olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Δέσμευση Βερναρδάκη για κοινωνικό μέρισμα: Περίπου χίλια ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους

Posted by kalinda στο Οκτώβριος 17, 2017

 

 

ÅÊÄÇËÙÓÇ "ÁÍÏÉ×ÔÇ ÄÉÁÊÕÂÅÑÍÇÓÇ" ÁÐÏ ÔÏ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÅÓÙÔÅÑÉÊÙÍ ÊÁÉ ÄÉÏÉÊÇÔÉÊÇÓ ÁÍÁÓÕÃÊÑÏÔÇÓÇÓ“Η συμφωνία των θεσμών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη”, είπε ο κ. Βερναρδάκης
Για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ: Θα γίνει πλήρης αποτίμηση όταν επιστρέψει ο πρωθυπουργός
Πρόσθεσε μάλιστα: Είναι θετικά τα πράγματα για τα ελληνικά συμφέροντα
Δικαιότερη και καλύτερη διανομή του κοινωνικού μερίσματος προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Όπως είπε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Κόκκινο”, ως τις αρχές Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Σκοπός είναι, όπως ξεκαθάρισε, το μέρισμα να διανεμηθεί εφέτος σε μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση.

«Θα δοθούν περίπου 1.000 ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία των θεσμών.

 

«Πέρυσι, η αντίρρησή τους ήταν ότι θα μπορούσε να είναι πιο στοχευμένοι οι πληθυσμοί στους οποίους κατευθύνεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε αντίρρηση, αλλά στο πώς και σε ποιούς», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ το οποίο είναι σε εξέλιξη, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι θα γίνει πλήρης αποτίμηση του μετά την Πέμπτη που ο πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει, και μετά τις συναντήσεις με την ηγεσία των ΗΠΑ και την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

«Ήδη από την προετοιμασία του ταξιδιού όμως, είναι προφανές ότι είναι θετικά τα πράγματα για τα ελληνικά συμφέροντα, αφενός για το επενδυτικό ενδιαφέρον και αφετέρου για τις διαπραγματεύσεις ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Άρα, έχει πολύ μεγάλη σημασία το ραντεβού και η στάση των ΗΠΑ σε σχέση με το ΔΝΤ. Βρισκόμαστε σε μία διαδικασία που τα πράγματα κυλούν ομαλά και προς θετική κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε πως «ο βασικός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε και από το ΔΝΤ ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει εντός του έτους, χωρίς νέα μέτρα και χωρίς νέα προαπαιτούμενα που πιθανώς θα έθετε. Η εμπειρία των πρώτων δύο αξιολογήσεων έδειξε ότι ήταν ένας παράγων που στο επίπεδο του χρόνου έπαιζε πολύ σημαντικό αρνητικό ρόλο, πήγαινε πίσω τις ωριμάνσεις της αξιολόγησης» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

 

7 Σχόλια to “ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Δέσμευση Βερναρδάκη για κοινωνικό μέρισμα: Περίπου χίλια ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους”

 1. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 2. m.manou said

  Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα, ενώ κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

  Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2016 στο 23,4% (117,5 εκατ. άνθρωποι), κάτω από τα επίπεδα του 2008 (23,7%).

  Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).

  Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,2% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 22,4%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 17,2% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17,3%, 7,5% και 10,4%.

  Γενικότερα, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι η Βουλγαρία (40,4%) και η Ρουμανία (38,8%). Στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Τσεχία (13,3%), η Φινλανδία (16,6%), η Δανία (16,7%) και η Ολλανδία (16,8%), η Αυστρία (18%), η Σλοβακία (18,1%), η Γαλλία (18,2%), η Σουηδία (18,3%), η Σλοβενία (18,4%), η Γερμανία και το Λουξεμβούργο(19,7%).

  Μου αρέσει!

 3. Πύκτης said

  Tις 250.000 συντάξεις να δώσετε ΛΑΜΟΓΙΑ που βρίσκονται σε αναμονή γιά το κάλπικο πλεόνασμα σας των αριθμών .

  Μου αρέσει!

 4. Φερτε πισω τα κλεμενα said

  ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΗΡΘΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΑΞΕΤΕ.
  ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ .

  Μου αρέσει!

 5. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

 6. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

 7. Sane said

  Φρένο από τις Βρυξέλλες στα σχέδια για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος !!!
  Πληρώστε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, λένε στην κυβέρνηση…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: