λυμπεροπούλου, την οποία εμφανίζει ως ιδιοκτήτρια στην μπουτίκ στον Αστέρα, την ενημερώνει ότι όλα πήγαν καλά και ζητά να ετοιμάσει δώρα για τον Αυγενάκη και τη σύζυγό του:

   ΠΑΝΟΣ: Ενα δώρο για τον Αυγενάκη, ένα πουκάμισο δηλαδή, και για τη γυναίκα του Αυγενάκη να δώσουμε κανένα Missoni.

   EYA: Paul Shark πουκάμισο ή κάτι άλλο.

   ΠΑΝΟΣ: Ναι, ναι, να πάρουμε Paul Shark.

   Στην ίδια συνομιλία ο Μπαμπάμτσης αποκαλύπτει ότι είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τον Αυγενάκη, με τον οποίο πήγαν διήμερο και με το σκάφος:

   ΠΑΝΟΣ: Ο Νίκος (Μανώλης) μου γνώρισε το καλοκαίρι τον Αυγενάκη και έκανα παρέα μαζί του.

   ΕΥΑ: Αφού το ξέρω, το θυμάμαι.

   ΠΑΝΟΣ: Αλλά πήγαμε και διήμερο με το σκάφος μαζί με τον Αυγενάκη και αυτά, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Και πολύ δυνατός. Θα γίνει σίγουρα υπουργός. Είναι πρώτος στην Κρήτη. Φαντάσου ότι έφαγε τον Κεφαλογιάννη.

   «Βοήθησε απαγωγέα του Παναγόπουλου»

   Σε συνομιλία μεταξύ του Π. Μπαμπάμτση και του φρουρού του Λ. Αυγενάκη, Νίκου Μανώλη, υπάρχει αναφορά στην απαγωγή Παναγόπουλου. Θέλοντας ο Μανώλης να δείξει στον συνομιλητή του ότι ο Αυγενάκης θα κάνει αυτό που υποσχέθηκε, περιγράφει περιστατικό με έναν από τους απαγωγείς του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος ευχαριστεί τον Αυγενάκη για τη βοήθειά του:

   ΝΙΚΟΛΑΣ: Να ξέρεις, ο Αυγενάκης θα πάρει τηλέφωνο.

   ΠΑΝΟΣ: Τελείωσε.

   ΝΙΚΟΛΑΣ: Ξέρεις ποιος είναι κολλητός του Αυγενάκη;

   ΠΑΝΟΣ: Τον ξέρεις τον Πετράκη;

   ΠΑΝΟΣ: Ναι, τον ξέρω, ναι ρε.

   ΝΙΚΟΛΑΣ: Αυτός που είναι στη φυλακή στην Αλικαρνασσό, είναι αυτός ο οποίος ήτανε στην απαγωγή Παναγόπουλου.

   ΠΑΝΟΣ: Τον ξέρω, τον ξέρω τον Πετράκη καλά.

   ΝΙΚΟΛΑΣ: Εγώ λοιπόν ήμουν κάτω, αγκαλιές φιλιά με τον Πετράκη και λοιπά, αδελφέ κ.λπ. Και του λέει, σε θυμάμαι από τότε, του λέει, Λευτέρη, στη δύσκολη στιγμή πήρες τηλέφωνο στις φυλακές για να μη με πειράξουνε. Να ξέρεις, τέτοιο παιδί είναι ο Λευτέρης. Είναι πολύ εντάξει.

   Η σχέση του Λ. Αυγενάκη με τον Π. Μπαμπάμτση προκύπτει από μηνύματα που ανταλλάσσουν αλλά και από επίσκεψη του βουλευτή στον Αστέρα με πρόσκληση του Μπαμπάμτση. Στις 20 Νοεμβρίου 2015 ο Ν. Μανώλης ζητά από τον Π. Μπαμπάμτση να βγάλει μια άδεια για τον Αστέρα στο όνομα του Λ. Αυγενάκη και της συζύγου του Λένας Μπανιά. Ο Μπαμπάμτσης ενημερώνει να ετοιμάσουν μασάζ και γυμναστήριο. Ο βουλευτής καταφθάνει και στέλνει μήνυμα για να του δώσουν είσοδο. Η προετοιμασία όμως είναι επεισοδιακή. Ο Π. Μπαμπάμτσης επιτίθεται στον φύλακα στην είσοδο του Αστέρα και τον ξυλοκοπεί γιατί απαιτούσε να πληρώσουν είσοδο ο βουλευτής και η σύζυγός του.

   Λιακουνάκος και υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης

   Τα στοιχεία του ΣΔΟΕ για τις δραστηριότητες και τις σχέσεις του Π. Μπαμπάμτση είναι συγκλονιστικά. Οπως λένε οι υπάλληλοι στην αναφορά τους: «Ο Μπαμπάμτσης έχει δημιουργήσει έναν κύκλο γνωριμιών τον οποίο χρησιμοποιεί προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Με δώρα, διευκολύνσεις, χάρες και πληρωμές καταφέρνει να ικανοποιεί τον κύκλο του, ο οποίος με τη σειρά του τον εξυπηρετεί όποτε ζητήσει. Ο Μπαμπάμτσης κινητοποιεί τον Αυγενάκη Ελευθέριο (εν ενεργεία βουλευτή της ΝΔ), Δημόπουλο, Νικόλαο Μανώλη και Τόλη Παππά και καταφέρνει να πάρει έγκριση για ανανέωση των μισθωμάτων. Για τη βοήθεια του Αυγενάκη βάζει τη Λυμπεροπούλου και αγοράζει ρούχα αξίας 320 ευρώ τα οποία και κάνει δώρο στη γυναίκα του Αυγενάκη, ενώ ρυθμίζει την ελεύθερη είσοδο του ίδιου και της γυναίκας του στο συγκρότημα καθώς και τη δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεών του».

   Η διασύνδεση είναι διάχυτη στους 91 δίσκους που καταγράφουν τις συνομιλίες της ομάδας. Μήνυμα στον Παν. Μπαμπάμτση στέλνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 Δεκεμβρίου 2015, ο οποίος την περίοδο εκείνη είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται προφανώς για προεκλογικό μήνυμα: «Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ! ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12 ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΚΑΦΕ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “ΕΡΑΤΩ” (ΒΑΡΝΑΛΗ 7). ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ».

   Ο Π. Μπαμπάμτσης, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, φροντίζει για τη διαμονή του Θωμά Λιακουνάκου στη φυλακή. Ο έμπορος όπλων Θ. Λιακουνάκος έχει μόλις προφυλακιστεί στις φυλακές Κορυδαλλού και η ομάδα αναλαμβάνει προφανώς τη φροντίδα του. Στις 14 Δεκεμβρίου 2015, στις 21.16, ο Μπαμπάμτσης καλεί το μέλος της ομάδας και συνέταιρό του Γιάννη Στασινόπουλο και του ζητά να επικοινωνήσει με τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, με τον οποίο φαίνεται ότι έχουν συχνή επικοινωνία για υποθέσεις που αφορούν τον χρυσό της Τήνου. Ο Δωρόθεος φαίνεται πως σκοπεύει να επισκεφθεί τον Λιακουνάκο στη φυλακή:

   ΠΑΝΟΣ: Θα πάρεις ένα τηλέφωνο τον Δώρο (μητροπολίτης Δωρόθεος) και θα του πεις…

   ΓΙΑΝΝΗΣ: Ναι.

   ΠΑΝΟΣ: Μου είπε ο Πάνος να σας ενημερώσω να μην πάτε ακόμα στον Θωμά (Λιακουνάκος) να τον δείτε γιατί δεν πρέπει. Θα σας εξηγήσω από κοντά. Για να τον αποφύγουμε σε περίπτωση που δεν έρθει εκεί.

   Την ίδια μέρα, ο Νίκος Μανώλης, φρουρός του Αυγενάκη, στέλνει μήνυμα στον Μπαμπάμτση στις 21.27 για τον Λιακουνάκο: «ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟΥΝΑΚΟ».

   Ο Μπαμπάμτσης απαντά: «ΤΕΛΕΙΑ»
   ——————————

   Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία,η ΝΔ του Κούλη Μιζοτάκη είναι το παρακράτος η δουλάρα της διαπλοκής και των εμπόρων ναρκωτικών.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: