olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ…150ατόμων ο Μητσοτάκης εκ των οποίοι οι 50 ήταν πολιτευτές, ασφάλεια και σύμβουλοι, στην Β’Πειραια των 300.000

Posted by netakias.com στο Οκτώβριος 8, 2017

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

Οχι Αυτοδυναμία, ούτε 20% δεν θα πιάσει στις εκλογές

 

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ…150ατόμων ο Μητσοτάκης εκ των οποίοι οι 50 ήταν πολιτευτές, ασφάλεια και σύμβουλοι, στην Β’Πειραια των 300.000

6 Σχόλια to “ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ…150ατόμων ο Μητσοτάκης εκ των οποίοι οι 50 ήταν πολιτευτές, ασφάλεια και σύμβουλοι, στην Β’Πειραια των 300.000”

 1. Μ.Φ-Αρμονία said

  Μίκης Θεοδωράκης: Να παραιτηθεί όλη αντιπολίτευση για να πέσει η κυβέρνηση του 15%
  Posted on 8 Οκτωβρίου 2017

  «Yπάρχει εθνική ανάγκη να σταματήσει αυτή η ανωμαλία. Δηλαδή ενώ κάποιοι μας οδηγούν προς την καταστροφή» αναφέρει σε άρθρό του στο “Βήμα της Κυριακής” ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης και προτείνει ως μοναδική λύση συμβατή με το ισχύον Σύνταγμα να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Είναι, κατά τη γνώμη μου, η μοναδική ιστορική θα έλεγα ευκαιρία για να σωθούν η χώρα και ο Λαός» υποστηρίζει.

  «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ανησυχία μου για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει ο Λαός μας ύστερα από τη σκληρή δοκιμασία στην οποία τον έχουν ρίξει τα Μνημόνια τα τελευταία χρόνια», ξεκινά το άρθρο του ο κ. Θεοδωράκης και συνεχίζει:

  «Πρέπει ο Λαός μας να μάθει ότι οι συμβάσεις τις οποίες μας επέβαλαν το ΔΝΤ και η Ευρώπη διαφέρουν από εκείνες που έχουν υπογραφεί με την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία, οι οποίες είχαν καθαρά οικονομικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό και οι χώρες αυτές βγήκαν από τα Μνημόνια.»

  «Στη δική μας περίπτωση, επιβλήθηκαν όροι πρωτοφανείς με πρόσχημα το χρέος. Οροι όπως η απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας, η κατάσχεση από τους δανειστές του εθνικού μας πλούτου και η δέσμευση της εθνικής μας περιουσίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων και επισημαίνει πως «το καθεστώς που μας επιβλήθηκε με τη συγκατάθεση των κυβερνήσεων από το 2010 έως σήμερα είναι καθεστώς αποικίας».

  Σε άλλο σημείο του άρθρου του τονίζει: «Τότε που ο Αλέξης Τσίπρας μού είχε προτείνει (πριν από τις εκλογές) να συνεργαστούμε και να συγκυβερνήσουμε, του τόνισα ότι οι ιστορικές συνθήκες και η γεωπολιτική θέση της χώρας αποκλείουν μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες την ανάδειξη της Αριστεράς σε κυβερνητική εξουσία. Και τον κάλεσα να στραφούμε προς τον ελληνικό λαό, που είναι η μόνη δύναμη ικανή να επιβάλει, εάν το θελήσει, μια τέτοιας μεγάλης σημασίας αλλαγή. Διαφορετικά, το να επιδιώκει ένα αριστερό κόμμα να πάρει την εξουσία στις υπάρχουσες συνθήκες, αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική που θα βλάψει τον Λαό και την Αριστερά».

  «Όμως από μια κυβέρνηση της Αριστεράς που αποφασίζει να εφαρμόσει πολιτική της Δεξιάς είναι θείο δώρο για αυτούς που έδειξαν με χιλιους τρόπους ότι στοχεύουν στον εκμηδενισμό του Λαού μας», προσθέσει και συμπληρώνει παρακάτω:

  «Η χώρα μας κάνει κάθε μέρα ένα ακόμη βήμα προς το χάος. Πάντως μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ενώ όλα όσα είπα τα συμμερίζονται το 85% του Λαού μας και σύσσωμη η αντιπολίτευση, δεχόμαστε να μας κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να δεσμεύει τη χώρα μας για εκατό χρόνια έχοντας μαζί του μόνο το 15% του πληθυσμού.»

  Μου αρέσει!

 2. Μπραβο Μικη σωστος. said

  «Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ως σήμερα», αναφέρει σε επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης προς τον «Σπινθήρα» αναφέροντας ότι αποτελεί την απάντηση του σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στο σύνθημα ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά».

  Επίσης ο Μίκης Θεοδωράκης επισημαίνει ότι «στο πρόγραμμα της «Σπίθας» διευκρινίζουμε με μεγάλη σαφήνεια ότι προϋπόθεση για να εφαρμόσουμε ως λαός ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, είναι η κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας» και σημειώνει ότι «σήμερα, η κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν δεχθεί το Μνημόνιο είναι ουσιαστικά υπόδουλοι, οπότε δεν έχουν καμιά δυνατότητα για ανάπτυξη της χώρας. Τουναντίον, δέχονται να εφαρμόσουν μέτρα που οδηγούν στην υπανάπτυξη και στην φτωχοποίηση του λαού».

  Ταυτόχρονα, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης προτείνει στους βουλευτές της Αντιπολίτευσης να παραιτηθούν, προκειμένου να είναι αδύνατον να λειτουργήσει η Βουλή και αναφέρει ότι «εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεχίσουν (πράγμα σχεδόν αδύνατο), τότε θα γελοιοποιηθούν και μαζί τους και η χώρα μας. Στην περίπτωση αυτή, υποθέτω ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές».
  Αναλυτικά η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη:
  Αγαπητέ Σπινθήρα,
  Οφείλω μια εξήγηση σε σχέση με τις «Κοινοπραξίες» γιατί κινδυνεύω να θεωρηθώ ως Μνημονιακός. Διότι ορισμένοι μπορεί να υποθέσουν ότι οι «κοινοπραξίες» μπορούν να εφαρμοστούν σε συνθήκες όπως οι σημερινές με την παράδοση της ανεξαρτησίας και του εθνικού μας πλούτου στους ξένους.
  Στο πρόγραμμα της «Σπίθας» διευκρινίζουμε με μεγάλη σαφήνεια ότι προϋπόθεση για να εφαρμόσουμε ως λαός ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, είναι η κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

  Σήμερα, η κυβέρνηση και τα κόμματα που έχουν δεχθεί το Μνημόνιο είναι ουσιαστικά υπόδουλοι, οπότε δεν έχουν καμιά δυνατότητα για ανάπτυξη της χώρας. Τουναντίον, δέχονται να εφαρμόσουν μέτρα που οδηγούν στην υπανάπτυξη και στην φτωχοποίηση του λαού.
  Επομένως τις κοινοπραξίες μπορούν να τις εφαρμόσουν μόνο οι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι Έλληνες.
  Και κάτι άλλο: Το κουτσούρεμα των θεσμών του Πολιτεύματος δίνει την δυνατότητα σήμερα στον Αλ. Τσίπρα να κυβερνά ακόμα και με 1%, φτάνει να έχει την πλειοψηφία στην Βουλή. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά αυτής της πλειοψηφίας: Θεωρώ ότι κατ’ ουσίαν έχει μεταβληθεί σε μια Ανώνυμη Εταιρία με 153 προνομιούχους μετόχους. Γιατί προνομιούχους; Γιατί τα έσοδά τους από το Εθνικό Λογιστήριο είναι τα μόνα σταθερά σε σχέση με τα έσοδα και τις οικονομίες όλων των υπολοίπων Ελλήνων που ακολουθούν ελεύθερη (συνεχή) πτώση.
  Δηλαδή ο ελληνικός λαός τους πληρώνει από το τρομακτικό έλλειμμα το οποίο έχει δημιουργήσει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι έχουν μεταβληθεί σε ένα αιωρούμενο μπαλόνι. Γιατί μπαλόνι; Μα γιατί στέκονται στον αέρα, δεδομένου ότι το υπόβαθρο που τους ανέδειξε και τους στήριξε ώστε να γίνουν πλειοψηφία, έχει προ πολλού κοντύνει κατά τα δύο τρίτα. Με άλλα λόγια, εάν ο Αλ. Τσίπρας από το 15% πάει στο 10% και μετά στο 5% και μετά στο 1% (υποθετικά μιλώ βεβαίως), αυτό σημαίνει ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πρέπει να έχουν τα ίδια ποσοστά πτώσης, οπότε υπό τις συνθήκες του ακέραιου και όχι του κουτσουρεμένου Συντάγματος θα είχαν φυλλορροήσει προ πολλού.

  Υπάρχει λύση; Μόνο εάν παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, οπότε η Βουλή θα είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Εάν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεχίσουν (πράγμα σχεδόν αδύνατο), τότε θα γελοιοποιηθούν και μαζί τους και η χώρα μας. Στην περίπτωση αυτή, υποθέτω ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Και σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στο σύνθημα «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», απαντώ «Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από όλες τις κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1831 ως σήμερα. Κι αυτό γιατί πέραν της καταστροφικής πολιτικής που επέβαλε εις βάρος του λαού μας, υπέγραψε συνθήκες με τις οποίες παρέδωσε στους ξένους το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες μπροστά!
  Θα ευχόμουν αυτές οι απόψεις μου να διαδοθούν με κάθε μέσον έως ότου φτάσουν στα αυτιά των ηγετών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης. Θα μπορούσα να κάνω προς αυτούς μια δημόσια έκκληση. Όμως προτιμώ το δρόμο της διαφώτισης της κοινής γνώμης. Υπάρχει το Ίντερνετ, οι εφημερίδες, τα Σωματεία και οι προσωπικότητες. Μόνο βιαστείτε, γιατί η χώρα μας διαλύεται.

  Αθήνα, 26.9.2017

  Μίκης Θεοδωράκης»
  http://www.enikos.gr/society/537889/mikis-theodorakis-i-kyvernisi-syrizanel-tha-meinei-stin-istoria-o

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Μπραβο Μικη σωστος. said

  Σε ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ όσα μνημόνια και να τους πάνε θα τα υπογράφουν.
  Να παραιτηθεί η Συγκυβέρνηση των μνημονίων.
  Κουραστήκαμε να σκίζουμε τα μνημόνια δεν μας λειποσαστε ?

  Αρέσει σε 2 άτομα

 4. Μπραβο Μικη σωστος. said

  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ – ΟΤΑΝ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΗ ΦΟΡΑΕΙ
  ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΕΞΙΑ.
  ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.
  ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ.

  Αρέσει σε 2 άτομα

  • Ιφιγενεια said

   Πρέπει να ντρέπονται όσοι ζητούν να φύγει η Κυβέρνηση.
   Ο Κύριος Σοιμπλε δήλωσε ότι η οικονομία της Ελλάδος βρίσκεται τώρα σε καλό και σωστό δρόμο.
   Τι άλλο ζητάτε πια ? Ο Σόιμπλε βεβαιώνει ότι είμαστε στον σωστό δρόμο.
   Εδώ θα μείνουμε δεν πάμε πουθενά, πουθενά ,πουθενά σου λέω.
   Οι καρέκλες δεν μας αρέσουν θέλουμε να σώσουμε την χώρα.
   Ας θυσιάσουμε μερικές Ιφιγένειας δεν πειράζει.
   Χωρίς θυσίες πως θα φυσήξει ούριος άνεμος ?

   http://www.economy365.gr/article/50997/i-oikonomia-tis-elladas-vrisketai-sto-sosto-dromo-dilonei-o-soimple

   Μου αρέσει!

 5. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: