olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Πάνος Καμμένος: Με την βοήθεια του Ταξιάρχη και την θυσία των ηρώων, το Αιγαίο θα σκεπάζει γαλανόλευκος ουρανός.

Posted by olympiada στο Νοέμβριος 8, 2017

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

«Ευχαριστώ θερμά τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο κ. Χρήστο Χριστοδούλου για την πρόσκληση, αλλά και για τη οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης, που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στολίδι της πόλης μας.

 

Κύριε Αρχηγέ, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ομιλία σας, στην οποία πολύ εύστοχα αναφερθήκατε τόσο στο ένδοξο παρελθόν της Πολεμικής Αεροπορίας όσο και στις μελλοντικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει στo πλαίσιο της αποστολής της. Το όραμα το δικό σας και όλων των αεροπόρων, για μια ισχυρή Πολεμική Αεροπορία στην υπηρεσία του Ελληνικού Έθνους αποτελεί για την κυβέρνησή μας καίρια πολιτική επιλογή και ταυτόχρονα επιλογή του συνόλου του Έθνους, ολόκληρου του ελληνικού λαού. .

 

Σήμερα επίσης θα έχουμε την ευκαιρία, λόγω της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση του Σμήνους Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, να παρακολουθήσουμε συναυλία της εξαιρετικής Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας που όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί σπουδαίο πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 

Αύριο όμως είναι και η εορτή του Προστάτη της ένδοξης Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ με την οποία τιμούμε τους Έλληνες αεροπόρους, που προσφέρουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή στην Πατρίδα, σε ειρήνη και πόλεμο. Γιατί οι Έλληνες αεροπόροι ασκούνται όπως πολεμούν και κάθε μέρα έχουμε μία μάχη στο Αιγαίο. Πετώντας στους ελληνικούς ουρανούς συμβάλλουν μαζί με τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό, στη διατήρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

 

Θέλω, λοιπόν, σήμερα εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων μας, προς τους αεροπόρους μας, πολλοί εκ των οποίων δεν είναι πια ανάμεσα μας, γιατί συμβάλουν τα μέγιστα στην αποτρεπτική μας ισχύ και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας του ελληνικού λαού, ώστε να μπορεί να ασχολείται απρόσκοπτα με τα ειρηνικά του έργα. Αυτή η σεμνή και συμβολική αναφορά είναι μία αναφορά τιμής και αναγνώρισης στη δική τους θυσία και έχουν το δημόσιο έπαινο και το σεβασμό του ελληνικού λαού.

 

Θέλω όμως να αποδώσω και τις οφειλόμενες απ’ όλους μας τιμές στις οικογένειες των αεροπόρων, στις συζύγους, στα παιδιά, στα αδέλφια, στους γονείς που και εκείνοι καθημερινώς, φιλώντας το δικό τους άνθρωπο πριν φύγει για να επιτελέσει την αποστολή του, δεν γνωρίζουν αν θα γυρίσει πίσω. Και κάποιες φορές κάποιοι δεν γύρισαν πίσω. Τιμούμε λοιπόν όλους εκείνους τους συγγενείς, τα αδέλφια, τα μανάδες, τους πατεράδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τις συζύγους των μεγάλων ηρώων του Έθνους.

 

Εκφράζουμε λοιπόν στους μεγάλους «Απόντες» την ευγνωμοσύνη μας, διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι σύγχρονοι Ίκαροί μας, θα συνεχίζουν να πετούν ακούραστοι με πίστη στα εθνικά ιδεώδη και θα θυμίζουν σε όλους, τις θυσίες των ηρωικά πεσόντων Αεροπόρων, στο Βαλκανικό μέτωπο, στη Μικρά Ασία, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μαρτυρική Κύπρο, αλλά και στον ακήρυχτο πόλεμο στους ουρανούς του Αιγαίου.

 

Είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας των ηρώων της πατρίδας μας και στο πέρασμα των χρόνων είναι το παράδειγμα για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές.

 

Τιμούμε όμως και τη σημερινή γενιά της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Σμηνίτες, τους πολίτες που υπηρετώντας καθημερινά, νύχτα και ημέρα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αποδεικνύουν σε κάθε περίσταση, πως διαθέτουν εκτός από εξαιρετική εκπαίδευση και πνεύμα γνήσιου πατριωτισμού και αυτοθυσίας. Αυτά που κάνουν με τις σημερινές συνθήκες, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι στρατεύσιμοι, αλλά και οι πολίτες για να μπορούμε να έχουμε τη διαθεσιμότητα των μέσων αλλά και παράλληλα την άριστη συμπεριφορά τους στον αέρα, αποτελούν παραδείγματα και θα διδάσκονται για πολλά χρόνια στις Πολεμικές Σχολές του μέλλοντος.

 

Μην ξεχνάμε ότι πέραν από την εκτέλεση της αποστολής της, η Πολεμική Αεροπορία μαζί με τα ιπτάμενα μέσα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην κοινωνία μας και κυρίως στους ακρίτες μας. Κάθε μέρα έχουμε αεροδιακομιδές από τα νησιά μας. Το καλοκαίρι δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Έρευνα και Διάσωση και πολλές άλλες δράσεις που η Πολεμική Αεροπορία με τα ιπτάμενα μέσα προσφέρουν στην κοινωνία και στην Πατρίδα.

 

Σας διαβεβαιώνω, όπως προανέφερα, ότι η κυβέρνησή μας και προσωπικά ο Πρωθυπουργός έχουν τη βούληση και υποστηρίζουν παντοιοτρόπως την αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας για να υλοποιεί άριστα την υψηλή αποστολή της.

 

Αποτίοντας φόρο τιμής στους απόντες αεροπόρους μας, και στις οικογένειες τους, εύχομαι και παρακαλώ με ευλάβεια, την Παναγία και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να προστατεύουν την Πολεμική μας Αεροπορία και τους αεροπόρους μας.

 

Κλείνοντας, θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους οργανωτές αυτής της εκδήλωσης και στη Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, με την ευχή το πολυσχιδές έργο της να συνεχιστεί και στο μέλλον με εξαιρετική επιτυχία, υπηρετώντας τον Πολιτισμό.

 

Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσουμε όλοι σε λίγο, μαγικές στιγμές ποιότητας και αισθητικής.

 

Ο κ. Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε αυτό που άκουσα και εγώ όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι το ελληνικό αεροπλάνο θα προσγειώνεται τελευταίο. Έτσι γίνεται πάντα. Καλές προσγειώσεις Έλληνες Ίκαροι, καλές προσγειώσεις Πολεμική μας Αεροπορία.

 

Χρόνια πολλά».

6 Σχόλια to “Πάνος Καμμένος: Με την βοήθεια του Ταξιάρχη και την θυσία των ηρώων, το Αιγαίο θα σκεπάζει γαλανόλευκος ουρανός.”

 1. Ελλας Ελληνων Εθνικιστων said

  Σαλο προκαλουν οι ενδυξεις εμπλοκης του υπουργου αμυνας Πανου Καμμενου στο τριγωνο επαφων, που συνδεει τον Αμερικανο προεδρο Ντοναλντ Τραμπ του πρωην συμβουλο του ομογενη Τζορτζ Παπαδοπουλος, και Ρωσο προεδρο Βλαντιμηρ Πουτιν parapolitika.gr

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 3. ANTONIS said

  ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ .ΣΕ 3ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ.

  Αρέσει σε 2 άτομα

 4. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  Μιας που λες, χαιρετισμους.

  Δεν λες κι τους δικους σου χαιρετισμους απο την πολιτικη ζωη κι την αγαπητη σου καρεκλα, χμμ;;;;

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  de me le…..

  αυτους που μαζευεις και ο στρατος μας κανει την υπηρετρια…

  χθες σε οπεριπτερο

  εκανε την πιο ασεμνη χερονομια σε εικονα του..Ταξιαρχη!

  ο..καυμενος προσφυγας…

  ο..καταπιεσμενος….

  ακομα δεν πατησε το ποδι του εδω!

  και τι εκανες μεγαλε?

  τιποτα!

  κανενας σας απο την κυβερνηση ….

  δεν τον πιασατε..

  δεν τον..ξυλοφορτωσσατε…

  δεν τον..στειλατε κολυμπωντας να παει απεναντι στην πατριδα του και στο..θεο του!

  Ηρθε…τον ταιζετε..τον υπηρετει σαν ορντινατσα ο στρατος…

  και…αυτος μας εδειξε το….πεος του!

  εχεις υποψιαστει γιατι….συσωρευονται τοοοοοοσι….μουσουλμανοι στα νησια?

  Αγαιο..πετρελαιο..μοιρασια????

  λεωωωωω……..

  αν το δω προσεχως…

  Εθνικη Προδοσια ΛΕΓΕΤΑΙ!

  την Αγια Ημερα στην Ελλαδα μας!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: