olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ηχηρή παρέμβαση της Εκκλησίας για την αλλαγή φύλου: «Τορπιλίζεται ο ιερός θεσμός της οικογένειας»

Posted by netakias.com στο Οκτώβριος 6, 2017

ieronimos-660_8Ιερά Σύνοδος: «Το κράτος αντί να ενισχύει την ένταση, τον διχασμό και τον παραλογισμό, να συμβάλει στην πνευματική ανόρθωση των πολιτών μας» – Αυστήρη ανακοίνωση και από το Άγιον Όρος: «Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους»
Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (ΙΣΙ) σε ανακοίνωσή της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας πως με την εφαρμογή ενός τέτοιου νομοσχεδίου «τορπιλίζεται ο ιερός θεσμός της οικογένειας» κι ότι «διαλύεται η κοινωνική συνοχή».
Η Ελλαδική Εκκλησία, διά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, ζητά από το κράτος «να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του, πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το σχέδιο νόμου, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία, το έθνος μας και τον λαό, και αντί να ενισχύει την ένταση, τον διχασμό και τον παραλογισμό, να συμβάλει στην πνευματική ανόρθωση των πολιτών μας».
Υπογραμμίζει με έμφαση η Ιερά Σύνοδος: «ως ύστατη κίνηση αγάπης προς τον λαό μας» και εν όψει της επικειμένης συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής, επαναλαμβάνει τις βασικές της θέσεις:
(α) Το φύλο στον άνθρωπο αποτελεί ιερή παρακαταθήκη και υπηρετεί στη βάση της ψυχοσωματικής συμπληρωματικότητας το μυστήριο της ζωής και της αγάπης. Υπό την έννοια αυτήν, δεν είναι επιλέξιμο, αλλά ως δώρο αποτελεί θείο χάρισμα στον άνθρωπο, που πρέπει αυτός να αξιοποιήσει για τον αγιασμό του.
(β) Θεωρεί ότι «η νομολογία των δικαστηρίων της πατρίδας μας καλύπτει, όπου υπάρχει ανάγκη, υφιστάμενα προβλήματα, με το δεδομένο ότι το φύλο, ούτε επιλέγεται ελεύθερα ούτε και μεταβάλλεται κατά βούλησιν, αλλά επί τη βάσει ανατομικών, φυσιολογικών και βιολογικών χαρακτηριστικών που ορίζουν την ταυτότητα του ανθρώπου και βεβαιώνονται μέσω ιατρικών γνωματεύσεων προς το δικαστήριο. Ο νόμος δεν μπορεί να αρκείται απλώς στην επιστημονικά ατεκμηρίωτη δήλωση του πολίτη, που ενδεχομένως αργότερα δύναται να μεταβληθεί».
(γ) Το προτεινόμενο νομοσχέδιο «προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, έρχεται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο. Αντί να λιγοστεύει τη σύγχυση και τις ψυχικές διαταραχές, θα τις αυξήσει και θα δώσει διαστάσεις επικίνδυνου κοινωνικού φαινομένου. Ιδίως όταν επεκτείνει τις δυνατότητές του και μεταξύ των μαθητών, δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και στα σχολεία».
(δ) Πίσω από όλες αυτές τις προσπάθειες δεν διακρίνει το ενδιαφέρον για τον ταλαιπωρημένο και αδικημένο συνάνθρωπο, αλλά «την ύπαρξη ισχυρών ομάδων, με αποτέλεσμα τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την πνευματική νέκρωση του ανθρώπου» και
(ε) Κάνει μια ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, «να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία, το έθνος μας και τον λαό και αντί να ενισχύει την ένταση, τον διχασμό και τον παραλογισμό, να συμβάλει στην πνευματική ανόρθωση των πολιτών μας».
Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «σε εποχή που η ανάγκη ταυτότητας και συνοχής αποτελεί ανάγκη εθνικής και πνευματικής επιβίωσης, η νομική κατοχύρωση της ρευστότητας της προσωπικής ταυτότητας είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Η Εκκλησία περιβάλλει με αγάπη και κατανόηση αδιακρίτως όλους τους ανθρώπους, αλλά προσβλέποντας πάντοτε στη σωτηρία τους, οφείλει να καταδείξει την αστοχία κρισίμων επιλογών τους».
Επιπλέον, κάνει γνωστό ότι «παρακολουθεί με προσοχή την ως μη όφειλε, έντονη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Προς τούτο κατέθεσε τις απόψεις της στη γενομένη ανοιχτή διαβούλευση, παρέστη δι’ εκπροσώπου της στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και προέβη στα διαβήματα που της αναλογούν αρμοδίως».
Στα «χαρακώματα» και το Άγιον Όρος
Ωστόσο, το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου προκαλεί ήδη σωρεία αντιδράσεων και από την πλευρά της μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Όρους.
Χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο νομοθετικό κείμενο ως «αδιανόητο», η Ιερά Κοινότητα των αγιορειτών μοναχών ζητά από τους πολιτικούς «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν κάτι τέτοιο που όπως λένε καταστρατηγεί το νόμο του Θεού».
Μάλιστα, η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους ζητά, πέραν της άμεσης απόσυρσης του νομοσχεδίου να υπάρξει «περαιτέρω διαβούλευση, για να εκφραστεί καλύτερα η βούληση του ελληνικού λαού». Η φράση αυτή δημιουργεί, βεβαίως, εύλογα ερωτήματα, κυρίως αν το Άγιον Όρος ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αλλαγή φύλου.
Οι Αγιορείτικη Κοινότητα επιμένει, πάντως, πως «αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους».
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

 

 

31 Σχόλια to “Ηχηρή παρέμβαση της Εκκλησίας για την αλλαγή φύλου: «Τορπιλίζεται ο ιερός θεσμός της οικογένειας»”

 1. Ακέλας said

  Μου αρέσει!

 2. Παρατηρητής said

  Τι έγινε ? Ξυπνήσατε ? Ολυμπία και Τζέρυ , χέρι – χέρι . Τόσο καιρό που συζητάνε αυτές τις αηδίες στο Κυνοβούλιο λες και δεν έχουν άλλα σοβαρά προβλήματα παρά μόνο πως ο δεκαπεντάχρονος ή η δεκαπεντάχρονη θα αλλάζει φύλλο κατά το δοκούν ( για να προωθήσουν την ομοφυλοφιλία οι αξιόπουστες λούγκρες τύπου Pretender η ρόμπα που το παίζει δημοσιοκάφρος ) για να μιλάμε για αυτές τις μαλακίες αντί για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την άγρια φορολόγηση των Ελλήνων.

  Δεν έφθαναν τα μνημόνια και η οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων , πάτε να διαλύσετε την κοινωνία στα εξ ων συνετέθη . Αυτό το νομοσχέδιο θα είναι και η ταφόπλακα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα αξιόπουστες λούγκρες τύπου Ραγκούση : πες ονόματα ιεραρχών που πνίγουν το κουνέλι αφού έτσι θέλεις να υπερασπιστείς το σινάφι σου . Jerry wake up ! It’s not a left party , it’s an orgy party !

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Panos Diakos said

  Μου αρέσει!

 4. Panos Diakos said

  Μου αρέσει!

 5. μαριοσ κοσμιδησ said

  ΕΝΤΑΞΕΙ αφου η ακκλησια ελυσε ολα τα αλλα προβληματα..πρωτα στουσ κολπουσ της…μετα στη κοινωνια ειπε να ασχοληθει και με την αλλγη φυλου ε?? ε εκκλησια???? η κεφαλη της και οι συνοδοι της μονο για το κοματι τησ εξουσια τουσ νοιαζει και απολυτωσ τιποτα αλλο και δυστυχωσ το αποδικνυει συνεχεια. Καμια σχεση με τισ διαδαχεσ του Χριστιανισμου.ευτυχωσ που υπαρχουν και αθεατοι ιερεισ, που δνε ειναι ντυμενοι λατερνεσ και δε ειναι αξουσιομανεισ και κανουν αθωρυβα εργο θεαρεστο και χριστιναικο και κρατανε τη πιστη μας ακομα………………

  Μου αρέσει!

  • διοννύσσιος διοννυσσίου [[Π.Β.Α.Λ.]] said

   ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΊς, ΜΑ ΝΑ ΛΈς «ΔΕΣΠΟΤΟΚΡΑΤΊΑ» ΚΚΈ ΌΧΙ «ΕΚΚΛΗΣΊΑ» …..
   …ΕΚΚΛΗΣΊΑ, ΕΊΜΑΣΤΕ ΌΌΌΛΟΙ ΟΙ, ΕΝ ΧΡΙΣΤΏ, ΒΑΠΤΙΣΘΈΝΤΕς ΚΚΈ ΕΝΕΔΥΘΈΝΝΤΕςς …

   …ΕΔΏ ΚΚΈ ΑΙΏΝΕς ΑΙΏΝΩΝ,
   ΜΑς ΠΑΊΖΟΥΝΕ ΜΕ ΤΙς ΛΈΞΕΙς, ΤΊς «ΤΑΜΠΈΛΛΕς» ΚΑΊ ΤΙς ΈΝΝΟΙΕς,
   ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΊς ΤΩΝ ΠΆΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΟΊ ΠΟΎΣΤΗΔΕςς,
   ΘΑ ΈΛΛΕΓΑ, ΝΑΊ,

   ,,,ΚΚΈ ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΑΠΟΛΙΎΤΩςς, ΝΑΊ, ΜΕ ΑφφΤΆ ΠΟΥ ΕΊΠΑ, ΝΑΊ ΣΕ ΛΈΩΩ. ….

   Μου αρέσει!

 6. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Επί της αρχής θετικά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι
  Πέρασε από την επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15

  Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Panos Diakos said

  αυτο για τα 15χρονα ισως το παρουν πισω π ρ ο γ ρ α μ μ α τ ι σ μ ε ν α .

  Η ουσια τους ενδιαφερει και η επιβολη νεας ορολογιας . Η δια της βιας εγκατασταση «αποδεκτων» εννοιων παραλογης λογικης που καταργει τη φυση και η εγκατασταση τους στα μυαλα ολων μας , με νομοθετικη σκεπη για το παραδοξο των ανυπαρκτων νεων φύλων και «φυλών» , με οσα επακολουθα αυτα θα φερουν στη ζωη των παιδιων και των αγεννητων ανθρωπων κυριως.

  Μου αρέσει!

 8. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   η κουβεντα για τα 15χρονα ειναι μουφα υπο αποσυρσιν για να φαινονται λογικοι και δημοκρατες και να περασουν ευκολα την ουσια που ειναι η εγκριση μας στη γενικη διαλυση των αξιων που αποδεχονται οι ανθρωπινες κοινωνιες απο παρουσιας ανθρωπου στη Γη .

   Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Αυτα ακουν και δεν καταλαβαινουν τιποτε αλλα το ψευτικο ενδιαφερον μας γι αυτα μας εξυπηρετει.

    Μπυρα , οχι, δεν επιτρεπεται να τους σερβιρουμε.

    Μου αρέσει!

 9. Μητσάκος said

  Καλά ξυπνητούρια παπα Τζέρι…

  Μου αρέσει!

 10. Sane said

  Το Άγιον Όρος έχει ένα επιπλέον λόγο για να ανησυχεί. Αυτόν που αφορά εκείνην την πλευρά που ελάχιστοι φαντάζονται μέσα στη δημόσια συζήτηση. Δηλαδή, τις γυναίκες που θα έχουν ταυτότητα άνδρα!

  Μου αρέσει!

  • Panos Diakos said

   Δεν ξερουμε αν η αληθεια του καθενος θα φαινεται καπου αλλα εμεις και τα παιδια μας δεν θα ξερουμε ποτε σε ποιον μιλαμε.
   Εκεινο το «ειναι καλο παιδι» η «φαινεται καλο κοριτσι ? » θα γινει ανεκδοτο για τα παιδια μας.

   Μου αρέσει!

   • Panos Diakos said

    Για τα εγγονια μας ομως οχι, θα μας θεωρουν κτηνη και ποιος ασχολειται με αυτοκαταστροφικους και υπερηφανους εγκληματιες ? Τους διαγραφει !

    Μου αρέσει!

   • Ακέλας said

    Και τώρα το λέμε Πάνο,με τα ψιμύθια και το «τρανς»σέξουαλ ντύσιμο που επέβαλαν!-Απλά τώρα πάνε να κάνουν την «επιλογή»φύλου αμετάκλητη!…Είναι να τρελαίνεσαι για το πόσος ΦΑΣΙΣΜΟΣ χωράει μεταξύ «επιλογής» και αμετάκλητου,στα κατά τα άλλα ….δημοκρατικότατης ψηφοφορίας,όπου ου «μεγάλοι»αποφασίζουν για τους ανήλικους!

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Ακέλας said

    Προσωπικά δεν θα είχα ΟΥΔΕΜΙΑ αντίρρηση ,για το ΔΩΡΕΑΝ της επέμβασης σε δύστυχα Ερμαφρόδιτα πλάσματα,στα οποία να γινόταν αφαίρεση του λιγότερο επικρατούντος φύλου,από βρεφική ηλικία,και σε δημόσια νοσοκομεία,,και όχι βορά των λυσασμένων για πανάκριβες «εγχειρήσεις»κανονικού φύλου «ασθενών»γιατί γία τους ασθενείς σήμερα ,υπάρχουν πολύ πιο ήπιες θεραπείες από το…μαχαίρι!

    Μου αρέσει!

  • Sane said

   Και όχι μόνον. Πεδίον δόξης λαμπρόν για πάσης φύσεως απατεώνες και απατεώνισσες. Η απάτη θα πάει σύννεφο!

   Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Τὰ εν Θεῶ ἐν ἀπορρήτοις. said

   Το Άγιον Όρος έχει έναν παραπάνω λόγο ώστε να ανησυχεί.
   Τις γυναίκες που θα έχουν ταυτότητα άνδρα!

   + Ωραίο.
   Δεν πέρασε ποτέ πριν αυτό και τι θα απογίνει με τους εγγεγραμμένους πουστροκάβαλους από το μυαλό κανενός ….
   Είμαι σίγουρος.

   Μου αρέσει!

 11. διοννύσσιος διοννυσσίου [[Π.Β.Α.Λ.]] said

  ΈΈΈ, ΚΑΛΟΊ ΜΟΥ, ΚΚΈ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΊ ΔΕΣΠΟΤΆΔΕς,
  ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΆ ΣΑς ΣΥΛΛΕΊΤΟΥΡΓΑ ΚΚΈ ΜΕ ΤΙς ΛΆΪΒΒ ΜΕΤΑΔΌΣΕΙς ΣΑς,
  ΝΑΊ ΡΕ ΆΓΙΟΙ [ΣΕΜΟΎΦφΑ], ΛΛΈς ΚΚΈ ΠΑΊΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΓΟΥΈΜΠΛΕΫ ΚΚΈ ΣΕ ΤΟ ΤΣΆΆΜΜΠΙΟΝ’ςς ΛΙΉΉΓΚ .. .. .. . .

  ΚΆΝΤΕ ΡΕ ΚΑΝ’ΝΑ ΦφΦΛΟΓΕΡΌΝΕ ΚΉΡΥΓΜΑ, ΜΈΣΑ ΣΕ ΤΟΎς ΙΕΡΟΎς ΝΑΟΎς,
  ΤΟΥς ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΈΝΤΕς ΜΕ ΤΗΝΕ ΨΥΧΉΝΕ ΚΚΈ ΜΕ ΤΟ ΑΊΜΑ
  ΤΩΝ ΕΜΠΊΣΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ ΡΕ ΣΕΊςς ΚΚΈ ΑΦΦΉΣΤΕ ΡΕ ΤΑ ΕΦΦΈ ΚΚΈ ΤΗΝΕ φΦΦΙΓΟΎΡΑΝΝ, ΔΔΙΌΤΙ ΣΑς ΕΣΙΧχΆΘΗΚΚΕ ΜΕΓΆΛΗ ΜΕΡΊςς ΤΟΥ [ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΈΝΟΥ] ΠΟΙΜΝΊΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ [ΚΚΕ ΌΌΌχχΙ ΔΙΚΟΎ ΣΑςς, ΠΡΗΖΖΜΈΝΟΙ ΣΤΟ φΦΑΪ ΚΚΈ ΣΕ ΆΛΛΑ] .. ..

  Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Τὰ εν Θεῶ ἐν ἀπορρήτοις. said

   Όχι μονάχα μέσα από τους Ναούς.
   Να βγούνε έξω, να πάρουνε στους δρόμους και τα βουνά, παντού να κηρύξουν,
   να βροντοφωνάξουν,
   να βάλουνε ακόμη και τα στήθη τους μπροστά,
   προκειμένου να εμποδίσουν την εκτροπή,
   την ανώμαλη λαίλαπα.
   Να μπούν σε καταγώγια,
   να κατεβούνε υπόγεια άμα χρειαστεί.

   Μου αρέσει!

 12. ο Γιωργος said

  Ποια πετρελαια και μαλακιες. Για τον πουτσο καιγεται ο κοσμος.

  Μου αρέσει!

 13. ΜΑΧΗΤΗΣ said

  …………και ο Θεος επλασε τον Αδαμ και την Ευα…..

  τριτο…φυλλο Δεν επλασε Σεβασμιωτατε..

  απορω πως το ξεχνας……τοσο βασικο συμφωνα με την πιστη…..

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: