olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: Κατηγορούνται ότι καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων!

Posted by olympiada στο Οκτώβριος 9, 2017

Καταπέλτης ο οικονομικός εισαγγελέας! ΙΔΟΥ ποιοι εξαφάνισαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, συνενοχή και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έκρυβαν την σκανδαλώδη μεθόδευση. Όλοι πήραν μερτικό για να σιωπήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο πόρισμα της εισαγγελέως, στο οποίο περιλαμβάνεται και η σχετική πραγματογνωμοσύνη που είχε παραγγείλει, εξετάζονται αναλυτικά μια προς μια οι συναλλαγές της ΤτΕ με την Τράπεζα Πειραιώς, που κατέτειναν -σύμφωνα με το συμπέρασμα της εισαγγελέως- σε ζημία του Κοινού Κεφαλαίου (ΚΚ), το οποίο είναι ο «κουμπαράς» των ασφαλιστικών Ταμείων και το οποίο οφείλει να διαχειρίζεται προς όφελος τους.

Για περίπου 17 από τις συναλλαγές της, που δεν συνιστούν ορθή και νόμιμη διαχείριση, η ΤτΕ φέρεται ότι όχι μόνο δεν προστάτευσε τα εκατομμύρια των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και τον ΝΠΔΔ ,ενώ ήταν σε θέση να γνωρίζει και τον Αρμαγγεδώνα που θα ακολουθούσε, καθώς είχε πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και γνώση για τη οικονομική κατάσταση της χώρας πριν από οποιονδήποτε άλλον, αλλά ότι ζημίωσε και την περιουσία που διαχειρίστηκε εξυπηρετώντας την ρευστότητα της Τράπεζας Πειραιώς.

Κι αυτό συνέβη, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος πουλούσε για λογαριασμό του Κοινού Κεφαλαίου ομόλογα σύντομης λήξης προς την Τράπεζα Πειραιώς και αγόραζε ομόλογα από την Τράπεζα Πειραιώς μακροχρόνιας λήξης.

Το συμπέρασμα της εισαγγελικής έρευνας είναι ότι η ΤτΕ ως διαχειριστής του ΚΚ όχι μόνο παρέβη τους κανόνες διαχείρισης που έθεσε ο νόμος, η πολιτική της και οι αρχές χρηστής διαχείρισης , των χρηστών ηθών και του κοινωνικοοικονομικού σκοπού της διαχείρισης, αλλά η παράβαση αυτή έγινε κατά αντικειμενική κρίση προφανώς, πρόδηλα, κατά κατάχρηση της διαχειριστικής εξουσίας αντίθετα προς τα συμφέροντα και το σκοπό του ΚΚ.

Οι υπό περαιτέρω διερεύνηση συναλλαγές στη δευτερογενή αγορά, έγιναν όλες με την Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς η Τράπεζα της Ελλάδος να ζητήσει προσφορά από τις υπόλοιπες τράπεζες-διαμεσολαβητές. Εξαίρεση αποτελούν οι συναλλαγές της ΤτΕ με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, αναφορικά με τίτλους που ήταν εκτός διαχείρισης του Κ.Κ. και αφορούσαν σε φυσικά πρόσωπα πελατείας της ΤτΕ, γεγονός όμως που δημιουργεί ερωτήματα αναφορικά με τη δυνατότητα ύπαρξης τέτοιων πελατειακών σχέσεων από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως μάλιστα επισημαίνεται σε σχετική πραγματογνωμοσύνη «η ΤτΕ κατά παράβαση του νομικού πλαισίου που προσδιορίζει τη διαχείριση του Κ.Κ. ζητούσε εγγράφως από την Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς οι φορείς του Κ.Κ. να υπολογίζει ανά δεκαπενθήμερο -ακόμη και μονομερώς, χωρίς να αναμένει δηλαδή προηγούμενη γνωστοποίηση των φορέων του Κ.Κ. το πλεόνασμα του κάθε λογαριασμού και να το μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η ΤτΕ όμως δεν μπορεί να μεταφέρει από μόνη της κεφάλαια από τους λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου στους λογαριασμούς διαθεσίμων κεφαλαίων, αλλά μόνο κατόπιν εντολής των φορέων, οι οποίοι είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να καθορίσουν το ύψος των διαθέσιμων κεφαλαίων τους.

Στις δε ημερομηνίες ή κοντά σε αυτές τις ημερομηνίες κατά τις οποίες η ΤτΕ διενήργησε συναλλαγές με αντισυμβαλλόμενο μέλος της Τράπεζα Πειραιώς στη δευτερογενή αγορά, υπήρχαν πρωτογενείς εκδόσεις τίτλων Ελληνικού Δημοσίου.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο Documentonews.gr

6 Σχόλια to “ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: Κατηγορούνται ότι καταλήστευσαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων!”

 1. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  …………..Καταπέλτης ο οικονομικός εισαγγελέας! ΙΔΟΥ ποιοι εξαφάνισαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, συνενοχή και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έκρυβαν την σκανδαλώδη μεθόδευση. Όλοι πήραν μερτικό για να σιωπήσουν.

  αληθεστατον….και αλλα ομως…

  καιρος για ερευνα και τιμωρια ομως…τιμωρια..λεωω..

  οι..τραπεζιτες που επαιξαν με τον Ισλανδικο λαο ομοιως…

  μετρουν…χρονια φυλακιση εκει……

  εδω..αμφιβαλω…μια και ειναι μεγαλη και στενη η..ξενοδουλη παρεα……

  για το λογο αυτο εγκληματιες…δολοφονοι …προδοτες…

  δεν μετρησαν μια ημερα φυλακη…

  και για να μη μενει ανεργο το..συστημα που τους….φυλαει..

  φυλακη μπαινουν οσοι δεν πληρωσαν διοδια…..Αλεξη!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Μην ανησυχείτε. Οι εγκληματίες φρόντισαν να καλύψουν με νόμο το έγκλημα τους: Νόμος 3601/2007 αρθ.69 παραγ.5 και Νόμος 4261/2014, άρθ.62 παραγ.4

  «Ο Διοικητής, οι Υποδιοικητές, τα μέλη συλλογικών οργάνων και το εν γένει προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος δεν ευθύνονται αστικά έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους εντός των κατά τον παρόντα νόμο αρμοδιοτήτων τους, καθώς επίσης και εντός των λοιπών αρμοδιοτήτων τις οποίες ασκεί η Τράπεζα της Ελλάδος κατ’ ανάθεση δημόσιας εξουσίας, εκτός εάν τα υπαίτια πρόσωπα βαρύνονται με δόλο».

  Μου αρέσει!

 3. Ακέλας said

  Απ’ότι βλέπω εγώ….άστα να πάνε!-Με εισαγγελείς,χωρίς δικαιοσύνη,πολλά στόματα γεμάτα,(και αυτό του Λαού να χάσκει σαν του χάνου),απλά νέα τζάκια ρουφιάνων του δημόσιου βίου φτιάχνουνε,που μαζί με τα παλιά,κάνουν κουμπαριές όπως οι δωσίλογοι της κατοχής,που βρέθηκαν να μας κυβερνάνε κι’από πάνω !

  Μου αρέσει!

  • ΜΑΧΗΤΗΣ said

   κανενας δεν ..ξερει πως δουλευει το δικαστικο συστημα!

   ουδεποτε ασχοληθηκε κανεις!

   αν ..μαθουμε,…θα ανατριχιασουμε!

   πχ…δικαστης …παιρνει ΜΙΑ δικη….το μηνα!

   αντι να διαβασει …και αδεκαστα στο τελος ,..κρινει…

   παει διακοπες….πινει καφε…και σε μια ωρα τελευταια …διαβαζει…και..αποφασιζει..

   γιατι απλα

   κανενασ πολιτικοσ

   δεν τον υποχρεωσε να πηγαινει καθε ημερα στη δουλεια του

   να εκτελει ωραριο οπωσ ολοι

   και να διαβαζει στη βιβλιοθηκλη του δικαστηριου!

   ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ…ΕΙΝΑΙ…ΓΥΝΑΙΚΕς!

   ΠΕΡΙΕΡΓΟ?

   ΛΙΓΟΜΥΑΛΟ…ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ….

   ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ…ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ….ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ….ΣΤΟ ΠΟΔΙ..

   ΛΑΔΩΜΑΤΑ..ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

   ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ….ΜΕ ΕΝΑ …ΓΙΑΤΙ!

   ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΨΗ….

   ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ…ΕΓΩ…ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ…

   Αρέσει σε 1 άτομο

 4. olympiada said

  Reblogged στις olympia.gr.

  Μου αρέσει!

 5. vasilikivasileiou said

  ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΙΔΡΥΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ,ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ….ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ….ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ…..ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΤΗΚΕΜΕ ΤΟ ΤΣΜΕΔΕ…..ΜΕΤΑ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ….ΠΡΟΣΦΥΓΑΜΕ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ….ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ……ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΡΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΙΑΣ…..ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ….ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΤΟΥΣ…..ΓΙΑΤΙ ΟΙΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ….ΠΟΥ ΧΡΤΣΟ …ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΔΗΜΑ…ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑ ΠΑΛΙΟΧΑΡΤΑ….!!!!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: