olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Εορτάζοντες την 14ην του μηνός Οκτωβρίου

Posted by Polemistis στο Οκτώβριος 13, 2017


ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΑΖΑΡΙΟΣ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΣ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ και ΚΕΛΣΙΟΣ

Ο ΟΣΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Μελωδός (ή ποιητής), επίσκοπος Μαϊουμά

Ο ΟΣΙΟΣ ΣΙΛΒΑΝΟΣ ο Γέρων Ιερομάρτυρας

ΟΙ ΑΓΙΟΙ 40 ΜΑΡΤΥΡΕΣ από την Αίγυπτο και Παλαιστίνη

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ο Αυσελάμου

Η ΟΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, η Νέα

ΜΝΗΜΗ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ο Άγαλλιανός, Αρχιεπίσκοπος Μηθύμνης, ο Θαυματουργός.

Ο ΟΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ο απλός και θαυματουργός δούκας Τζερνηγοβιγίας

Αναλυτικά

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΑΖΑΡΙΟΣ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΣ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΣ και ΚΕΛΣΙΟΣ
Οι γονείς του Ναζαρίου (Αφρικανός και Περπετούα) λέγεται ότι υπήρξαν μαθητές του Απ. Πέτρου, ο όποιος τους είλκυσε στη χριστιανική πίστη και τους βάπτισε. Ο γιος τους έμεινε ορφανός σε νεαρή ηλικία, μέσα σε μία διεφθαρμένη κοινωνία. Αλλά ο Ναζάριος είχε κληρονομήσει τις αρετές των γονέων του. Έμεινε αγνός και άμεμπτος, σύμφωνα με τη συμβουλή του πνευματικού του πατέρα Απ. Πέτρου, που λέει: «Τάς ψυχάς υμών ηγνικότες εν τη υπακοή της αληθείας»1. Οφείλετε, λέει ο Απ. Πέτρος, να κάνετε αγνές και καθαρές τις ψυχές σας από κάθε ακάθαρτο πάθος και επιθυμία και κλίση, με την υπακοή σας στην αλήθεια του Ευαγγελίου. Και ο Ναζάριος όχι μόνο έμεινε αγνός μέσα στο διεφθαρμένο κοινωνικό του περιβάλλον, αλλά όταν έγινε 20 χρονών διαμοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς και άρχισε περιοδείες, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο με πολλή καρποφορία. Όταν πήγε στα Μεδιόλανα, συνάντησε δύο ευσεβείς άνδρες, τον Προτάσιο και τον Γερβάσιο. Εκεί, και οι τρεις μαζί δια του θείου λόγου πέτυχαν πολλές κατακτήσεις. Όχι μόνο από τον όχλο, αλλά και από τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις. Κατόπιν ο Ναζάριος πήγε στη Γαλλία, όπου με το δίχτυ του λόγου είχε πολλές επιτυχίες. Μεταξύ αυτών που πίστεψαν, ήταν και μια νεαρή ψυχή, ο Κέλσιος. Όταν ο Ναζάριος επέστρεψε στα Μεδιόλανα, τον συνέλαβαν. Προηγουμένως είχαν συλλάβει και τους Προτάσιο και Γερβάσιο. Ο έπαρχος Άννουλίνος, όταν είδε ότι δεν άλλαζαν την πίστη τους, όλους, μαζί με το νεαρό Κέλσιο, τους αποκεφάλισε.
1. Α’ επιστολή Πέτρου, α’ 22.

Απολυτίκιο. Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Τετράριθμον σύνταγμα, των Αθλητών του Χριστού, Λαζάριον μέλψωμεν, συν Γερβασίω ομού, Προτάσιον Κέλσιον ούτοι γαρ την Τριάδα, ανεκήρυξαν πάσι, λύσαντες δι’ αγώνων, την πολύθεον πλάνην. Αυτών Χριστέ ικεσίαις, πάντας ελέησαν.

Ο ΟΣΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Μελωδός (ή ποιητής), επίσκοπος Μαϊουμά
Από τους κορυφαίους ποιητές της Εκκλησίας μας ο όσιος Κοσμάς έμεινε από πολύ νέος ορφανός και υιοθετήθηκε από τον πατέρα του αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, τον Σέργιο, που ήταν υπουργός των οικονομικών του χαλίφη των Αράβων. Και επειδή είχε πολλή δόξα και πλούτο, πήρε στο σπίτι του ένα πολυμαθή διδάσκαλο, τον Ιερομόναχο Κοσμά, που καταγόταν από τη Σικελία της Ιταλίας. Σ’ αυτόν λοιπόν παρέδωσε το φυσικό γιο του Ιωάννη και τον υιοθετημένο Κοσμά, για να τους μάθει όσο γίνεται καλύτερα τη θεία και ανθρώπινη σοφία. Πράγματι τα δύο παιδιά έμαθαν πολλά από τον άξιο διδάσκαλό τους, όπως θεολογία, φιλολογία, μαθηματικά, φιλοσοφία και ρητορική. Επίσης, ιδιαίτερα τους δίδαξε τη μουσική τέχνη, επειδή διέκρινε ότι οι δύο μαθητές του ήταν προικισμένοι με το μουσικό και ιερό ποιητικό τάλαντο. Αργότερα ο Ιωάννης και ο Κοσμάς πήγαν στην Ιερουσαλήμ και έγιναν μοναχοί στη Μονή του αγίου Σάββα. Κατόπιν ο μεν Ιωάννης έγινε πρεσβύτερος, ο δε Κοσμάς, μετά από πολλές πιέσεις από τη Σύνοδο των Ιεροσολύμων, έγινε Επίσκοπος Μαϊουμά, πόλη παραθαλάσσια της Παλαιστίνης που αρχαιότερα ονομαζόταν Ανθηδών. Διεξήγαγε με πολλή επιμέλεια και ευσυνειδησία τα ποιμαντορικά του καθήκοντα και ποτέ δεν ξεχνούσε να ασχολείται με την εκκλησιαστική ποίηση. Έργα του είναι θαυμάσιοι ύμνοι και διάφοροι κανόνες, που διακρίνονται μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, Θεοφανίων, Βαΐων, Πεντηκοστής, Κοιμ. Θεοτόκου και άλλου. Έτσι θεάρεστα πολιτευόμενος, πέθανε ειρηνικά σε βαθιά γεράματα.

Απολυτίκιο. Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Ούράνιον άμιλλαν, διατυπών εν σαρκί, επίγειον αίνεσιν, τω εν υψίστοις θεώ, πανσόφως συνήρμοσας· συ γαρ ώσπερ κιθάρα, της ευσήμου σοφίας, ήνεσας υψηγόρως, του Σωτήρος την δόξαν. Διό σε Κοσμά θεηγόρε, ύμνοις γεραίρομεν.

Ο ΟΣΙΟΣ ΣΙΛΒΑΝΟΣ, ο Γέρων Ιερομάρτυρας
Καταγόταν από την Γάζα, πόλη της Παλαιστίνης, την εποχή του Διοκλητιανού (284-304) και ήταν άνθρωπος πράος, άκακος και γηραλέος στην ηλικία. Προηγούμενα ήταν στρατιωτικός. Λόγω της καθαρής ζωής του έγινε Πρεσβύτερος στην Εκκλησία της Γάζας. Αυτός, λοιπόν, στάθηκε με θάρρος μπροστά στον άπιστο λαό της Καισαρείας (της Παλαιστίνης) και τον ήλεγξε για την ασέβεια του. Τότε ο όχλος τον έδειρε σκληρά και έσπασε τα πλευρά του. Έπειτα καταδικάστηκε να δουλεύει στα μεταλλεία, που βρίσκονταν στην τοποθεσία Ζωόρους. Εκεί όμως, με παρότρυνση του λαού, γίνεται επίτροπος. Μετά από λίγο, λόγω γήρατος, αλλά και ασθενείας, αποκεφαλίζεται από τους ειδωλολάτρες, παίρνοντας έτσι το αμάραντο στεφάνι του μαρτυρίου. Μαζί με τον Άγιο Σιλβανό, αποκεφαλίστηκαν και άλλοι 40 Μάρτυρες, από τους οποίους άλλοι ήταν από την Αίγυπτο και άλλοι από την Παλαιστίνη.

ΟΙ ΑΓΙΟΙ 40 ΜΑΡΤΥΡΕΣ, από την Αίγυπτο και Παλαιστίνη
Μαρτύρησαν δια ξίφους. Βλέπε προηγούμενο Βιογραφικό σημείωμα Αγίου Σιλβανού.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ο Αυσελάμου
Καταγόταν από την Ανία (ή Ανέα) της Ελευθερούπολης και διακρινόταν για το δυνατό σώμα του αλλά και για την ανδρεία ψυχή του. Αφού υπέφερε πολλά για την πίστη του στον Χριστό, τελικά το έτος 292, επί βασιλείας Διοκλητιανού, μετά από πολλά βασανιστήρια, κάηκε ζωντανός από τους ειδωλολάτρες, παίρνοντας έτσι το άφθαρτο στεφάνι του μαρτυρίου.

Η ΟΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, η Νέα
Καταγόταν από τους Επιβάτες της Θράκης. Από μικρή έκανε αγαθοεργίες και όταν μεγάλωσε έφυγε από το πατρικό της σπίτι και πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να προσκυνήσει τα Ιερά λείψανα των Αγίων. Από εκεί αναχώρησε στην Ηράκλεια του Πόντου, όπου για πέντε χρόνια είχε αναλάβει την περιποίηση κάποιου ναού. Κατόπιν έφυγε στους Αγίους Τόπους και εγκαταστάθηκε σε μια γυναικεία Μονή, όπου για αρκετά χρόνια ασκήθηκε στην αρετή. Έπειτα αναχώρησε πάλι στην Κωνσταντινούπολη και από ‘κει στην Καλλικράτεια της νοτιοανατολικής Θράκης, όπου παρέμεινε δύο χρόνια στο ναό των Αγίων Αποστόλων και εκεί απεβίωσε ειρηνικά. Την ακολουθία της συνέγραψε ο Συρίγος Μελέτιος.

ΜΝΗΜΗ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βλέπε λεπτομέρειες στον «ΜΕΓΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗ» του Ματθαίου Λαγγή, τόμος 10ος σελ. 320, έκδοση 1992.

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ο Αγαλλιανός, Αρχιεπίσκοπος Μηθύμνης, ο Θαυματουργός.
Γεννήθηκε το 1492 στο χωριό Φάραγγα της Μυτιλήνης (κοντά στην Καλλονή) και επονομαζόταν Αγαλλιανός. Ο πατέρας του, Εμμανουήλ Αγαλλιανός, ήταν ιερέας στη Μυτιλήνη. Ο Ιωάννης (αυτό ήταν το πρώτο του όνομα) σε νεαρή ηλικία παντρεύτηκε και έγινε κι’ αυτός ιερέας. Μετά το θάνατο της γυναίκας του και των παιδιών του – έκτος από ένα, τον Μεθόδιο- από κάποια επιδημική αρρώστια, αποσύρθηκε στον Ταξιάρχη του Λειμώνα, ασχολούμενος με μελέτη, προσευχή και την καλλιέργεια του πατρικού κτήματος. Στα χρόνια της Τούρκικης κατοχής του νησιού, πρόσφερε μεγάλες και σημαντικές υπηρεσίες στα εκεί μοναστήρια και στους υπόδουλους χριστιανούς. Για όλα αυτά, καθώς και για την αγιότητα της ζωής του, έγινε επί Ιερεμίου του Β’ το 1531 Μητροπολίτης Μηθύμνης. Και στο νέο του πόστο ο Ιγνάτιος αναδείχτηκε άριστος ποιμένας και έτσι θεάρεστα αφού ποίμανε το ποίμνιο του Χριστού, απεβίωσε ειρηνικά το 1566.

Απολυτίκιο. Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης
Τον ποιμενάρχην Μηθύμνης Ιγνάτιον άσμασι, τον μετά πάντων αγίων δοξασθέντα εν θαύμαοιν, υμνήσωμεν απαύστως οι πιστοί, συμφώνως εν τη τούτου εορτή, και ως πλείστα κατιδόντες υπ’ αυτού, θεραπευθέντα πάθη έκβοήσωμεν Δόξα τω σε δοξάσαντι, δόξα τω σέ στεφανώσαντι, δόξα τω ενεργούντι δια σου πάσιν Ιάματα.

Ο ΟΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ο απλός και θαυματουργός δούκας Τζερνηγοβιγίας
«ο εν τω Σπηλαίω» (Ρώσος)

74 Σχόλια to “Εορτάζοντες την 14ην του μηνός Οκτωβρίου”

 1. Stendhal said

  Ολες οι θρησκειες ειναι θεμελιωμενες στο φοβο των πολλων, και την εξυπναδα των λιγων!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Panos Diakos said

   δεν νομιζω να περιλαμβανεις κομφουκιανισμο και ζωροαστρισμο . Αλος ειναι ο στοχος σου για να μας κοτσαρεις τη χαβαλε κουβεντα σου.
   Υπαρχουν ομως αγιοι και σημεια παρουσιας θεου σ αυτες που υποτιθεται σκεφτηκες ?

   Ιωαννης Χρυσοστομος
   Θέλεις ὅμως νὰ δεῖς καὶ τώρα θαύματα; Θὰ σοῦ δείξω. Καὶ μάλιστα πιὸ μεγάλα ἀπ᾿ τὰ προηγούμενα: Ὄχι ἕνα νεκρὸ ν᾿ ἀνασταίνεται, ὄχι ἕνα τυφλὸ νὰ ξαναβλέπει, ἀλλὰ τὴ γῆ ὁλόκληρη νὰ ἐγκαταλείπει τὸ σκοτάδι τῆς πλάνης.
   Μεγίστη ἀπόδειξη τῆς Ἀναστάσεως εἶναι ὅτι ὁ Ἐσφαγμένος Χριστὸς ἔδειξε μετὰ τὸν θάνατο τόση δύναμη, ὥστε ἔπεισε τοὺς ζωντανοὺς νὰ περιφρονήσουν καὶ πατρίδα καὶ σπίτι καὶ φίλους καὶ συγγενεῖς καὶ τὴν ἴδια τὴ ζωή τους γιὰ χάρη του καὶ νὰ προτιμήσουν μαστιγώσεις καὶ κινδύνους καὶ θάνατο. Αὐτὰ δὲν εἶναι κατορθώματα νεκροῦ κλεισμένου στὸν τάφο, ἀλλὰ ἀναστημένου καὶ ζωντανοῦ.
   Πρόσεξε παρακαλῶ: Οἱ ἀπόστολοι, ὅταν μὲν ζοῦσε ὁ Διδάσκαλος ἀπὸ τὸν φόβο τοὺς τὸν πρόδωσαν κι ἐξαφανίσθηκαν ὅλοι. Ὁ Πέτρος μάλιστα τὸν ἀρνήθηκε μὲ ὅρκο τρεῖς φορές. Ὅταν ὅμως πέθανε ὁ Χριστός, αὐτὸς ποὺ τὸν ἀρνήθηκε τρεῖς φορὲς καὶ πανικοβλήθηκε μπροστὰ σὲ μίαν ὑπηρετριούλα, τόσο ἀπότομα ἄλλαξε, ὥστε ν᾿ ἀψηφήσει ὁλόκληρο λαὸ καὶ μέσ᾿ στὴ μέση του Ἰουδαϊκοῦ ὄχλου νὰ διακηρύξει ὅτι ὁ σταυρωθεὶς καὶ ταφεὶς ἀναστήθηκε ἐκ νεκρῶν τὴν τρίτη ἡμέρα καὶ ὅτι ἀνέβηκε στὰ οὐράνια. Καὶ τὰ κήρυξε ὅλα αὐτὰ χωρὶς νὰ ὑπολογίσει τὴ φοβερὴ μανία τῶν ἐχθρῶν καὶ τὶς συνέπειες.

   Ποῦ βρῆκε αὐτὸ τὸ θάρρος; Ποῦ ἀλλοῦ, παρὰ στὴν Ἀνάσταση. Τὸν εἶδε καὶ συνομίλησε μαζί του καὶ ἄκουσε γιὰ τὰ μέλλοντα ἀγαθά, κι ἔτσι ἔλαβε δύναμη νὰ πεθάνει γι᾿ Αὐτὸν Καὶ νὰ σταυρωθεῖ μὲ τὴν κεφαλὴ πρὸς τὰ κάτω. Τὸ ἐξόχως σπουδαῖο εἶναι ὅτι ὄχι μόνο ὁ Πέτρος καὶ ὁ Παῦλος καὶ οἱ λοιποὶ ἀπόστολοι, ἄλλα, καὶ ὁ Ἰγνάτιος, ποὺ οὔτε κὰν τὸν εἶδε οὔτε ἀπόλαυσε τὴ συντροφιά του, ἔδειξε τόση προθυμία γιὰ χάρη του, ὥστε γι᾿ Αὐτὸν πρόσφερε θυσία τὴ ζωή του. Καὶ μόνο ὁ Ἰγνάτιος καὶ οἱ ἀπόστολοι; Καὶ γυναῖκες καταφρονοῦν τὸν θάνατο, πού, πρὶν ἀναστηθεῖ ὁ Χριστός, ἦταν φοβερὸς καὶ φρικώδης ἀκόμη καὶ σὲ ἄνδρες καὶ μάλιστα ἁγίους.

   Ποιὸς τοὺς ἔπεισε ὅλους αὐτοὺς νὰ περιφρονήσουν τὴν παροῦσα ζωή; Φυσικὰ δὲν εἶναι κατόρθωμα ἀνθρώπινης δυνάμεως νὰ πειστοῦν τόσες μυριάδες, ὄχι μόνο ἀνδρῶν, ἄλλα καὶ γυναικῶν καὶ παρθένων καὶ μικρῶν παιδιῶν, νὰ πειστοῦν νὰ θυσιάσουν τὴν παροῦσα ζωή, νὰ τὰ βάλουν μὲ θηρία, νὰ περιγελάσουν τὴ φωτιά, νὰ καταπατήσουν κάθε εἶδος τιμωρίας καὶ νὰ σπεύσουν πρὸς τὴ μέλλουσα ζωή!
   Καὶ ποίος, παρακαλῶ, τὰ κατόρθωσε ὅλ᾿ αὐτά; Ὁ νεκρός; Ἀλλὰ τόσοι νεκροὶ ὑπῆρξαν καὶ κανένας δὲν ἔκανε τέτοια πράγματα. Μήπως ἦταν μάγος καὶ ἀγύρτης; Πλῆθος μάγοι καὶ ἀγύρτες καὶ πλάνοι πέρασαν, ἄλλα ξεχάστηκαν ὅλοι, χωρὶς ν᾿ ἀφήσουν τὸ παραμικρὸ ἴχνος μαζὶ μὲ τὴ ζωή τους ἔσβησαν κι οἱ μαγγανεῖες τους. Ἡ φήμη ὅμως κι ἡ δόξα κι οἱ πιστοὶ τοῦ Χριστοῦ κάθε μέρα αὐξάνουν κι ἁπλώνονται σ᾿ ὅλη τὴν οἰκουμένη.
   Οἱ ἄπιστοι φρίττουν κι οἱ πιστοὶ διακηρύττουν:

   Χριστὸς ἀνέστη! Ἀληθῶς ἀνέστη!

   Μου αρέσει!

   • The_Mad_Dober_Man said

    Έχεις σύφιλη στον εγκέφαλο

    Μου αρέσει!

   • Αυτονόητα said

    Μίλησε η Χριστίνα Βουλγαρα χλαπ χλουπ όλα τα καταπίνω.

    Στο ψυχίατρο γρήγορα.

    Μου αρέσει!

   • DENNiSS DENNiSSONN [[[16ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912]]] said

    ΚΑΛΉΝ ΗΜΈΡΑΝΝ,
    ΕΚ ΣΕΣΤΟΚΟΧχΌΛΜΜΗςς, ΑΔΕΡΦΈ ΜΟΥ ΣΤΈΡΓΙΕ ……

    ΝΑ ΞΈΡΕΙςς ΈΝΑ ΠΡΆΓΜΜΑ ….
    …ΚΑΊ ΜΌΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΤΑΠΑΝΤΆ ΜΕ ΎΒΡΕΙς, ΣΕ ΤΊς ΎΒΡΕΙς ΣΟΥ,
    ΑΦφΤΌ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΠΆΆΆΡΑ ΠΟΛΛΆ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΧΩ ΤΗΝΕ ΠΡΌΘΕΣΙΝΝ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΣΩ, ΤΏΡΑ ΔΆ, ΚΑΙ ΑΑΔΆ ΚΆ … … ..

    Μου αρέσει!

   • The_Mad_Dober_Man said

    Καλημέρα αγαπητέ Ολύμπιε Διονύσιε!

    Δικό του πρόβλημα, αυτό που ΕΓΩ βλέπω, είναι ότι ο άνθρωπος είναι αντικοινωνικός.
    Είπαμε, κράτα την πίστη σου μέσα σου, θα αισθανθείς καλύτερα
    και δεν θα προβοκάρεις τους άθεους να σε βρίσουν.

    Αυτό το πράμα, όλα του τα κομεντ, είναι προβοκατόρικα, και εσύ πιστός είσαι,
    όπως και πολλοί άλλοι σχολιαστές, αλλα δεν είδα πουθενά
    να γράφεις σεντόνια παρμένα από συναξάρια!

    Μου αρέσει!

   • DENNiSS DENNiSSONN [[[16ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912]]] said

    Αυτονόητα said

    Οκτώβριος 14, 2017 στις 10:32 πμ
    ——–
    ΑΝΤΕ ΡΕ Φ’ΥΓΕ ΑΠΌ ΔΏ ΡΕ ΒΡΩΜΙΆΡΗ

    Μου αρέσει!

   • Τα ίδια είσαστε όλοι said

    Γιά τον Αλλάχ θυσιάζονται πολλοί περισσότεροι ακόμα και σήμερα αν το θέμα πάει ποσοτικά με βάση τις θυσίες για την πίστη.
    Μήπως ο Αλλάχ πείθει καλύτερα; Μήπως είναι πιό αληθινός γι αυτό;
    Ή αυτοί είναι μαλάκες και οι χριστιανοί οι έξυπνοι;

    Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    The_Mad_Dober_Man said
    Οκτώβριος 14, 2017 στις 10:43 πμ
    ———–
    ΔΈΝΝ ΗΜΠΟΡΏ ΝΑ ΕΊΠΩ ΠΩς ΈΧχΕΙςς ΚΑΊ ΆΔΙΚΟΝΝ … . . .. . .

    Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    …ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΠΏ ΤΏΡΑ ΕΔΔΆ, ΑΑΩΡΕ ΜΑΛΆΚΑ ΚΑΙ ΣΈΝΑΝΕ,

    ,,,ΑΩΡΕ ΗΛΊΘΙΕ ΚΑΙ ΆΣΧΕΤΕ,
    ΠΠΟΥ ΜΕ ΑΝΟΊΓΕΙς ΡΕ ΜΑΛΆΚΑ, ΝΑΊ ΡΕ,
    ΤΟ «ΣΤΌΜΑ» ΣΟΥ ΚΚΈ ΔΡΑΠΕΤΕΎΟΥΝΝ, ΑΣΥΣΤΌΛΩςς ΌΜΩςς, ΜΕΜΑΛΑΚΊΕςς ? ….. .. .

    Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    Τα Ίδια Είσαστε Όλοι said
    Οκτώβριος 14, 2017 στις 10:55 πμ
    —————–
    Διοννύσσιος Διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    Οκτώβριος 14, 2017 στις 2:41 μμ
    …ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΠΏ ΤΏΡΑ ΕΔΔΆ, ΑΑΩΡΕ ΜΑΛΆΚΑ ΚΑΙ ΣΈΝΑΝΕ,

    ,,,ΑΩΡΕ ΗΛΊΘΙΕ ΚΑΙ ΆΣΧΕΤΕ,
    ΠΠΟΥ ΜΕ ΑΝΟΊΓΕΙς ΡΕ ΜΑΛΆΚΑ, ΝΑΊ ΡΕ,
    ΤΟ «ΣΤΌΜΑ» ΣΟΥ ΚΚΈ ΔΡΑΠΕΤΕΎΟΥΝΝ, ΑΣΥΣΤΌΛΩςς ΌΜΩςς, ΜΕΜΑΛΑΚΊΕςς ? ….. .. .

    Μου αρέσει!

   • Τα ίδια είσαστε όλοι said

    Θέλεις και διάλογο εσύ ρε βρωμιάρη ποντικέ;
    Άει και πηδήξου μαλάκα!

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    DENNiSS DENNiSSONN [[[16ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912]]] said Οκτώβριος 14, 2017 στις 10:35 πμ
    Αυτονόητα said

    Οκτώβριος 14, 2017 στις 10:32 πμ
    ——–
    ΑΝΤΕ ΡΕ Φ’ΥΓΕ ΑΠΌ ΔΏ ΡΕ ΒΡΩΜΙΆΡΗ

    Πού να φύγει, πού να πάει;
    Καλτσοδέτα ένα πράγμα

    Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    Τα Ίδια Είσαστε Όλοι said
    Οκτώβριος 14, 2017 στις 2:57 μμ
    Θέλεις και διάλογο εσύ ρε βρωμιάρη ποντικέ;
    Άει και πηδήξου μαλάκα!
    ————————-
    ….ΚΚΈ ΞΈΡΖΖ ΚΚΈ ΚΑΤΙ ?
    Ώς ΒΡΩΜΙΆΡΗς ΠΟΝΤΙΚΆΡΆςς, ΜΌΛΙςς ΜΆΣΗΣΑ ΈΝΑΝ ΏΏΡΙΜΜΟΝ ΣΎΚΚΟΝΝ,
    ΜΑ ΜΈΣΑ Ε’ΙΧχΕ ΆΝΤΕΡΑ ΚΚΈ ΜΕ ΠΟΔΔΆΡΕς ΜΙΣΟΦφΑΓΩΜΜΈΝΕς ΑΠΌ ΜΙΆ ΚΑΛΙΑΚΟΎΔΔΑ, ΝΑΊ,
    ΠΠΟΥ, ΠΑΡΑΛΊΓΟΝ ΜΕ ΞΈΦΥΓΕ, ΑΦΤΉΝΕ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΦφφΆΩΩ … .
    .. ΤΟ ΣΎΚΟΝΝ, ΜΆΛΛΟΝ ΉΤΑΝΕ ΜΠΆΚΑΚΚΑςς, ΚΚΈ ΒΡΩΜΜΟΎΣΕ ΨΨψΟΦφΙΜΜΊΛΛΑ,
    ΚΚΈ ΤΟΝ ΜΑΣΟΎΣΑ ΚΚΈ ΤΟΝ ΈΦΦΦΤΥΝΝΑ, ΝΑΊ ΡΕ ΜΑΛΆΚΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙΏΤΗ,

    ,,,, ΟΎΡΕ ΤΡΎΠΟΥΣΤΑ ΣΕ ΛΈΩΩ ! [ΘΑΒΜΜΑΣΤΙΚΌΝΝ]

    Μου αρέσει!

  • DENNiSS DENNiSSONN [[[16ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912]]] said

   ΒΡΈ ΚΑΛΏς ΤΟΟΟ, ΝΑΊ,
   ΤΟ ΆΛΛΟΝ ΈΝΑ, ΟΜΙΛΌΝ ΧΏΜΑ, Ή ΛΊΘΟΝ, Ή ΤΣΑΜΟΎΡΙ [ΛΆΣΠΗ ΠΥΚΝΉ, ΠΟΥ «ΒΥΖΖΑΊΝΕΙ»],
   ΠΟΥ ΕΊΔΕ ΡΕ ΚΑΙ ΑΦφΦΤΌ, ΝΑΊ ΡΕ, ΈΧΩ ΠΆΘΕΙ ΠΛΆΚΑ, ΝΑΊ,
   ΤΟ ΝΕΝΝΌΗΜΜΑ ΤΗς ΖΩΉςς, ΝΑΊ ΡΕ ΠΟΎΣΤΗ ΜΟΥ,
   ΚΚΑΙ ΜΑς ΤΟ ΛΈΕΙ ΚΙ ΌΛΑς, Ο ΧχΧΟΥΒΑΡΝΤ΄ςς, ΝΑΊ,
   ΚΑΊ ΔΈΝ ΤΟ ΚΡΑΤΆΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΆΡΤΗ ΤΟΥ, ΝΑΊ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ,

   ,,,ΠΟΥ ΝΑ ΠΆΩ ΡΕ ΝΑ ΧΑΘΏ, ΣΕ ΆΛΛΗ ΓΉ ΣΕ ΆΛΛΑ ΜΈΡΗ, Ό ΧΑΖΖΌςς.. .. .. .. .

   Μου αρέσει!

 2. Panos Diakos said

  http://www.kathimerini.gr/857767/article/epikairothta/ellada/otan-oi-xristianoi-ths-syrias-anevainoyn-golgo8a-olo-ton-xrono

  Μου αρέσει!

 3. Sigmund Freud said

  Οι Δαιμονες δεν υπαρχουν, οπως και οι θεοι, αλωστε απλα δημιουργηματα της ψυχικης δραστηριοτητας του ατομου!

  Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   Συγκλονίζουν οι προφητείες για τον Ιησού από τους αρχαίους Έλληνες

   Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/04/2017, 18:19
   Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2017, 18:25
   Στους περισσότερους Χριστιανούς είναι γνωστές – κυρίως από τα προφητικά αναγνώσματα που ακούγονται στους ορθόδοξους ναούς αλλά και από δικές μας μελέτες – αρκετές προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης που έγιναν γεγονότα κατά την Καινή Διαθήκη και που πιστοποιούν ως αδιάσειστες αποδείξεις όχι μόνο τη θεόπνευστη προέλευσή τους, αλλά και την απόλυτη αλήθεια σχετικά με τη ζωή, το έργο και τη διδασκαλία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

   Για παράδειγμα λίγοι είναι εκείνοι οι Χριστιανοί που δε γνωρίζουν τη προφητεία του Ησαΐα στο κεφάλαιο 53 όπου κάνει, οκτώ ολόκληρους αιώνες πριν την ακριβή εκπλήρωση των όσων προφητεύει, μια συγκλονιστική περιγραφή του Θείου Πάθους, μέρος της οποίας μάλιστα υπενθυμίζεται και στη γνωστή και πολυβραβευμένη ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα Πάθη».

   ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ!

   Απ’ ό,τι προκύπτει από μια συγκριτική μελέτη των παραδόσεων διαφόρων λαών του κόσμου, όλη η ανθρωπότητα π.Χ. ανέμενε το ερχομό ενός Σωτήρα που θα λύτρωνε την ανθρωπότητα από τον θάνατο. Ο αρχαίος κόσμος προφήτευσε διαπιστωμένα και διασταυρωμένα με διαφόρους τρόπους το χαρμόσυνο γεγονός. Οι προφητείες π.Χ. είναι διάσπαρτες μεταξύ των λαών. Αμέσως παρακάτω θα αναφερθούμε σε μερικές από αυτές που μαρτυρούνται σε σωζόμενα αρχαιοελληνικά χειρόγραφα και έργα.

   Ο Σωκράτης στην απολογία του έλεγε: «Ω Αθηναίοι, σ’ όλη σας τη ζωή θα κοιμάστε. Με καταδικάζετε σε θάνατο εμένα που κατάφερνα να σας ξυπνώ από τον ύπνο του σκοταδιού. Θα κοιμάστε μέχρι που να σας λυπηθεί ο Θεός και να στείλει σ’ εσάς εκείνον, που θα σας ξυπνήσει πραγματικά.». (Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτη, 31 Α)

   Ο Πλάτων είχε γράψει στο βιβλίο του «Νόμος και Επινομείς»: «Ο δίκαιος χωρίς να έχει αδικήσει θα μαστιγωθεί, θα δαρεί και τέλος θα σταυρωθεί.». Στην «Πολιτεία» του Πλάτωνα (B, V , 362)επίσης περιέχεται μία προφητεία ισάξια μ’ αυτές των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης: «Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι ήταν εκ φύσεως αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας, αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείται άδικος για όλη του τη ζωή. Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί. Και από τις πολλές πληγές στο πρόσωπό του θα κοκκινίσουν και θα φλογισθούν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε υψηλό ξύλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο, αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει» (B, V , 362).Ποιος τα προφητεύει αυτά και για Ποιον; Ο Σωκράτης βλέπει και μιλά για τον Πάσχοντα Θεάνθρωπο μέσα από το πολύβουο πλήθος της ειδωλολατρίας. Για να συμβουλεύσει και τον Αλκιβιάδη, σε σχετική επερώτησή του, ότι για το πώς πρέπει να προσευχόμαστε και τι να ζητούμε, θα μας το διδάξει Αυτός, που θα μας στείλει ο Θεός! Αυτά προδιαγγέλλει ο Σωκράτης.

   Ο Σόλων γράφει. «Οποτεδήποτε εις την διηρημένην ανθρωπότητα η άσαρκος Θεότης θα λάβει σάρκα. Αυτή η Θεότης θα φέρει την απαλλαγή από τα πάθη. Ο άσαρκος αυτός Θεός θα κρεμασθεί υπό αγνώμονος λαού και όλα τα πάθη θεληματικά θα υποστεί.»

   Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   Στο ίδιο χειρόγραφο αναφέρεται μία συγκλονιστική προφητεία για την θεανθρώπινη φύση του Χριστού, για το εκούσιον πάθος Του, αλλά και για την Ανάστασή Του:

   «Ένας ουράνιος με πιέζει ισχυρά, ο οποίος είναι φως τριλαμπές. Αυτός είναι ο παθών Θεός, χωρίς να πάθει τίποτε η Θεότης Του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος. Αυτός είναι συγχρόνως Θεός και άνθρωπος, που υποφέρει από τους θνητούς τα πάντα, δηλαδή τον σταυρό, την ύβριν, την ταφή. Αυτός κάποτε από τα μάτια του έχυσε δάκρυα θερμά. Αυτός πέντε χιλιάδες χόρτασε με πέντε άρτους, κάτι που ήθελε δύναμη θεϊκή. Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος εσταυρώθη εις το ξύλον, ο οποίος εξέπνευσεν, ο οποίος εκ του τάφου ανήλθεν εις τον ουρανόν».

   Η Σίβυλλη της Λιβύσσης προφητεύει επίσης στο έργο αυτό. «Αυτός πραγματοποιώντας τα πάντα με τον λόγο θα θεραπεύει κάθε άνθρωπο, θα καταπαύσει τους ανέμους με τον λόγο του και θα καθησυχάσει την θάλασσα την φουρτουνιασμένη, αφού την πατήσει με πόδια ειρήνης και με πίστη. Σε εμπτύσματα προσβλητικά τις παρειές του θα προσφέρει και την πλάτη του την αγνή σε μαστιγώσεις θα στρέψει. Ενώ τον ραπίζουν, θα σιωπά, για να μη καταλάβει κανείς ποιος είναι, τίνος (υιός) είναι, από πού ήλθε, για να μιλήσει στους νεκρούς. Και θα φορέσει στεφάνι ακάνθινο και θα του τρυπήσουν με καλάμι την πλευρά κατά την συνήθειά τους».

   Η Σίβυλλη η Δελφική στο έργο αυτό του Πλάτωνος «Φαίδρος» προφητεύει. «Του Αθανάτου (Θεού) τον μέγα υιό, πολυύμνητε, φανερώς εξυμνώ. Στον οποίο ο ύψιστος γονεύς θρόνο παρέδωσε για να τον λάβει εκείνος, που δεν γεννήθηκε, ως δισυπόστατος που ήταν λόγω της σαρκός, εμφανίσθηκε, και λούσθηκε στα ρεύματα του ποταμού Ιορδάνη, τα οποία οδηγεί σέρνοντας με απαστράπτοντα πόδια τα κύματα».

   Η Σίβυλλη της Κυμαίας προφητεύει: «Στα έσχατα χρόνια αντάλλαξε με την γη (τον ουρανό) και αφού ήλθε άσημος από τους λαγόνες της παρθένου Μαρίας εξέπεμψε νέο φως……και σαν ήλθε από τον ουρανό, ενδύθηκε θνητή μορφή, έγινε σάρκα μετά από πάροδο χρόνου και γεννήθηκε, πλάσθηκε όμοιος με μορφή θνητού και γεννήθηκε ως παιδί, με παρθενικό τοκετό, γεγονός που είναι μέγα θαύμα για τους θνητούς, αλλά καθόλου θαύμα για τον Θεό Πατέρα και τον Θεό Υιό. Όταν γεννιόταν το βρέφος, η γη ήταν γεμάτη χαρά, ο Ουράνιος θρόνος λαμπρύνθηκε και ο κόσμος ευφράνθηκε».

   Η ίδια (Σίβυλλη της Κυμαίας) μάντισσα στο βιβλίο του Πλάτωνα «Φαίδρος» προφητεύει: «Δύστυχε δεν ανεγνώρισες τον Θεό σου, τον οποίο έλουσε, στο τριπλό ρεύμα του Ιορδάνη και πέταξε πνεύμα επί πολύ (χρόνο), Αυτός ο οποίος πριν και της γης και του γεμάτου άστρα ουρανού υπήρξε κυρίαρχος, με τον λόγο του πατέρα και το πνεύμα το αγνό, και μολονότι ήταν δυνατός κατά σάρκα, πέταξε γρήγορος στον οίκο του πατέρα».

   Της ίδιας επίσης είναι και η προφητεία: «Θα μεταβεί στον Άδη για να διαδώσει σε όλους την ελπίδα, και θα εκπληρώσει την μοίρα του θανάτου αφού κοιμηθεί επί τρεις ημέρες και τότε απελευθερώνοντας τους νεκρούς θα τους οδηγήσει στο φως, κάμνοντας πρώτος την αρχή της αναστάσεως για τους εκλεκτούς».

   Επίσης οι Σίβυλλες ομιλούν για την ενανθρώπιση του Θεού Λόγου ως εξής: «Θα έλθει ο Υιός του Θεού εις την γη και θα φορέσει σάρκα ανθρώπινη, εξομοιούμενος με τους θνητούς της γης. Θα φέρει το όνομα αυτού τέσσαρα φωνήεντα και δύο άφωνα, 8 μονάδες, 8 δεκάδες και εκατοντάδα οκτώ, ήτοι 888.» Και πράγματι η λέξη ΙΗΣΟΥΣ έχει 4 φωνήεντα και δύο σύμφωνα και κάνει 888. Ι=10, Η=8, Σ=200, Ο=70, Υ=400, Σ=200 που το άθροισμα είναι 10+8+200+70+400+200=888.

   Οι παραπάνω προφητείες αναφέρονται και σε άλλα χειρόγραφα πού βρίσκονται σε άλλες Μονές του Αγίου Όρους ή αλλού(π.χ. Μονή Σινά). Παρατίθενται ακόμη σε σύγχρονο βιβλίο, στον «Μέγα Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας» του Αρχιμανδρίτη Βίκτωρος Ματθαίου.

   Και γι’ αυτούς που ίσως αμφισβητήσουν ότι τα παραπάνω ειπώθηκαν πράγματι από τις Σίβυλλες και ισχυριστούν ότι είναι επινοήσεις κάποιον Χριστιανών Μοναχών, αρκεί το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός. Από διάφορες πηγές έχει διασταυρωθεί πως τις προφητείες αυτές αλλά και άλλες -είτε της Σίβυλλας είτε άλλων σοφών Ελλήνων- χρησιμοποίησε η Αγία Αικατερίνη. Συγκεκριμένα, το 305 μ.Χ. η Αγία Αικατερίνη η Αλεξανδρινή έλεγχε τον αυτοκράτορα Μαξιμίνο για την ειδωλολατρική του πολιτική.

   Ο τελευταίος συγκέντρωσε τότε τους σοφότερους ειδωλολάτρες της αυτοκρατορίας για να την μεταπείσουν και να την κάνουν παγανίστρια. Στο διάλογο που ακολούθησε, αυτή η πάνσοφη και σπουδαγμένη στην Ελληνική παιδεία γυναίκα στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Θεός ανέφερε – μεταξύ άλλων – και τις προφητείες των Σιβυλλών. Και για να προληφθεί η κάθε απερίσκεπτη «σκέψη», δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έπλασε αυτές τις προφητείες η ίδια η Αγία για τους εξής βασικότατους λόγους: Δεν θα μπορούσε να πει ένα τόσο μεγάλο ψέμα σχετικά με την ιέρεια του Απόλλωνα μπροστά στους σοφότερους εκπροσώπους της αρχαίας θρησκείας, διότι αμέσως όλοι θα διαπίστωναν το ψέμα της. Όμως, όχι μόνο δεν την κατηγόρησε κανείς για αναλήθειες, αλλά αντιθέτως οι σοφοί ειδωλολάτρες παραδέχτηκαν την λεκτική τους ήττα και όλοι αμέσως ασπάστηκαν με τη θέληση τους τον Χριστιανισμό με αποτέλεσμα ο αυτοκράτορας να τους θανατώσει.

   Κανείς δεν μπορεί λοιπόν να αμφισβητήσει την αδιάσειστη αλήθεια ότι τα προφητικά αυτά λόγια βγήκαν από το στόμα των Σιβυλλών. Σε άλλο χειρόγραφο που βρίσκεται στην Αγιορείτικη Μονή Διονυσίου, αναφέρεται μια άλλη προφητεία κάποιας Σίβυλλας:

   «Σας προφητεύω έναν τρισυπόστατο Θεό στα ύψη εκτεινόμενο του οποίου ο αιώνιος Λόγος σε ανυποψίαστο κόρη θα κυοφορηθεί, όπως ακριβώς το φέρον φωτιά τόξο, το μέσον του κόσμου διαπερνώντας. Όλο τον κόσμο αφού επαναφέρει στην ζωή, και στον Πατέρα θα τον προσφέρει σαν δώρο. Μαρία θα είναι το όνομα αυτής».

   Βλέπουμε λοιπόν ότι η Θεία Πρόνοια μέσω του «σπερματικού λόγου» (όπως τον ονόμασαν οι Πατέρες της Εκκλησίας) φώτισε κάποιους Έλληνες της Αρχαιότητας και έτσι άφησαν εκατοντάδες χρόνια πρίν τον Χριστό προφητείες για την έλευσή Του.

   Και άλλοι αρχαίοι λαοί έδωσαν τέτοιες προφητείες χωρίς να πλησιάζουν σε καμία περίπτωση την ακριβολογία των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης περιοριζόμενες αποκλειστικά και μόνο στην αναφορά για τον ερχομό κάποιου Σωτήρα πού θα λυτρώσει τον κόσμο.

   Οι προφητείες όμως των αρχαίων Ελλήνων δίνουν λεπτομερέστατα στοιχεία για τον Χριστό (γέννηση Του από την Παρθένο Μαρία, θεανθρώπινη φύση Του, θαύματα Του, Σταύρωση, Κάθοδος στον Άδη και Ανάσταση Του, τρείς υποστάσεις του Θεού). Έτσι, πολλές απ’ αυτές καθίστανται ισάξιες με τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης, ενώ κάποιες άλλες τις ξεπερνούν κιόλας.

   Αυτό ακριβώς αναγνωρίζει και ο μεγάλος μας εκκλησιαστικός συγγραφέας Κλήμης ο Αλεξανδρεύς (2ος αιώνας μ.Χ), ο οποίος στο έργο του «Στρωματείς» (5,13) δηλώνει απερίφραστα: «Ούκ οίμαι υπό Ελλήνων σαφέστερον προσμαρτυρήσεσθαι τόν Σωτήρα ημών» δηλαδή «δεν είναι δυνατόν, νομίζω, να προαναγγελθεί σαφέστερα από τους Έλληνες ό Σωτήρας μας».

   Βλέπουμε λοιπόν ότι οι σοφοί Έλληνες της αρχαιότητας όχι μόνο πίστευαν σε ένα Θεό αλλά μίλησαν κιόλας για την τριαδικότητα Του, για την διττή φύση του Χριστού, για την Σταύρωση και την Ανάστασή Του. Προσπαθούσαν να αποδεσμευτούν από τη δυναστεία των θεών και να πλησιάσουν τον ένα και αληθινό Θεό.

   Αποδεικνύεται πως περίμεναν καρτερικά την έλευση του Χριστού για αιώνες. Γι’ αυτό και όταν έγινε η συνάντηση Χριστού και Ελλήνων, ο Χριστός είπε: «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου» (Κατά Ιωάννην -12,23) δηλαδή «έφτασε ή ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου (=ο Χριστός)». Και έτσι έγινε…

   Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   Ας δούμε τι λέει ο Σωκράτης για το δαιμόνιο στην απολογία του.
   «Ίσως σας φανεί άτοπο ότι εγώ περιφέρομαι εδώ και κει και δίνω συμβουλές στον καθένα και πολυπραγμονώ, ενώ δεν τολμώ να ανέβω στο δημόσιο βήμα και να απευθυνθώ σε σας, στον δήμο, λέγοντας τη γνώμη μου για τα πράγματα της πόλης. Αιτία γι’ αυτό είναι αυτό που με ακούσατε να λέω πολλές φορές και σε πολλά μέρη, ότι δηλαδή μου παρουσιάζεται ένα θεϊκό δαιμόνιο, αυτό το δαιμόνιο που ο Μέλητος κοροϊδεύοντας το συμπεριέλαβε στην κατηγορία. Αυτό το πράγμα ξεκίνησε να μου συμβαίνει από τότε που ήμουν παιδί, μια φωνή που ακούω μέσα μου, η οποία όταν ακούγεται, με αποτρέπει να κάνω κάποιες πράξεις, αλλά δεν μου υποβάλλει ποτέ τι να κάνω.» (31c-32a).

   Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   https://olympia.gr/2016/11/06/%CF%83%CE%AF%CE%B3%CE%BA%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84-%CF%86%CF%81%CF%8C%CF%85%CE%BD%CF%84-6-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%AE/

   Μου αρέσει!

  • Al Ma'arri said

   Οι κατοικοι της Γης ειναι δυο ειδων: εκεινοι με μυαλα, αλλα χωρις θρησκεια, και εκεινοι με θρησκεια, αλλα χωρις μυαλα!

   Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    ΚΙ ΆΛΛΟς ΜΑΛΆΚΑς, ΠΕΦΩΤΙΖΖΜΜΈΝΟςς, ΚΑΙ ΌΡΓΑΝΟΝ ΤΟΥ «ΜΥΑΛΟΎ» ΤΟΥ.. .. ..

    Μου αρέσει!

  • DENNiSS DENNiSSONN [[[16ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912]]] said

   …..ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΣΙΓΚΜΜΟΥΝΤΆΚΟ,
   ΑΑΑΛΆΝΙΕ ΚΟΚΑΪΝΟΠΌΤΗ, ΝΑΊ ΡΕ ΣΚΟΤΤΌΨΥΧΕ ΔΙΆΒΟΛΕ,
   ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΎψψΑΝΝΤΑ ΤΗΝΕ ΨΨΥΧΧΑΝΆΛΥΣΙΝΝ
   [ΤΗςς ΨΥΧΉς ΤΩΝ ΓΚΟΓΊΜΜ, ΌΜΩςς], ΝΑΊ

   ,,,ΚΑΙ ΤΗΝΕ ΚΆΘΕ ΠΑΠΑΡΙΆΝΝ,
   ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΠΟΡΕΎΕΤΟ, ΑΠΌ ΤΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΈΝΟΝ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΌΥΝΙ ΣΟΥ … ..

   Μου αρέσει!

  • Αιρετικός said

   «Ιστορικά» στοιχεία από παραθρησκευτικά ιστολόγια που αναπαράγουν τις συνήθεις μαϊμουδιές (πλαστογραφίες) των καλογέρων.
   Τίποτα από όσα παρατίθενται δεν επιβεβαιώνεται ιστορικά σαν ντοκουμέντο.
   Τα δε «Σιβυλλικά βιβλία» της Σίβυλλας της Κυμαίας που περιγράφουν με τόση λεπτομέρεια και ακρίβεια τις παραπάνω «προφητείες» ήταν άκρως απόρρητα, ιδιοκτησία του Ρωμαϊκού κράτους και φυλάσσονταν και φρουρούνταν σε μια μαρμάρινη κρύπτη κάτω απ το ναό του Καπιτωλίου Δία στη Ρώμη, κάηκαν ολοσχερώς σε μια πυρκαγιά το 83 π.Χ. Που βρήκατε εσείς τις προφητείες της;
   Φτηνών ψεμμάτων και αχαλίνωτης μυθοπλασίας το ανάγνωσμα

   Μου αρέσει!

   • Εχεις πολλα κειμενα στο πρωτοτυπο ;
    Να γραφεις ως νεος και μονος Παπας συνιστω.

    Μου αρέσει!

   • Χρησιμη ομως για συμπερασματα η χρονολογια σου αναγνωριζω.

    Μου αρέσει!

   • Αιρετικός said

    Τίποτα από όσα παραθέτεις δεν θεωρείται αξιόπιστη ιστορική πηγή έστω και σαν αντίγραφο.
    Όλα είναι μεταγενέστερα αυθαίρετα προπαγανδιστικά κατασκευάσματα.
    Παλιά σας τέχνη κόσκινο.

    Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    ΓΕΙΆ ΣΟΥ ΡΕ ΣΥΝΆΆΔΕΛΦφφΕ,
    ΚΚΈ ‘ΓΏ ΡΕ ΜΑΛΆΚΑ, ΝΑΊ, ΑΙΡΕΤΙΚΌς ΕΊΜΑΙ, ΝΑΊ ΡΕ,
    ΕΕΕ, ΜΑ ΈΧΩ ΕΠΙΤΡΑΧΉΛΙΟΝΝ ΣΕ ΤΗΝΕ ΚΟΡΦΦφΉΝΝ ΜΟΥ,
    ΝΑΊ ΡΕ ΧΑΜΜΈΝΕ, ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΒΆΖΖΕΙ ΤΙς ΕΥΧχΈς ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ ΜΟΥ ΡΕ,

    ,, ΠΠΑΑΛΙΟΜΑΛΆΚΑ … …. .

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Αλλοιμονο αν θεωρουσαμε σοβαρα τα σχολια σου. Ουτε για παιδικο καφενειο. Αυτο ακριβως ειναι το ευκολο ψεμμα .Για ποιον αφελη το δουλευεις ειναι δικο σου ζητημα αλλα μονο που ερχεσαι και γραφεις προδιδεσαι με αυτες τις προχειροτητες.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    και να ξερεις και κατι αλλο αιρετικε μου , η αιρεση ειναι πιστη.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    επισης για τον Αιρετικός said

    Μου αρέσει!

   • Αιρετικός said

    Ενώ οι μπαρούφες από περιθωριακά παραθρησκευτικά ιστολόγια που παραθέτεις διδάσκονται σε Ιστορικές Σχολές Πανεπιστημίων;

    Η αίρεση δεν είναι πίστη, Είναι απόσχιση-διαφοροποίηση από κάποιο δόγμα.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    ειναι πιστη στην αντιθεση προς το γνησιο απο ποικιλους «αυτοθεους» που θεωρουν εαυτον τον μονο ορθο.
    Πιστεις τεχνητες, με αντιφασεις , που γι αυτο ακριβως πολλαπλασιαζονται χωρις να αγγιζουν το ιχνος της αληθειας.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    τα περιτα περι ιστολογιων ειναι δικαιολογιες .
    Αλλωστε οι αγιογραφιες σε Μετεωρα και Ορος δεν ειναι σελφις ιστοτοπων. Ουτε οι Πλατων κ Σωκρατης ηταν ψωνια.

    Μου αρέσει!

   • Αιρετικός said

    Εγώ αμφισβητώ δόγματα, δεν φτιάχνω.
    Ιδίως όταν είναι γεμάτα ψέμματα.
    Τελικά θα μας πεις πως γνωρίζετε αυτά τα μυστικά των Σιβυλλών; Μόνοι εσείς;

    Μου αρέσει!

   • Αιρετικός said

    Όσο για τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, άλλη γκαιμπελίστικου τύπου προπαγανδιστική «μαστοριά».
    Τίποτα απολύτως δεν προφήτευσαν όπως το εννοείτε εσείς. Αλλά μια αόριστη διατύπωση την ταιριάζεις όπως σε βολεύει και σε εξυπηρετεί. .
    Είναι σαν να λες ότι ο σπάγγος εφευρέθηκε για να γίνει κερί! Επειδή συνέβη κι αυτό.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Τα αρχαια εργα σε μοναστηρια αντιγραφονταν και εκει κρυμμενα διασωθηκαν στους αιωνες.

    Οι δυτικοι ηταν αριστοι καταστροφεις και κλεφτες, αρχη κανοντας απ τους Ρωμαιους , και περασαν σχεδον ολοι απο δω με σπαθι , φωτια και σεντουκια .

    Αλλα μην παθιαζεσαι τοσο κανεις δεν σου ζητησε να εξηγησεις το υπερλογο, να μην λυσσαμε ομως για να καταρριψουμε το ακαταληπτο που θα σου στερουσε την ελευθερια να το επιλεξεις αν δεν ηταν τετοιο.

    Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    Αιρετικός said
    Οκτώβριος 14, 2017 στις 3:31 μμ
    ΚΛΠΑ,ΚΛΠΑ,ΚΛΠΆΆΆΆΆ … …
    ———–
    …..EEE, TΩRΑ EDA, ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΛΆΚΑ ΣΕ ΛΈΩΩΩ,
    ΕΕΕ, NA MHN SOY EGAMΩSΩ THN EPISTHMOSYNHΝ SOY RE ΠΑΛΙΟMALAKA,

    ,,,,KKE ΜΉΝ, NA SOY THN EPINIKELΩSΩ ? .. … ..

    Μου αρέσει!

   • Αιρετικός said

    Από που τα αντιγράψανε οι καλόγεροι;
    Οι Σίβυλλες δεν έγραφαν βιβλία και είναι διαφόρων εποχών.
    Που βρήκατε τις προφητείες της Σίβυλλας της Κυμαίας που μιλάει και για … παρθένο Μαρία και Χριστό, αφού ήταν κρατικό μυστικό και χάθηκε από πυρκαϊά πολλά χρόνια πριν την εμφάνιση χριστιανικής θρησκείας;
    Και ένα μικρό παιδί αντιλαμβάνεται την απάτη.

    Μου αρέσει!

   • Κανεις παλι πως μολις μας ηρθες,ναι ; ποιος θα δει τα προηγουμενα ναι ;
    Χαντακωμενα ομως και φρουρουμενα τα μυστικα ναι ; γιατι τοση φροντιδα κι αποκρυψη εχεις καμμια ιδεα σα θεος ;

    Μου αρέσει!

   • Παραμενεις κουραστικος οπως παντοτε καπταιν κερκ. Φτανει ρε συ ,δεν ειναι με το ζορι να αγκαλιασεις το αγαθο και μη βολικο, αν ηταν δεν ειχε αξια…

    Μου αρέσει!

   • Αιρετικός said

    Τα έκρυβαν γιατί φοβόταν την αλήθεια θέλεις να πεις;
    Αλλά παρ’ όλα αυτά εσείς χρόνια μετά βρήκατε τις στάχτες και τις διαβάσατε θέλεις να μας πεις;
    Και αυτό το θαύμα έγινε; Πωπώ ρε επιστημοσύνη!

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    εκει εσυ , μονο πρωτοτυπα θελεις να υπηρχαν , και τα εκρυβαν οι ρωμαιοι και ακουσες πολλα μονο εσυ για κρυμμενες μαντειες , ναι , ετσι γινοταν παντα , αλλα δεν ξερεις γιατι . Ολα τα ο,τι να’ναι μαζεμενα.Δεν πας καμμια βολτα που νομιζεις σε προσεχουν ?
    Οτι γραφεις απο στεγνη εχθρα θελω να πω αφου σ ενδιαφερει , και φαινεται καθαρα απ ολους.

    Μου αρέσει!

   • Αιρετικός said

    Καλά, εγώ γράφω από έχθρα
    εσύ όμως δεν μου λες ΠΟΥ τα βρήκατε και ποιά επιστημονική μελέτη τα θεωρεί έγκυρες ιστορικές πηγές και ποιοί τα λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν.
    Από ότι ξέρω έξω από τους παραθρησκευτικούς κύκλους δεν κυκλοφοράει απολύτως τίποτα σχετικό. Δεν είναι απόδειξη οι μονομερείς ισχυρισμοί θρησκολήπτων.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    οταν ζητας επιστημονικες μελετες για τις ενεργειες του Θεου ο κοσμος γελαει.

    Οταν λες πως δεν εγραφαν οι «ιερειες» και αρα πως καταγραφηκαν γαλανε και τα ραδικοβλασταρα.

    Οταν οι αγιογραφιες στις μεγαλες Μονες ειναι παραθρησκευτικης προελευσης και οι μεγιστοι των αρχαιων ελληνων σοφων περαμυθιαζαν τι λαο δε γελαει κανεις πια. Κλαινε …

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    “Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου»

    Δεν ειπε τιποτα σαν περιεργη εξυπναδα ο Θεος. Το σχεδιο Του για την ανθρωποτητα ηταν ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    ΑΣ ΣΥΓΚΑΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΠΑΘΗ ΕΚΦΡΑΣΗ «ΣΧΕΔΙΟ».

    Ενας λογος που εγινε ανθρωπος , κι ας ηταν κι ο τελευταιος λογος, ηταν για να τον πλησιαζουμε απλα ανθρωπινα και να ξερουμε οτι ηταν αδελφος και ισως ο μονος φιλος και ως ανθρωπος ακομη . Δεν επετρεψε τυχαια ανθρωπινους Θεους στην αρχαια θρησκεια , τη μονη που ειχε τετοιους .

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Αρα δε χρειαζονταν να γραφουν οι ιδιες οι Σιβυλλες , ηξεραν κι αλλοι να γραφουν .

    Δεν γινοταν να ειναι αναμαρτητοι οι αρχαιοι Θεοι , ειχε ξεχασει ο ανθρωπος να διακρινει την αμαρτια , ηταν καλο να ειναι πληρεις ανθρωποι . Ο τελειος ανθρωπος θα ερχοταν οταν επρεπε για να πει και να δειξει αυτα που και στο Θεο οταν τα ειδαν τον πολεμησαν και τον σκοτωσαν ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝ .

    Και ηταν δυνατον να δεχθει το ελληνικο πνευμα θεους εν αμαρτιαις ? Ετσι ηξεραν οτι δεν εχουν την Αληθεια και εμαθαν να αναμενουν τον προφητευομενο τελειο ανθρωπο και μονο Θεο.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Σε καποιους σοφους με αληθως αγαθη προαιρεση δοθηκαν πολλα παραπανω και τα ειπαν.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Τα ειπα οσο μπορουσα απλα και συντομα . Ο Σωκρατης δεν ηταν τρελλος !

    Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΆΚΚΕς ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΙ ΚΚΈ ΙΝΝΣΤΡΟΎΧΧΤΟΡΕςς,
    Η ΠΊΣΤΙς ΣΕ ΤΟΝ ΘΕΌΝ ΡΕ ΔΙΑΒΑΖΖΜΜΈΝΟΙ, ΝΑΊ ΡΕ ΚΟΡΌΪΔΔΑ,
    ΕΊΝΑΙ ΒΊΩΜΑ ΡΕ ΧΈΧΧχΕςς, ΚΚΈ ΔΈΝ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΣΤΉΜΜΗ ΚΚΈ ΒΙΒΛΙΑ ΡΕ ΜΆΠΕςς … ..

    Μου αρέσει!

   • Αιρετικός said

    Πιό ανόητη πολυλογία δεν μου έχει ξανατύχει.
    Και στο ερώτημα μου δεν απαντάς. Από που γνωρίζετε εσείς τις προφητείες της Σίβυλλας της Κυμαίας; Κυκλοφορούσαν σε πολλά αντίτυπα όντας κρατικό μυστικό;

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    εισαι λιγο κουφος ? δες τα βιντεο. τελος.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    ο αλλος ρωταει που βρεθηκε ενα κειμενο για να δεχτει. αντε συνεννοησου με λυσσασμενο γατακι.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Ρωτα τωρα που ξερω την απολογια Σωκρατους αλλα μην αργεις , το οτι εισαι υπνος ορθιος δεν ειναι δικαιολογια.

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Την ξερω γιατι δεν ηταν κρατικο μυστικο …

    φυσαει πολυ στη Κερκυρα ?

    Μου αρέσει!

 4. DENNiSS DENNiSSONN [[[16ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912]]] said

  ΕΕΕ, ΑΦφΦΤΆ ΜΟΥ ΚΆΝΕΙςς, ΩΡΕ ΔΙΆΚΟΝΕ, ΝΑΊ ΡΕ ‘ΒΛΟΓΗΜΜΈΝΕ ΣΕ ΛΈΩΩ,
  ΚΚΈ ΜΟΥΤΟΝΝ ΕΕΞΑΆΠΤΕΙςς, ΤΟΝΕ ΠΑΛΑΒΌΣΚΥΛΟΝΝ,

  ,,, ΚΚΕ ΣΕ ΓΡΥΛΊΖΖΕΙ ΑΑΣΥΣΤΌΛΩςς, ΝΑΙ.

  Μου αρέσει!

 5. Ηρακλειτος said

  Για τους ξυπνιους υπαρχει ενας κοινος κοσμος, αλλα καθε κοιμισμενος καταφευγει στον δικο του κοσμο!

  Μου αρέσει!

  • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

   …ΑΑΩΡΈ ΗΡΆΚΛΙΕΙΤΕ, ΝΑΊ ΡΕ ΜΑΛΆΚΑ ΚΚΈ ΣΎ, ΝΑΊ ΡΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΤΉ ΣΕ ΛΈΩΩ,

   ,,,ΆΆΆΒΕΛΕςς ΓΚΟΥΡΆΆΆΒΕΛΛΕςς, ΚΚΈ ΓΚΟΥΡΑΒΈΛΛΕςς ΓΎΡΕΥΕςςς,

   ,,,,,ΤΡΑΧΧχΑΝΆΆ .. … ..

   Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   για ολους μας , απλους και ξυπνιους ενας και μονον ενας κοινος κοσμος υπαρχει που αν δεν εισαι απλος δυσκολο να καταλαβεις τι τον κανει κοινο .

   Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    ΑΑΦφφΤΟΊ ΟΙ ΦΦΟΥΚΑΡ’ΑΔΔΕς ,ΝΑΊ ΡΕ ΔΙΆΚΕ ΣΕ ΛΈΩΩ,
    ΕΕΝΟΜΊΖΖΟΥΝΕ ΡΕ ΟΙ ΚΑΗΜΜΈΝΟΙ, ΝΑΊ,
    ΠΩς Η ΤΥΦφΛΑΜΜΆΡΑ ΚΚΈ Η ΕΝ ΓΈΝΕΙ ΣΤΡΑΒΟΜΆΡΑ, ΝΑΊ,
    ΕΊΝΑΙ ΚΚΈ ΕΞΥΠΝΆΔΑ ΡΕ,

    ,,,,,ΑΑΡΕΝΑΊ ΣΕ ΛΈΩ ΡΕ, ΟΙ, ΜΑΚΑΡΊΩςς, ΥΠΝΆΜΜΕΝΟΙ … .. ..

    Μου αρέσει!

  • Eusebious said

   Ο Ιησους Χριστος ως ιστορικο προσωπο; Ειναι ημεγαλυτερη απατη της ανθρωποτητας!
   http://www.pare-dose.net/536

   Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    ΚΎΡΙΕ ΕΥΣΈΒΙΕ, ΧΑΊΡΩ ΠΟΛΙΎ,
    ΜΜΑΣΤΑΚΟΥΝΆς ΔΙΟΝΎΣΙΟς ΛΈΓΟΜΑΙ.

    Μου αρέσει!

   • Eusebious Ο Επουρανιος said

    Αγαπητε Διονυσιος Μαστακουνας, Χαρηκα για την γνωριμια!

    Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Ρε συ ευσεβιους , το διαβασες ?

    την πηγη την εγκρινεις ?

    τα κριτηρια τα προκρινεις ?

    εκατονταδες παρομοια γραφονται κατα καιρους που αλληλοαναιρουνται . Ξερεις τι λεφτα πεφτουν για να πιασουν καποτε τους στοχους ? Το αναποδο καταφερνουν.

    Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[[16ηΟΚΤΩΒΡΊΟΥ1912,ΣΚΑΤΆ ΣΤΟΝΕ ΜΑΧΜΟΎΤΗΝΝ]]] said

    Eusebious Ο Επουρανιος said
    Οκτώβριος 14, 2017 στις 3:47 μμ
    Αγαπητε Διονυσιος Μαστακουνας, Χαρηκα για την γνωριμια!
    ———
    ΑΑΝΤΙΧΑΊΡΩ, ΝΑΊ, ΚΚΈ ΣΕ ΛΈΩ ΠΏς ΤΟ ΈΓΡΑΨΑ ΛΆΘΟς ΤΟ ΕΠΏΝΥΜΌΝ ΜΟΥ,

    ,,,,ΜΑΣΤΑΠΙΆΝΗς ΔΙΟΝΎΣΙΟς, ΛΕΓΟΜΑΙ.

    Μου αρέσει!

   • Eusebious Ο Επουρανιος Απο Την Καισαρειαν said

    Θελω να ξερεις οτι εγω ειμαι ο μαγειρας της Καινης Διαθηκης που μεχρι και τα ιστορικα γραπτα εβραιου ιτορικου *Ιωσηπου Φλαβιου* εχω κανει παραχαραξη ωστε να αποδειξω οτι ο Ιησους Χριστος ηταν υπαρκτο ιστορικο προσωπο.
    https://el.wikipedia.org/wiki/Ιστορικοτιτα_του_Ιησου

    Μου αρέσει!

   • Οχι ρε, δε φανταζοταν ο Ιωσηπος οτι θα’φτανε ως εδω το χαλι της αρνησης, ανηψι του αρχιερεα της καταδικης ηταν, αστον τον αυτοχλευασμο..

    Μου αρέσει!

   • Μονον ενα μπορει να σε οδηγησει στην αρνηση οτι υπηρξε.

    Το οτι αν ειναι ετσι , μονο θεος μπορει να ειναι αυτο το προσωπο !
    Πολλοι περασαν ακριβως τον ιδιο με τοδικο σου δρομο !

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: