olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο ΟΑΣΑ θα αρχίσει να βγάζει και να παραδίδει τις κάρτες χωρίς φυσική παρουσία των αιτούντων επιβατών

Posted by netakias.com στο Οκτώβριος 13, 2017

dht_1210_016_cmykΟ ΟΑΣΑ θα αρχίσει να βγάζει και να παραδίδει τις κάρτες χωρίς φυσική παρουσία των αιτούντων επιβατών

Νύχτα θα εκδίδουν στον ΟΑΣΑ τις προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Cards, οι οποίες αντικαθιστούν τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, προκειμένου να περιοριστεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Οι τελευταίοι χρειάζεται να περιμένουν ακόμη και μία ώρα σε κάποιες περιπτώσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της νέας κάρτας.

Πάντως, οι επιβάτες εξακολουθούν να συνωστίζονται στα γκισέ του ΟΑΣΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου Υποδομών. Ετσι αποφασίστηκε οι κάτοχοι των σημερινών καρτών να υποβάλουν έναν ανοιχτό φάκελο, ο οποίος θα περιέχει μία φωτογραφία τους, φωτοτυπία της υπάρχουσας κάρτας, έγγραφο που να αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους και έναν οκταψήφιο κωδικό, ο οποίος είναι απαραίτητος σε περίπτωση που χαθεί η κάρτα. Στον φάκελο θα αναγράφονται το όνομα και η διεύθυνση των κατόχων.

Οι φάκελοι θα συγκεντρώνονται σε σημεία όπου υπάρχουν τερματικά έκδοσης καρτών και κατά τη διάρκεια της νύχτας εργαζόμενοι του αναδόχου μαζί με υπαλλήλους του ΟΑΣΑ θα εκδίδουν τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες. Στη συνέχεια, οι φάκελοι θα διοχετεύονται στα ΕΛ.ΤΑ., τα οποία θα ταχυδρομούν τις νέες κάρτες στους κατόχους τους. Εξετάστηκε, επίσης, το ενδεχόμενο να υπάρξει προμήθεια άλλων 30 τερματικών έκδοσης καρτών, τα οποία θα εγκατασταθούν σε σταθμούς όπου υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου, προκειμένου να είναι ταχύτερη η διαδικασία έκδοσης.

Τα προσωπικά δεδομένα

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ υποστηρίζει: «Η διαδικασία που ακολουθείται είναι σύμφωνη με την άδεια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία προβλέπει φυσική παρουσία, κατά την έκδοση, για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων». Οπως εξηγούν από τον οργανισμό, αυτό συμβαίνει μόνο κατά την πρώτη φορά που εκδίδεται η νέα ηλεκτρονική κάρτα. Ο κάτοχος της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας, εάν το επιθυμεί, μπορεί να αποφύγει τη «φόρτισή» της στα εκδοτήρια. Μπορεί να την επαναφορτίζει από το διαδίκτυο (www.athenacard.gr) ή από τα αυτόματα μηχανήματα που υπάρχουν στους σταθμούς του μετρό κ.λπ.

Η ταλαιπωρία περιορίζεται στους κατόχους των καρτών απεριορίστων διαδρομών, καθώς συνεχίζεται κανονικά η διάθεση του πολλαπλού ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ΑΤΗ.ΕΝΑ Τicket) και της απρόσωπης ηλεκτρονικής κάρτας (απρόσωπη ATH.ENA Card). Για να πάρει κάποιος επιβάτης την απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα πρέπει να αγοράσει εισιτήρια αξίας τουλάχιστον 7 ευρώ.

2 Σχόλια to “Ο ΟΑΣΑ θα αρχίσει να βγάζει και να παραδίδει τις κάρτες χωρίς φυσική παρουσία των αιτούντων επιβατών”

 1. ΚΟΨΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ said

  ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ?
  ΑΛΕΞΗ ΚΟΨΕ ΤΑ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

  Να μας τις στέλνει σπίτια μας αεροπορικώς δηλ. να τις κάνει προκηρύξεις και να τις σκορπίσει επάνω από πόλεις και χωριά.
  Με πολεμικό αεροσκάφος παρακαλω.
  Ρε Αλέξη έχεις φακελώσει όλον τον κόσμο με τα ηλεκτρονικά σου.
  Τώρα που έγινες και γάτα με πολεμικά αεροσκάφη να ανάλαβες τις προκηρύξεις
  σε πόλεις και χωριά.
  Κόψε το φακέλωμα Αλέξη δεν θα το αντέξω άλλο.


  .

  Μου αρέσει!

 2. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: