Κινεζικός ενεργειακός κολοσσός αγοράζει αιολικά πάρκα στην Ελλάδα


Ο κρατικός γίγαντας άνθρακα και ηλεκτρισμού της Κίνας Shenhua Group εισέρχεται στην ελληνική αγορά πράσινης ενέργειας, επενδύοντας σε αρκετά αιολικά πάρκα που αναπτύχθηκαν από έναν σημαντικό τοπικό παίκτη.

Η Shenhua αγόρασε το 75% των μετοχών τεσσάρων αιολικών πάρκων που ανέπτυξε η ελληνική επενδυτική εταιρεία Copelouzos Group. Τα πάρκα λειτουργούν ή βρίσκονται υπό κατασκευή, δήλωσε ο κ. Κοπελούζος.

Η Shenhua, η οποία υπέγραψε τη συμφωνία μέσω της θυγατρικής της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Shenhua Renewable Co. Ltd., είναι η πρώτη κινεζική εταιρεία που επενδύει στην αιολική ενέργεια στην Ελλάδα.

Το ποσό της επένδυσης δεν κοινοποιήθηκε. Ωστόσο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργαστούν για μια σειρά επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια και στις αναβαθμίσεις σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 3 δισ. Ευρώ (3,5 δισ. Δολάρια).

Η Shenhua σχεδιάζει επίσης να αποκτήσει μερίδια στην ηλιακή εταιρία PPC Solar Solutions, η οποία είναι συνιδρυτής της Copelouzos και της Public Power Corp.

Η επένδυση στα πάρκα αιολικής ενέργειας σηματοδοτεί το πρώτο ισχυρό έργο της κινεζικής εταιρείας στην Ελλάδα, από όταν σύναψε συνεργασία με την Copelouzos τον Μάιο. Η ελληνική εταιρεία κατέχει την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία αιολικής ενέργειας της χώρας, την Elica Group.

Από το 2016, οι κινεζικές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει πολλές εξαγορές στην Ελλάδα.

Η China COSCO Shipping Corp. Ltd αγόρασε το 67% των μετοχών στο λιμάνι του Πειραιά για 700 εκατομμύρια ευρώ και η State Grid Corp. της Κίνας απέκτησε μερίδιο 24% του ΑΔΜΗΕ για 330 εκατομμύρια ευρώ.
https://www.caixinglobal.com/2017-11-04/101165921.html

4 σκέψεις σχετικά με το “Κινεζικός ενεργειακός κολοσσός αγοράζει αιολικά πάρκα στην Ελλάδα”

 1. Ρε τσιπροκαμμένοι πωλείται Ελλάδα και στους πειναλέους και ψωραλέους Κινέζους;
  Η παραγωγή ενεργείας από κάθε πηγή πρέπει να ανήκῃ εξ ολοκλήρου στην ΔΕΗ.
  Ο παρασατικός Κοπελούζος, κατασκευασμένος επιχειρηματίας από τους Γερμανούς, επιχειρεί να βάλει χέρι στο αντικείμενο της ΔΕΗ συνεργαζόμενος με τους υποανάπτυκτους ψωμοζήτες Κινέζους.

  Σημειωτέον ο Κοπελούζος συμμετέχει με 35 % στην κρατική γερμανική εταιρεία, που κατέλαβε με ιδιόρρυθμο στρατιωτικό τρόπο 14 ελληνικά αεροδρόμια.
  Νεαρός χρηματοδοτήθηκε από τους Γερμανούς για να πολιτευτῇ. Κατήλθε υποψήφιος με την Ένωση Κέντρου το ΄77 και ΄81 ανεπιτυχώς και επιτυχώς με ΝΔ το ΄85. Σταμάτησε την πολιτική σταδιοδρομία για να μην εκτίθεται, επειδή η τεχνική του εταιρεία ανελάμβανε έργα δημοσίου χρακτήρος ιδίως της ΔΕΗ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Δηλαδη σποβτην μια ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ την οικονομκη μεσαια ταξη αρα και την ιδια την οικονομια. Μετστρεοντας ολο κι περισσοτερους Ελληνες μικρο-μεσαιους σε φτωχους και φτωχους σε εξαθλιωμενους.

  (Ενω το ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΛΟ κι ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ – ΖΗΤΩ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ)

  Και απο την αλλη, αγοραζουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ, οι ξενοι;;

  Αρα νομοτελειακα θα ερθει ο καιρος οπου ΩΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ !!

  Μην σας κακοφαινεται οταν σας αποκαλουν ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ !!

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s