olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Δομημένα ομόλογα: Το προσάναμμα για να «καεί» ο Καραμανλής

Posted by netakias.com στο Οκτώβριος 1, 2017

Πώς με μια απλή (επίσημη) πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε ο εισαγγελέας κατέρρευσε στα δικαστήρια το «σκάνδαλο» που στήθηκε με ψεύτικα χαρτιά και «αόρατους» μάρτυρες για να επιτύχει την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ,

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Eνα ένα καταρρέουν τα κατασκευασμένα «σκάνδαλα» που έστησε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, με στόχο την κατασυκοφάντηση και τελικά την ανατροπή της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. «Πες μας ένα ονοματάκι κι έφυγες, αλλιώς θα μπλέξεις άσχημα» είπε πρόεδρος Εξεταστικής Επιτροπής σε πρόεδρο Ταμείου επί των ημερών του αλήστου μνήμης ΓΑΠ… «Πες ότι σας έβαλαν να υπογράψετε ο Καραμανλής και ο Αλογοσκούφης και καθάρισες, αλλιώς δεν εγγυώμαι» του είπε αργότερα νέος, τότε, εκδότης! Και όπως έγραψε η εφημερίδα μας, την περασμένη Κυριακή, ο εν λόγω πρόεδρος τούς έστειλε στον αγύριστο, αφού ήταν βέβαιος ότι η επένδυση του Ταμείου του ήταν σωστή και επικερδής και αφού, φυσικά, δεν του είχε πει κανένας Καραμανλής ή άλλος, αφού το ομόλογο ήταν έκδοση του Ελληνικού Δημοσίου! Ελα, όμως, που έμπλεξε! Στο δημοσίευμά μας αναφέρθηκε, στη συζήτηση της περασμένης Δευτέρας στη Βουλή, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος, ευχόμενος «να μην ξανασυμβούν τέτοια πράγματα».

Ας γυρίσουμε, όμως, σε όσα συνέβησαν. Ποιος θυμάται τον ορυμαγδό, τα μονοθεματικά δελτία, την καθημερινή παράσταση στα κανάλια των Ψυχαρομπομπολαίων υπό τη διεύθυνση των χρυσοδάκτυλων «παπαγάλων» της διαπλοκής; Ποιος θυμάται τις απειλές του Καρχιμάκη στις εκπομπές της «πράσινης» ΕΡΤ προς τους δικαστές και τις σπαρακτικές κραυγές της Μαρίας Δαμανάκη στα κανάλια, ρόλος που της εξασφάλισε τη θέση της επιτρόπου στην Ε.Ε., από τον κορβανά της οποίας σιτίζεται έως και σήμερα;

Στα σκοτεινά γραφεία, όπου η «ομάδα σκανδάλων» του ΠΑΣΟΚ είχε εγκαταστήσει μηχανήματα παρακολουθήσεων, και σε κάποιον όροφο μιας «ανεξάρτητης» Αρχής, στην οδό Πειραιώς και Χαμοστέρνας, εξυφάνθηκε ένα από τα πιο χοντροκομμένα σενάρια, το οποίο, όμως, εκτός του ότι κατέστρεψε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, εξαπάτησε και τη Δικαιοσύνη, η οποία -με ψεύτικα χαρτιά και «αόρατους» ή… πεθαμένους μάρτυρες- άσκησε διώξεις, φυλάκισε και οδήγησε στο εδώλιο αθώους ανθρώπους! Και αν δεν υπήρχε ένας έντιμος εισαγγελέας, ο Παναγιώτης Καψιμάλης, να αντισταθεί και να ζητήσει από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου το αυτονόητο, δηλαδή μια επίσημη πραγματογνωμοσύνη για την τιμή των επίμαχων ομολόγων κατά την ημέρα της αγοράς τους από τα Ταμεία, μπορεί ακόμη να μιλούσαμε για «σαπάκια» και «τοξικά» προϊόντα.

Δομημένα ομόλογα: Το προσάναμμα για να «καεί» ο Καραμανλής

Δομημένα ομόλογα: Το προσάναμμα για να «καεί» ο Καραμανλής

Ο κομιστήςΗ όλη υπόθεση στήθηκε επάνω σε ένα ανυπόγραφο χαρτί (!) που είχε παραδώσει ένας καθηγητής, άσχετος με το αντικείμενο, σε πρώην αντιεισαγγελέα του Α.Π., ο οποίος είχε αρχικά διοριστεί σε θέση αιχμής στο υπουργείο Αμυνας και στη συνέχεια, εκδιωχθείς, στην «ανεξάρτητη» Αρχή της οδού Πειραιώς, από την οποία ο «αδέκαστος» πέρασε στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ. Ελα, όμως, που το 2015 αποκαλύφθηκε ότι το… δεξί του χέρι στο υπουργείο Αμυνας ήταν «πιαστράκιας» και προφυλακίστηκε για… μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα! Το «χαρτί», λοιπόν, επί του οποίου βασίστηκε όλη η υπόθεση των ομολόγων που είχαν αγοράσει τα ταμεία ΤΣΠΕΑΘ (έκδοσης Ελληνικού Δημοσίου) και ΤΕΑΙΦΕ (έκδοσης Alpha Bank) έλεγε ότι κατά την ημέρα έκδοσης και αγοράς τους η αξία τους δεν ήταν στο 100% (δηλαδή 130.000.000 ευρώ), τιμή στην οποία τα αγόρασαν τα Ταμεία, αλλά στο… 82%! Και έφθασε η ώρα του δικαστηρίου και ρωτήθηκε ο καθηγητής που προσκόμισε στον ανακριτή το ανώνυμο χαρτί με το 82%.

– Ποιος έκανε την αποτίμηση αυτή;
– Την έκανε ένας καθηγητής, φίλος μου, από τη Σορβόνη!
– Πώς λέγεται;
– Δεν μπορώ να σας πω.
– Μα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη ένα ανυπόγραφο χαρτί! Πείτε μας, παρακαλώ, το όνομα του συντάκτη.
– Δεν μπορώ, έχω δώσει τον λόγο μου!
– Ναι, αλλά εδώ δικάζουμε ανθρώπους με αυτό το στοιχείο.
– Δεν μπορώ. Εχω δώσει λόγο και μάλιστα ο καθηγητής αυτός πέθανε!

Σε λίγες μέρες ο εισαγγελέας ζήτησε πραγματογνωμοσύνη. «Για να διαφυλάξουμε το κύρος της Δικαιοσύνης», όπως είπε χαρακτηριστικά. Και έρχεται (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.) ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) και κάνει την επιστημονική μελέτη, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του Στ. Παπαδόπουλος, και τι λέει; «Η εύλογη αξία του ομολόγου (που αγόρασε το ΤΣΠΕΑΘ) θα ανήρχετο στο 105,357% επί της ονομαστικής του αξίας, δηλαδή σημαντικά μεγαλύτερη από την τιμή έκδοσης του ομολόγου επί της ονομαστικής του αξίας!» Και όμως, διώχθηκαν και καταστράφηκαν άνθρωποι με ένα ανώνυμο χαρτί! Τι άλλο λέει η πραγματογνωμοσύνη του ΟΔΔΗΧ; «Η θεωρητική μέση σταθμική απόδοση του ομολόγου θα ανήρχετο σε 5,119% ετησίως!» Και όμως, καταστράφηκαν άνθρωποι επειδή κατηγορήθηκαν ότι αγόρασαν ομόλογα που είχαν… μηδενικό επιτόκιο μετά τα πέντε πρώτα χρόνια, που το επιτόκιο ήταν σταθερό 6%! Υπάρχουν, όμως, και άλλες πτυχές του στησίματος της υπόθεσης των ομολόγων. Αξίζει να σημειωθεί ότι δομημένα ομόλογα αγόρασαν 62 Ταμεία, αλλά επελέγησαν και διώχθηκαν τρία, με κορυφαίο εκείνο του ΤΣΠΕΑΘ, το Ταμείο του Τύπου όπου η διαπλοκή είχε πρόσβαση και επιρροή, και άνεση κινήσεων και σκηνοθεσίας!

Τι και αν το σύνολο των χρημάτων που κατέβαλαν τα Ταμεία κατέληξε ατόφιο στα ταμεία του κράτους; Παρ’ όλα αυτά, το στοιχείο επί του οποίου έχτισε το παραπεμπτικό βούλευμα ένας εισαγγελέας, που τον τελευταίο καιρό ακούστηκε πολύ ώσπου παύθηκε, είναι ένα «χαρτί» με την υπογραφή ενός Ελληνα από το Αιγάλεω (πρώην πλέον) υπαλλήλου ελβετικής τράπεζας. Το εν λόγω πλαστό χαρτί ο εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας στην Ελλάδα το χαρακτήρισε «άγνωστο σε αυτόν», ο δε επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παν. Γεννηματάς το χαρακτήρισε «μη τραπεζόμορφο»! Οταν, όμως, ο υπάλληλος κλήθηκε να καταθέσει στις ελβετικές Αρχές (όπως φαίνεται από τη δικογραφία) είπε επί λέξει: «Δεν γνωρίζω τίποτε για προμήθεια από ομόλογα»! Τόσο καλά… Κι όμως, αυτό το «μη τραπεζόμορφο» έγγραφο κρίθηκε θεμέλιο για να στηθεί επάνω του μια ολόκληρη σκευωρία.

Η επιστολή της ελβετικής τράπεζας Investec, που μεταφράστηκε λανθασμένα

Η επιστολή της ελβετικής τράπεζας Investec, που μεταφράστηκε λανθασμένα

Η επιστολή της ελβετικής τράπεζας Investec, που μεταφράστηκε λανθασμένα

Υπάρχει, όμως, και άλλη ματσαράγκα, την οποία αποκάλυψε στο δικαστήριο γνωστός και διακεκριμένος δικηγόρος! Σε έγγραφο της παγκοσμίως γνωστής τράπεζας Investec, από την Ελβετία, αναγράφονται, σχετικά με τις αμοιβές που καταβλήθηκαν στην εταιρία που μεσολάβησε για την πώληση των ομολόγων, καθαρά τα εξής: «These commissions represent 5%-5,5%. This is not considered to be outside normal practice for this type of transaction». Δηλαδή: «Οι προμήθειες ύψους 5% και 5,5% που καταβλήθηκαν δεν είναι εκτός της συνήθους πρακτικής για αυτού του τύπου τις συναλλαγές». Ξέρετε τι έλεγε επί λέξει η επίσημη μετάφραση του υπουργείου Εξωτερικών που έφτασε στον ειδικό ανακριτή; «Τα ποσοστά αυτά θεωρούνται εκτός της συνήθους πρακτικής για τέτοιου είδους συναλλαγές»! Πρόκειται, ασφαλώς, για πρωτοφανή παγίδευση της Δικαιοσύνης! Εκεί, όμως, που προκλήθηκε ανατριχίλα ήταν όταν εμφανίστηκε έγγραφο της -τότε- «ανεξάρτητης» Αρχής της Πειραιώς (και Χαμοστέρνας) προς την ελβετική αστυνομία και… δώστε προσοχή. Τον Ιούνιο, λοιπόν, του 2007 η «ανεξάρτητη» Αρχή, σε έγγραφό της προς τις ελβετικές Αρχές, αναφέρει: «Η έρευνα πρέπει να τελειώσει έως το φθινόπωρο, που θα γίνουν οι εκλογές!» Από πού αντλούσε τη βεβαιότητα και ενημέρωνε και αξιωματικούς ξένης χώρας (πώς λέγεται αυτή η ενέργεια, αλήθεια;) το γραφείο του πρώην «αδέκαστου» αντιεισαγγελέα από τον Ιούνιο (προτού μπουν οι φονικές φωτιές του 2007) ότι τον Σεπτέμβριο (φθινόπωρο) θα είχαμε εκλογές, κάτι που δεν ήξερε ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας; Τελικά τι ήταν τα «ομόλογα»; Μήπως προσάναμμα για να καούν η Ελλάδα και ο Καραμανλής;

εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

11 Σχόλια to “Δομημένα ομόλογα: Το προσάναμμα για να «καεί» ο Καραμανλής”

 1. Ο Τραγουδιστης said

  Βαγγελα ελα δωσε πονο παμε.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. The_Mad_Dober_Man said

  Ένας ο Αχιλλέας που λούστηκε με το αθάνατο νερό,
  ένας και ο κο κο που ήπιε το αμίλητο νερό!

  Μου αρέσει!

 3. DIMITRIS said

  ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟ ΒΟΥΔΑ ΑΓΓΕΛΟ, ΡΕ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΑΝ ΒΟΔΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΔΕΝ ΑΡΘΡΩΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  Αρέσει σε 2 άτομα

  • Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ said

   Ο Κώστας Καραμανλής έχει επιλέξει την απόλυτη σιωπή. Επί πέντε χρόνια ούτε στη Βουλή, ούτε πουθενά αλλού δεν έχει ανοίξει το στόμα του για να υπερασπιστεί τη διακυβέρνησή του, παρά τις κατά καιρούς βολές που δέχεται.

   Τόνοι χρήματος πληρώνονται ακόμα και σήμερα, για να «καλλιεργείται» η καλή εικόνα τού Καραμανλή, ακόμα κι όταν είναι μονίμως με σηκωμένο το χέρι στα «ναι σε όλα»

   Μεροκάματο βγάζουν γνωστά λαμόγια τού ίντερνετ, για να τον προστατεύουν, παρουσιάζοντάς τον σαν «πατριώτη» …

   Αρέσει σε 2 άτομα

   • Ο ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ said

    Ο Κωστάκης Καραμανλής εξελέγη το 2004 για να τιμωρήσει το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, αλλά δε βρήκε ούτε έναν αμαρτωλό η κλέφτη να τον οδηγήσει στην φυλακή, πρόσθεσε όμως τις δικές του συμμορίες … Βατοπαιδινούς, Ομολογιάρχες, Οφσοριάρχες, Κοτεράρχες, Πισινάρχες, Βιλάρχες, Αυλάρχες και πολλούς μα παρά πολλούς ξένο-γαμ-ιά-δες!!! …( Λιάπιδες, Ζαχοπουλαίους, Βαρθολομαίους και άλλους πολλούς γαμιστερούς ομορφάντρες… και “κωλο”-νακιώτες χαβαλεντζίδες ,που εκβίαζαν την σεξουαλική επαφή , με προστασία την καραμπινάτη κατάχρηση εξουσίας της Καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας.

    Ο αχρείος επίγονος πρώην πρωθυπουργός λόγω έλλειψης ικανοτήτων και εμπειρίας είχε καταφέρει να συγκεντρώσει δίπλα του όλα τα αρχηλαμόγια της αγοράς μα αποτέλεσμα την ηθική και οικονομική διάλυση της χώρας.

    Κατέστρεψε την οικονομια, ανέχθηκε την Ντοροφαυλοκρατία , άνδρωσε την διαπλοκή , επέτρεψε την φοροκλοπή, ειτε αμεσα, κυριως όμως δια της απουσίας του.

    O Κωστάκης υπήρξε ο καταλύτης που οδήγησε την χώρα στην ηθική απαξίωση, στην καταχρέωση και στην ανυποληψία….

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • DIMITRIS said

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΓΚΑ ΜΟΥ.

    Μου αρέσει!

 4. ΤEΙΡΕΣΙAΣ said

  Παουστο Φλώρος για ΠτΔ. Παρέα με τον Άρη και τρέλλες στη Μυκονο με τη CIA να τις κυνηγά να τις σκοτώσει.
  James Bond. Καραμανλή ΜΥΓΛΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  Μου αρέσει!

 5. ΝΙΝΟ said

  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΝ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ… https://kostasxan.blogspot.gr/2017/10/blog-post_19.html?m=1

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. Panos Diakos said

  Το ποσο βρωμικη παραμενει η πολιτικη ζωη μας φαινεται εξωφθαλμα με τους σχολιαστες του δεκαρικου.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: