olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Εορτάζοντες την 7ην του μηνός Οκτωβρίου

Posted by Polemistis στο Οκτώβριος 6, 2017


ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΕΡΓΙΟΣ & ΒΑΚΧΟΣ

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ο Πρεσβύτερος και ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ, ο Διάκονος

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΛΕΟΝΤΙΟΣ ο Υπατικός ΕΥΣΕΒΙΟΣ ο Πρεσβύτερος & ΦΗΛΙΞ

[ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΦΗΛΙΞ ο εκ Σωλιέν Γαλλίας, ΑΝΔΕΧΙΟΣ και ΘΥΡΣΟΣ (+ 2ος αϊ.)]

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΣ ο Ιερομάρτυρας

Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΟΙ ΟΣΙΟΙ 99 ΠΑΤΕΡΕΣ που ασκήτευσαν στην Κρήτη

Ο ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΓΙΟΣ «ο εν τω Σπηλαίω» (Ρώσος).

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΡΜΕΝΙΑΣ, ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΟΣ, ΕΛΥΜΑΣ, ΜΩΚΙΟΣ, ΧΡΥΣΟΤΕΛΗΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ, ΛΟΥΚΑΣ, ΑΒΔΙΑΣ, ΣΕΜΝΙΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, Συναθλητές Αγ. Πολυχρονίου (+ 4ος αι.).

ΜΝΗΜΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΙΣΣΑΣ»

Αναλυτικά

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΕΡΓΙΟΣ & ΒΑΚΧΟΣ
Υπηρετούσαν στις στρατιωτικές τάξεις του αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Τους διέκρινε μεγάλη ανδρεία στα πεδία των μαχών, αλλά και σωφροσύνη στην καθημερινή τους ζωή. Γι’ αυτό και ο αυτοκράτορας τους απένειμε τα αξιώματα του πριμικηρίου και του σεκουνδουκηρίου, αντίστοιχα, όταν όμως έμαθε ότι οι δύο επίλεκτοι στρατιώτες του ήταν χριστιανοί, δεν ήθελε με κανένα τρόπο να το πιστέψει. Για να πεισθεί λοιπόν χειροπιαστά, οργάνωσε τελετές με θυσίες σε ειδωλολατρικό ναό και κάλεσε να παραστούν σ’ αυτές οι Σέργιος και Βάκχος. Οι δύο χριστιανοί στρατιώτες αρνήθηκαν και ομολόγησαν τον Χριστό με θαρραλέο φρόνημα. Εξοργισμένος τότε ο αυτοκράτορας, διέταξε και τους αφαίρεσαν τα διάσημα των αξιωμάτων τους. Έπειτα, αφού τους ενέπαιξαν και τους διαπόμπευσαν με διάφορους τρόπους, τους έστειλαν σε ένα σκληρό δούκα της Ανατολής, τον Αντίοχο. Αυτός με πρωτοφανή ωμότητα μαστίγωσε μέχρι θανάτου το Βάκχο. Στο δε Σέργιο, επειδή κάποτε τον είχε ευεργετήσει, πρότεινε, αφού αρνηθεί τον Χριστό, να του χαρίσει τη ζωή. Η γενναία απάντηση του Σεργίου ήταν τα λόγια του Απ. Παύλου «Εμοί το ζην Χριστός και το άποθανείν κέρδος»1. Σε ‘μένα, είπε ο Σέργιος, ζωή είναι ο Χριστός. Αλλά και το να πεθάνω είναι κέρδος, διότι έτσι θα ενωθώ πλήρως με τον Χριστό. Τότε, ο Αντίοχος αμέσως έδωσε διαταγή και τον αποκεφάλισαν.
1. προς Φιλιππησίους, α’ 21.

Απολυτίκιο. Ήχος α’. Του λίθου σφραγισθέντος.
Τριάδος της Άγιας όπλίται τροπαιούχοι, ή λαμπρά δυάς των Μαρτύρων, ώράθητε εν άθλοις, Σέργιος ο θείος άριστεύς, και Βάκχος ο γενναίος αθλητής’ δια τούτο δοξασθέντες περιφανώς, προΐστασθε των βοώντων Δόξα τω ένισχύσαντι υμάς, δόξα τω στεφανώσαντι, δόξα τω ένεργούντι δι’ υμών, πάσιν ιάματα.

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ ο Πρεσβύτερος και ΚΑΙΣΑΡΙΟΣ, ο Διάκονος
Υπήρξαν στα χρόνια του Καίσαρα Κλαυδίου (270 μ. Χ.). Ο Καισάριος ήταν από την Αφρική και κάποτε ήλθε στην πόλη Ταρακηνή της Ιταλίας. Όταν είδε τους ειδωλολάτρες να θυσιάζουν στα είδωλα, τους έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις. Αμέσως τότε συλλήφθηκε και οδηγήθηκε στον ανθύπατο, ο όποιος τον φυλάκισε. Κατόπιν, με συνοδεία στρατιωτών, οδηγήθηκε στο ναό του Απόλλωνα, όπου ο Άγιος με την προσευχή του γκρέμισε το ναό. Όταν είδε αυτό το θαύμα ο υπατικός Λεόντιος, έπεσε στα πόδια του Αγίου και ζήτησε να βαπτιστεί Χριστιανός. Πράγματι, ο Πρεσβύτερος Ιουλιανός βάπτισε τον Λεόντιο, ο όποιος μόλις κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων, εξέπνευσε. Μετά απ’ αυτό ο τύραννος, διέταξε να βάλουν τον Καισάριο και τον Ιουλιανό μέσα σε σάκους και να τους πετάξουν στη θάλασσα. Έτσι οι Άγιοι αυτοί παρέδωσαν την μακαριά ψυχή τους στο Θεό. Δύο χριστιανοί όμως, ο Εύσέβιος ο Πρεσβύτερος και ο Φήλιξ, βρήκαν τα σώματα των Αγίων αυτών και τα έθαψαν με την αρμόζουσα τιμή. Όταν το έμαθε αυτό ο τύραννος, εξοργισμένος, τους αποκεφάλισε.

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΛΕΟΝΤΙΟΣ ο Υπατικός ΕΥΣΕΒΙΟΣ ο Πρεσβύτερος & ΦΗΛΙΞ
Βλέπε το προηγούμενο βιογραφικό σημείωμα ‘Αγίων Ιουλιανού και Καισαρίου.

[ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΦΗΛΙΞ ο εκ Σωλιέν Γαλλίας, ΑΝΔΕΧΙΟΣ και ΘΥΡΣΟΣ (+ 2ος αϊ.)]

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΣ, ο Ιερομάρτυρας
Δυναμικός κληρικός του 4ου μ. Χ. αιώνα (εκ της επαρχίας Γαμφανήτιδος), που θυσιάστηκε για τα ορθόδοξα δόγματα της Εκκλησίας μας. Ο πατέρας του, Βαρδάνιος, ήταν γεωργός στο επάγγελμα και φρόντισε ο γιος του να ανατραφεί όχι μόνο με τα διδάγματα της πίστης, αλλά του παρείχε αρκετή και από την άλλη μόρφωση. Έτσι ενώ ο πατέρας καλλιεργούσε τις αμπελοφυτείες του, ο γιος με ζήλο και θέρμη καλλιεργούσε τον αμπελώνα του Κυρίου, διδάσκοντας τα θεία λόγια και αγωνιζόμενος στον πολλαπλασιασμό της καρποφορίας του θείου σπόρου. Ήταν μάλιστα ικανότατος συζητητής και πολλές φορές είχε καταντροπιάσει σοφούς των ειδωλολατρών σε συζητήσεις φιλοσοφικές για την αλήθεια και τη θρησκεία. Κατόπιν ο Πολυχρόνιος πήγε στην έδρα της σοφίας και των γραμμάτων, την Κων/πολη. Εκεί έγινε διάκονος και έπειτα πρεσβύτερος. Από το αξίωμα αυτό δεν έπαψε να διδάσκει και με πολλούς τρόπους μοχθούσε για τη χριστιανική ανατροφή των ενοριτών του. Όταν όμως έγινε αυτοκράτορας ο αρειανόφιλος γιος του Μ. Κωνσταντίνου, Κωνστάντιος, ο Πολυχρόνιος έμεινε στη μερίδα των κληρικών εκείνων, που για το ορθό δόγμα έμειναν απτόητοι μπροστά στους διωγμούς και τις εξορίες που επέβαλε ο αιρετικός αυτοκράτορας. Έτσι οι Αρειανοί, ανέλαβαν αυτοί οι ίδιοι να απαλλαγούν μια κι έξω απ’ αυτόν. Κάποια μέρα λοιπόν που ο Πολυχρόνιος ιερουργούσε, μια ομάδα από Αρειανούς εισέβαλε στο ναό και τον έσφαξαν πάνω στη Αγία Τράπεζα και έτσι έγινε τίμιο ολοκαύτωμα για την πίστη του Χριστού, που με τη δική Του θυσία σήκωσε τη δική μας σωτηρία.

Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΟΙ ΟΣΙΟΙ 99 ΠΑΤΕΡΕΣ που ασκήτευσαν στην Κρήτη
Μόνο ο Άγιος Νικόδημος τους αναφέρει. Ακολουθία τους εκδόθηκε στο Ηράκλειο το 1879. Πάντα σύμφωνα με την ακολουθία τους, απεβίωσαν ειρηνικά συγχρόνως και οι 99 μαζί. Κατάγονταν από διάφορα μέρη της λεκάνης της Μεσογείου και ασκήτευαν στην Κρήτη. Τον κυριότερο απ’ αυτούς έλεγαν Ιωάννη και γιορτάζεται τοπικά στην Κρήτη.

Απολυτίκιο. Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Χορός πολυάριθμος, των Ασκητών του Χριστού, λαμπρώς συγκροτούμενος, τω της αγάπης δεσμώ, εν Κρήτη εξέλαμψεν ένθα και ομοφρόνως, ενασκήσαντες πίστει, πάντες μιά ημέρα, μετετέθησαν άνω, πρεσβεύοντες Χριστώ τω Θεώ, δούναι πάσιν ήμίν συγχώρησιν.

Ο ΟΣΙΟΣ ΣΕΡΓΙΟΣ «ο εν τω Σπηλαίω» (Ρώσος).

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΡΜΕΝΙΑΣ, ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΟΣ, ΕΛΥΜΑΣ, ΜΩΚΙΟΣ, ΧΡΥΣΟΤΕΛΗΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ, ΛΟΥΚΑΣ, ΑΒΔΙΑΣ, ΣΕΜΝΙΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, Συναθλητές Αγ. Πολυχρονίου (+ 4ος αι.).

ΜΝΗΜΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΤΙΣΣΑΣ»
Στις 7 Οκτωβρίου ή την πρώτη Κυριακή μετά τις 7 Οκτωβρίου, εορτάζεται στη Ναύπακτο η Παναγία της Ναυπάκτου, εις μνήμην της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, που έγινε 7-9-1571 και ο χριστιανικός ευρωπαϊκός στόλος – μαζί με τους Έλληνες -κατέστρεψε τον αντίστοιχο Μουσουλμανικό.

13 Σχόλια to “Εορτάζοντες την 7ην του μηνός Οκτωβρίου”

 1. Ανταρτούλης said

  Ομολογώ ότι τα έχω χάσει.
  Και δεν μπορώ να καταλάβω
  αν βρίσκομαι στο θεοκρατικό
  Ιράν ή κάπου αλλού, όπου μιλάνε
  συνεχώς για διάφορους αγίους με
  ξένα ονόματα πολλές φορές που
  φέρνουν τον κόσμο μου ανάποδα…

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • διοννύσσιος διοννυσσίου [[Π.Β.Α.Λ.]] said

   ΕΊΣΑΙ ΑΝΆΠΟΔΟΓΥΡΙΖΖΜΜΈΝΟς ΜΑΛΆΚΑς
   ΓΑΜΏ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟΝ ΣΟΥ
   ΚΚΈ ΣΕ ΤΑ ΙΣΙΑ ΚΚΈ ΣΕ ΤΑ ΠΟΔΑΝΆ ΜΑΛΆΚΑΑΑ

   Μου αρέσει!

   • Ανταρτούλης said

    Αυτά τα «επιχειρήματα» τα έμαθες ασφαλώς
    στο πατρικό σου σπίτι, δηλαδή από τη μαμά
    σου και από τον μπαμπά σου….
    Κάνω λάθος;

    Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[Π.Β.Α.Λ.]] said

    ,,,ΠΆΆΆΛΙΥ ΛΆΘΟς ΉΤΟ ΤΟ ΑΑΣφΦΑΛΈς ΣΟΥ ΣΥΜΠΈΡΑΖΖΜΑ,
    ΣΥΝΕΠΕΡΑΖΖΜΜΈΝΕ ΜΑΛΑΚΟΎΛΗ, ΜΕ ΤΗΝΕ ΞΕΦΦΤΙΖΖΜΜΈΝΗΝ ΣΟΥ ΠΑΡΑΛΛΑΓΉΝΝ …..

    …ΈΧΩ ΚΑΜΜΙΆ ΤΕΤΡΑΕΤΊΑ, ΠΟΥ ΈΧχχΩ ΑΦφΗΝΙΆΣΕΙ,
    ΚΚΈ ΕΓΓΡΑΦΕΊςς ΏΝΝ, ΠΡΟΣΦΦΆΤΩςς, ΣΕ ΈΝΑΝΝΕ ΣΎΛΛΟΓΟΝ ΑΑΝΤΙΣΦΦφΑΙΡΉΣΕΩςς, ΝΑΊ ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΆΚΑ ΣΕ ΛΈΩ, ΈΜΑΘΑ, ΚΚΈ ΠΟΛΛΏ ΜΆΛΛΟΝ, ΚΑΑΛΏςς,
    ΚΚΈ ΤΟ ΣΦφφΑΙΡΊΔΙΟΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΚΣΦφΦΕΝΔΟΝΊΖΖΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΉΠΟΤΕςς,
    ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΈΦΩ, ΚΚΈ ΜΕ ΤΗ ΜΊΑ,
    ΟΠΊΣΩΝ ΕΙς ΤΟΝ ΜΑΛΆΚΑΝΕ ΤΟΝΝ ΕΚΣΦφΕΝΔΟΝΙΣΤΉΝΝ,
    ΚΚΈ ΜΕ ΤΉΝ ΔΕΚΑΠΛΑΣΊΑΝ ΤΑΧχχΎΤΗΤΑΝ ΚΚΈ ΟΡΜΜΉΝΝ……..

    .. .. ΕΚΑΛΙΎΦφΘΗς ΚΑΘΌΛΟΥ ΝΤΊΠΠ,
    ΑΑΝΤΕΡΟΎΛΙΗ — ΞΑΝΤΕΡΙΑΖΖΜΜΕΝΟΎΛΙΗ ? .. …… .

    …ΟΎ ΡΕ ΣΚΑΤΟΜΑΛΆΚΑ,
    ΚΚΈ ΒΡΩΜΟΚΟΠΆςς ΨψψΟΦΙΜΜΊΛΕςς.. .. … .

    Μου αρέσει!

   • Το καρφί said

    Αλητοτραμπούκος όμως σιόρ Διονύσιε είσαι εκ γεννετής ή ανήκει και αυτό στην σπουδαία μόρφωση σου;

    Μου αρέσει!

  • Παρατηρητής said

   Αριστερούλη ,
   κοροιδέψατε τον λαό με τις φανφάρες περί σχισίματος των μνημονίων και κατάργηση ΕΝΦΙΑ , αύξηση βασικού μισθού κτλ κτλ κτλ.
   Υπογράψατε μνημόνια μαζί με αυτούς που βρίζατε . Εκχωρήσατε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Υπογράψατε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς , φέρατε τα capital controls και το πλαστικό χρήμα , δώσατε πλήρη ασυδοσία στους τραπεζίτες για να πουλάνε τα κόκκινα δάνεια σε ξένα funds τσάμπα και οδηγείτε τους Έλληνες στο να χάσουν και τα σπίτια τους.

   Αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον λαό που σας πίστεψε , αντί να παραιτηθείτε ως «αριστερούληδες» που ισχυρίζεστε ότι είστε παραμένετε για να εφαρμόζετε τη πιο άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική που γνώρισε ο τόπος και δεν σας φθάνει αυτό , δεν σας φθάνει η καταστροφική σας πολιτική στο μεταναστευτικό , αρχίσατε και πόλεμο εναντίον της Ορθοδοξίας και της πίστης των Ελλήνων .

   Σε ενοχλεί η ανάρτηση του μηνολογίου των αγίων της Ορθοδοξίας που σου θυμίζει , λες , το θεοκρατικό Ιράν. Αν είμασταν στο θεοκρατικό Ιράν με αυτά που κάνετε θα ήσασταν τώρα «αλλού» . Σας ανεχόμαστε με καρτερικότητα και υπομονή μέχρι τις επόμενες εκλογές όπου θα δείτε πόσα απίδια θα έχει το σακούλι σας …

   Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[Π.Β.Α.Λ.]] said

    ΑΠΟΡΏ ΑΔΕΡΦΈ ΜΟΥ, ΚΚΈ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΏ, ΠΟΎ ΤΗΝΕ ΒΡΊΣΚΕΙς ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΉΝΝ,
    ΕΣΎ ΚΚΈ ΚΑΝΝΑ ΔΥΌ ΆΛΛΟΙ ΕΎΣΤΟΧΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΈςς, ΜΕ ΚΑΘΑΡΉΝ ΚΚΈ ΖΥΓΙΖΖΜΜΈΝΗΝΝ ΤΗΝ ΔΙΑ-ΚΡΙΤΙΚΉΝ ΣΑς ΙΚΑΝΌΤΗΤΑΝΝ, ΝΑΊ, ΚΚΈ ΟΜΙΛΕΊΤΕ,
    Ώς ΆΝ ΣΕ ΑΝΘΡΏΠΟΥςς, ΜΕ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑΚΆ ΜΠΆΣΤΑΡΔΑ, ΤΟΥ «ΑΝΤΊ», ΠΡΟς ΤΑ ΠΆΝΤΑ ΌΛΑ, ΥΠΌ ΤΟΝ ΉΛΙΟΝΝ, ΚΚΈ ΌΧΙ ΜΌΝΟΝΝ. … . . .

    …ΤΊ ΝΑ ΠΏ …..
    ….ΣΕ, ΜΑ ΚΚΈ ΣΆςς, ΘΑΥΜΆΖΖΩ, ΜΑ ΚΚΈ ΣΑς ΥΠΟΚΛΊΝΟΜΜΑΙ … … . . .

    Μου αρέσει!

   • διοννύσσιος διοννυσσίου [[Π.Β.Α.Λ.]] said

    …ΕΕΕ, ΕΔΏ ΘΑ ΤΑ ΧχΑΛΆΣΟΥΜΜΕ …..
    …ΤΟΎ ΛΈς ΤΟΥ ΞΑΝΤΕΡΙΑΖΖΜΜΕΝΟΎΛΗ, ΤΟΎΤΟ ΔΏ,
    ΤΟ ΟΠΟΊΟΝ, ΚΚΈ ΔΙΑΒΆΖΖΟΝΤΆς ΤΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΏςς,
    χΧΆΝΩ ΠΆΣΑΝ ΙΔΈΑΝΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΆΚΡΙΣΊΝΝ ΣΟΥ,
    ΤΗΝ ΟΠΟΊΑΝ ΚΚΈ ΕΠΑΊΝΕΣΑ, ΚΚΈΜΌΛΙςς ΠΡΊΝ ΑΠΌ ΟΛΊΓΟΝΝ .. … . …
    ————–
    «Σας ανεχόμαστε με καρτερικότητα και υπομονή μέχρι τις επόμενες εκλογές όπου θα δείτε πόσα απίδια θα έχει το σακούλι σας …» … …
    ———–
    ….ΕΕ, ΜΑ ΠΏςς ΗΜΠΟΡΕΊςς
    ΚΚΈ ΕΜΠΙΣΤΕΎΕΣΑΙ ΤΟ ΚΩΛΟΣΎΣΤΗΜΑ ΤΉς ΜΑΓΕΙΡΙΚΉςς,
    ΤΏΝ «ΕΚΛΟΓΙΚΏΝ» [ΜΟΎΦΦΑ] ΑΑΠΟΤΕΛΕΖΖΜΜΆΤΩΝΝ,
    ΤΩΝ SUPER CHEF [CHEF MANAGERZZ],
    ΠΠOY ANOΊGOYNE KKΈ ΣΤΉΝΟΥΝΕ ΜΑΓΑΖΖΙΆ ΠΟΛΙΥΤΕΛΙΕΊΑςςς,
    ΚΚΈ ΤΑ ΑΦΦΉΝΟΥΝΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΛΈΨΟΥΝΕ ΟΙ ΠΠΑΠΑΡΑΚΟΥΖΖΙΝΑΡΑΊΟΙ,
    ΕΆΝ ΜΕ ΕΝΝΟΕΊςς, ΤΊ ΕΝΝΟΏ,

    ,,,ΑΑΓΑΠΗΤΈ ΜΟΥ ΚΚΈ ΣΥΜΠΑΘΉ, ΕΝ ΧΡΙΣΤΏ, ΈΛΛΗΝΑ ΚΚΈ ΡΩΜΑΊΕ …

    … ..ΤΗΝ «SiNGULAR LOGiC» Π.Χ. , ΜΑ ΜΉΠΩςς ΤΉΝ ΈΧΕΙς ΑΑΚΟΥΣΤΆ ? .. …..

    Μου αρέσει!

   • Παρατηρητής said

    Αδελφέ καλημέρα,
    τη γνωρίζουμε την εταιρεία και τους κινδύνους μαγειρέματος, αλλά θα είναι τόση μεγάλη η φόλα που θα φάνε και τόσο μεγάλη η οργή
    του κόσμου , που αν τολμήσουν να κάνουν τίποτα τέτοιο δεν θα μείνει τίποτα όρθιο και θα επιβεβαιωθεί ΚΑΙ σε αυτό ο Άγιος της Παναγούδας …

    Μου αρέσει!

   • Σωσον Κυριε Τον Λαον Σου Απο Την Singular Logic said

    Μου αρέσει!

   • Σωσον Κυριε Τον Λαον Σου Απο Την Singular Logic said

    Μου αρέσει!

 2. Μου αρέσει!

 3. Panos Diakos said

  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/10/blog-post_31.html

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: