olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Το τραβάει στα άκρα ο Ραχόι με την Καταλονία – Θέλει να θέσει έκπτωτη την τοπική κυβέρνηση παρά τη συντριπτική νίκη του «Ναι»

Posted by kalinda στο Οκτώβριος 2, 2017

IMG_0245Σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση της η Μαδρίτη καθώς μετά την ωμή βία εναντίον των πολιτών στη Καταλονία, επιχειρεί και πολιτικά να καταστείλει στην τοπική κυβέρνηση, η οποία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μετά το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα (90% υπέρ της αυτοδιάθεσης) θα προχωρήσει μονομερώς στην ανεξαρτησία της περιοχής.

Η ισπανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή το άρθρο 155 του ισπανικού συντάγματος το οποίο προβλέπει αναστολή των εξουσιών των τοπικών κυβερνήσεων σε περίπτωση που πλήττεται η εθνική κυριαρχία.

Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ραφαέλ Καταλά σε συνέντευξή του στο TVE, «το 155 είναι εδώ, και προτιθέμεθα να ασκήσουμε τον νόμο σε όλη του την ισχύ. Η υποχρέωσή μας είναι να επιλύουμε προβλήματα και θα το κάνουμε μολονότι ορισμένα από τα συγκεκριμένα μέτρα μπορεί να μας προκαλούν πόνο.

Αλλά εάν κάποιος βούλεται να διακηρύξει την ανεξαρτησία του, θα πρέπει τότε να του πούμε ότι δεν μπορεί». Επίσης, επαίνεσε τις δυνάμεις επιβολής τάξης για την προσπάθειά τους να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Από την βίαιη επέμβαση τουλάχιστον 900 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πάντως η άκαμπτη στάση του Ισπανού πρωθυπουργού φάνηκε από την πρώτη στιγμή καθώς σε χθεσινοβραδυνή συνέντευξη τύπου, ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε πως «δεν υπήρξε δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στην Καταλονία.

 

«Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Από αύριο ξεκινάμε να δουλεύουμε για την αποκατάσταση της κανονικότητας του καθεστώτος» είπε ενώ παράλληλα συνεχάρη τις ισπανικές αστυνομικές δυνάμεις και τους Καταλανούς που δεν ψήφισαν κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την δήμαρχο της Βαρκελώνης Άντα Κολάου να τον χαρακτηρίζει δειλό.

 

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης Ζόρντι Τουρούλ ανακοίνωσε από την πλευρά του τη νίκη του «ναι», με ποσοστό «90%». Κατά τον ίδιο, πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι—από τους συνολικά 5,3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων — υποστήριξαν ότι η Καταλονία πρέπει να γίνει «ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή της Δημοκρατίας», επί του συνόλου των 2,26 εκατομμυρίων ψηφισάντων.

 

Το «όχι» έλαβε το 7,8% των ψήφων (176.000) στη διαδικασία, από την οποία απείχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στους αυτονομιστές.

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ζητωκραυγές στο κέντρο της Βαρκελόνης, όπου είχαν συγκεντρωθεί αρκετές χιλιάδες αυτονομιστές.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Καταλονία μοιράζεται σχεδόν εξίσου ανάμεσα στους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας και εκείνους που θέλουν την παραμονή της περιοχής στην Ισπανία. Το 80% θα ήθελε να διεξαχθεί ένα νόμιμο δημοψήφισμα, με τη συμφωνία του ισπανικού κράτους, σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες.

«Κερδίσαμε την ανεξαρτησία»

 

Και ενώ η Μαδρίτη υποστηρίζει πως δεν υπήρξε δημοψήφισμα το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι οι πολίτες της περιοχής κέρδισαν «το δικαίωμα να αποκτήσουν ένα κράτος ανεξάρτητο» από την Ισπανία, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση στο οποίο επικράτησε συντριπτικά το «ναι»..

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν, 54 ετών, επικεφαλής της κυβέρνησης της Καταλονίας από τις αρχές του 2016, επέτεινε έτσι την πρόκληση για το ισπανικό κράτος για το ζήτημα, που διχάζει και τους ίδιους τους Καταλανούς.

Η σύγκρουση χαρακτηρίζεται στην Ισπανία η χειρότερη πολιτική κρίση που έχει βιώσει η χώρα μετά το τέλος του στρατιωτικού καθεστώτος του Φρανθίσκο Φράνκο το 1981.

 

Σύμφωνα με τον Τουρούλ, το ποσοστό της συμμετοχής ανήλθε στο 42,3%: ένα επίπεδο που ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν χαρακτηρίζει αποδεκτό, καθώς όπως διαβεβαιώνει αυτό ήταν το ποσοστό της συμμετοχής των Ισπανών στο δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Ωστόσο η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος δεν συνοδεύτηκε από καμιά από τις εγγυήσεις που εξασφαλίζουν την αξιοπιστία των εκλογικών διαδικασιών, αφού το ισπανικό κράτος έβαλε στο στόχαστρο όλες τις υποδομές που θα επέτρεπαν μια ορθή διαδικασία.

Δεν υπήρξε ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή που να επέβλεψε τη διαδικασία, οι εκλογικοί κατάλογοι δεν ήταν διαφανείς, η ψηφοφορία δεν ήταν μυστική κ.ο.κ.

Ο «νόμος του δημοψηφίσματος» που είχαν εγκρίνει οι αυτονομιστές για την οργάνωση της ψηφοφορίας προβλέπει ότι μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η κυβέρνηση θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία και θα αρχίσει μια φάση διαπραγματεύσεων.

Μια μέρα μεγάλης έντασης

 

Χθες Κυριακή, δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής του νόμου αναπτύχθηκαν μαζικά στην Καταλονία με ρητή διαταγή της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που είχε απαγορευθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση ροπάλων και βλημάτων με περίβλημα από καουτσούκ.

Σε ορισμένες τοποθεσίες μονάδες αντιμετώπισης ταραχών επιτέθηκαν σε πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στα εκλογικά κέντρα. Ηλικιωμένοι άνθρωποι, αλλά ακόμη και πυροσβέστες που πρόσκεινται στους αυτονομιστές, χτυπήθηκαν από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Σύμφωνα με την καταλανική κυβέρνηση, η δράση των αστυνομικών είχε αποτέλεσμα 844 άνθρωποι να ζητήσουν ιατρική βοήθεια. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά: ένας 70χρονος υπέστη έμφραγμα, ενώ ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο μάτι.

 

Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 33 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ορισμένοι από πέτρες που τους πέταξαν αυτονομιστές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν σε τουλάχιστον 92 εκλογικά κέντρα για να κατασχέσουν το εκλογικό υλικό.

Καταγγέλλοντας τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας, 44 οργανώσεις, ανάμεσά τους τα μεγαλύτερα καταλανικά συνδικάτα και δύο οργανώσεις που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, κάλεσαν σε μια γενική απεργία και κινητοποιήσεις αύριο Τρίτη.

Παρά την ένταση, εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί πήγαν να ψηφίσουν, στη Βαρκελόνη και αλλού, περιμένοντας σε πολλές περιπτώσεις ώρες για να πάρουν μέρος στη διαδικασία και σχηματίζοντας μεγάλες ουρές μπροστά στα εκλογικά κέντρα.

 

«Έβαλα τα κλάματα, διότι δώσαμε αγώνα για χρόνια για αυτό κι είδα μπροστά μου μια γυναίκα 90 χρονών σε αναπηρικό καροτσάκι που ήρθε να ψηφίσει», αφηγήθηκε, στο μικρό χωριό Λιαδό Πιλάρ Λόπες, μια 54χρονη γραμματέας.

 

Μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας

Πλαισιωμένος από τα μέλη της κυβέρνησής του, ο Πουτζντεμόν δήλωσε το βράδυ της Κυριακής: «αυτή την ημέρα ελπίδας και δεινών, οι πολίτες της Καταλονίας κερδίσαμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε ένα ανεξάρτητο κράτος που θα πάρει τη μορφή μιας Δημοκρατίας».

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα επιδώσει τις προσεχείς ημέρες τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, προκειμένου αυτό «να μπορέσει να ενεργήσει βάσει του νόμου με τον οποίο οργανώθηκε το δημοψήφισμα».

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί πλέον να κοιτάζει αλλού», συνέχισε ο Πουτζντεμόν, προτρέποντας τις Βρυξέλλες να επέμβουν στη διένεξη.

«Είμαστε ευρωπαίοι πολίτες και υφιστάμεθα επιθέσεις εναντίον των δικαιωμάτων και των ελευθεριών (μας)», εξήγησε.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Κάρλες Πουτζντεμόν είχε υπογραμμίσει ότι σε περίπτωση νίκης του «ναι» θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, μιας περιοχής στρατηγικής σημασίας στην καρδιά της Ευρώπης, που συνεισφέρει το 19% του ισπανικού ΑΕΠ.

 

Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ο Πουτζντεμόν και όλα τα μέλη της καταλανικής κυβέρνησης βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας ποινικής έρευνας για «απείθεια, κακοδιοίκηση και διασπάθιση δημοσίων κεφαλαίων», η οποία συνδέεται με την οργάνωση του δημοψηφίσματος.

Για τον Μαριάνο Ραχόι ο Πουτζντεμόν και η κυβέρνησή του είναι «οι μόνοι υπεύθυνοι» για όσα εκτυλίχθηκαν στην περιοχή και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Η αριστερή δήμαρχος της Βαρκελόνης, η Άντα Κολάου, θεωρεί ότι οι αυτονομιστές δεν μπορούν να ανακηρύξουν «εντελώς μόνοι τους» μια ανεξαρτησία που κανείς δεν θα τους αναγνωρίσει. Είχε μολαταύτα απευθύνει έκκληση για συμμετοχή στο «μονομερές» δημοψήφισμα, εξηγώντας ότι η ίδια θα ψήφιζε λευκό.

Το ρεύμα υπέρ της ανεξαρτησίας δεν έπαψε να δυναμώνει στην Καταλονία από τις αρχές της δεκαετίας του 2010, τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης όσο και εξαιτίας της ακύρωσης εν μέρει του ειδικού καθεστώτος που παραχωρούσε ευρείες αυτονομίες στην περιοχή.

46 Σχόλια to “Το τραβάει στα άκρα ο Ραχόι με την Καταλονία – Θέλει να θέσει έκπτωτη την τοπική κυβέρνηση παρά τη συντριπτική νίκη του «Ναι»”

 1. Panos Diakos said

  http://www.newsville.be/eimaste-oloi-katalanoi-diaminyoun-oi-flamandikes-efimerides-tou-belgiou/

  Μου αρέσει!

 2. Πύκτης said

  Eχει μπει μεγάλο αγγούρι στα λαχανάκια βρυξελλών από τους Καταλανούς και σίγουρα είναι πολύ πιό επικύνδινο από το Brexit .
  Eυτυχώς που έχει το άρθρο 11 στο σύνταγμα της ισπανίας , αυτό που φώναζουν τα ανελλακια κρυφοποουστάκια ότι θα βάλουν στην τροπολογία κοντονή για την τούρκικη ένωση ξάνθης και τους το έβαλαν στον πισινό οι Καταλανοί !!!

  Τώρα επικαλούνται το άρθρο 155 που δεν έχουμε εμείς στο δικό μας ….

  Αρέσει σε 4 άτομα

  • Democratia DELENDA EST - eksothen said

   Ετσι μπραβο, πεστα.

   Μου αρέσει!

  • Αγαπητέ/ή Πύκτης. Αυτήν την στιγμή κάθομαι στο γραφείο μου στο κέντρο της Βαρκελώνης. Ο κατ’ άλλους κύριος Ραχόι, κατάφερε μέσα σε μία μέρα να φέρει τα πάνω, κάτω. Από τις 8:00 που είμαι στο γραφείο μου, έως αυτή τη στιγμή, θα έλεγε κανείς πως σήμερα είναι αργία. Υπάρχει τόση πολύ ησυχία που θυμίζει περισσότερο στιγμές πριν το ξέσπασμα μίας καταιγίδας και κέντρο της Βαρκελώνης, μίας Δευτέρας. Το άμεσο μέλλον μας επιφυλάσσει εκπλήξεις. Και θα έλεγα εκπλήξεις που θα ταρακουνήσουν αυτό το έκτρωμα που ονομάζουν Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Όσο γιά αυτόν τον νεοφασίστα τον Ραχόι, σαν γνήσιο παιδί του Φρανθισκο Φρανκο, κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει πως είναι ο φυλαρχος, αλλά δεν έχει ιδέα τι σημαίνει έμπνευση και δημοκρατία.

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • Πύκτης said

    Eχετε δίκιο mr. Georgios Prattis , τώρα ξεκινά το ταρακούνημα στο έκτρωμα ευρωπαική ένωση .
    Σας ευχαριστούμε γιά τις πληροφορίες σας από την πανέμορφη Βαρκελώνη !

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Democratia DELENDA EST - eksothen said

    Εαν ο Ισπανος προεδρος της κυβερνησης εινσι «φασιστας», κατα μερικους εδω μεσα.
    Τοτε πρεπει να αποδεχτουμε πως η δημοκρστια στην οποια πιστευετε, ο ιδιος ο κοινοβουλευτισμος, βγαζει «φασιστες», ετσι δεν ειναι;;

    Αρα, αυτο το σημερινο πολιτευμα του κοινοβουλευτισμου, που αποκαλουν οι περισσοτεροι ως δημοκρατια, εκτρεφει δικτατορες, σωστα;;

    Αρα, ο κοινοβουλευτισμος, που αγαπατε κι φυλατε ολοι σας ως κορην οφθσλμου αποδεδειγμενα κι ομολογουμενα απο εσας τους ιδους τους θιασωτες του κοινοβουλευτισμου, ειναι φυτοριο τυραννων, εκ του απιτελεσμστος σωστα;;

    Ξερεις τι βρισκω γελοιο κι υποκριτικο;;
    Αυτοι που ασπαζονται τον κοινοβουλευτισμο, συτο το εναρετο κι θεοπβευστο συστημα πολιτευμστος, να αποκαλουν εκεινους που απεχθανονται τον κοινοβουλευτισμο ως «φασιστες».

    Η υποκρισια ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΝΕΓΑΛΕΙΟ.

    Ζητω η εναρετη η θεοπνευστη, δημοκρατια, ΣΑΣ !

    Μου αρέσει!

 3. Αριστερές Φανφάρες said

  Φωνάχτε τό ηλίθιο πού ανεχόμαστε νά μάς κυβερνά
  Θά σάς κάνει τό ΝΑΙ όχι στό άψε σβήσε

  Αρέσει σε 4 άτομα

 4. begar2 said

  Τι ποσοστό των Καταλανών προσήρθε στις κάλπες;

  Γιατί από μόνο του το 90% δεν μου λέει κάτι, αν δεν ξέρουμε πόσοι συμμετείχαν.

  Για παράδειγμα, χθες , το παράρτημα αποστράτων της γειτονιάς μου, ψηφίσαμε ότι δεν γουστάρουμε τον μουσακά.

  100% το αποτέλεσμα εναντίον του μουσακά,

  ήτοι 50% από μένα και 50% από τον άλλον απόστρατο που κατοικεί στην ίδια γειτονιά.

  Αρέσει σε 2 άτομα

  • Πύκτης said

   Απο τα 5,2 εκατ ψήφισαν τα 2,2 .. 40% δηλαδή .
   Πιστεύω δεν έχει τόσο σημασία και το 100% να πηγαινε πάλι εκει κοντά θα ήταν , ειδικά μετά τα επεισόδια

   Αρέσει σε 2 άτομα

   • begar2 said

    Να ξεκαθαρίσω ότι δεν παίρνω θέση υπέρ ή εναντίον.

    Απλά, μου αρέσει να ακριβολογούμε.

    Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι η Ισπανία, τάχα μου είναι ευρωπαϊκή χώρα, αλλά η αστυνομία της συμπεριφέρεται σαν την Πακιστανική.

    Και δεν το λέω μόνο με βάση τα χθεσινά επεισόδια.

    Θυμάμαι και άλλες διαδηλώσεις, καθιστικής διαμαρτυρίας, που βαρούσαν με τα ρόπαλα στο ψαχνό, χωρίς να υπολογίζουν τι ζημιά έκαναν στους διαδηλωτές.

    Πιστεύω ότι ο Ραχόι θα την πατήσει και στις επόμενες εκλογές θα πάρει τα @@ του. Του αξίζει.

    Προφανώς η αστυνομία και η Εθνοφρουρά, που έριξαν το βρωμόξυλο, ήρθαν από άλλες επαρχίες της Ισπανίας.

    Αυτόματα, οι Καταλανοί, αισθάνθηκαν σα να είναι υποτελής και αυτό θα φανεί στη συνέχεια.

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Πύκτης said

    Δίκιο έχεις έτσι όπως τα λές είναι, ούτε εγώ παίρνω θέση και συμφωνώ ότι ο ραχόι θα πάρει @ @ στις εκλογές από τους Καταλανούς .
    Εδώ να δούμε τι θα γίνει με μας και αυτά που θα ψηφίσουν .

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • begar2 said

    Η δική μας περίπτωση είναι διαφορετική.

    Είμαστε ΕΝΑΣ Λαός και απλά μαλώνουν οι αρχιψευταράδες μεταξύ τους, διαγωνιζόμενοι ποιος θα μας ταΐσει περισσότερο σανό, αφού στην ουσία, όποιος και αν κυβερνά, κάνει τα ίδια.

    =====

    Ο Ραχόι δεν θα πάρει τα @@ μόνο από τους Καταλανούς, αλλά και από τους υπόλοιπους Ισπανούς.

    Το ότι κάποιος δεν είναι Καταλανός, δεν συνεπάγεται ότι συμφωνεί με τις αγριότητες της αστυνομίας, που είδαμε χθές.

    Είδα ανθρώπους να στέκονται ακίνητοι με τα χέρια ψηλά και όμως η αστυνομία συνέχιζε να τους ροπαλιάζει.

    Και υποτίθεται ότι αυτοί που έτρωγαν το ξύλο, πρέπει να διακατέχονται από αισθήματα αγάπης προς την Ισπανία, μετά από όλο αυτό;

    Τι διάολο, λίγο μυαλό δεν είχαν οι επιτελείς του Ισπανού πρωθυπουργού; Έτσι επιλύονται αυτά τα θέματα;

    Και γω που νόμιζα πως μόνο οι Έλληνες πολιτικοί, με τους συμβούλους τους είναι άχρηστοι !!!!

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • SELLAS...HELLAS...ΕΛΛΑΣ=ΦΩΣ-ΕΛΗΝΙΣΜΟΣ said

    Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ 7.500.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ

    Μου αρέσει!

   • Πύκτης said

    Τώρα είδα κυκλοφορεί στο διαδύκτιο μιά φωτογραφία του τσίπρα να λέει , ΄είναι εντελώς αντίθετος ό τρόπος της δεξιάς από την αριστερά στην μετατροπή δημοψηφισμάτων ΄……χαχχααχχαχχα συμφωνώ !!!

    Αρέσει σε 3 άτομα

   • Πύκτης said

    5,2 στους εκλογικούς καταλόγους είναι φίλε SELLAS HELLAS

    Μου αρέσει!

 5. Panos Diakos said

  ειναι τοσο απροβλεπτες και ανακατωμενες μεταξυ τους οι εξακολουθητικες συνεπεις , οι οποιες θα ειναι σκληρες για ολους και ασταματητες , ωστε κανεις δεν μπορει να νοιωθει σιγουρια για τις επιδιωξεις του οταν πατησε το κουμπι που προετοιμαζε χρονια , ακομη κι αν συνεργαστηκαν ο ισχυροτερος της Ευρωπης και ο ισχυροτερος του πλανητη για την αρχη της καταστροφης της Ε.Ε.
  Αυτη η αρχη μαλλον φαινεται πως ειναι το μονο σιγουρο.
  Οι παντες δειχνουν ομως στοιχημενοι πισω απ τους καταλανους απο ενδιαφερον κι αγαπη στους λαους και το δικαιο συμφωνα με τα ΜΜΕ .
  Ενα το μοτιβο
  ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ !

  Μου αρέσει!

 6. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  Που να παει, θα το καταλαβετε θελοντας κι μη !

  Το κομμουνι της Βενεζουελας, ο μαντουρο-κομουνας, αφου συγκρινει τον Ισπανο πρωθυπουργο με δικτατορα, επιβεβαιωνει αυτα που λεω.

  Δηλαδη, οτι:
  ,κομμουνισμος και δημοκρστια ειναι καθεστωτα τα οποια εινσι εκ του αποτελεσματος ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ, ειτε του κεφαλαιου ειτε του ολοκληρωτισμου !!

  ΠΟΤΕ. ΞΑΝΑ δημοκρατια
  ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

  Πατριωτες κι Εθνικιστες Ισπανοι νοσταλγουν την Εποχη του Στρστηγου Φρανκο, οπου η Ισπανισ ητσν Ελευθερη κι ισχυρη.

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • begar2 said

   «ΠΟΤΕ. ΞΑΝΑ δημοκρατια»

   Και τι θέλεις, δηλαδή, να έχουμε;

   Μου αρέσει!

   • Democratia DELENDA EST - eksothen said

    Αφου δεν γινετσι να εφσρμοσουμε το κσθεστως Δημοκρατιας επι εποχης Σολων, τοτε.
    Κατι αναλογο με μια Προεδρευομενη Λαικη Κυρισαχια βσσιζομενη σε Συνταγμα και νομους συν εναν Θεσμο επιπλεον, Συνταγματικο Δικαστηριο – οχι σε ατομικα δικαιωματσ !

    Βλεπε, ως παραδειγμα, μιας μορφης του πολιτευμστος των ΗΠΑ Αμερικης.

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Mπρρ μπρρ said

    Ε τι να σου πει Begar ο φασίστας ? ποιο καθεστώς του αρέσει ?
    Εφ όσον η χρυσή αυγή έχει προσχωρήσει στην Νεοναζιστική Διεθνή νέα τάξη που είχε γίνει στην Βαρκελώνη τι να του αρέσει.
    Του αρέσει ότι πιο φασιστικό και ναζιστικό καθεστώς.
    Του αρέσει ο ΦΡΑΝΚΟ.
    Εκεί στην Βαρκελώνη είχαν συναντηθεί όλα τα Ναζιστικά φρούτα πριν χρόνια.
    Υπέγραψαν την διακήρυξα της Βαρκελώνης για μια Ευρώπη ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Συμμετείχε και η χρυσαβγή.

    Μου αρέσει!

   • Mπρρ μπρρ said

    Eκει συναντηθηκαν με ολα τα ραμολιμεντα Ναζιστικα εκτροματα οσους ζουσαν και δεν πεθαναν στην φυλακες .
    Ειχε παραχωρησει ο ΦΡΑΝΚΟ καταφυγια να κρυβονται μετα τους εσιαξε διαβατηρια μαιμου και πηγαν στην Αργεντινη και Λατινικη Αμερικη.
    Τι να σου πουν τα χρυσααβγα.

    Μου αρέσει!

   • Mπρρ μπρρ said

    Μην ψάχνεις η ΧΡΥΣΑΒΓΗ είναι επίσημο μέλος της Νεοναζιστικής διεθνούς από το 1981 .
    Αυτά δεν τους τα λένε στα τάγματα που έχουν κατασκευάσει.
    Τους λένε ότι είμαστε πατριώτες εθνικιστες…μπρρ μπρρρ ρε ζωντόβολα.
    Η ηλιθιοτης σε ολο το μεγαλείο της βρίσκεται στην χρυσαβγη.

    Μου αρέσει!

   • Democratia DELENDA EST - eksothen said

    Καλυτερα να κανεις την εξις ερωτηση:

    ΠΩΣ μπορει το νυν κσθεστως να μας βγαλει απο τον βοθρο, ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ – ΚΑΙ.ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΟΥΝ;;

    «Beggar», θεωρεις την δημοκρατια θεοπνευστη;;

    Νομιζω ηρθε ο καιρος να δουλεψουμε το.μυαλο μας κι να αγησουμε τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ !!

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • begar2 said

    Η Δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει βρεθεί άλλο καλύτερο.

    Winston Churchill

    Μου αρέσει!

   • Democratia DELENDA EST - eksothen said

    Βρε ασε το μακρυ και κοντο του καθενος. Μακαρι νσ μσθεις τι.πουλημρνο μπαστσρδο ηταν ο τσωρτσχιλ. Πολλα κοινα εχει ο.μπουλης με εκεινον !

    ΕΣΥ, γινεται να σκεφτεις για τον εαυτον σου χωρις να τρεχεις να δανειστεις φρασεις απο τριτους;;

    Εθεσα μια ρητορικη ερωτηση.
    . ΠΩΣ μπορει το νυν κσθεστως να μας βγαλει απο τον βοθρο, ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ – ΚΑΙ.ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΟΥΝ;;

    Γινετσι να δωσεις μονος σου μια απαντηση σε αυτην;;

    Εαν θεωρεις πως η δημοκρατια ειναι η «μανα» εξ ουρανου, κι αξιζει να θυσοαστει ο καθε Ελληνας για χαρην της τοτε με γεια σου κι χαρα σου.

    Εγω, θεωρω το ΟΠΟΙΟ πολιτευμα ως ενα ΕΡΓΑΛΕΙΟ.
    Το οποιο θα χειριστω για να καταφερω τα αποτελεσματσ που ανσζητω.
    Καταλαβες;; Καταλαβες γιατι δεν ειμαι δημοκρατης;;

    Αντε καλες σκεψεις. Και ασε τα τσιτατα, για τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ !

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • begar2 said

    Όχι ρε φίλε.

    Εγώ θεωρώ την αριστοκρατία ως το καλύτερο πολίτευμα.

    Δηλ να κυβερνούν οι ΑΡΙΣΤΟΙ.

    Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχει εφευρεθεί το «αριστόμετρο», ώστε να ξέρουμε ποιοι είναι πραγματικά οι ΑΡΙΣΤΟΙ.

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • Έσωθεν για τα σίδερα said

    Το αποτέλεσμα που ζητάς εσύ είναι ένα και μόνο και μας το φτύνεις καθημερινά

    Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ

    Η πλήρης εξόντωση κάθε ενός μή φασίστα είναι το μοναδικό όραμά σου κτηνώδες σιχαμένο υποκείμενο.
    Ουστ φασιστοκάθαρμα!

    Μου αρέσει!

   • Πύκτης said

    φασίστας ο Βegar2 ;;;;;;;;;;;;;;;;
    Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα !!!

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • Πύκτης said

    Κανένας δεν είναι φασίστας από τους σχολιαστές γιά να μην αδικήσω κανέναν…..

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • Δημοκρατία από τα μπατζάκια said

    Ούτε που φάνηκε ποτέ κανένας φασίστας κατά δω

    Μου αρέσει!

   • Πύκτης said

    Ναι το ξέρουμε το παραμυθάκι, όποιος διαφωνεί φασίστας ….όλους μας έχετε περάσει από τα κοπλιμέντα σας !!!
    Τους σχολιαστές πάντως είπα δεν είναι φασίστες , και όχι την διορισμένη μετακλητή ΄ομάδα΄ με τα πολλά ονόματα προτάσεις και μη …..κάνουν και ban σε όποιους δεν γουστάρουν , επειδή η δημοκρατία δεν τρέχει από τα μπατζάκια τους αλλά από την τσέπη τους !!!

    Αρέσει σε 4 άτομα

   • Δημοκρατία από τα μπατζάκια said

    Είπα εγώ ότι όποιος διαφωνεί είναι φασίστας;
    Έχεις ιδέα τί είναι φασισμός ή ότι του φανεί του κάθε λωλοστεφανή;
    Το δικό σου παραμυθάκι να προσέχεις, που βρήκες «εξυπνάδα» για να καλύπτεις τους φασίστες και την φασιστική ιδεολογία (που μιά χαρά χωριό κάνεις)
    Κανένας δεν είναι φασίστας από τους σχολιαστές;
    Ο ανεκδιήγητος φασίστας Έξωθεν για παράδειγμα, τί είναι για σένα;
    Δείγμα της δημοκρατίας που καταλαβαίνεις;

    Υ.Γ. Μιά χαρά φασιστικό κοτέτσι κάνατε την Ολυμπία.
    Και πρωτοστατείς στο κακάρισμα.

    Μου αρέσει!

   • Democratia DELENDA EST - eksothen said

    Πρπς τον δημοκρστη, «Δημοκρατία από τα μπατζάκια. «,

    Κανεος την ερωτηση στον σχολιαστη » πυκτη», εαν ξερει ο ιδοος τι εδτι φασοσμος.

    Για να σε κατσλαβω.
    Την ερωτηση την θετεις ετσι ωστε να μαθεις τι εστι φασισμος, ‘η θελεις να δεις εαν ο «πυκτης», ξερει την εννοια του φασισμου;;

    Για διευκρινησε σε ολους τι ακριβως θελεις να πεις;;

    ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ, ο καθε δημοκρατης πρεπει να στραγγαλιστει με τα ανυερα του τελευταιου κομουνιστη !
    Αφου βλαπτουν το Εθνος, αφου εκ των πραγματων φερνουν τον εθνομηδενισμο κι την καταστροφη των Ελληνων τι θελεις να πω;; Μπραβω τους, που ειναι δημοκρατες κι κομουνιστες;;

    Με αποκαλεις φασιστα επειδη δεν σποδεχομαι τον εχθρο μου τον δημιο μου;;
    Ο ορισμος του ΗΛΙΘΙΟΥ προσωποποιειται σε εσενα, «.Δημοκρατία από τα μπατζάκια «, μην το ξεχνας, μαλαξ…..

    υ.γ.
    Προς τον συνσχολιαστη, » πυκτη».
    Οχι φιλε, δεν ειμαι δημοκρατης. Ουτε βεβαια ασπαζομαι το Ιταλικο συστημα του φασισμου, οπως θελει να με χρεωσει ο πολυ δημοκρατης πιο πανω.
    Εθνικιστης ειμαι κι πιστευω πως η σημερινη δημοκρατια ειναι ενα εργαλειο το οποιο χρησιμοποιειται εναντιον του Ελληνικου Εθνους, λειτουργει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, εναντιον στα συμφεροντα της Ελληνικης κοινωνιας. Το ιδιο πιστευω για τα ολοκληρωτικα καθεστωτα βλ. κομμουνισμο.

    Προφανως, για μερικους δημοκρατες, αυτο με θετει στην κατηγορια του εχθρου.

    ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. ΑΦΟΥ ΕΙΜAΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ !!

    «Beggar», εχεις μυαλο, μην το αφηνεις νσ σκουριασει !!

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said said

    Δημοκρατία από τζάκια:

    Εδώ στο κοτέτσι, όπως αποκαλείς ο ίδιος, την Ολυμπια,
    τι ισχύει για σένανε Διεθνιστούλη που ορέγεσαι την παρουσία σου ως σχολιαστής
    από του μ-πΕΛάτη μάλιστα την θωριά (τρομάρα σου!) διεκδικώντας πρώτο τραπέζι πίστα μεταξύ ημών των… πληβείων ;
    Δεν γνωρίζεις πώς όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα (= οι απόψεις σου) τον τρώνε οι κότες;

    Υ.γ. Crypto σουπιά αναρωτιέμαι, εκεί στην Κέρκυρα δεν έχετε… θάλασσα;
    Σουπιά διότι απ΄ ότι γνωρίζουμε- άπαντες- χύνεις μπόλικο μΕΛάνι, αν όχι φαρμάκι.

    Αρέσει σε 3 άτομα

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said said

    + Πύκτης said Οκτώβριος 2, 2017 στις 7:41 μμ
    Κανένας δεν είναι φασίστας από τους σχολιαστές γιά να μην αδικήσω κανέναν….

    Αν επιτρέπεις να συμπληρώσω: Κι αν είναι κάποιος, πρόβλημά του!
    Εμείς οι υπόλοιποι δεν θα…. πάρωμεν…

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • Πύκτης said

    Προς όλους τους φίλους σχολιαστές , γιά μένα φασίστας δεν είναι αυτός που υποστηρίζει μιά ιδεολογία .
    Γιά μένα φασίστας γίνετε ο οποιοσδήποτε κατέχει μιά θεσούλα μικρή μεγάλη και δεν θέλει να την χάσει με κανέναν τρόπο χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι υπόλοιποι που δεν κατέχουν …..εκεί γίνετε φασίστας και ο αναρχικός !!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

 7. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said said

  Φίλε Πύκτη μαζί με τους χαιρετισμούς μου,
  έχω να σου πω ότι καλά είναι τα όσα λες
  (μαζί σου είμαι, στο έχω ήδη πει)
  μα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα των επέκεινα της χώρας μας αποσχίσεων.
  Είναι επιλογές λαών- εθνοτήτων (έστω και μικρών) που όμως αν και φαίνονται να ομοιάζουν
  (μία χώρα θα πει κάποιος ότι είναι η Ισπανία),
  εν τούτοις,
  έχουν τεράστιες διαφορές.
  Μικρό κομμάτι των οποίων γνωρίζω αφού είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ παλαιότερα την περιοχή
  με την πανέμορφη πόλη,
  την πρωτεύουσα Βαρκελώνη που είναι και λιμάνι,
  αρκετά μετά τους Ολυμπιακούς που είχε ήδη διοργανώσει και οι οποίοι την έκαναν ακόμη πιό κούκλα.

  Οι Βαρκελώνιοι έχουν αρκετές διαφορές από όλους τους υπόλοιπους Ισπανούς.
  Λέγεται (γράφεται) κάπου,
  νομίζω και εντός της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Γραμματείας,
  πώς κρατάνε από το γένος του Ηρακλέους.
  Ενώ «φαίνονται» όμοιοι με τους υπόλοιπους συντοπίτες τους Ίβηρες,
  αφού είναι ορατό τοις πάσι πως συγκατοικούν σε μία κοινή περιοχή,
  τους χωρίζουν στοιχειώδη/θεμΕλιώδη ζητήματα όχι μόνο καταγωγής αλλά και κανόνων επικοινωνίας όπως π.χ. το ότι γράφουν και μιλούν σε άλλη γλώσσα.

  + Έχουν παλαιά βεντέτα οι Βαρκελώνιοι με τους «πρωτευουσιάνους» Μαδριτηνούς, δεν είναι τωρινή.
  Επί χρόνια κρατούσε η «κολώνια»….ώσπου ξεθύμανε.
  Τώρα ξεσπά αφού (κατ εκείνους) παραωρίμασε η κατάσταση και αφού καταπιέστηκαν οι καταλανοί.
  Δεν λαμβάνω θέση, δεν με αφορά το θέμα, μόνο με ενδιαφέρει ως είδηση.

  Εσύ λοιπόν Πύκτη,
  ο οποίος ασχολείσαι με τα αθλητικά
  (έτσι μου έδωσες να καταλάβω- όχι πάντως- καθόλου θα ΕΛεγα προσωπικά ο ίδιος, η αφεντιά μου)
  δεν θα ξεχνάς τι έγινε κάποτε (επί φράνκο νομίζω) με τον ποδοσφαιριστή Ντι Στέφανο και την περιβόητη μεταγραφή του όπου ενώ τον «έκλεισε» για πάρτι της η μπαρτσΕΛόνα αυτός (κατόπιν πολλών παρασκηνιακών διαδικασιών) κατΕΛηξε στη ρεάλ μαδρίτης ;
  Κόντεψε να γίνει εμφύλιος.
  Μην το παραβλέπουμε γιατί τότε χάνουμε την ουσία η οποία είναι η μεταξύ των παμπάλαια έχθρα.

  Υ.γ. Λόγω της σοβαρότητος του θέματος,
  που είναι η Απόσχιση- Διάσπαση- Διαχωρισμός- Διαίρεση….& λοιπά δεινά,
  αν και θα έπρεπε να είναι κάποιος πολυλογάς εν τούτοις πιστεύω ότι θα προσπαθήσω/επιδιώξω να είμαι όσο πιό σύντομος, περιεκτικός και σαφής γίνεται
  (ειδικά το τΕΛευταίο το εύχομαι προς όλους μας).

  Εκεί λοιπόν σε Ισπανία, Βρετανία, Μουσουλμάνους κτλ είναι/ήταν διαφορετικές οι πρότερες συνυπάρξεις τους γι αυτό και τώρα επειδή δεν χωρούν δύο σώματα σε ένα παντελόνι ή δύο σώματα σ΄ένα φουστάνι
  (το κατάλαβαν)
  άρχισαν τις φαγωμάρες και τις εχθρότητες.
  Μα πρόσεχε τι θα σου πω !
  Καλά!

  Δυστυχώς και στον τόπο μας
  (ενώ είμαστε ομόγλωσσοι, ομόαιμοι, ομόπνοιοι, ομογάλακτοι- ομοβύζακτοι, ομοπάτριοι, ομοέθνοι κτλ)
  εδώ και χρόνια περιποιούσε τιμήν η διαβολοκοτιά του εγωϊσμού κάποιων
  (εύχομαι, ΕΛπίζω, προσδοκώ να πέρασε κάθε τέτοια σκέψη)
  περί του να είμαστε: Και μαζί και χώρια ή και μαζί και μόνος.
  Τέτοια και τόσο μαύρη σατανοσκέψη,
  ώστε να καταδικάζεται/να καταδιώκεται από τον μακαρίτη Σοφοκλή- Βενιζέλο,
  πατριωταρά Χανιώτη Κρήτα,
  απόγονου του ΕΛευθερίου θαρρώ
  (με τον οποίον αν κάποιους, ή κάποια θέματα, μας χωρίζουν ή ενώνουν μαζί του είναι άλλο/ξεχωριστό θέμα συζήτησης)
  ο οποίος την πήρε έγκαιρα χαμπάρι τότε την «εκτροπή» κι έβαλε τα δυνατά του.
  Να είναι καλά η ψυχούλα του.

  Πράγματα άγνωστα σε πολλούς όμως αληθινά και δει ειπωμένα δια στόματος του επίσης σχωρεμένου Ι.Φ.
  Ο άνθρωπος (ο Σοφοκλής Βενιζέλος)
  υπηρέτησε 100% την πατρίδα παραβλέποντας
  (για να γίνεται αρεστός και να λαμβάνει ψηφαλάκια)
  εκτροπές και αλχημείες στην περιοχή του,
  αλητείες αλλονών που θΕΛανε με το έτσι γουστάρω να μας διαιρέσουν.
  Έπαψε/έκαψε τον πυρήνα του πάθους κάποιων να την «κάνουν» με ΕΛαφρά πηδηματάκια,
  κάποιων οι οποίοι από το καλάμι και το άφθονο χρήμα που έρρεε στο νησί,
  την ψώνισαν,
  τόσο ώστε να νομίζουν ότι είναι, είτε έγιναν σπουδαίοι, μεγάλοι και τρανοί,
  να γαμπρίζουν δηλαδή,
  ώστε να επιθυμούν
  (στην επιθυμία έμειναν, στην όρεξη, με τη μπουκιά στο στόμα)
  να καταπατήσουν κοινούς νόμους όχι μονάχα ψηφισμένους από τους δικούς τους μα και από δικούς τους συμπολίτες να κατατίθενται ως Νόμοι στην Βουλή των ΕΛΛΗΝΩΝ προς ψήφιση.
  Για μπάστα, εδώ είναι αλλιώς.
  Όλα αυτά δεν οφείλονταν τόσο από ίδιες εμπνεύσεις κρητών,
  όπως ακριβώς συμβαίνει με τους καταλανούς και τους υπόλοιπους ισπανούς που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καταλανοί ώστε να τους καταλαβαίνουν.
  Εδώ είναι αλλιώς.
  Εδώ είμαστε ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ, μιά χώρα, μιά πατρίδα
  Αυτά τα εξτριμ κόλπα δεν οφείλονταν τόσο από ίδιες εμπνεύσεις κρητών μα ‘ηταν υποδαυλισμένες από όχι και τόσο φιλικούς μαζί μας εξωχώριους ή εντόπια φερέφωνα.
  Επαναλαμβάνω: Υποδαυλισμένες εναντίον μας,
  εμάς,
  έναν λαό, μία φάρα, ένα έθνος, μιά οντότητα, μιά φωνή !

  Έτσι μιά παρολίγον εξΕΛελιξη εξέπεσε άπνοη στα πόδια εκείνων οι οποίοι οραματίστηκαν εναντίον μας την διάσπαση,
  τον διαχωρισμό,
  ενώ από πάντοτε…..
  …… ΕΙΜΑΣΤΕ- 1- ΕΘΝΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  Υ.γ. Μιά και είπα για μουσουλμάνους να πω κάποια άγνωστα για εμάς τα οποία πολλαπλώς μας αφορούν αφού λύουν σειρά «μυστηρίων».
  Το γνώριζες ότι:
  Η μητέρα του προφήτου τους Μωάμεθ κρατά από ΕΛΛΑΔΑ αφού είναι (ήταν όταν και για όσο ζούσε) ΕΛληνίδα γι αυτό μας εκτιμούσαν, γι αυτό μας αντιμετώπιζαν σχετικά φιλικά επί τόσα χρόνια ;
  (Δεν γνωρίζω για τώρα!).
  Το γνώριζες ότι:
  (Και πως να το γνωρίζει κάποιος αφού τα κρύβανε από τους ισλαμικούς/μωαμεθανικούς λαούς, αραβόφωνους κατά κανόνα).
  όσο παράξενο/παράδοξο κι αν φαίνεται το ιερό (κατ εκείνους) βιβλίο τους,
  το Κοράνι,
  κάνει αναφορά σε εμάς,
  στον λαό μας.
  Λέει λοιπόν φαρδιά- πλατειά κάπου το Κοράνι τους,
  το οποίον έχει μία καλήν αναφορά,
  αρκετά επαινετική για τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Τι δηλαδή;
  Λέει:
  —» ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ».
  Κουλό ε;
  Κι όμως αληθινό !
  Ψάξε το, ψάξτε το όλοι. (Κεφάλαιο Μωάμεθ, άρθρο/παράγραφος/αράδα που μιλά για τους «ΕΛ- ΑΛ- ΡΟΥΜ).

  Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said said

   Το ανάλογο με τον Ντι Στέφανο, της μουρλής, πήγε κάποτε να γίνει κι εδώ.
   Ίδιο ακριβώς περιστατικό με άλλα πρόσωπα, πράγματα, γεγονότα και καταστάσεις συνέβη εδώ στα καθ ΄ημάς με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να ερρίζουν, να έρχονται σε προστριβή για τα πόδια του ποδοσφαιριστή Γιώργου Κούδα και σε ποιόν εκ των δύο θα καταλήξει ενώ τον πρωτοέκλεισε ο ΠΑΟΚ.
   Έκτοτε λοιπόν κρατάει η,
   δήθεν ανεξήγητη,
   «διαφωνία» μεταξύ μαυρόασπρων και ερυθρόλευκων.

   Μου αρέσει!

  • The Usual Suspect said

   Analysis of WAHHABISM
   http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/saudi/analyses/wahhabism.html

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said said

    The Usual Suspect
    Πες μου με δικά σου λόγια περί τίνος πρόκειται. Μη με βάζεις να ψάχνω.

    Μου αρέσει!

   • Democratia DELENDA EST - eksothen said

    Νομιζω πες θελει νσ επισημανει, πως καλοι μουσουλμανοι, δεν υπαρχουν σε ολους αυτους που εισβαλουν.

    Ερχοντσι ως κατακτητες.

    Ας, μιλησει ο ιδιος να δω εαν ερμηνευσα λαθος.

    Μου αρέσει!

   • The Usual Suspect said

    Ετσι ακριβως φιλοι σχολιαστες, ο καλος μουσουλμανος, ειναι ο νεκρος μουσουλμανος!
    Εκτος απο τους Πομακους που ειναι αδελφια μας και ελληνες!

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said said

    Democratia DELENDA EST – Eksothen said Οκτώβριος 3, 2017 στις 3:33 πμ

    Αν όσα λες τα γράφεις για εμένα:
    Πού είδες να γραφονται κολακευτικα λογια για το ισλαμ;
    Πες μου κι εμένα σε παρακαλώ… μπας και το κατανοήσω.
    Αγνωσία και στοιχεία ΕΛλειπή υπάρχουν σε σχέση με τη θρησκεία αυτή & τους ανθρώπους της (οπαδούς/πιστούς κτλ) τα οποία εκθέτω ώστε να καταλάβουμε- κατανοήσουμε- μάθουμε κάπως κάτι περισσότερο ώστε να γνωρίζουμε ακόμη καλύτερα με ποιους έχουμε να κάνουμε και να προσέχουμε του καθενός την παπάτζα και την μαλακία του !
    Όταν πηγαίνεις να πολεμίσεις έναν εχθρό (ή ανταγωνιστή/αντίπαλο κτλ…το ίδιο είναι) δύο απλά πραγματάκια χρειάζονται: Γνώση του θέματος/αντικειμένου και γνώση του αντιπάλου.
    Αλλιώς πού πα ρε Καραμήτροοοοο !

    ΕΛπίζω να σου έδωσα τα εργαλεία ώστε να καταλάβεις γιατί γράφτηκαν.

    Μου αρέσει!

  • Democratia DELENDA EST - eksothen said

   Δεν κατανοω τον λογο, για τα κολακευτικα λογια που γραφεις για το ισλαμ.

   Γινεται να μου δωσεις να καταλαβω γιατι τα γραφεις;;

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: