3 σκέψεις σχετικά με το “Οι Κυριακάτικες εφημερίδες!”

 1. Spiegel: Σενάρια για «διαμελισμό» του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ, στην περίπτωση κατά την οποία οι Φιλελεύθεροι (FDP) επιμείνουν να ορίσουν εκείνοι τον διάδοχο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

  Ετοιμάζουν χαρτοφυλάκιο (διοίκησης της) Ευρωζώνης, για το οποίο ερίζουν όλα τα κόμματα που διαπραγματεύονται τον κυβερνητικό συνασπισμό.

  Προκειμένου να μην αφήσει στο FDP την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική το κόμμα της Μέρκελ θέλει εν ανάγκη να διαιρέσει το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.
  Προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά για το κοινό νόμισμα, επισημαίνεται, θα αφαιρεθεί η αρμοδιότητα για τα ευρωπαϊκά θέματα από έναν μελλοντικό υπουργό του FDP και θα δοθεί στον υπουργό Οικονομίας. Σύμφωνα με την έως τώρα λογική του συνασπισμού, δεν επιτρέπεται να βρίσκονται το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών και Οικονομίας στα ίδια χέρια, δηλαδή στο ίδιο κόμμα, άρα ο υπουργός Οικονομίας θα προέρχεται μάλλον από την Ένωση, αναφέρεται στο δημοσίευμα και τονίζεται ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξασθένιση της θέσης της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Οι Πράσινοι, από την άλλη, τονίζεται, βλέπουν το θέμα παρόμοια με την Χριστιανική Ένωση και θα συμφωνούσαν να δοθεί στο FDP ένα υπουργείο «Bonsai», δηλαδή «κλαδεμένο» από αρμοδιότητες, ενώ θα έβλεπαν με καλό μάτι το ενδεχόμενο συγκέντρωσης όλων των αρμοδιοτήτων που αφορούν την Ευρώπη σε ένα υπουργείο Εξωτερικών υπό «πράσινη» διοίκηση.

  Το περιοδικό εκτιμά ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σημάνει και το τέλος των διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα» (CDU/CSU, FDP, Πράσινοι).

  Σχόλιο: Ένα νέο (τεράστιο) θέμα γεννιέται: Κανένα γερμανικό κόμμα δεν ενδιαφέρεται και τόσο να κυβερνήσει τη Γερμανία, όσο το να κυβερνήσει την Ευρώπη!!!

  Μου αρέσει!

 2. Παράθεμα: PRESS-LIBERTY
 3. Παράθεμα: ΓΑΜΟΣ & ΖΩΗ

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s