olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας.

BINTEO Κατάθεση Αικατερίνης Τσακάλου για την δωροδοκία Πολιτικών | Σιωπή τα ΜΜΕ (πλην ΕΡΤ)

Posted by netakias.com on November 1, 2017

mitsotkis-kyriakos

Τα δωράκια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Τι λέει στην κατάθεση της για τις «χορηγίες» στη νεολαία ΠΑΣΟΚ και στην Πολ.Αν. του Αντώνη Σαμάρα.

Οι χορηγίες σε πολιτικά κόμματα και τα δώρα σε πολιτικά πρόσωπα ήταν τακτική για την Siemens

Για τις… χορηγίες της Siemens σε πολιτικά κόμματα και τις σχέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα κατέθεσε σήμερα στη δίκη για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens η πρώην γραμματέας του άλλοτε ισχυρού άντρα του γερμανικού κολοσσού, Αικατερίνη Τσακάλου.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, τα δωράκια δίνονταν «προκειμένου να ανοίγουν οι δουλειές», όπως της είχε πει ο Χριστοφοράκος.

Ειδικότερα στην κατάθεση της η κ. Τσακάλου μίλησε :

*Για “δωρεες” ( οικιακός εξοπλισμός, τηλεφωνικά κέντρα κτλ) σε πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόβσκι, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ακης Τσοχατζόπουλος., αλλά και για ιδιαίτερες σχέσεις με τους κ. Γείτονα και Μαντέλη.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, τα δωράκια δίνονταν «προκειμένου να ανοίγουν οι δουλειές», όπως της είχε πει ο Χριστοφοράκος.
«Μου είχε παραγγείλει τηλεφωνικά κέντρα για τον εξοπλισμό δυο πολιτικών γραφείων του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε συγκεκριμένα η μάρτυρας, και συνέχισε:

«Μάλιστα νομίζω ότι η κάλυψη της δαπάνης ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο. Μου είχε πει ο Χριστοφοράκος να βρω τρόπο να καλυφθούν από την εταιρεία, αλλά δεν είχα μαγικό τρόπο. Υπήρξε μεγάλη χρονοτριβή, έγινε φασαρία στον Τύπο και τελικά τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης».

Πάντως σύμφωνα με την κ. Τσακάλου οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν ενέπιπταν στα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» καθώς χρεώνονταν με «θέση κόστους».

«Δεν μπορούν να θεωρηθούν ύποπτες δωρεές», τόνισε. «Δεν μπορεί να πει κανείς ότι κάποιος δωροδοκήθηκε με ένα ψυγείο και μια κουζίνα».

Η γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου αναφέρθηκε και σε ένα ταξίδι που είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο εξωτερικό και για το οποίο ο Χριστοφοράκος της είχε δώσει 10.000 ευρώ προκειμένου να τα καταθέσει σε λογαριασμό ως δαπάνες.

Ακόμα η μάρτυρας είπε:

* Για τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ που είχε λάβει χορηγία 15.000 ευρώ.

* Την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, που είχε επίσης λάβει τα… δωράκια της

* Το ένα εκατομμύριο μάρκα που φέρεται να έφυγαν από την Siemens προς τον Θεόδωρο Τσουκάτο.

«Αυτά τα έκανε ο Χριστοφοράκος, αλλά φαντάζομαι ότι το πρόγραμμα των χορηγιών (αντιστοιχούσε στο 2% του τζίρου των τμήματος τηλεπικοινωνιών) ήταν σε γνώση της μητρικής Siemens», είπε η κ. Τσακάλου.

Αναφορά έγινε από τη μάρτυρα και στην ναύλωση ελικοπτέρου προκειμένου να μεταβεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη, αν και δεν ήταν σε θέση να πει ποιος είχε ναυλώσει το ελικόπτερο.

Ακόμα, σύμφωνα με τη μάρτυρα, μετά το 2006, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος φαινόταν να έχει μπει σε διαδικασία αντιμετώπισης νομικών ζητημάτων, και της είχε ζητήσει να καταστρέψει όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της μεταξύ των οποίων και ο περίφημος φάκελος, ο οποίος περιείχε τις δωρεές σε πολιτικούς και τις χορηγίες σε πολιτικά κόμματα. Ο φάκελος αυτός δεν καταστράφηκ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μήπως σκεφτήκατε ότι είναι ασφάλεια ζωής;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Δεν έκανα τέτοια σκέψη. Αισθανόμουν ότι κινδύνευε η ζωή μου.

Αναφέρθηκε μάλιστα στον ξυλοδαρμό που υπέστη έξω από το σπίτι της τον Μάρτιο του 2015, τον οποίο συνδέει με την επαγγελματική της ιδιότητα.

Της Κατερίνας Κατή από το Documento.gr

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ,SIEMENS,ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ,ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ,ΠΟΛΑΝ,ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΣΙΟΥΦΑΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΑΠ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΥΧΑΡΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ, ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΑΚΤΩΡ, jp ΑΒΑΞ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ, SIEMENS, INTRALOT, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ,

18 Responses to “BINTEO Κατάθεση Αικατερίνης Τσακάλου για την δωροδοκία Πολιτικών | Σιωπή τα ΜΜΕ (πλην ΕΡΤ)”

 1. Αυτονόητα said

  http://www.periodista.gr/politiki/article/69230/mou-eiche-paraggeilei-olokliri-i-katathesi-pou-kaiei-ton-mitsotaki-kai-ochi-mono-gia-ti-siemens

  Άρα ο Κούλης Μιζοτάκης έλεγε ψέματα πως το τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του το πλήρωσε με δικά του χρήματα….

  Ήταν “δώρο” του Χριστοφοράκου προς το Κούλη Μιζοτάκη και το “πλήρωσε” μόνο όταν διέρρευσε στον Τύπο και έγινε γνωστό !!

  Like

  • SAKOULAS said

   ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ.ΚΑΜΙΑ ΔΟΣΗ ΕΝΦΙΑ .ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

   Like

  • Ο ΜΙΖΟΦΑΝΤΗΣ said

   ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ : ΤΟ «ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΗ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟΥ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ (SIEMENS) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟ…

   Τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη είχαν συνάντηση και τηλεφωνικές επαφές με τον πρώην ισχυρό άνδρα της SIEMENS 356 φορές και συγκεκριμένα:
   Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης είχε 23 συναντήσεις και 98 επαφές.
   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε 30 συναντήσεις, 60 επαφές.
   Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκαμπόφσκι είχε 2 συναντήσεις και 30 τηλεφωνικές επαφές.
   Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε 30 συναντήσεις και 72 επαφές.
   Η Κατερίνα Μητσοτάκη είχε 4 συναντήσεις και 14 επαφές και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είχε 4 επαφές.
   Η οικογένεια Μητσοτάκη, όπως είχε προκύψει από τις δικογραφίες που αφορούν στο σκάνδαλο της SIEMENS είχε διαρκώς απαιτήσεις από τη Siemens. Τα μέλη της έστελναν βιογραφικά για προσλήψεις, είτε δια χειρός της κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε της συζύγου του Μαρέβας.

   Κυριάκος Μητσοτάκης & σκάνδαλο SIEMENS

   Πάει πολύ ο «δανεισμένος»… ο «πιστωμένος»… και o «μιζαρισμένος»… από τους δημοσυντήρητους νταβατζήδες να μιλά για αλήθεια, για αριστεία, για αξιοκρατία και για αδιαφάνεια …

   Στην σημερινή ρευστή κατάσταση, απαιτείται το πλήρες ξεκαθάρισμα κάθε ηθικής εκκρεμότητας κατά απόλυτη προτεραιότητα, για να αποκατασταθεί η απολεσθείσα αξιοπιστία της πολιτικής στη χώρα μας.

   Η κοινωνία το απαιτεί οι δε δικαστικοί από καιρό το χρωστάνε στον εαυτό τους.

   Like

 2. Αυτονόητα said

  Και φυσικά ο Κούλης Μιζοτάκης συνεχίζει να παριστάνει τον τρελό…..

  Δεν απαντάει ούτε για τις “σχέσεις” του Αυγενάκη με ποινικούς ούτε για τις “χορηγίες” του Χριστοφοράκου.

  Όπως δεν απάντησε ο Κούλης Μιζοτάκης και τα θαλασσοδάνεια της Νουδούλα του κάπου 200 εκατ. ευρώ, για τα δανεικά και αγύριστα του Κήρυκα Χανίων,για τους διορισμούς ημετέρων στο Ερρίκος Ντυνάν,στο ΚΕΕΛΠΝΟ,τα παρκαρισμένα εκατ. δολλάρια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής της Ντόρας,για της απευθείας αναθέσεις του Ερυθρού Σταυρού σε “εταιρεία” της Αλεξάνδρας κόρη της Ντόρας,για τις μίζες από τη Siemens και και και

  Σκέψου πόσο γραμμένο στα τέτοια του τον έχει ο Κούλης Μιζοτάκης τον Ελλληνικό λαό με το να συνεχίζει να μην απαντάει για τόσο σοβαρά σκάνδαλα.

  Like

 3. Αυτονόητα said

  https://www.altsantiri.gr/homepage/diki-siemens-vomves-gia-christoforako-ikogenia-mitsotaki-pasok-ke-politiki-anixi/

  Εκκωφαντική η “σιωπή” των ΜΜΕ της διαπλοκής για τις μίζες και της “χορηγίες” της Siemens προς το Μητσοτάκη,το Σαμαρά,τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ !!

  Θα τρώγανε και αυτοί τότε για αυτό αυτή η συγκάλυψη και η ομέρτα σιωπής…

  Like

  • Αγραμματος said

   Like

   • Αυτονόητα said

    Το κατάλαβα πως είσαι αγράμματος.

    Μόνο αγράμματοι ψηφίζουν τη Νουδούλα και τα χάπατα.

    Like

   • ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ said

    ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΘΑ ΠΙΝΕΙΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΓΟΥΛΙΑ ΓΟΥΛΙΑ….Υπομονη ομως παλι με χρονια κσι καιρους δικα σου θα ειναι….

    Like

 4. Αυτονόητα said

  http://www.koutipandoras.gr/article/to-pasok-dia-stomatos-loberdoy-niptei-tas-xeiras-toy-gia-tis-thleoptikes-adeies

  Ο Λοβέρδος φερέφωνο των καναλαρχών.

  Να μην πληρώσουν οι καναλάρχες !!

  Στις επόμενες εκλογές να ζητήσουν ψήφους από τους καναλάρχες που στηρίζουν,τόσο η ΝΔ όσο και το κλεφτοπασόκ.

  Like

 5. Αυτονόητα said

  http://www.koutipandoras.gr/article/h-gkantemia-toy-kyriakoy

  Θα γελάσουμε πάλι με το βλαξ Κούλη Μιζοτάκη την Παρασκευή….

  Like

  • Αυτονόητα said

   Η γκαντεμιά του Κυριάκου

   Πείτε το γκαντεμιά, πείτε το πολιτική ανωριμότητα, πείτε το το κόστος να πολιτεύεσαι με πυροτεχνήματα και χωρίς αυτογνωσία, όπως και να το πείτε, ο Κυριάκος περνάει διαβολοβδομάδα.

   Του Κώστα Βαξεβάνη

   Από την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την «έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας» δεν έσπασε μόνο ο διάολος το πόδι του, αλλά σύσσωμο το ηθικό του κόμματος. Καταγράφω πρόχειρα τι έχει συμβεί:

   Το Documento αποκάλυψε συνομιλίες του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη με καταδικασμένους από τις οποίες φαίνεται πως τους εξυπηρετούσε με ρουσφέτια, ενώ υπάρχουν και αναφορές στις ίδιες συνομιλίες πως εξυπηρέτησε και τον απαγωγέα του Παναγόπουλου. Ο φρουρός του Αυγενάκη εμφανίζεται ως τακτικός συνομιλητής αυτού του κυκλώματος, ενώ ο επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη, βρίσκεται σε συνεχή επαφή και νταραβέρια μαζί τους ως «φρουρός της Ντόρας» μιλώντας από το γραφείο της. Οπότε για ποια εγκληματικότητα να μιλήσει ο Κυριάκος όταν την έχει σε ανοιχτή γραμμή και στην αλυσίδα ρουσφετιών του;

   Η Αστυνομία, συνέλαβε όπως ανακοίνωσε, τον ταχυδρόμο βομβιστή του Παπαδήμου. Με εξαίρεση τη βομβιστική επίθεση στην Πάτρα τον Απρίλιο του 1991, είναι η πρώτη ίσως φορά που η Αστυνομία φτάνει τόσο γρήγορα στην εξιχνίαση τρομοκρατικής επίθεσης. Το έκανε μάλιστα χωρίς φανφάρες και διαρροές στον Τύπο για κυνήγι τρομοκρατών ή μαγισσών.

   Σα να μην έφταναν αυτά, την Τρίτη, η Αστυνομία συνέλαβε και τον δολοφόνο του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου, τον οποίο μάλιστα είχε εντοπίσει καιρό, αλλά τον είχε υπό παρακολούθηση για να φτάσει στους εντολείς του. Εδώ και αν έχουμε χρόνο ρεκόρ. Για κακή τύχη (ή επιπολαιότητα του Κυριάκου) η υπόθεση, όπως έχει αποκαλύψει το Documento δύο μόλις μέρες μετά τη δολοφονία, δεν σχετίζεται με κάποια έξαρση εγκληματικότητας αλλά με υποθέσεις δικών τους παιδιών και ιδιαίτερης «επιχειρηματικής» εγκληματικότητας. Οι δολοφόνοι ήταν σε ένα κύκλο εκβιασμών για τον καταδικασμένο για την υπόθεση της Energa Αρη Φλώρο. Οπότε και εδώ τζίφος το αφήγημα περί αιμοσταγών εγκληματιών που λόγο ανοχής της κυβέρνησης εφορμούν και σφάζουν απλούς και απροστάτευτους πολίτες και δικηγόρους. Εκτεθειμένοι και οι τρομολάγνοι που ήθελαν πολιτικές προεκτάσεις σε ένα φριχτό έγκλημα.

   Το χτύπημα όμως κάτω από τη μέση για τον Κυριάκο, το έδωσε (τέταρτο σε μια βδομάδα) , η γραμματέας του φίλου του Κυριάκου και της Μαρέβας και της Ντόρας και των Μητσοτάκηδων όπου γης, Μιχάλη Χριστοφοράκου. Η γραμματέας του κυρίου Siemens κατέθεσε στη δίκη πως η οικογένεια, έπαιρνε δώρα από τον Χριστοφοράκο, για να ανοίξουν δουλειές. Ξανά μανά η εγκληματικότητα δεν είναι απλώς έξω από την πόρτα του Κυριάκου, αλλά πίνει εσπρεσσάκι από καφετιέρα Siemens στο σαλονάκι του Κυριάκου.

   Την ίδια μέρα (χτύπημα αριθμός πέντε) η Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο για το Ερρίκος Ντυνάν ψήφισε να ανοιχτούν οι λογαριασμοί όσων πολιτικών και μη προσώπων, εμπλέκονται στην υπόθεση. Η ΝΔ απείχε, ενώ ο Αντιπρόεδρος της καρδιάς του Κυριάκου, Άδωνης Γεωργιάδης, ανακοίνωσε πως θα κάνει αγωγές σε όποιον ψήφισε «ναι» στο να γίνουν τα νόμιμα, δηλαδή να ανοίξουν οι λογαριασμοί του.

   Γιατί άραγε; Όπως και να χει, σε μια μεγάλη ευκαιρία που είχε η ΝΔ να αποδείξει πως δεν την ενοχλεί μόνο η «εγκληματικότητα των Εξαρχείων» αλλά και του λευκού κολάρου, απέδειξε πως όχι μόνο της αρέσει το έγκλημα του κολάρου αλλά του φοράνε και τη σχετική παραπλανητική γραβάτα.

   Είναι προφανές πως ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση της ερώτησης του Μητσοτάκη την Παρασκευή, θα κάνει επικοινωνιακό περίπατο. Πολύ φοβάμαι πως μετά τη διαβολοβδομάδα που είχε ο Κυριάκος, είναι πολύ πιθανόν, εξαντλημένος και αποκαμωμένος , να πέσει θύμα κάποιας ασθένειας που δεν θα του επιτρέψει να πάει στη Βουλή. Αλλά εδώ ερχόμαστε σε αυτό που έγραψα στην αρχή περί αυτογνωσίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διαθέτει καμιά αυτογνωσία. Το κυριότερο πρόβλημά του δεν είναι οι επικοινωνιολόγοι του που τον αντιμετωπίζουν ως αναψυκτικό drink energy που πρέπει να πλασάρουν. Το βασικό πρόβλημα είναι ο ίδιος. Αφού πληρώνει εκστρατείες για να δημιουργηθεί μια τεχνητή εικόνα γι αυτόν, στο τέλος πιστεύει και ο ίδιος αυτό που δημιούργησε επι πληρωμή. Οπότε ναι, θα πάει στη Βουλή πιστεύοντας πως θα κατατροπώσει τον Τσίπρα. Την δε επόμενη μέρα, θα πιστέψει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που με εντολή του γράφτηκαν του τύπου και του Τύπου «νίκησε ο Κυριάκος». Δεν είναι γκαντέμης. Είναι ανεπαρκής και ρηχός πολιτικά.

   Like

 6. ΛΑΛΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ??? said

  Για το 29χρονο πουλάκι που εχει αρχίσει και κελαηδάει δεν έχεις ακούσει τίποτα???
  Πολύ απογοητευμένος είναι από την φαμίλια.
  Δεν θα τον υπερασπιστεί κανένας γιαλατζοσυντροφος ή απεταξάμην τον βελζεβούλ???

  Like

 7. Reblogged στις penelopap.

  Like

 8. olympiada said

  Reblogged στις olympia.gr.

  Like

Σχολιάστε Ελεύθερα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: