olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το τέλος του έτους προτιμά η Κομισιόν

Posted by netakias.com στο Οκτώβριος 6, 2017

Eurozone economy grew by 0.3 per cent in last quarter of 2014Την άποψη ότι το ιδανικό σενάριο θα ήταν η Ελλάδα να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση έως το τέλος του έτους, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο οι προθεσμίες όσο η ουσία.
«Δίνουμε έμφαση στην αρχή ότι η ουσία είναι πιο σημαντική από τις προθεσμίες. Αυτό που έχει σημασία είναι να ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις που συνδέονται με την τρίτη αξιολόγηση, όσον αφορά τόσο τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όσο και τον προϋπολογισμό του 2018, αλλά και την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Ντομπρόβσκις και προσέθεσε: «Οι προετοιμασίες για την τρίτη αξιολόγηση έχουν ήδη ξεκινήσει και πιστεύουμε ακόμα ότι το ιδανικό θα ήταν η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους».
Συνεχίζοντας, ο Β. Ντομπρόβσκις επεσήμανε πως η Επιτροπή εργάζεται υπό την υπόθεση ότι η τρίτη αξιολόγηση είναι εφικτό να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, κάτι το οποίο θα έστελνε θετικό σήμα στις αγορές και στους επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδας, ότι δηλαδή το πρόγραμμα είναι στη σωστή τροχιά, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και παραμένει σε αυτό το δρόμο.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής προσέθεσε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, τα οποία είναι ένας κατάλογος κυρίως εφαρμογής μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη νομοθετηθεί. Συμπλήρωσε, δε, ότι σημαντικό είναι να υπάρξει σαφήνεια στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, ούτως ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Καταλήγοντας ο Β. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι για την Επιτροπή, η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και πως το σημαντικότερο τώρα είναι να προετοιμαστεί ο προϋπολογισμός για το 2018. «Καλό θα ήταν η τρίτη αξιολόγηση να κλείσει εγκαίρως και να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις όπως έγινε με τη δεύτερη και την πρώτη αξιολόγηση», ανέφερε τέλος ο κ. Ντομπρόβσκις.

4 Σχόλια to “Ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το τέλος του έτους προτιμά η Κομισιόν”

 1. ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ said

  Την απόφαση να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και η Σοσιαλιστική Τάση έλαβαν τα μέλη της, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετική ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

  Η αποχώρηση του κ. Χρυσόγονου αποτελεί μάλλον προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, μιας και ο ευρωβουλευτής έχει πολύ συχνά διαφοροποιηθεί σε κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, ενώ ήταν ο ίδιος που είχε εξομολογηθεί ότι είχε καιρό να επικοινωνήσει με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.
  »
  Η Σοσιαλιστική Τάση, έλαβε εντολή αποχώρησης από τη βάση της και έτσι τερματίζεται η μέχρι σήμερα συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης, υιοθέτησαν την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και η συμπιεσμένη απογοήτευση τόσο από τη λειτουργία του κόμματος όσο και από την κυβερνητική πολιτική για την έλλειψη στρατηγικής και τη μη υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, αντανακλάται στα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της αποχώρησης και της χάραξης ανεξάρτητης πορείας».
  Η ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας
  Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης σχετικά με την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετατροπή της σε αυτόνομη πολιτική κίνηση είναι το εξής:
  Εγγεγραμμένα μέλη: 2032
  Υπέρ της πρότασης αποχώρησης: 1678 (Ποσοστό 82.6%)
  Κατά της πρότασης αποχώρησης: 31 (Ποσοστό 1.5%)
  Αποχή: 323 (Ποσοστό 15.9%)
  Κατά συνέπεια η πρόταση της Γραμματείας υπερψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης και εγκρίθηκε η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ και ο μετασχηματισμός της Τάσης σε αυτόνομη πολιτική κίνηση.
  Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν από την Πολιτική Γραμματεία τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού μας φορέα.
  Η δήλωση της Πολιτικής Γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης
  «Η Σοσιαλιστική Τάση, έλαβε εντολή αποχώρησης από τη βάση της και έτσι τερματίζεται η μέχρι σήμερα συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης, υιοθέτησαν την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και η συμπιεσμένη απογοήτευση τόσο από τη λειτουργία του κόμματος όσο και από την κυβερνητική πολιτική για την έλλειψη στρατηγικής και τη μη υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων, αντανακλάται στα συντριπτικά ποσοστά υπέρ της αποχώρησης και της χάραξης ανεξάρτητης πορείας.

  Επισημαίνουμε ότι εκείνοι που συνέβαλαν κυρίως στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος είναι τα διαρκώς φτωχοποιούμενα στρώματα της κοινωνίας (νέοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αγρότες, συνταξιούχοι κ.λπ.) που είτε δεν συμμετείχαν στις πολιτικές διεργασίες απογοητευμένοι από τη λειτουργία των σημερινών πολιτικών κομμάτων, είτε έβρισκαν άρνηση στην προσπάθεια συμμετοχής τους. Είναι ίσως η πρώτη φορά, που διαμορφώνονται οι συνθήκες για συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς σε πολιτικές δράσεις για τη δημιουργία πολιτικής κίνησης που θα περιλαμβάνει όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση.
  Η Σοσιαλιστική Τάση, με τον μετασχηματισμό της σε πολιτική κίνηση εγγυάται την ενεργό συμμετοχή στις πολιτικές της δράσεις όλων των κοινωνικών ομάδων και στοχεύει στη διαμόρφωση προγράμματος που θα προτείνει λύσεις για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Ειδικά για τη νέα γενιά, επειδή εκτιμούμε ότι πλήρωσε και πληρώνει ακριβότερα ίσως από όλους τις επιπτώσεις της κρίσης, την καλούμε να συμμετέχει μαζί μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια για να διαμορφώσουμε από κοινού τις λύσεις στα προβλήματα που μας αφορούν.
  Αφού ευχαριστήσουμε όλους εκείνους και εκείνες που συμμετείχαν σε αυτή την πολιτική διαδικασία, καλούμε όσους και όσες έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμάς και συμμερίζονται τις απόψεις μας για τη δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης που θα ξεπερνά τα πρότυπα των σημερινών παραδοσιακών κομμάτων και θα εγγυάται τη συμμετοχικότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, να συστρατευθούν σε αυτή την προσπάθεια αλλαγής των κατεστημένων που την έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος».

  ΣΥΡΙΖΑ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ
  http://www.enikos.gr/politics/539067/ektos-syriza-o-xrysogonos-syntriptika-yper-tis-apoxorisis-psifisa

  Μου αρέσει!

 2. ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ said

  Μου αρέσει!

 3. ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ said

  Μου αρέσει!

 4. ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ said

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: