olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΠτΔ: Ελλάδα και Σερβία ενωμένες απέναντι στην βαρβαρότητα

Posted by olympiada στο Οκτώβριος 2, 2017

Κατά τη διάρκεια του δείπνου που του παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Aleksandar Vucic, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για τη βάρβαρη πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας και κατέληξε: «Όλη η πολιτισμένη Ανθρωπότητα είναι ενωμένη και αποφασισμένη απέναντι σ’ αυτή τη βαρβαρότητα, από όπου κι αν προέρχεται.»

Κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητέ Φίλε,

Σας ευχαριστώ θερμώς, εκ μέρους μου αλλά και εκ μέρους του Ελληνικού Λαού, για την μεγάλη τιμή την οποία μου περιποιείτε, επιφυλάσσοντάς μου μια τέτοια θερμή φιλοξενία.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η επίσκεψή μου στην Σερβία και η φιλοξενία σας επιβεβαιώνουν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο Χωρών μας.  Σχέσεις οι οποίες είναι τόσο περισσότερο ανθεκτικές στον χρόνο και στις περιστάσεις, όσο βασίζονται στην στέρεη αντηρίδα των κοινών αγώνων για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία καθενός μας.  Και σχέσεις που στηρίζονται σε μια μακρά και αδιατάρακτη φιλία και συνεργασία ήδη 150 χρόνων το 2017, αν ληφθεί ως αφετηρία η πρώτη Συμφωνία Ελληνο-Σερβικής Συμμαχίας.

Αυτό το επίπεδο των μεταξύ μας σχέσεων επιβεβαιώνει εμφαντικά και η πραγματικότητα, την οποία βιώνουμε.  Αψευδής μάρτυρας η σημερινή ειλικρινής και στενή συμπόρευσή μας προς την επίτευξη των κορυφαίων, από πλευράς σπουδαιότητας, στόχων της εμπέδωσης της Ειρήνης, της Ασφάλειας, της Σταθερότητας και της Διεθνούς Νομιμότητας σ’ όλη την περιοχή της Βαλκανικής. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογισθεί κανείς, με βάση την Ιστορία, ότι η σημασία της επικράτησης των ως άνω αρχών υπερβαίνει τα συμφέροντα και την προοπτική των Λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου, αφού αφορά ολόκληρη την Γηραιά μας Ήπειρο, πρωτίστως δε την Ευρωπαϊκή Ένωση.    Σ’ αυτή την συμπόρευση πρέπει να προστεθεί και η παραδοσιακή, εξαιρετικά αποδοτική, γενικότερη οικονομική μας συνεργασία.  Την οποία ενισχύουν σημαντικά περαιτέρω βήματα, όπως εκείνο του Πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, που συνήλθε στις 13 Ιουλίου τρέχοντος έτους στην Θεσσαλονίκη και κατέληξε στην υπογραφή έξη συμφωνιών, μεγάλης οικονομικής -και όχι μόνο- σημασίας.

Όπως έχουμε καταστήσει σαφές όπου δει, η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, μέσα από την οικεία ενταξιακή διαδικασία.  Και δεν ξεχνάμε ότι η διαδικασία αυτή άρχισε το 2014, επί Ελληνικής Προεδρίας.  Αισθανόμαστε δε ιδιαίτερη ικανοποίηση για το ότι στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας της Σερβίας έχουν ανοίξει ήδη δέκα σημαντικά κεφάλαια, πράγμα που αποδεικνύει την συνέπεια της Σερβίας, ως προς τον στόχο της για σύντομη πλήρη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Και σας είναι γνωστό πως η Ελλάδα είναι, ανά πάσα στιγμή, έτοιμη να παράσχει την συνδρομή της στην Σερβία προς αυτή την κατεύθυνση, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία μιας Χώρας που έχει ήδη πορεία σχεδόν σαράντα ετών ως πλήρες μέλος της Μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας.

Εμείς, οι Έλληνες, πιστεύουμε βαθειά στην ανάγκη της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης μέσω της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις γι’ αυτό.  Ο Ελληνικός Λαός, με τεράστιες θυσίες για τις οποίες δεν είχε την πλήρη ευθύνη, αποδεικνύει καθημερινά την προσήλωσή του στην ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.  Και η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση σημαίνει την δημιουργία μιας Ομοσπονδιακής Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση οργάνωσης την Δημοκρατική Αρχή.  Άρα μια Ομοσπονδία που θεμελιώνεται στις βάσεις της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και του πλήρους σεβασμού των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.  Συνακόλουθα δε του πλήρους σεβασμού της αρχής της Αλληλεγγύης, η οποία εκτός από ακρογωνιαίος λίθος της ευρωπαϊκής έννομης τάξης -όπως φαίνεται από τη Διακήρυξη Σουμάν του 1950, που είναι και σήμερα προμετωπίδα του πρωτογενούς ευρωπαϊκού δικαίου- είναι και θεμέλιο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου.  Αυτού του πυλώνα όχι μόνο της ευρωπαϊκής έννομης τάξης αλλά και του ίδιου του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Στην πορεία προς την δημιουργία αυτής της ενιαίας Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν θέση όλα τα κράτη της Βαλκανικής Χερσονήσου.  Υπό τον απαράβατο βεβαίως όρο, όπως ήδη τόνισα, ότι σέβονται στο ακέραιο το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους.  Άρα το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο στο σύνολό του.  Με αυτό τον τρόπο θα προσθέσουμε δημιουργικά την Βαλκανική Χερσόνησο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Νοτιοανατολική της ισότιμη πλευρά, και όχι ως προβληματική Βαλκανική της ιδιαιτερότητα.

Οι θέσεις της Ελλάδας ως προς τα θέματα αυτά είναι απολύτως σαφείς και πλήρως προσαρμοσμένες στα δεδομένα του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.  Το πόσο η Ελλάδα αισθάνεται αναπόσπαστο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκύπτει και από το ότι ακόμη και τα εθνικά της θέματα τα υπερασπίζεται υπό το φως και στην βάση των θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Δικαίου εν γένει, όπως επισήμανα και στην ομιλία μου ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Με αυτές τις σκέψεις επιτρέψατέ μου, κ. Πρόεδρε, να ευχηθώ σ’ εσάς προσωπικώς υγεία, ευημερία και επιτυχία στο έργο σας.  Και στον Φίλο Σερβικό Λαό δημιουργική πορεία και ευημερία, όπως ταιριάζει στην μεγάλη Ιστορία του και στην εν γένει προοπτική του.

13 Σχόλια to “ΠτΔ: Ελλάδα και Σερβία ενωμένες απέναντι στην βαρβαρότητα”

 1. βασιλης said

  μα τι λογια ειναι αυτα ολυμπιαδα…………?μηπως εισθε κομμουνιστες……………?αχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααααααααααααααααααααα………………..ε ολυμπιαδα εχεις και συ πολλα λεβα ε…?χαχαχαχαααααααααααα………..να κλαις και να γελας ειναι…………

  Αρέσει σε 2 άτομα

 2. βασιλης said

  να μιλησουμε και λιγο σοβαρα…..τα βαλκανια ειναι ζωτικος χωρος για την ελλαδα……………………..να μην επεκταθω παραπανω…………..

  Μου αρέσει!

 3. Φωνή της λογικής said

  Η Ελλάδα έχει συμφερον να στηρίξει την ενταξιακή προοπτική της Σερβίας στην ΕΕ για να προωθήσει τη δημιουργία ενός βαλκανικού τόξου εντός ΕΕ απέναντι στο ισλαμιστικό τόξο του Ερντογαν μέσω Αλβανίας Κόσσοβου και Σκοπίων.
  Ο πρόεδρος έχει ορθώς αντιληφθεί τη σπουδαιότητα αυτής της επιδίωξης και φαντάζομαι σε συνεργασία με τον Κοτζιά θα ενισχύσουν την προσπάθεια τους.

  Μου αρέσει!

 4. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  Προς τον Πρωτο πολιτη-ΠΡΟΔΟΤΗ, του ελλξμογωνου κρατους.

  Ιφου η δημοκρστια σου:

  «.Ισλαμοποίηση της Ελλάδος: Εκατοντάδες μουσουλμάνοι αυτομαστιγώθηκαν στον Πειραιά. »

  Greece: Shia Muslims self-flagellate to mark Ashura in Piraeus *GRAPHIC*

  υ.γ.
  ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ρεεεεεεεεε

  ΠΡΟ ΔΟ ΤΗ

  Μου αρέσει!

  • The Usual Suspect said

   Analysis of WAHHABISM
   http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/saudi/analyses/wahhabism.html

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • Democratia DELENDA EST - eksothen said

    Ευχαριστω, για τον συνδεσμο.

    Ε, ναι. Αυτο εινσι το μελλον μας ΕΑΝ δεν διωξουμε καθε ισλαμιστη απο την Ελλαδα.

    Οι μονοι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΙ μουσουλμανοι Ελληνες ηταν.κι.ειναι οι Πομακοι.

    Ολοι οι αλλοι ΟΥΞΩ…

    Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   Αν τα κάνουν όσα βλέπουμε οι εκδηλωτικοι και εξωστρεφείς σηιτες (ή σουίτες) μουσουλμάνοι δεν μας χαλάει.

   Αν όμως τα κάνουν φανατικοί σουνίτες (που δεν το νομιζω γιατί αυτοί ειναι πιο μουλωχτοι και κρυφοί) εκεί χαλάει η μανέστρα.

   Πάντως προσωπικά είτε οι έτσι είναι είτε οι γιουβέτσι τι να σας πω:
   Δεν τους υπολογίζω, δεν τους παίρνω στα σοβαρα ή χαμπάρι, είτε τοις μετρητοίς.
   Δεν ξερω τι κάνουν και πως ξηγιούνται στας Ευρωπας.
   Εδω είναι και θα είναι τύπος και υπογραμμος.
   Αν γίνει κάτι, άλλοι απο πίσω θα είναι που θα επιχειρήσουν να τους το φορτώσουν όσο είμαστε εν ειρήνη με τους γυρω μας.
   Αυτοί εδώ δεν τολμούν να μας κοιτάξουν στα μάτια.
   Μετά, εάν ω μη γενοιτο, εμπλακούμε μπορεί να εξακολουθήσουν μείνουν αμέτοχοι είτε να γίνουν απρόβλεπτοι εναντίον μας.
   Όπλα δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε ποτέ να έχουν αρκεί να έχουμε τον ΝΟΥΝ μας.
   Ολα τα άλλα παλεύονται μαζί τους.
   Είναι του χεριού μας.

   Μου αρέσει!

   • Democratia DELENDA EST - eksothen said

    Η λυση εινσι μια ΔΡΟΜΟ, σπο χθες.

    Δεν τους καλεσαμε δεν τους θελουμε ΔΕΝ μας θελουν.

    Ουτε συνεργασιες ουτε φιλιες.

    ΔΡΟΜΟ. Σιιτες, σουνιτες ινδοι, αφρικανοι αλβσνοι γωργιανοι ρουμανοι, ΟΛΟ αυτο το κακο συναπαντημα

    .ΔΡΟΜΟ – αλλιως θα φυγουν με το κακο !!

    υ.γ.
    Ο μονος λογος που δεν εχει γινει τιποτα ειναι διοτι την επομενη στιγμη η οποια κυβερνηση/συγκυβερνηση θα πεσει.

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said said

    Το καλύτερό μας θα ήτανε βέβαια να μην είχανε σμίξει ποτέ οι δρόμοι μας και να μην είχανε πατήσει το πόδι τους εδώ.
    Όμως ούτε αυτό έγινε, ούτε έγινε έτσι.
    Τώρα κοιτάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πώς με το καλό ή με το άγριο,
    είτε θα τους ξεφορτωθούμε ησύχως
    είτε (και για όσο παραμείνουν στην πατρίδα μας) θα είναι πράοι,
    φιλήσυχοι απέναντί μας αλλιώς δεν θα τους χωρά ο τόπος κι όπου φύγει- φύγει.

    Μου αρέσει!

 5. βασιλης said

  για το ζητω……………………για την απαλεαεα………………………………………….εμεις κανουμε το ζητω με 10 λεβα και οι πουστηδες με 100 χιλιαρικα στην μυκονο…………………………………………….για το γαμωτο…………………..

  \https://youtu.be/fFaljbyX1WY

  Μου αρέσει!

 6. Dedes Kostas said

  Ελλάδα και Σερβία υψώνουν από κοινού τείχη απέναντι στο ισλαμιστικό κύμα που επιδιώκει να επιβάλλει στην Ευρώπη ο Ερντογάν με τη βοήθεια των μουσουλμάνων της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου.

  Ιδιαίτερα ευφυής η κίνηση Παυλόπουλου να στηρίξει ανοικτά την ενταξιακή πορεία της Σερβίας ως ένδειξη σύσφιξης σχέσεων. Είναι και μια ένδειξη της στάσης που θα κρατήσει η ελληνική διπλωματία απέναντι στη γείτονα αλλά και ισχυρό μήνυμα στον Ερντογάν.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: