olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Σόιμπλε λοιπόν ήταν ο ντήλερ της Deutsche Bank.

Posted by olympiada στο Οκτώβριος 6, 2017

ΣΟΙΜΠΛΕΤόσα χρόνια γράφουμε ότι ο Σόιμπλε επεβλήθη στην Γερμανία και την Ευρώπη από το γερμανικό τραπεζικό σύστημα με στόχο να παραμείνει ανεξέλεγκτο και μέσω κλίματος καταστροφολογίας για την υπόλοιπη Ευρώπη (grexit, κούρεμα στην Κύπρο κλπ) και σθεναρή αντίσταση στην προστασία των καταθετών της ευρωζώνης , έστρεφε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τις υπόλοιπες τράπεζες της ευρωζώνης στην Γερμανία. Η οποία τεχνηέντως είχε χαρακτηριστεί το «ασφαλέστερο λιμάνι» για καταθέσεις.

Κάθε φορά που ακουγόταν ο όρος Grexit , δεκάδες δισεκατομμύρια καταθέσεων έφευγαν από τις τράπεζες του νότου και κατευθύνοντο στις γερμανικές τράπεζες για ασφάλεια. Μιλάμε για το μεγαλύτερο κόλπο στην ιστορία της ενωμένης Ευρώπης.

Τώρα λοιπόν που ο Σόιμπλε αποτελεί παρελθόν από το γερμανικό υπουργείο οικονομικών, τώρα η κομισιόν τολμά και εισηγείται την θεσμική θωράκιση των καταθετών σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

11 Σχόλια to “Ο Σόιμπλε λοιπόν ήταν ο ντήλερ της Deutsche Bank.”

 1. Αυτονόητα said

  Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα τσιράκια του στην Ελλάδα.

  Μου αρέσει!

 2. Ακέλας said

  Καλά ε!…Μη μου πείτε ‘οτι η Deutsche bank είναι ..Γερμανική!…Είναι βέβαια ,όσο είναι …Ελληνική η …ΤΡΆΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. begar2 said

  Πρώτα θα μειωθούν τα κόκκινα δάνεια και μετά θα ασφαλιστούν οι καταθέσεις

  Αν και αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών, ο Wolfgang Schaeuble δείχνει να κερδίζει τη… μάχη των καταθέσεων. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Κομισιόν είναι έτοιμη να καταθέσει μία πολύ πιο «ήπια» πρόταση από την αρχική που προβλεπόταν στο project της τραπεζικής ένωσης, σύμφωνα με την οποία, πρώτα θα μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια και μετά θα ασφαλιστούν οι καταθέσεις έως 100 χιλ. ευρώ.

  Εξαρχής, όσοι παρακολουθούσαν στενά τις συζητήσεις και τις ζυμώσεις που αφορούσαν την τραπεζική ένωση και κυρίως το πολύ ευαίσθητο πεδίο της ασφάλισης των καταθέσεων, γνώριζαν ότι η Γερμανία πολύ δύσκολα θα έκανε πίσω.

  Η πάγια θέση του Βερολίνου – και κυρίως του Schaeuble – ήταν ότι οι τράπεζες δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και την κρίση χρέους και πως δεν μπορεί να υπάρξει ένα κοινό ταμείο ασφάλισης καταθέσεων, όσο δεν διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του. Θα πρέπει δηλαδή οι τράπεζες που συμμετέχουν σε αυτό να είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και να έχουν αντιμετωπίσει επιτυχώς το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων.

  Σήμερα, με τον Schaeuble να αποχωρεί, η Κομισιόν ετοιμάζεται να καταθέσει μία «συμβιβαστική» πρόταση, καθώς ο αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι το ίδιο ή ακόμη περισσότερο επιφυλακτικός απέναντι στην ιδέα του κοινού ταμείου ασφάλισης των καταθέσεων έως 100 χιλ. ευρώ.

  Ειδικότερα, πιο σταδιακή απ’ ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί θα είναι η εφαρμογή του ευρωπαϊκού συστήματος ασφάλισης καταθέσεων, σύμφωνα με την πρόταση που θα καταθέσει η Κομισιόν την επόμενη εβδομάδα.

  Σε μια προσπάθεια να «κλείσει το μάτι» στη Γερμανία και να αποσπάσει τη στήριξή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει μ’ αυτό το σχέδιο να αυξήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

  Σύμφωνα με ένα προσχέδιο που επικαλείται το Reuters, το εκτελεστικό όργανο της Κομισιόν θα προτείνει ένα σύστημα ασφάλισης καταθέσεων που ονομάζεται EDIS (European Deposit Insurance Scheme) το οποίο θα δίνει δάνεια για να στηρίξει καταθέτες χρεοκοπημένων τραπεζών.

  Σε δεύτερη φάση μόνο το σύστημα αυτό θα καλύπτει ζημιές. Η επόμενη φάση δηλαδή θα ξεκινήσει μόνο όταν οι τράπεζες έχουν μειώσει επαρκώς τα επίπεδα των κόκκινων δανείων, τα οποία εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά σε ορισμένες χώρες της ΕΕ (πχ στην Ιταλία).

  Η Γερμανία αντιτάχθηκε σθεναρά στο σχέδιο, καθώς φοβήθηκε ότι ουσιαστικά θα πληρώσει τα «σπασμένα» άλλων τραπεζών της Ευρωζώνης.

  Ως εκ τούτου, η Γερμανία δήλωσε ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει μόνο σε ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ασφάλισης καταθέσεων, το οποίο θα εγγυάτο την πληρωμή όλων των καταθέσεων έως τις 100.000 ευρώ στην Ευρωζώνη, μόνο εάν μειωθούν οι κίνδυνοι χρεοκοπίας των τραπεζών.

  Αυτό συνεπάγεται σημαντική μείωση του αριθμού των επισφαλών δανείων στους τραπεζικούς τομείς των χωρών, ενώ όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, θα υποβάλει προτάσεις την επόμενη άνοιξη για να διευκολύνει τις τράπεζες να ανακτήσουν το χρέος. Η Κομισιόν θα προτείνει επίσης και την ανάπτυξη μιας δευτερογενούς αγοράς για τα κόκκινα δάνεια, τα γνωστά NPLs, έτσι ώστε οι τράπεζες να μπορούν να τα πουλήσουν.

  Μου αρέσει!

 4. Aγιος Βασιλης ερχεται said

  Διαδήλωση ενάντια στη Σύνοδο των ενόχων 6 Οκτώβρη-7:00 μ.μ, Καμάρα
  “Thessaloniki Summit 2017”. H Σύνοδος των ενόχων!

  Στην ταλαίπωρη Θεσσαλονίκη, συναθροίζονται στις 5 και 6 Οκτώβρη, οι πολιτικοί και οικονομικοί ένοχοι της σημερινής κατάστασης της χώρας και του ελληνικού λαού.
  Υπό την αιγίδα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ενός θλιβερού, όσο και καταστροφικού Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος επωμίστηκε το «καθήκον» να καταπατά κάθε γράμμα και πνεύμα του Συντάγματος, «ευλογώντας» το ευρώ και την Ε.Ε.
  Με την παρουσία όλου του δουλοπρεπούς πολιτικού προσωπικού αυτής της χώρας.
  Αρχής γενομένης από την πολιτική οικογένεια του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί την ανισότητα και την αδικία το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τη διαιώνιση της ταξικής “δημοκρατίας” στην οποία πιστεύει ο ίδιος και οι άλλοι ομοτράπεζοί του.
  Και βέβαια, με την παρουσία του σημερινού πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο οποίος, από το καλοκαίρι του 2015 που προσχώρησε στην λέσχη των οικονομικών “προστατών” μας, λειτουργεί σε τέτοιου τύπου συναθροίσεις, ως επικεφαλής ομάδας υπουργών – dealers του δημόσιου πλούτου της προδομένης μας χώρας. Μια απλή ματιά στα ονόματα αρκεί.
  Αυτή η φαρσοκωμωδία που ονόμασαν “Thessaloniki Summit 2017” με θέμα την “Ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο”, και διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, θα χρηματοδοτηθεί από «ευαγή ιδρύματα» τύπου Ελντοράντο και Τράπεζα Πειραιώς (πρωταγωνίστρια στους πλειστηριασμούς), τον TAP, στα οποία όπως φαίνεται θα στηριχτεί η περιβόητη “ανάπτυξη” των κ. κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη.
  Ειδικά τώρα, που οι Καναδοί φίλοι του κ. Μακρόν έχουν πάρει τις περιβόητες άδειες από την κυβέρνηση, και δε θα φύγουν όπως «απειλούσαν», μπορούν να φροντίσουν στα τραπέζια των υψηλών προσώπων της συνόδου, όπως είναι ο πρωθυπουργός και ο κύριος Μητσοτάκης, να υπάρχουν στα χρυσά κουτάλια της “ανάπτυξης” φιλοτεχνημένα τα ονόματά τους.
  Για να μην ξεχάσει ποτέ αυτός ο λαός, τους βασικούς υπεύθυνους της σύγχρονης τραγωδίας του.
  Η ανάπτυξη της χώρας δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να έρθει μέσα από τις ολέθριες μνημονιακές πολιτικές, όπως ήδη αποδεικνύεται εδώ και επτάμισι χρόνια που εφαρμόζονται.
  Απαιτεί ένα ριζοσπαστικό, προοδευτικό πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας, με βασικό γνώμονα τις ανάγκες των υποτελών τάξεων και την προστασία του περιβάλλοντος, με εθνικοποίηση υπό κοινωνικό και εργατικό έλεγχο των τραπεζών, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και επαναφορά στο δημόσιο όσων ξεπουλήθηκαν, αποκατάσταστη μισθών, συντάξεων, εργασιακών σχέσεων κτλ. κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του δημόσιου χρέους με παύση πληρωμών, γενναία σεισάχθεια των ιδιωτικών χρεών των λαϊκών νοικοκυριών, έξοδο από την ευρωζώνη, ρήξη και έξοδο από την Ε.Ε. κτλ.
  Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καλεί όλους και όλες στη συγκέντρωση – διαδήλωση που καλούν και άλλες συλλογικότητες, στην Καμάρα, αύριο Παρασκευή 6 Οκτώβρη, στις 7.00΄μ.μ.
  ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  THESSALONIKI SUMMIT 2017
  http://www.iskra.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%cf%8c%cf%87/
  ——————————————————————————————————————

  Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσ/νικης: Αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς, συμβατικούς και ηλεκτρονικούς

  Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσ/νικης
  Σας ενημερώνουμε ότι στις 1 Οκτωβρίου 2017 συνήλθε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σ.Σ.Ε.Θ. Η οποία αποφάσισε αυτολεξεί τα εξής:
  «Αποχή όλων των συμβολαιογράφων του Εφετείου από όλους τους πλειστηριασμούς, συμβατικούς και ηλεκτρονικούς και ειδικά για τους ηλεκτρονικούς αποχή από την πιστοποίηση και από όλες τις προκαταρκτικές των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πράξεις, συμπεριλαμβανομένων και των πράξεων μετατροπής συμβατικών σε ηλεκτρονικούς, με αιτήματα: α) Να μεταβιβαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα σε κρατικό φορέα. β) Να διασφαλιστούν οι συνθήκες νομιμότητας και κύρους του θεσμού μέσα από πολιτική λύση που θα νομοθετηθεί για τους δανειολήπτες. γ) Να οριστεί ως τόπος πλειστηριασμού το Ειρηνοδικείο σε ώρες λειτουργίας των δικαστηρίων. δ) Να περιοριστεί σε μία μέρα ο χρόνος διενέργειας των πλειστηριασμών.
  Να εκδοθεί δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ από το Δ.Σ. αυτολεξεί με την απόφαση της Γ.Σ., να σταλεί αύριο 2/10 στα ΜΜΕ.
  Να περιφρουρηθεί από το Δ.Σ. η αποχή σε όλο το Εφετείο.
  Να οριστεί νέα ημέρα σύγκλησης Γ.Σ. η Δευτέρα 4/12 και ώρα 17:00 με θέμα την διακοπή της αποχής αλλιώς συνεχίζεται.

  Εντέλλεται η κ. Πρόεδρος και το Δ.Σ. να απέχει από τη λήψη απόφασης και την υπογραφή εκ μέρους του Σ.Σ.Ε.Θ. με κάθε ιδιωτική εταιρία που αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
  Κατάθεση στον Υπουργό Δικαιοσύνης των εξής προτάσεων για νομοθετικές τροποποιήσεις σχετικά με τους πλειστηριασμούς: α) επαναφορά της διάταξης του αρ.98 του Κώδικα Συμβολαιογράφων στην προ της τροποποίησης διατύπωσής του και κατάργηση του άρθρου 98Α .
  Κοινοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης σε Υπουργό Δικαιοσύνης, Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και όλους τους Προϊσταμένους Εισαγγελίας Πρωτοδικών του Εφετείου, Αστυνομικές Διευθύνσεις, Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θεσσαλονίκης, Δικηγορικούς Συλλόγους Εφετείου Θεσσαλονίκης.»
  ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
  http://www.iskra.gr/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%8d%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7/

  Μου αρέσει!

 5. Aγιος Βασιλης ερχεται said

  Μου αρέσει!

  • KANENA ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ said

   Κατάσχεση του πατρικού σπιτιού συνταξιούχου για χρέη 1.400 ευρώ στον ΕΝΦΙΑ.
   Αφιερωμένο στους συκοφάντες του κινήματος!

   Με δάκρυα στα μάτια το πρωί της Πέμπτης ένας συνταξιούχος από τη Μαγνησία εξήγησε στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την πανθεσσαλική συνταξιουχική διαμαρτυρία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, το δράμα που ζει.
   Επιδεικνύοντας στις κάμερες την κατασχετήρια έκθεση περιουσίας, είπε πως χάνει το πατρικό του σπίτι επειδή αδυνατεί να πληρώσει τα 1.400 ευρώ που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ.
   «Είναι κατασχετήριο για το σπίτι που είχε γράψει προ δέκα ετών η μητέρα μου στο παιδί μου το οποίο όταν θα γίνει κι αυτό 18 χρονών θα πάει φυλακή γιατί σήμερα χρωστά κι αυτό άλλα 1400 ευρώ κι ας είναι δέκα χρονών…. Όταν θα’ ρθουν να πάρουν το σπίτι μου θα το πάρουν πάνω απ’ το πτώμα μου» είπε ξεσπώντας σε λυγμούς.
   http://www.iskra.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%87%ce%bf%cf%85/

   Μου αρέσει!

 6. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: