olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Τα μαζεύει ο Λάμπσντορφ του FDP για το Grexit

Posted by olympiada στο Οκτώβριος 13, 2017

Από τους μεγαλύτερους συκοφάντες της Ελλάδας στην γερμανική πολιτική σκηνή. Τώρα τα μαζεύει.

Ένας άνθρωπος που στο παρελθόν είχε ασκήσει σκληρή κριτική απέναντι στην Ελλάδα και είχε ζητήσει ακόμη και την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, απάντησε αρνητικά -με το χαρακτηριστικό «nein»- σε ερώτηση εάν θα θέσει τέτοιο θέμα στο προσεχές μέλλον. Επίσης, τόνισε ότι είναι «αδικαιολόγητοι» παρόμοιοι φόβοι.

Όπως διευκρίνισε σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ, βουλευτής και μέλος του προεδρείου του FDP, «κανείς δεν θέλει ένα Grexit. Ούτε εμείς το θέλουμε, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη είναι η συνέχιση της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων. Όντως, η εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας είναι θετική».

Στο παρελθόν, σε συζήτηση στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών (VAP) στο Βερολίνο, ο Λάμπσντορφ είχε δηλώσει πως θα πρέπει να δημιουργηθεί η δυνατότητα της εξόδου από την Ευρωζώνη χωρίς ένα κράτος να χάνει την ιδιότητα του κράτους μέλους της ΕΕ, τονίζοντας παράλληλα, ότι «η σταθερότητα της Ζώνης είναι σημαντικότερη από τον αριθμό των μελών της».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το προσεχές μέλλον η γερμανική Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων προς την Ελλάδα. Ποια στάση θα τηρήσουν οι Φιλελεύθεροι; Σύμφωνα με τον Λάμπσντορφ, τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν εξαρτώνται από το κατά πόσο η εκταμίευση «είναι νόμιμη, είναι οικονομικά αποτελεσματική και θα επιφέρει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα εκείνα τα αποτελέσματα που θα καθιστούν την Ελλάδα οικονομικά δυναμική και δημοσιονομικά σταθερή. Αυτά είναι τα καθοριστικά κριτήρια».

Το Μάιο του 2016 το Eurogroup είχε συμφωνήσει να εξετάσει με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου δανειακού προγράμματος το ελληνικό χρέος και εφόσον κριθούν αναγκαία, να ληφθούν μέτρα που θα το καθιστούν βιώσιμο. Κατά πόσο είναι διατεθειμένοι οι Φιλελεύθεροι να σεβαστούν αυτή τη δέσμευση, ρωτήθηκε επίσης από την Deutsche Welle. Ο Λάμπσντορφ κατέστησε σαφές ότι η απόφαση δεν μπορεί να σημαίνει περικοπή του χρέους επειδή -όπως είπε- θα έστελνε το «λάθος μήνυμα» σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης. Αν υπήρχε η δυνατότητα για κούρεμα, δεν θα έδιναν σημασία στη δημοσιονομική σταθερότητα.

«Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε»

Σε ό,τι αφορά τις ελαφρύνσεις δήλωσε πως «σαφώς και είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε. Πάντα, όμως, θα δίνουμε έμφαση σε μια βασική αρχή: κάθε κράτος θα πρέπει να αναλάβει το ίδιο την ευθύνη για τη δημοσιονομική του σταθερότητα». Με άλλα λόγια, προϋπόθεση της όποιας συμφωνίας για ελαφρύνσεις θα πρέπει να είναι ένας, τουλάχιστον, ισοσκελισμένος κρατικός προϋπολογισμός.

Σχετικά με τη συζήτηση για την αναγκαιότητα ενός τέταρτου δανειακού προγράμματος, ο πολιτικός του FDP δήλωσε στην Deutsche Welle πως «προς το παρόν δεν μπορεί να δοθεί απάντηση. Πιστεύω όμως ότι θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο σε χώρες όπως η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Εσθονία, η Λετονία αλλά και ακόμη και η Γερμανία, να κερδίσεις την υποστήριξη τους για ένα 4ο, 5ο ή 6ο πρόγραμμα βοήθειας. Κάποτε θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο όπου η Ελλάδα θα είναι, με τις δικές της δυνάμεις, οικονομικά και δημοσιονομικά υγιής».

Αντιθέτως, οι Φιλελεύθεροι συμφωνούν με τις περισσότερες προτάσεις που έχει καταθέσει ο γάλλος πρόεδρος. Είτε αυτές αφορούν την ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική, την ψηφιοποίηση, είτε την ανάπτυξη μιας εταιρικής σχέσης με την Αφρική για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Όπως όμως τονίζει ο Λάμπσντορφ, υπάρχουν και «ορισμένες λεπτομέρειες» στις οποίες το FDP διατυπώνει μια διαφορετική άποψη. Ειδικά σε ό,τι αφορά την αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ και φορολογικές τροποποιήσεις.

«Με άλλα λόγια», συμπέρανε, «ένα 80% με 90% όσων έχει προτείνει ο Εμανουέλ Μακρόν μπορούμε να τα στηρίξουμε, ορισμένα ζητήματα χρειάζονται συζήτηση. Στο ζήτημα του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού λέμε όμως ξεκάθαρα ότι είναι ο λάθος δρόμος.» Ο Λάμπσντορφ επισήμανε ότι και η πρώτη αντίδραση της καγκελαρίου Μέρκελ στις προτάσεις Μακρόν ήταν μεν θετική, αλλά «με έναν προσεκτικό τρόπο».

Σε σχέση με τα προγράμματα βοήθειας σε κράτη μέλη της Ευρωζώνης – τόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και η Άνγκελα Μέρκελ θα ήθελαν να αντικατασταθεί το ΔΝΤ από ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο. Στον ρόλο αυτό βλέπουν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ). Με αυτή την άποψη συμφωνεί και ο Λάμπσντορφ, όχι όμως το κόμμα του…

«Προσωπικά πιστεύω πως ο ΕΜΣ είναι ασφαλώς ένας χρήσιμος μηχανισμός. Η πλειοψηφία του FDP έχει μια διαφορετική άποψη, ότι δηλαδή θα πρέπει μεσοπρόθεσμα να καταργηθεί. Επιμένω όμως ότι η βασική ιδέα για την μετατροπή του σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο είναι σωστή. Σε περίπτωση που υπάρξουν προγράμματα τότε θα πρέπει η υλοποίηση τους να ελέγχεται με αντικειμενικά κριτήρια και με όσο το δυνατόν μικρότερη πολιτική ανάμειξη. Αυτά τα κριτήρια τηρούνται από το ΔΝΤ για το οποίο τρέφω μεγάλη συμπάθεια», τόνισε.

Τέλος, όπως σημείωσε, η πολιτική της επόμενης γερμανικής κυβέρνησης θα είναι αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων των κομμάτων που θα συνεργαστούν.

8 Σχόλια to “Τα μαζεύει ο Λάμπσντορφ του FDP για το Grexit”

 1. Sane said

  Ο Christian Lindner θα καθορίσει το πού πάει το πράγμα στη Γερμανία. Και δε φαίνεται να βιάζεται καθόλου να σχηματίσει κυβέρνηση, παρά την ανυπομονησία ή/και παραχωρητικότητα των στελεχών του (ακόμα και του Lambsdorff).

  -https://www.welt.de/politik/deutschland/article169404127/Christian-Lindners-Ordnungsruf.html

  Ο ίδιος φαίνεται να θέλει να αναλάβει τη θέση του ΥπΟικ, ή να στείλει Merkel-Schauble να σχηματίσουν κυβέρνηση με όποιον βρουν διαθέσιμο – ίσως και με μία πτέρυγα του AfD?

  Μου αρέσει!

 2. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 3. Παντελης Π. said

  ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ» ΚΑΙ ΟΙ «ΑΓΟΡΕΣ» ΣΑΣ

  Μαρία-Μυρτώ Γρίβα

  Είχα την τύχη να έχω τις προϋποθέσεις για μια αξιοπρεπή ζωή. Και είχα την τύχη να διαμορφωθώ σε ένα περιβάλλον, που με έκανε να κατανοήσω ότι η ζωή είναι όμορφη όταν παλεύεις, όταν ονειρεύεσαι, όταν διεκδικείς έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Όχι όταν οχυρώνεσαι στον μικροκοσμό σου, αδιαφορώντας για τους άλλους. Γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος, όταν γύρω του υπάρχει δυστυχία.
  Δεν δικαιούσαι να σωπαίνεις όταν ο κόσμος σου καταρρέει, με την ψευδαίσθηση ότι ο μικροκόσμός σου θα παραμείνει ακέραιος.
  Από την αρχή της οικονομικής κρίσης, τρόμαξα χίλιες φορές. Απελπίστηκα άλλες τόσες. Ως ελεύθερος επαγγελματίας βλέπω την αβεβαιότητα να υποκαθιστά κάθε μου υλική βεβαιότητα. Ως πολίτης βλέπω κάθε ανθρώπινη αξία για ισονομία, δικαιοσύνη, παιδεία, υγεία, πολιτισμό να μετατρέπεται σε διάτρητο κουρελόχαρτο.
  Οι «αγορές». Οι «αγορές» είπαν, αποφάσισαν, απειλούν. Οι «αγορές» θα μας πετάξουν έξω, θα μας κρατήσουν μέσα, θα μας κάνουν να πεινάσουμε, θα μας βοηθήσουν.
  Μέσα σε λίγα χρόνια οι ζωές μας μετατράπηκαν σε χρηματιστηριακά προϊόντα, που τα καθορίζουν οι «αγορές».
  Η χώρα μου διαλύεται, οι ανθρώπινες ζωές διαλύονται και από το γελοίο πολιτικό προσωπικό ακούω μόνο όσα θα έλεγε και η τελευταία συνοικιακή «γόησσα». Οι ξένοι. «Τί θα πουν για μας οι ξένοι;». «Μην θυμώσουν οι ξένοι».
  Ποιοί είναι αυτοί οι «ξένοι»; Οι Ευρω-συνεταίροι. Και αφού είμαστε συνέταιροι, γιατί είναι «ξένοι» και «κριτές»; Ανεπαρκείς πολιτικάντηδες της πλάκας, που αν δεν είχαν εξουσία θα ήταν απλώς ανέκδοτα. Αλλά έχουν εξουσία και είναι επικίνδυνοι.
  Οι «ξένοι», αυτά τα Ευρωφαντάσματα που επικαλούνται κάθε φορά οι εκάστοτε εγχώριοι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής για να ξεπουλήσουν τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμια μας, τις τηλεπικοινωνίες μας, την εθνική μας κυριαρχία.

  Οι «ξένοι» συνεταίροι που μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε αποθήκη ψυχών. Οι «ξένοι» που εξέθρεψαν τα φασιστικά μορφώματα και την τρομοκρατία στην Ευρώπη.

  Οι «ξένοι» που καταδικάζουν τους λαούς της Ευρώπης στην ύφεση, στην ανεργία, στην δυστυχία των επόμενων γενεών.
  Στα παλιά μου τα παπούτσια τί θα πουν αυτοί οι «ξένοι», μικροκέφαλε.

  Στα παλιά μου τα παπούτσια οι κωλο-αγορές σας, οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια.
  Αυτό που με νοιάζει και με στοιχειώνει είναι ότι δεν έχω τί να πω στην γιαγιά που πρέπει να ζήσει με 200 ευρώ. Αυτό που με νοιάζει είναι οι πρόσφυγες που αντίκρισα στην Ειδομένη, με τα μωρά στην αγκαλιά και έπρεπε να διαλέξω σε ποιούς θα δώσω και ποιούς θα αφήσω με άδεια χέρια. Γιατί αυτά που είχα να προσφέρω δεν φτάνανε για όλους, ρε γαμώτο.

  Προέρχομαι από μια οικογένεια που πέντε γενιές πίσω έχει γιατρούς και δικηγόρους. Ούτε θυμάμαι το όνομα ενός προπάππου και ενός θείου βουλευτή. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον παππού μου που στήθηκε στα 6 μέτρα στα 34 του, γιατί πάλεψε για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς να νοιάζεται για τον δικό του προνομιούχο μικρόκοσμο.
  Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον πατέρα μου και την μητέρα μου, που αν και δεν είχαν κανένα προσωπικό όφελος, φυλακίστηκαν στην χούντα, βρέθηκαν πολιτικοί πρόσφυγες στην Σουηδία και με μεγάλωσαν σε διαδηλώσεις. Με τρέχανε μαζί τους στα κρατητήρια για απεργούς πείνας, για τους πρόσφυγες. Νιώθω ευγνωμοσύνη γιατί μου έμαθαν ότι δεν έχω δικαίωμα να μην με αφορά η δυστυχία του συνανθρώπου μου.
  Τί θα πουν οι «ξένοι», κουφιοκέφαλε; Εσύ τί έχεις να πεις και να κάνεις που διαλύεται η χώρα σου και ακόμη κρύβεσαι πίσω από μπλε, πράσινες, κόκκινες κομματικές σημαίες; Εσύ τί έχεις να μου πεις που έχει γίνει ο εγκέφαλός σου μπετόν αρμέ και δεν μπορείς να αντιληφθείς τον κόσμο γύρω σου.
  Εμένα με νοιάζει ότι δεν ξέρω τί να απαντήσω στο παιδί μου, όταν ετοιμάζαμε σακίδια για τα προσφυγόπουλα, για τα παιδικά χωριά. Δεν ξέρω τί στο διάολο να απαντήσω σε αυτά τα αιχμηρά παιδικά «Γιατί τους πάμε ρούχα; Γιατί παιχνίδια; Γιατί δεν έχουν σπίτι; Γιατί οι βόμβες στο Παρίσι;». Γιατί … Γιατί … Γιατί.
  Καταστρέφονται ανθρώπινες ζωές και εσείς μετράτε ευρώ και περιμένετε να καθορίσουν το παρόν και το μέλλον μας οι «αγορές».

  Στο διάολο και οι «εταίρες» των Βρυξελλών και οι «αγορές».

  Εμένα η ζωή μου θα αξίζει κάτι αν θα μπορώ σε κάθε παιδί που υποφέρει να του εξηγήσω ότι κάναμε αυτόν τον κόσμο μια μικρή κόλαση, αλλά κάποιοι προσπαθούμε και ονειρευόμαστε και παλεύουμε, για να γίνουν όλα πιο ανθρώπινα. Ακόμη και αν αποτύχουμε.
  Η ζωή είναι αγώνας και χρέος και αβεβαιότητα. Και εμείς είμαστε φτιαγμένοι από σάρκα, οστά και συναισθήματα, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

  Στο διάολο τα αγοραία ευρω-μπακάλικα των «αγορών» σας. Στο διάολο οι «ξένοι οίκοι». Δεν θέλουμε «οίκους». Θέλουμε μια Ευρώπη που κάθε άνθρωπος να έχει οίκο, δουλειά, υγεία, παιδεία.
  Θέλουμε την Ενωμένη Ευρώπη των Λαών, όχι το ευρωμπουρδέλο των λόμπι.
  Αει σιχτίρ και οι «ξένοι» και οι «αγορές».

  Ας πέσουν. Γιατί όσο ανεβαίνουν ποδοπατούν ανθρώπους. Ευρω-τελματώσαμε.

  Μαρία-Μυρτώ Γρίβα

  http://www.grivas.info/koinoniaa/315-maria-myrto-griva-sto-diavolo-oi-etairoi-kai-oi-ageres-sas

  Μου αρέσει!

  • Μ.Φ-Αρμονία said

   Αυτή την Ευρώπη θέλεις; εγώ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΩ!!!!!!Βραβεύουν αυτόν που μας έφερε το ΔΝΤ, προστατεύουν αυτόν και την παρέα του και μας έχουν υπό εποπτεία και νέα κατοχή για 99 χρόνια.
   Δεν μου χρειάζεται η Ευρώπη των λαών, εγώ θέλω μόνο την Ελλάδα στους Έλληνες! όσο ενδιαφέρονται οι λαοί για την Ελλάδα και για τον Ελληνικό λαό άλλο τόσο ενδιαφέρομαι και εγώ για αυτούς τους λαούς.
   Βραβεύουν αυτόν που μας κατηγόρησε για διεφθαρμένους ενώ ήταν στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας τόσα χρόνια. Τότε που τον πληρώναμε δεν έβλεπε την διαφθορά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

   Από την International Leadership Association για το έργο του ως πολιτικού και πρωθυπουργού της Ελλάδας την περίοδο 2009 – 2011

   Με το βραβείο «Ηγετικής Προσφοράς» για το έργο του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009 – 2011, θα τιμηθεί στις Βρυξέλλες στο 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA), ο Γιώργος Παπανδρέου.

   Η International Leadership Association στην απόφασή της να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, τονίζει:

   «Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο. Πολιτικός με πολύχρονη εμπειρία, όταν μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-2008, ανέλαβε την Πρωθυπουργία, είχε την εντολή αλλά και την αποφασιστικότητα να αυξήσει τη διαφάνεια και να μειώσει τη διαφθορά στην ελληνική διοίκηση καθώς και τη βούληση να εργαστεί για τον εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης και τις οικονομικές της επιπτώσεις στους Έλληνες πολίτες……………………….

   Μου αρέσει!

   • International Leadership Association said

    You can dream on because it cost nothing !

    Μου αρέσει!

   • Μ.Φ-Αρμονία said

    Εσύ δεν ξέρεις Ελληνικά;;;;ενοχλήθηκες; σου θίξαμε τον «ηγέτη»;

    Μου αρέσει!

   • Μ.Φ-Αρμονία said

    Διαβάστε διαφάνεια, που ήταν τότε ο «ηγέτης» ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «είχε στο πατάρι 500 εκατ. δραχμές» – Όλα όσα κατέθεσε μάρτυρας
    Δημοσιεύθηκε 13 Οκτωβρίου 2017 21:30 στην κατηγορία ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

    Συγκλονιστική είναι κατάθεση μάρτυρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δίκη του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλου, που κατηγορείται για υπόθεση τοκογλυφίας.

    Όπως γράφει η Κατερίνα Κατή στο documentonews.gr, η μάρτυρας κατέθεσε πως «είχε βάλει στο πατάρι 500 εκατομμύρια δραχμές (περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ) που μου ζήτησε για να τα δώσει ως εγγύηση

    σε Τράπεζα».
    «Του είπα» – συνέχισε η μάρτυρας- ότι «τα χρήματα δεν είναι δικά μου, είναι αγροτών και πρέπει να μου τα επιστρέψει. Του είπα κράτα 50 εκ. δραχμές (170 χιλ ευρώ) για τον κόπο σου».

    Ακόμα η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο πρώην υφυπουργός (Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας) του ΠΑΣΟΚ της είχε προτείνει να εμπλακεί και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Ανθόπουλος δικάζεται μαζί με τους υπευθύνους της εταιρίας Namaco -μετέπειτα Gennet- Κωνσταντίνο Τσουκαλίδη, Αλέξανδρο Μαρτίνη και Κωνσταντίνο Υφαντή.

    Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι της εταιρίας κατηγορούνται για τοκογλυφία από κοινού κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο Γιάννης Ανθόπουλος για συνέργεια σε τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο η καπνέμπορος από την Καβάλα, Οδέττη Πετρίδη, υποστήριξε ότι είχε απευθυνθεί στον Γιάννη Ανθόπουλο επειδή ήταν οικογενειακοί φίλοι για να μεσολαβήσει ως πολιτικός στην Αγροτική Τράπεζα που είχε πάψει να της δανείζει καθώς είχε μπει στον Τειρεσία.

    Αρχικά – υποστήριξε η μάρτυρας – ο πρώην πολιτικός της ζήτησε 500 εκ. δραχμές (περίπου 1,5 εκ ευρώ ) για να τα δώσει στην Τράπεζα ως εγγύηση.

    Όπως είπε η κ. Πετρίδη, μετέφερε τα χρήματα μέσα σε σάκο αεροπορικώς στην Αθήνα και ο Γιάννης Ανθόπουλος της είπε να περάσει από την αίθουσα VIP για να μην χτυπήσουν τα μηχανάκια του αεροδρομίου.

    «Πίστευα ότι πραγματικά ήθελε να μας βοηθήσει. Πέρασαν 10 με 15 ημέρες και άρχισε η δικηγόρος μου να ανησυχεί που δεν είχαμε απάντηση. Πήγαμε στην Αθήνα να ζητήσουμε τα χρήματα. Τότε τον είδαμε να τα κατεβάζει από το πατάρι κι εγώ και η δικηγόρος.

    Του είπα ότι τα χρήματα δεν είναι δικά μου, είναι αγροτών και πρέπει να μου τα επιστρέψει. Του είπα κράτα 50 εκ. δραχμές (170 χιλ ευρώ) για τον κόπο σου».

    Στη συνέχεια την έφερε σε επαφή με την εταιρία Namaco προκειμένου να της δανείζει με εικονικές συμβάσεις αγοραπωλησίας καπνού.

    Η κ. Πετρίδη ίδρυσε δύο εταιρίες ώστε να φαίνεται ότι η Namaco αγοράζει καπνό από τη μία και πουλάει στην άλλη.

    «Δανειοδοτούσαν ανθρώπους που έφταναν στα γόνατα, αυτό ήταν το επάγγελμα τους» είπε η κ. Πετρίδη.

    Όπως υποστήριξε η μάρτυρας κάθε φορά που εκταμιευόταν ένα ποσό, έδινε στον Γιάννη Ανθόπουλο ποσοστό 10%.

    «Μου έλεγε ότι αυτό ήταν η “γλύκα” τους για να μας ξαναβοηθήσουν» σημείωσε, προσθέτοντας «θεωρώ ότι τα μοιράζονταν».

    Έτσι έδωσε συνολικά ποσό 1,7 εκ. ευρώ, χωρίς να πουληθεί «ούτε κιλό καπνού», όπως είπε χαρακτηριστικά .

    Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Πετρίδη, ο Γιάννης Ανθόπουλος δεν περιορίστηκε στον τοκογλυφικό δανεισμό, αλλά της πρότεινε να εμπλακεί και σε ξέπλυμα χρήματος.

    «Όταν γονατίσαμε μας πρότειναν εμπορία κεφαλαίου. Έφερε (ο Γιάννης Ανθόπουλος) μια σακούλα με χρήματα. Μη φοβάσαι μου είπε είναι από κοσμήματα, από πολύτιμους λίθους.

    Μας προόριζαν για βαποράκια ξεπλύματος! Εκεί τινάξαμε τα δεσμά», είπε η μάρτυρας.

    Η κατάθεση της κ. Πετρίδη θα συνεχιστεί στις 19 Οκτωβρίου.
    http://www.triklopodia.gr/vouleutis-pasok-eixe-patari-ekat-draxmes-8211-katethese-martiras/#

    Μου αρέσει!

   • Παντελης Π. said

    @ΜΦ ΑΡΜΟΝΙΑ

    Γεια σου ,
    Αν διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο του συντάκτη η της συντάκτριας θα διαπιστώσεις ποιον κόσμο και ποια Ευρώπη δεν θέλει .
    Απορώ πως έβγαλες συμπέρασμα ποιον κόσμο και ποια Ευρώπη θέλει .
    Διερωτάσαι μάλιστα αυτήν την ΕΥΡΩΠΗ θέλεις ?
    Πως διερωτάσαι κάτι τέτοιο?

    Ξαναδιάβασε παρακαλώ.
    -Η χώρα μου διαλύεται, οι ανθρώπινες ζωές διαλύονται και από το γελοίο πολιτικό προσωπικό ακούω μόνο όσα θα έλεγε και η τελευταία συνοικιακή «γόησσα». Οι ξένοι. «Τί θα πουν για μας οι ξένοι;». «Μην θυμώσουν οι ξένοι».
    Ποιοί είναι αυτοί οι «ξένοι»; Οι Ευρω-συνεταίροι. Και αφού είμαστε συνέταιροι, γιατί είναι «ξένοι» και «κριτές»; Ανεπαρκείς πολιτικάντηδες της πλάκας, που αν δεν είχαν εξουσία θα ήταν απλώς ανέκδοτα. Αλλά έχουν εξουσία και είναι επικίνδυνοι.
    Οι «ξένοι», αυτά τα Ευρωφαντάσματα που επικαλούνται κάθε φορά οι εκάστοτε εγχώριοι σαλτιμπάγκοι της πολιτικής για να ξεπουλήσουν τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμια μας, τις τηλεπικοινωνίες μας, την εθνική μας κυριαρχία.
    Οι «ξένοι» συνεταίροι που μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε αποθήκη ψυχών. Οι «ξένοι» που εξέθρεψαν τα φασιστικά μορφώματα και την τρομοκρατία στην Ευρώπη.
    Οι «ξένοι» που καταδικάζουν τους λαούς της Ευρώπης στην ύφεση, στην ανεργία, στην δυστυχία των επόμενων γενεών.
    Στα παλιά μου τα παπούτσια τί θα πουν αυτοί οι «ξένοι», μικροκέφαλε. –

    Το άρθρο όπως βλέπεις αν διαβάσεις προσεκτικά μιλαει για εθνική κυριαρχία.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι αναφέρεται στην Ελλάδα και τους Έλληνες ?

    Μια Ευρώπη των λαών προϋποθέτει πάντα την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ αυτών των λαών.

    Νομίζω ότι ίσως βιάστηκες λίγο.
    Ευχαριστω γεια χαρα

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: