olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανοίγει τα χαρτιά του στη Νέα Σελίδα: «Δεν έχουν πρόβλημα οι Τράπεζες, δεν κινδυνεύει η τρίτη αξιολόγηση»

Posted by kalinda στο Οκτώβριος 1, 2017

 

IMG_0201Για το νέο περιβάλλον που δημιουργείται για την ελληνική οικονομία, το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για τις συζητήσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του χρέους, μιλά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο.
Στη συνέντευξη, με τίτλο, «Πώς θα βγούμε από τα μνημόνια», ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει την πεποίθησή του ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα μέσα στο 2018.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ερωτηθείς για την πιθανότητα αλλαγών στην αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, τονίζει πως συνήθως οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται στις τέσσερις το πρωί σε κάποιο Eurogroup υπό τρομερή πίεση ωστόσο, λέει «έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μια πολύ πιο αυξημένη κατανόηση -εξαιρώ, βέβαια, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- για τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, οι οποίες είναι η βασική αιτία της κρίσης πολιτικής αντιπροσώπευσης αλλά και της γενικότερης αίσθησης ότι η Ευρωζώνη και η ΕΕ δεν επιλύουν τα προβλήματα».

Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως καθώς το ΔΝΤ έχει μπει στο πρόγραμμα, άρα δεν υπάρχει λόγος να βάλει νέα ζητήματα στο τραπέζι, επίσης δύσκολα νομοσχέδια δεν υπάρχουν στα προαπαιτούμενα και τέλος η εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση έχει αυξηθεί πολύ, γεγονός που επιταχύνει τις διαδικασίες. Αναφερθείς στο θέμα των τραπεζών σημειώνει ότι έχει λυθεί και υπάρχει συμφωνία και με το ΔΝΤ ότι ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) θα κάνει τα stress tests, όπως είπε ο Μάριο Ντράγκι πρόσφατα, χωρίς AQRs.

«Θέλουμε το 2018 να αρχίσουν ουσιαστικές συζητήσεις για την έξοδο από το πρόγραμμα και την αποσαφήνιση της ελάφρυνσης του χρέους, έχουμε κάθε κίνητρο να τελειώσουμε εγκαίρως την τρίτη αξιολόγηση» τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και προσθέτει ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης για το χρέος στο νέο έτος θα αφορά πιο πολύ στην αποσαφήνιση του μηχανισμού -τον οποίο υποστήριξαν και οι Γάλλοι μαζί με εμάς- που συνδέει την ελάφρυνση του χρέους σε συσχέτιση με την ανάπτυξη, η λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης». Για την Τράπεζα της Ελλάδος, ο υπουργός Οικονομικών λέει «έχει προφανώς δικαίωμα να εκφράζει απόψεις για θέματα οικονομικής πολιτικής. Εμείς θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι την έξοδο της 25ης Ιουλίου θα διαδεχτεί μια σειρά εξόδων, ως προετοιμασία για το τέλος του προγράμματος».

Χαρακτηρίζει, τέλος, «διασκεδαστικό» όταν διαβάζει τα περί υποτιθέμενων συγκρούσεών του με τον πρωθυπουργό.

3 Σχόλια to “Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανοίγει τα χαρτιά του στη Νέα Σελίδα: «Δεν έχουν πρόβλημα οι Τράπεζες, δεν κινδυνεύει η τρίτη αξιολόγηση»”

 1. Πέτρος Μ. said

  Ποια τρίτη αξιολόγηση ρε καραγκιόζη, ποιες τράπεζες, ποιο χρήμα και ποια δάνεια… Μπορείς να πας στον αγύριστο και ακόμα παραπέρα, εσύ και τα γαλαζοπράσινα λαμόγια που μας κυβερνήσατε τόσα χρόνια, από τη μεταπολίτευση έως τις μέρες μας και μας φέρατε έως εδώ. Και για να διευκρινήσω συγκαταλέγω στους πράσινους και το σύριζα και στους γαλάζιους τους ανέλ.
  Και θα εξηγήσω για ποιον ακριβώς λόγο εκφράζομαι έτσι. Επειδή όλοι οι διεφθαρμένοι, προδότες πολιτικοί σκλαβώσατε έναν λαό με πρόσχημα το χρέος. Για να υφαρπάξουν οι «εταίροι» μας ότι πολύτιμο έχει η Ελλάδα, από την δημόσια περιουσία της μέχρι τον ορυκτό της πλούτο. Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος …ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού δήθεν φοβόμαστε τους Τούρκους. Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
  Με πρόσχημα ένα χρέος που είναι δήθεν χρέος και θα εξηγηθώ:
  Δώσαμε στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ για «ανακεφαλαιοποιήσεις» και ως «κρατικές εγγυήσεις» περίπου διακόσια δισεκατομμύρια Ευρώ. Ξεκινήσαμε το 2010 με τον Παπανδρέου και ολοκληρώσαμε το 2012 με τον Παπαδήμο και με τον Σαμαρά. Βέβαια δώσαμε και το 2009 με τον Καραμανλή 23 δις ως «κρατικές εγγυήσεις» στις τράπεζες αλλά μετά αυτός …παραιτήθηκε και οι τράπεζες το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων το επέστρεψαν, δεν το «χρειάστηκαν». Επειδή το 2008 δεν είχαμε δώσει ακόμα στις τράπεζες το χρέος μας ήταν κάτω από 200 δις και το 2009 πήγε στα 220 δις, λόγω των δις που δανείστηκε ο Καραμανλής. Και παρόλο που οι τράπεζες μετά αυτά τα 23 δις τα επέστρεψαν, χρειάστηκαν στη συνέχεια πάρα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ. Σε δυόμιση μόλις χρόνια. Περισσότερο χρήμα από ότι ήταν οι καταθέσεις μας. Αυτό δεν είναι λίγο παράξενο; Δεν είναι λίγο περίεργο;
  Και σημειώστε ότι το 2012 με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο κάναμε το εγκληματικό PSI και έχασαν τα ταμεία μας σχεδόν 100 δις. Χωριστά από αυτά που έχασαν οι ιδιώτες.
  Δηλαδή το επίσημο Ελληνικό κράτος, όλα του τα δημόσια ταμεία έδωσαν για το “χρέος” μας 100 δις. Άρα, αντί με αυτό τον τρόπο στα τέλη του 2012 αυτό το χρέος να πάει στα εκατό και κάτι δις, πήγε ξαφνικά στα τριακόσια και κάτι δισεκατομμύρια Ευρώ.
  Από τα 220 δις στα τέλη του 2009 πήγε στα 320 δις στα τέλη του 2012 παρά τα 100 δις που έχασε η Ελλάδα με το PSI. Αντί δηλαδή το δημόσιο χρέος της χώρας να πάει στα τέλη του 2012 στα 120 δισεκατομμύρια Ευρώ πήγε στα 320 δις…
  Με αυτά τα 200 δις «χρηματοδοτήσαμε» τις τράπεζές μας και έτσι μεγάλωσε το χρέος μας.

  Μάθετε και κάτι που επίσης κανείς δεν το λέει:
  Την οποιαδήποτε χρηματοδότηση των τραπεζών την αναλαμβάνει η χώρα από μόνη της, μόνο εφόσον έχει εθνικό νόμισμα που το εκδίδει η ίδια. Και μόνο τότε. Και μόνο επειδή εκδίδει μόνη της το χρήμα. Και ακριβώς επειδή η χώρα εκδίδει μόνη της το χρήμα.
  Αυτό γίνεται ανέκαθεν, από τη δημιουργία του χρήματος και του τραπεζικού συστήματος.
  Στην Ελλάδα, επειδή ακριβώς έχουμε Ευρώ, τη χρηματοδότηση των τραπεζών θα έπρεπε να την αναλάβει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ, αφού αυτή εκδίδει το χρήμα. Θα έπρεπε…

  Και προσέξτε, μπορεί αυτό που γράφω να ακούγεται από κάποιον ειδήμονα πολύ …ερασιτεχνικό. Γράφω ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να αναλάβει τη χρηματοδότηση όλων των τραπεζών… Θα το εξηγήσω και αυτό λοιπόν.
  Καταρχάς είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές τράπεζες δε χρειάζονταν περισσότερο χρήμα ακόμα και από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας, σε δυόμιση χρόνια για …χρηματοδότηση. Στη συνέχεια θα αναφέρω πως όταν παλαιότερα επί δραχμής χρειάζονταν χρηματοδότηση η …Τράπεζα Κρήτης, έκανε τον έλεγχο η Τράπεζα της Ελλάδος και στη συνέχεια η Ελλάδα χρηματοδοτούσε. Ολόκληρη η Ελλάδα και όχι η …Κρήτη. Που σημαίνει ότι η ΕΚΤ θα έπρεπε να ελέγξει εάν πραγματικά χρειάζονταν τόσο χρήμα και μετά ολόκληρη η ΕΕ να χρηματοδοτούσε. Και αναφέρομαι σε όλες τις τράπεζες της ΕΕ που διαχειρίζονται Ευρώ. Η ΕΕ θα έπρεπε να χρηματοδοτήσει όλες τις τράπεζες της Ευρώπης και άρα όλες οι χώρες να συμμετείχαν ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.
  Είναι όμως φανερό ότι αυτές οι «ανακεφαλαιοποιήσεις» των τραπεζών είναι εκβιασμός. Είναι οικονομικός στραγγαλισμός όποιων χωρών επιθυμεί το «σύστημα». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο η Ελλάδα σε περίοδο κρίσης να «χρειάστηκε» 200 δισεκατομμύρια Ευρώ σε δυόμιση χρόνια και πριν και μετά μόνο κάτι εκατομμύρια…
  Άλλωστε την οποιαδήποτε χρηματοδότηση απαιτεί οποιαδήποτε τράπεζα της ευρωζώνης, θα πρέπει μετά από έλεγχο η ΕΚΤ να την παρέχει χωρίς αντάλλαγμα. Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν οι χώρες της ευρωζώνης να έχουν ως κοινό μόνο το νόμισμα και όλο το τραπεζικό σύστημα να είναι …κατακερματισμένο. Δε γίνεται.
  Άλλωστε το Ευρώ σήμερα εκδίδεται κατά το δοκούν από την ΕΚΤ και αυτό το Ευρώ δεν έχει αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε. Για αυτό θα έπρεπε η ΕΚΤ να κάνει τις …απαιτούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών απλά κάνοντας delete στα λογιστικά της συστήματα, να σβήσει από τους υπολογιστές της τα χρήματα που χρειάζονται οι τράπεζες των χωρών.

  Η «Ελληνική» μας κυβέρνηση, πλήρες υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών, δεν έχει κάνει ούτε καν λογιστικό έλεγχο του χρέους, για να δούμε πόσο είναι τελικά το δημόσιο «χρέος», πόσα λεφτά πήγαν για τη «χρηματοδότηση» τραπεζών μας και προσμετρήθηκαν στο δημόσιο χρέος. Ούτε έχει αναφέρει κανείς ότι τη «χρηματοδότηση» των ιδιωτικών τραπεζών που διαχειρίζονται Ευρώ θα πρέπει να την αναλάβει η ΕΚΤ.
  Ενώ εμείς οι Έλληνες περιμένουμε τώρα να μας σώσει …ο Κούλης.
  Και ας υποθέσουμε ότι οι πολιτικοί μας νόμιζαν πως πρέπει να δώσουν αυτά τα χρήματα και ότι πιστεύουν πως πραγματικά αυτά τα χρήματα τώρα τα χρωστάμε. Η ΕΚΤ τί κάνει; Η ΕΕ τί; Δεν ξέρει κανείς τους τίποτα; Δεν ξέρει κανείς για το κόλπο αυτό;
  Και αν δε δίναμε αυτά τα πάρα πολλά δις και φαλίριζαν οι τράπεζες κανείς δε θα έχανε τις καταθέσεις του όπως νομίζουν πολλοί, αφού τα χρήματα δε βρίσκονται στα ταμεία των τραπεζών αλλά έχουν δοθεί από τις τράπεζες για δάνεια και δεν υπάρχουν σε ρευστό.
  Όταν μας κυβερνήσουν Έλληνες (και όχι ελληνόφωνες), κατηγορηθούν και κλειστούν φυλακή όλοι οι νυν και οι πρώην κυβερνώντες μας για εσχάτη προδοσία (η οποία εσχάτη προδοσία δεν παραγράφεται ποτέ, ούτε με το νόμο περί …μη ευθύνης υπουργών) και γίνει ένας επίσημος λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους, τότε κανένας Ευρωπαίος, κανένας δανειστής, κανένας τοκογλύφος, κανένας «εταίρος» μας, δεν θα μπορεί να μας πει τίποτε, επειδή δε θα δεχτούμε αυτό το χρέος και δε θα πληρώνουμε μέχρι να λήξει ο λογιστικός έλεγχος.

  Και για του λόγου το αληθές, δείτε και το εξής γράφημα: http://www.indexmundi.com/greece/public_debt.html
  Το χρέος μας, το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν για πολλά χρόνια, ακόμα και πριν και από την είσοδός μας στο Ευρώ, περίπου στο 105% του ΑΕΠ μας. Το οποίο ΑΕΠ μας όλο και ανέβαινε σιγά σιγά και μαζί του βέβαια και το χρέος μας. Πριν από το 2000 το δημόσιο χρέος ήταν στα 160 δις και στα τέλη του 2009 το χρέος μας ήταν στα 220 δις. Δε θα εξηγήσω τώρα πως έγινε και χρωστούσαμε τόσο χρήμα ακόμα και πριν την είσοδό μας στο Ευρώ, αλλά τόσο ήταν, όλοι το παραδέχονται και τα επίσημα στοιχεία αυτό το δείχνουν.
  Το 2012 με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο κάναμε το εγκληματικό PSI και έχασαν τα ταμεία μας σχεδόν 100 δις. Χωριστά από αυτά που έχασαν οι ιδιώτες.
  Δηλαδή το επίσημο Ελληνικό κράτος, όλα του τα δημόσια ταμεία έδωσαν για το “χρέος” μας 100 δις. Άρα αντί με αυτό τον τρόπο στα τέλη του 2012 αυτό το χρέος να πάει στα εκατό και κάτι δις, πήγε ξαφνικά στα τριακόσια και κάτι δισεκατομμύρια Ευρώ.
  Από τα 220 δις στα τέλη του 2009 πήγε στα 320 δις στα τέλη του 2012 παρά τα 100 δις που έχασε η Ελλάδα με το PSI. Αντί δηλαδή το δημόσιο χρέος της χώρας να πάει στα τέλη του 2012 στα 120 δισεκατομμύρια Ευρώ πήγε στα 320 δις…

  Μου αρέσει!

  • Πέτρος Μ. said

   Μάθετε ότι και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο κόλπο, παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια για τις «ανακεφαλαιοποιήσεις» των τραπεζών της. Αναλογικά με τον πληθυσμό της χρωστούσε περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας «χρέος».
   Και οι ιδιωτικές της τράπεζες …ήθελαν και άλλα. «Χρειάζονταν» να κάνουν και άλλη …ανακεφαλαιοποίηση.
   Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, αρνήθηκε να δανειστεί η Ισλανδία και άλλα χρήματα για τις τράπεζές της.
   Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει (βάσει Ισλανδικού συντάγματος). Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζές τους και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας. Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Το 93% των Ισλανδών. Αυτό σε ποιο ΜΜΕ μας το άκουσε κανείς; Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή για τα χρέη αυτά. Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
   Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα χρειαζόμασταν πράγματι τόσο χρήμα για τις τράπεζές μας (αποκλείεται αλλά …λέμε) και εάν ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ όπως σίγουρα ισχύει αλλά λέμε …εάν) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία. Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών. Ή να τους τα δώσει η ΕΚΤ που εκδίδει το Ευρώ κατά το δοκούν, χωρίς αντίκρισμα σε χρυσό όπως είχε το χρήμα κάποτε.
   Αφού φημολογείται ότι η ΕΚΤ πληρώνει τα πρόστιμα στην Αμερική για τις Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες…
   Φημολογείται επίσης, ότι λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της. Όπως έχει και η Ελλάδα…
   Εμάς όμως μας έπεισαν ότι το δήθεν χρέος μας δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις ή επειδή είχαμε πάρα πολλούς δημοσίους υπαλλήλους ή επειδή πάντα οι …προηγούμενοι ήταν σπάταλοι και έκαναν κακοδιαχείριση.
   Άρα λοιπόν, αφού και εδώ έγινε ότι στην Ισλανδία νωρίτερα, αιτία του Ελληνικού προβλήματος αποτελούν οι …υδρογονάνθρακες και θα εξηγηθώ.
   Μιλάμε για …δάνεια και για χρέη, μάθετε ότι η χώρα δανείστηκε μόνο και μόνο για να χρωστάει και όχι για άλλο λόγο. Εδώ και λίγα χρόνια ξεπουλιούνται τα πάντα, ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα ξεπουλιέται χωρίς καμιά αιτία. Και τα χρήματα δεν τα παίρνουμε, αλλά πάνε προς …αποπληρωμή δανείων.
   Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ. Ξεπουλάμε ότι αποφέρει κέρδος για τη χώρα, έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει…
   Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα …αναγκαστούμε να δώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο.
   Για να …ξεχρεώνουμε.
   Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος …ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού δήθεν φοβόμαστε τους Τούρκους. Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Απλούστατα, το ελληνικό πετρέλαιο δεν έχει μίζες, δεν μπορεί να έχει… Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες. Αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται η φτωχοποίηση της Ελλάδος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στην Αφρική, η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου είναι η …Νιγηρία. Και ο λαός της πεθαίνει της πείνας.

   Ακόμα και για το μεγάλο ερώτημα έχω την απάντηση. Πολλά χρόνια γνωρίζω ότι αυτό συμβαίνει, αλλά τώρα το συνδύασα. Το ερώτημα είναι λοιπόν, γιατί οι Έλληνες πολιτικοί δεν λένε και δεν κάνουν τίποτα;
   Η Ευρώπη είναι μεν Γερμανοκρατούμενη και οι Γερμανοί κάνουν ότι θέλουν, αλλά και στους Έλληνες; Αφήνουν οι πολιτικοί μας τον Έλληνα να πεθαίνει της πείνας και αυτοί ενώ ξέρουν τη λύση, ξέρουν πως δημιουργήθηκε το δήθεν χρέος, ξέρουν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών μας, δε λένε τίποτα; Τα αφήνουν όλα να συμβαίνουν και δεν κάνουν κάτι;
   Λοιπόν, είμαι πλέον σίγουρος ότι οι Γερμανοί κρατάνε όλους τους Έλληνες πολιτικούς «με τη γίδα στην πλάτη». Και θα εξηγήσω επακριβώς ποια είναι αυτή η «γίδα».
   Ο Έλληνας εισαγωγέας γερμανικών προϊόντων είναι ο βασικός χρηματοδότης όλων των «μεγάλων» Ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Δεν τον κατηγορώ επειδή μπορεί και να …αγαπάει το κόμμα του, απλώς το αναφέρω αφού θα αναρωτιέται κανείς πού βρίσκει τα λεφτά ο εισαγωγέας και χρηματοδοτεί τα κόμματα. Πλέον όλοι οι εισαγωγείς, όλοι οι επιχειρηματίες, είναι …υπό πτώχευση, οι δουλειές δεν πάνε καθόλου καλά, πουλάνε αναγκαστικά πολύ φτηνά για να μπορέσουν να πουλήσουν, κλπ. Που τα βρίσκουν και είναι οι βασικοί χρηματοδότες των κομμάτων;
   Αυτή είναι η «γίδα» λοιπόν, όλοι οι πολιτικοί «χρηματοδοτούνται» από τους εισαγωγείς γερμανικών προϊόντων, οι οποίοι εισαγωγείς τα παίρνουν «μαύρα» από τους Γερμανούς.
   Και οι πολιτικοί δεν λένε τίποτα για αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τα γερμανικά προϊόντα. Όπως ακριβώς έγινε και με τη Siemens την οποία όλοι μαζί …καθάρισαν, έτσι συμβαίνει και με τους Έλληνες εισαγωγείς των γερμανικών προϊόντων. Οι πολιτικοί γνωρίζουν για το «μαύρο» χρήμα που εισπράττουν οι εισαγωγείς αλλά κανείς δε λέει κάτι, αφού «όλοι μαζί τα έφαγαν», μαζί τα τρώνε.
   Διαβάστε λοιπόν τι ακριβώς γίνεται. Κάτι το οποίο είναι πολύ εύκολο να εξακριβωθεί εάν κάποιος ελέγξει τις τιμές πώλησης των εμπορευμάτων στα σούπερ μάρκετ της Ελλάδος και στα σούπερ μάρκετ άλλων χωρών του εξωτερικού. Και μιλάμε για την Ελλάδα που εισάγει δεκάδες δις το χρόνο εμπορεύματα από Γερμανία.
   Και είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί από …κοινούς θνητούς όπως εγώ. Το κράτος μπορεί να ελέγξει τα τιμολόγια αγοράς από τους Γερμανούς των Ελλήνων και των ξένων. Εάν βέβαια …επιθυμεί. Και η αγορά γίνεται πάντα από Γερμανία, τα μεταφορικά τα βάζει ξεχωριστά ο εισαγωγέας.
   Αναφέρομαι και σε προσωπική εμπειρία αφού γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία (και πηγαίνω εκεί σχεδόν κάθε χρόνο), έχω δουλέψει και για πολλά χρόνια σε εισαγωγική εταιρία. Δεν έχω βέβαια αποδείξεις αλλά, όπως το αναγράφω, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν δει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ των χωρών αυτών. Τις αποδείξεις ας ψάξει εισαγγελέας να τις βρει. Και ας νομοθετήσει και το Ελληνικό κράτος έτσι, ώστε να μην επιτρέπεται ο Έλληνας εισαγωγέας να «αγοράζει» σε πιο υψηλή τιμή από ότι αγοράζει ο Γάλλος ή ο Άγγλος εισαγωγέας. Και δεν το κάνω για εμένα, δεν μπορεί όμως το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς να είναι πιο ακριβό από το καλάθι των νοικοκυρών άλλων χωρών, ειδικά αυτή την εποχή.
   Ο κάθε Έλληνας εισαγωγέας αγοράζει λοιπόν από τον Γερμανό κατασκευαστή κατά 25% πιο ακριβά από ότι οι εισαγωγείς άλλων «πολιτισμένων» χωρών και υπάρχει η «φήμη» ότι αυτό το 25% το καταθέτει ο Γερμανός σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό του Έλληνα.
   Και αυτά συμβαίνουν μόνο στα εμπορεύματα που κατασκευάζονται από Γερμανικές εταιρίες (όχι Γαλλικές, Αγγλικές κλπ εταιρίες – συνήθως όχι).
   Στο τέλος του χρόνου ο Γερμανός κατασκευαστής «λέει» στον Έλληνα εισαγωγέα: Αυτό το εμπόρευμα το πουλάω σε όλο τον κόσμο με 10,00€ το τεμάχιο, εσένα σου το πουλάω με 12,50€ το τεμάχιο και αφού είμαστε …καλοί συνεργάτες καταθέτω τη διαφορά των 2,50€ το τεμάχιο σε κάποιον τραπεζικό σου λογαριασμό, σε κάποιον φορολογικό παράδεισο.
   Έτσι αποφεύγεται η Ελληνική εφορία, εις όφελος του Έλληνα εισαγωγέα-επιχειρηματία και εις βάρος του Ελληνικού κράτους.
   Και οι Γερμανοί έχουν τη βεβαιότητα ότι εφόσον ο Έλληνας εισαγωγέας κερδίζει περισσότερα (εις βάρος όμως του ελληνικού κράτους) τα προϊόντα τους θα καταλήγουν στα ράφια των ελληνικών σούπερ μάρκετ με κάπως χαμηλότερη τιμή. Αφού μάλιστα η ελληνική εφορία είναι πολύ υψηλή.
   Και εμείς νομίζουμε ότι πωλούνται εδώ πιο ακριβά από ότι στο εξωτερικό, επειδή ακριβώς η ελληνική εφορία είναι πολύ υψηλή…

   Μου αρέσει!

 2. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: