olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Κώστας Ζουράρις για αλλαγή φύλου «Φυσικά και δικαιούται να επεμβαίνει η Εκκλησία»

Posted by netakias.com στο Οκτώβριος 6, 2017

Για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις σε ραδιοφωνική εκπομπή τονίζοντας πως πρόκειται για «ιατρικό θέμα».

Για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις σε ραδιοφωνική εκπομπή τονίζοντας πως πρόκειται για «ιατρικό θέμα».

«Η γνώμη μας είναι ότι το θέμα είναι ιατρικό», τόνισε ο κ. Ζουράρις στον realfm προσθέτοντας: «Ήδη από τη βρεφική ηλικία, είναι πολύ σπάνιο βέβαια, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων που έχουν τα χρωμοσώματα και το γονίδιο μας, και είναι διαταραχή, όπως μία παιδική αρρώστια… Είναι ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα, βεβαίως πρέπει να γίνει. Προφανώς θα το ψηφίσω».

«Βεβαίως η Εκκλησία δικαιούται να επεμβαίνει, διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός, αλλά στο συγκεκριμένο σημείο παραβλέπουν ότι είναι καθαρά ιατρικό θέμα, είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά… Είναι διαταραχή του οργανισμού και εμφανίζει και φαινόμενα μετά στην ανάπτυξη του παιδιού, στην ανάπτυξη επομένως του ανθρώπου και αυτά πρέπει να ρυθμιστούν διότι είναι καθαρά ιατρικό βιογεννετικό θέμα», κατέληξε ο υφυπουργός Παιδείας.

6 Σχόλια to “Κώστας Ζουράρις για αλλαγή φύλου «Φυσικά και δικαιούται να επεμβαίνει η Εκκλησία»”

 1. SELLAS...HELLAS...ΕΛΛΑΣ=ΦΩΣ-ΕΛΗΝΙΣΜΟΣ said

  ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ….ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΦΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;;;

  Μου αρέσει!

 2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ said

  Μου αρέσει!

 3. Μητσάκος said

  Εύγε στον υπερήφανο υφυπουργό.Εύγε και σε μας που τον έχουμε στο τιμόνι της παιδείας.Κουφαμός και καραφλιασμός μιλάμε…

  Μου αρέσει!

 4. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μονο αυτα ειπε ……….?????

  Δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τη σχετική διάταξη
  Ζουράρις: Η αλλαγή φύλου είναι μια ασθένεια όπως ο παιδικός διαβήτης
  06/10/2017

  Δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τη σχετική διάταξη
  Ζουράρις: Η αλλαγή φύλου είναι μια ασθένεια όπως ο παιδικός διαβήτης
  06/10/201711:0865
  Εκτύπωση
  Ζουράρις: Η αλλαγή φύλου είναι μια ασθένεια όπως ο παιδικός διαβήτης
  75
  SHARES
  FacebookWhatsAppFacebook MessengerTwitter
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15
  149
  Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15
  Άγιο Όρος για «ταυτότητα φύλου»: Καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού
  79
  Άγιο Όρος για «ταυτότητα φύλου»: Καταστρατηγείται απροκάλυπτα ο νόμος του Θεού
  Ιερώνυμος για αλλαγή φύλου στα 15: Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο!
  172
  Ιερώνυμος για αλλαγή φύλου στα 15: Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο!
  Είναι ιατρικό θέμα υποστηρίζει ο υφυπουργός Παιδείας για τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 ετών

  Διαταραχή σαν παιδική ασθένεια όπως ο παιδικός διαβήτης χαρακτήρισε ο υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Ζουράρις την επιθυμία αλλαγής φύλου παιδιών και εφήβων που πλέον μπορεί να γίνει από την ηλικία των 15 ετών όπως προβλέπει νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε σε επιτροπή της Βουλής.

  «Είναι διαταραχή του οργανισμού και εμφανίζει μετά φαινόμενα στην ανάπτυξη του ανθρώπου και αυτό πρέπει να ρυθμιστεί γιατί είναι καθαρά ιατρικό θέμα» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο RealFM.

  Αφού υπενθύμισε ότι ο πατέρας του υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος στη συνέχεια επιχειρηματολόγησε για το σκεπτικό του ως εξής: «Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας. Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας, εμφανίζονται αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από της βρεφικής ηλικίας, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια. Εξ ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο. Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα».

  Στο σχόλιο των δημοσιογράφων ότι θα τον κατηγορήσουν γιατί χαρακτηρίζει το θέμα αυτό «αρρώστια» ο κ. Ζουράρις απάντησε ότι «δεν λέω εγώ ότι είναι αρρωστια, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική».

  Όσον αφορά την εν γένει στάση του για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο υφυπουργός Παιδείας συμπλήρωσε ότι «βεβαίως πρέπει να γίνει (σ.σ. η ρύθμιση), προφανώς θα το ψηφίσω.

  Όσον αφορά τις αντιδράσεις από την Εκκλησία όπως αυτές εκφράστηκαν τόσο από την Ιερά Σύνοδο όσο και από το Άγιο Όρος ο κ. Ζουράρις αναγνώρισε το δίκαιωμά τους να παρεμβαίνουν «διότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι θεσμός πνευματικός» σχολίαζοντας, ωστόσο, ότι «στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά».

  Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη διαφοροποίηση βουλευτών των ΑΝΕΛ για το εν λόγω άρθρο είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα με το να ψηφίζουν διαφορετικά οι συνάδελφοί μου βουλευτές των ΑΝΕΛ. Ξέρω ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ψηφίσει πολλές φορές κατά συνείδηση».

  Όσον αφορά, δε, την παρουσία του Πάνου Καμμένου στο καζίνο του Λονδίνου αρχικά είπε ότι «δεν έχω κκαμία διάθεση να τοποθετηθώ σε θέματα περί όνου σκιάς» για να προσθέσει «δεν μπορώ να μπω σε ένα μαγαζί και να παραγγείλω ότι θέλω;».

  http://www.protothema.gr

  Μου αρέσει!

 5. Ο Συρου Δωροθεος στον ΑΝΤ1 για οσους παριστανουν ακομη οτι δεν καταλαβαν.
  Δειτε το στον ενικο και μη σας ζαλιζουν με τριχες !

  Μου αρέσει!

 6. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  ναι μεν…αλλα…

  εχεις πλακα ρε Ζουρ…..!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: