olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο ΠτΔ Π.Παυλόπουλος για το δημοψήφισμα στην Καταλονία-Στόφα ηγέτη που ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα

Posted by netakias.com στο Οκτώβριος 2, 2017

img_5911Ο Προκόπης Παυλόπουλος για το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, αλλά και για όσους παραλληλίζουν το θέμα του Κοσσόβου με την Κύπρο, ρωτήθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Βελιγράδι.

Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ ρώτησε:

«Χθες γίναμε μάρτυρες δραματικών εξελίξεων στην Ισπανία και την Καταλονία. Εξελίξεις που προοιωνίζονται άσχημα πράγματα όχι μόνο για την Ισπανία αλλά για όλη την Ευρώπη. Πιστεύετε ότι τέτοιες δραματικές εξελίξεις μπορεί να ξαναζήσουμε και στα Βαλκάνια με τους δαίμονες του αλυτρωτισμού να επανέρχονται;

Επίσης κύριε Πρόεδρε, πολλοί συνδέουν τις εξελίξεις στο Κόσσοβο με την κατάσταση που υπάρχει στην Κύπρο. Θα ήθελα ένα σχόλιο. Σας ευχαριστώ.»

Η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν η εξής:

«Σε ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα: Θα θυμάστε ότι είπα πριν ότι τούτες τις ώρες ζούμε κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη. Οι εξελίξεις αυτές αφορούν την Ευρώπη στο σύνολό της. Και πρέπει να σκύψουμε με πολλή περίσκεψη πάνω στα θέματα αυτά. Πρέπει να υπερασπισθούμε την ενότητα και την συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον ρόλο ο οποίος της αναλογεί. Και κάθε Λαός της Ευρώπης, κάθε Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να ξέρει ότι έχει δικαιώματα, βεβαίως, επειδή ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει όμως και υποχρεώσεις. Και αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις εκπληρώσει στο ακέραιο. Όσοι μετέχουμε στην Ευρώπη πρέπει να εφαρμόζουμε το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ας το αντιληφθούμε και ας πάρουμε τις αποφάσεις όχι εν θερμώ, αλλά σύντομα όμως, και με την περίσκεψη που πρέπει.

Να θυμόμαστε επίσης, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που είδαμε χθες στην Καταλονία, τι άλλα προηγούμενα μπορεί να δημιουργηθούν για την Ευρώπη. Και κατά πόσο τα προηγούμενα αυτά είναι συμβατά με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι συμβατά με την πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Σας διαβεβαιώ θα πρέπει να δούμε με πολλή περίσκεψη αλλά και αποφασιστικότητα τούτη την ώρα αυτόν τον μεγάλο στόχο: της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, της θεσμικής εμβάθυνσης της Ευρώπης. Και να θυμόμαστε και όσοι έχουμε τις όποιες διαφορές μεταξύ μας ότι όσοι είμαστε στην Ευρώπη, οι Λαοί που ανήκουμε στην Ευρώπη, έχουμε ένα κοινό συνεκτικό κρίκο, που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις οποιεσδήποτε διαφορές: Αυτός λέγεται Ευρώπη. Αν πιστεύουμε στην Ευρώπη, μπορούμε να κάνουμε και τους συμβιβασμούς που πρέπει για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας. Πάντως πρέπει ν’ αποφασίσουμε ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε την Ευρώπη για να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα ή να θεωρήσουμε ότι αναζητούμε συμμαχίες για να επιβάλλουμε τις δικές μας απόψεις. Δεν είναι η Ευρώπη forum επίλυσης διαφορών κατά το δοκούν. Είναι μια μεγάλη Δύναμη, με Ευρωπαϊκή και εξίσου μεγάλη Παγκόσμια ιστορική ευθύνη.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα, για όσους προσπαθούν να κάνουν συγκρίσεις ανάμεσα στο θέμα του Κοσσόβου, παραδείγματος χάριν, και την Κύπρο: Ξέρετε, είναι δύσκολο να το πω, αλλά θα το πω: Θα πρέπει να τους παραπέμψει κανείς σε στοιχειώδη μαθήματα Διεθνούς Δικαίου. Γιατί επ’ αυτού του ζητήματος και για την τεράστια διαφορά – «μέρα με τη νύχτα» όπως λέμε στην Ελλάδα – που υπάρχει ως προς το θέμα επίλυσης του Κυπριακού και το ζήτημα του Κοσσόβου έχει ήδη γνωμοδοτήσει από το 2010, όπως είναι γνωστό, το Διεθνές Δικαστήριο. Όποιος διαβάσει τα σκεπτικά, να το πω έτσι, τα obiter dicta αυτής της γνωμοδότησης καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά ότι καμία σχέση δεν έχει το ένα με το άλλο. Και όποιοι προσπαθούν να βρουν κοινά σημεία μάλλον θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις όχι έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά έναντι, αν θέλετε, εκείνων που διδάσκουν σε πρωτοετείς φοιτητές το Διεθνές Δίκαιο. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω. Κι ας μην ψαρεύουν σε τέτοια θολά νερά. Δεν περνάνε τέτοιες απόψεις ούτε τέτοιες συγκρίσεις.».

5 Σχόλια to “Ο ΠτΔ Π.Παυλόπουλος για το δημοψήφισμα στην Καταλονία-Στόφα ηγέτη που ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα”

 1. nicos Pampas said

  Τα μέτρα, ύψους 1% του ΑΕΠ, θα είναι: ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ……………………

  – Η κατάργηση της έκπτωσης φόρου 10% για τις ιατρικές δαπάνες που ισχύει ήδη, αλλά θα φανεί στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα γίνει το 2018 για τα εφετινά εισοδήματα. Οι φορολογούμενοι -και ειδικά οι συνταξιούχοι που δαπανούν περισσότερα σε γιατρούς και φάρμακα- θα επιβαρυνθούν περί τα 121 εκατ. ευρώ από το μέτρο αυτό και μόνον.

  – Ξεκινά η εφαρμογή του φόρου Υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων (15% για τον πωλητή), καθώς το μέτρο είχε ανασταλεί έως 31.12.2017.

  – Κατάργηση της έκπτωσης 1,5% στην παρακράτηση φόρου που θα γίνεται από 1.1.2018 σε μισθούς και συντάξεις. Ουσιαστικά θα βλέπουν κάθε μήνα περίπου 5 ευρώ λιγότερα στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

  – Κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων που συγχωνεύονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Μόνον τέσσερα εξ αυτών θα φέρουν εξοικονόμηση 12 εκατ. ευρώ για τα κρατικά ταμεία (3 εκατ. το επίδομα απροστάτευτων τέκνων, 5 εκατ. το επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας και 4 εκατομμύρια τα επιδόματα φτώχειας και κοινωνικών καταστροφών).

  – Αύξηση 53 εκατ. ευρώ στις εισφορές ΕΦΚΑ για ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς από 1.1.2018 θα πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και… για τις ασφαλιστικές εισφορές που ήδη πλήρωσαν -καθώς δεν θα αφαιρούνται, όπως εφέτος, από το φορολογητέο εισόδημα που αποτελεί βάση υπολογισμού των εισφορών.

  – Αύξηση του ΦΠΑ για τα 32 νησιά του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που είχαν έως τώρα εξαιρεθεί. Ουσιαστικά ο ΦΠΑ θα αυξηθεί για τους καταναλωτές στα νησιά αυτά κατά 50% -και ενώ δεν δόθηκε κανένα αντισταθμιστικό μέτρο από όσα εξαγγέλλονταν μέχρι τώρα στους κατοίκους των νησιών που ήδη επιβαρύνθηκαν από το 2015 και μετά.

  – Θα επιβληθεί φόρος διαμονής 0,5 – 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

  – Θα επιβληθεί φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων (AirBNB κ.λπ.).

  – Μείωση 50% στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για εξοικονόμηση 47 εκατ. ευρώ.

  – Αυστηρότερη εφαρμογή του rebate και claw back για φάρμακα και ιατρικές υπηρεσίες με στόχο εξοικονόμηση 188 εκατ. ευρώ από δαπάνες υγείας.

  – Επέκταση για ένα έτος της εισφοράς στη ναυτιλία με στόχο την είσπραξη 107 εκατ. ευρώ

  Μου αρέσει!

 2. soulis said

  Πω πω ρε μια στοφα.
  Τωρα που το λετε το παρατηρω κι εγω.
  Παρατηρησα και κατι αλλο που μου ειχε διαφυγει στον Πακη τωρα τελευταια που τον ειδα να βαδιζει για να καταθεσει καπου στεφανι.
  Εκτος απο την στοφα και αυτη την αποκρουστικη μουτσουνα διαθετει και ποδια ποδοσφαιριστη.
  Σαν του Καραγκουνη η του λακαμα του Σροιτερ.
  Ητοι ποδια σε σχημα τοξου που κοιτανε και προς τα μεσα οι μυτες των παπουτσιων αντι για ευθεια.
  Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να φαινεται εκτος απο αποκρουστικος στην μουρη και αστειος οταν περπαταει

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Ο Παυλοπουλος ειχε προειδοποιησει σε ανύποπτο χρονο για φαινόμενα τύπου Καταλονίας, οταν αναφερόταν στην αδυναμία της Ευρώπης και των οργάνων της να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, δυναμιτίζοντας τους λαούς με φαινόμενα λαϊκισμού και ρατσισμού.
  Ακριβώς αυτή την αδυναμία των ευρωπαϊκών θεσμών να προωθήσουν την ισονομία, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στην Ευρώπη επισημαίνει επανειλλημένα ο πρόεδρος και ειχε προβλέψει αυτή την κατάληξη.
  Ας αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της. Διαφορετικά φαινόμενα τύπου Καταλονίας και Βενεζουέλα θα γίνουν καθημερινά.

  Μου αρέσει!

 4. ο Γιωργος said

  Τι να πει ο Αζωρ. Χοροπηδαει στα ποδια του Ραχοι ψιλοχεσμενος μην ανοιξει μεθαυριο το ιδιο και εδω.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: