olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΤΩΡΑ: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο διεθνές δικαστήριο για της γερμανικές αποζημιώσεις από την μαρτυρική Βιάννο!

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 17, 2017

 

ΣΗΜΕΙΑ ANTIΦΩΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ Σ’ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ BIANNOY

Άνω Βιάννος, 17.9.2017

Κύριε Δήμαρχε,

Σας ευχαριστώ θερμώς για την μεγάλη τιμή την οποία σήμερα μου περιποιείτε, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, απονέμοντάς μου τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Βιάννου. Ενός ηρωικού, με όλη τη σημασία της λέξης, Τόπου, με συνεχή παρουσία στους μεγάλους υπέρ του Έθνους αγώνες,  η οποία κορυφώθηκε με την εξαιρετικής σημασίας συμβολή του στην Κρητική Αντίσταση κατά των Γερμανών στην διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.

Αντίσταση, η οποία προκάλεσε την μήνιν των τότε κατακτητών και τους οδήγησε να προβούν σε μαζικές εκτελέσεις κατοίκων και καταστροφές πάνω από 20 χωριών στις περιοχές της Βιάννου και της Ιεράπετρας. Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου αποτελεί μία από ηρωϊκότερες ως προς το φρόνημα και την αγωνιστικότητα των Ελλήνων, αλλά και τις τραγικότερες ως προς την κατάληξή τους, ιστορίες της Ελληνικής Αντίστασης κατά των Ναζί κατακτητών. Συνιστά, ταυτοχρόνως,  μαύρη σελίδα για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό του 20ου αιώνα, καθώς επιβεβαιώνει πλήρως τον χαρακτηρισμό της Ευρώπης σ’ αυτήν την περίοδο ως «Σκοτεινής Ηπείρου», από τον ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ. Σήμερα, κατά την 74η επέτειο των τραγικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στο διάστημα από 14-16 Σεπτεμβρίου 1943, κλίνουμε όλοι μας ευλαβικά το γόνυ εμπρός στα μνημεία αυτής της ανελέητης σφαγής και τιμούμε την μνήμη των θυμάτων της.

Ι. Επιτρέψατέ μου, λοιπόν, ν’ αναφερθώ, έστω και δι’ ολίγων, στα τραγικά γεγονότα εκείνων των ημερών:

Α. Ως γνωστόν, μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς, το Ηράκλειο βρισκόταν υπό Γερμανική κατοχή, ενώ το Λασίθι   αλλά και τα χωριά της Βιάννου ήταν υπό Ιταλική κατοχή. Από την κατάληψη της Κρήτης, έως το 1942, δημιουργήθηκαν στην περιοχή ομάδες Αντίστασης από τους κατοίκους της. Μία από τις ομάδες αυτές ήταν του Μανόλη Μπαντουβά. Από το 1942 και μετά οι Γερμανοί άρχισαν να παρεμβαίνουν στην περιοχή, κυρίως στην Βιάννο και στα παραλιακά χωριά της Άρβης και του Τσούτσουρου. Τον Μάιο του 1943 εγκατέστησαν φυλάκιο με τρείς στρατιώτες στην Κάτω Σύμη.

Β. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1943, η Ιταλία συνθηκολογεί και αρχίζει να φημολογείται ότι οι Άγγλοι θα επιχειρούσαν απόβαση στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην παραλία των επαρχιών της Βιάννου και της Ιεράπετρας. Ακόμη διεκινείτο η φήμη ότι ο Μπαντουβάς βρισκόταν σε συνεννόηση με τον διοικητή των ιταλικών στρατευμάτων του Ν. Λασιθίου, στρατηγό Κάρτα, για να παραδώσουν οι Ιταλοί τον οπλισμό τους στους αντάρτες και, όσοι από αυτούς ήθελαν, να πολεμήσουν μαζί τους Κρήτες εναντίον των Γερμανών.

1. Τα νέα αυτά δημιούργησαν κλίμα ενθουσιασμού στους κατοίκους. Ο Μπαντουβάς, το βράδυ της 9ης προς την 10η Σεπτεμβρίου 1943, δίνει διαταγή να εξουδετερωθεί το φυλάκιο. Οι αντάρτες εισβάλλουν στο φυλάκιο την νύχτα και επιχειρούν να συλλάβουν κοιμώμενους δύο Γερμανούς στρατιώτες, όμως ακολουθεί μάχη κατά την οποία οι Γερμανοί σκοτώνονται. Οι Γερμανοί, όταν εντοπίζουν τα πτώματα, στέλνουν 165 άντρες στην περιοχή, προκειμένου να διερευνήσουν τι έγινε. Ο Μπαντουβάς στήνει ενέδρα με τέσσερις ομάδες ανταρτών, με επικεφαλής τους Χρήστο Μπαντουβά, Γιώργη Νιριανό, Γιάννη Ποδιά και Δημήτρη Παπά, τοποθετημένες σε κατάλληλες θέσεις στην Κάτω Σύμη και στα υψώματα που βρίσκονται στην ανατολική και δυτική πλευρά της κοιλάδας, μέσα από την οποία περνά ο δρόμος προς την Κάτω Σύμη. Οι Γερμανοί, για την προστασία τους από τους αντάρτες, είχαν πιάσει αιχμαλώτους από τα γύρω χωριά, τους οποίους είχαν βάλει μπροστά, σαν ασπίδα. Σκόπευαν να τους εκτελέσουν ως αντίποινα για τον φόνο των δύο Γερμανών στρατιωτών.

2. Κατά τις 10 το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου, αρχίζουν να μπαίνουν στην κοιλάδα με τους ομήρους μπροστά. Οι αντάρτες, που αναγνώρισαν τους ομήρους, επιτέθηκαν στους Γερμανούς από ανατολικά, με αποτέλεσμα οι όμηροι να ελευθερωθούν και να ενωθούν με τους αντάρτες. Ακολούθησε μεγάλη μάχη στην περιοχή μεταξύ Σύμης και Πεύκου, η οποία κράτησε μέχρι αργά και στην οποία ηττήθηκαν οι Γερμανοί.

Γ. Ο στρατηγός Φρίντριχ-Βίλχελμ Μύλλερ, που ακολούθως έγινε γνωστός και ως «ο σφαγέας της Κρήτης», εξοργισμένος για την ήττα του, εκδίδει την ακόλουθη διαταγή: «Καταστρέψατε την επαρχία Βιάννου. Εκτελέσατε πάραυτα, χωρίς διαδικασία, τους άρρενες που είναι πάνω από 16 ετών, καθώς και όλους όσοι συλλαμβάνονται στην ύπαιθρο, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας».

1. Πάνω από 2000 άντρες του γερμανικού στρατού κατέφθασαν έτσι στη Βιάννο και χωρίστηκαν σε ομάδες, για να θέσουν σ’ εφαρμογή την συστηματική καταστροφή των χωριών και την εξολόθρευση των κατοίκων τους. Στις 13 Σεπτεμβρίου, την παραμονή των ομαδικών εκτελέσεων, συγκέντρωσαν στον Άγιο Βασίλειο όσους βρίσκονταν εκεί και τους διαβεβαίωσαν ότι όσοι θα επέστρεφαν στα σπίτια τους δεν θα πάθαιναν τίποτα, ενώ όσοι θα βρίσκονταν εκτός αυτών θα θεωρούνταν αντάρτες, οπότε θα εκτελούνταν επί τόπου και τα σπίτια τους θα καίγονταν. Η είδηση διαδόθηκε και στα γύρω χωριά, οπότε πολλοί που κρύβονταν γύρισαν στα σπίτια τους.

2. Την επόμενη ημέρα το πρωί, ξεκίνησε η καταστροφή. Την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 1943, δηλαδή ανήμερα της εορτής του Τίμιου Σταυρού, έβαλαν φωτιά στον Πεύκο και στην Σύμη. Ταυτόχρονα επιδόθηκαν σε μαζικές εκτελέσεις, λεηλασίες βανδαλισμούς και κατεδαφίσεις, αφενός στα χωριά Κεφαλοβρύσι, Κάτω Σύμη, Πεύκο, Βαχό, Αμιρά, Άγιο Βασίλειο, Άνω Βιάννο, Συκολόγο, Κρεββατά, Καλάμι και Λουτράκι,  της περιοχής της Βιάννου. Και, αφετέρου, στα χωριά, Μύρτο, Γδόχια, Ρίζα, Μουρνιές, Μύθους, Μάλλες, Χριστό, καθώς και Μεταξοχώρι (πρώην Παρσά), της περιοχής της Ιεράπετρας. Όλοι οι άνδρες ηλικίας από 16 ετών και άνω που βρέθηκαν στα προαναφερθέντα χωριά εκτελέσθηκαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το βράδυ οι Γερμανοί γιόρτασαν τη νίκη τους, μεθώντας, χορεύοντας και τραγουδώντας, χλεύαζαν τις γυναίκες που έκλαιγαν τους νεκρούς τους και εξυμνούσαν τον Χίτλερ και την Γερμανία. Τρομοκρατώντας τους επιζήσαντες, δεν επέτρεψαν αρχικά να ταφούν τα πτώματα, διαπράττοντας μεγίστη ύβρη προς τους νεκρούς. Κι όταν, κατόπιν, το επέτρεψαν, αυτό ήταν δύσκολο έως αδύνατο, γιατί οι χαροκαμένες γυναίκες και τα ορφανά δεν είχαν τα απαιτούμενα προς τούτο εργαλεία και το έδαφος ήταν σκληρό. Τις παραπάνω φρικαλεότητες, που ευτελίζουν πλήρως τον Άνθρωπο και τις σύμφυτες προς αυτόν Αξίες, προσβάλλοντας κάθε έννοια Ανθρώπινου αλλά και Θεϊκού Νόμου, περιγράφει η περίφημη έκθεση της «Κεντρικής Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων εν Κρήτη», που φέρει την υπογραφή των σπουδαίων πνευματικών μας ανθρώπων, Ν. Καζαντζάκη, Ι. Κακριδή και Ι. Καλλιτσουνάκη. Ας σημειωθεί ότι η εν λόγω Έκθεση, την οποία ανακάλυψε ο Δήμος Ηρακλείου μετά από προσπάθειες πολλών ετών, συνετάγη κατόπιν εντολής της Κυβερνήσεως Βούλγαρη, «προς διαπίστωσιν των υπό των Γερμανών και Ιταλών κατά την διάρκειαν της κατοχής διαπραχθεισών ωμοτήτων εν Κρήτη», κι αφού προηγήθηκε περιοδεία στο Νησί στο διάστημα από 29 Ιουνίου έως 6 Αυγούστου 1945.

Δ. Εκτός από τις εκτελέσεις, οι Γερμανοί έκλεισαν στο Γυμνάσιο της Άνω Βιάννου 137 άντρες από τα χωριά Καλάμι και Συκολόγο, ενώ μέσα στο σχολείο είχαν συγκεντρώσει και άλλους ομήρους, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και γυναίκες. Έτσι, εν συνόλω, οι εγκλεισθέντες από τους Γερμανούς στο Γυμνάσιο πρέπει να ήταν περίπου 300 άτομα, τα οποία σκόπευαν να εκτελέσουν, εάν οι αντάρτες δεν απελευθέρωναν τους ομήρους που είχαν πάρει μαζί τους. Οι αντάρτες όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε ανταλλαγή και η εκτέλεση αποφεύχθηκε, χάρη στις δραματικές προσπάθειες και παραστάσεις των αντιπροσώπων του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Εκκλησίας. Κυρίως, χάρη στις επίμονες προσπάθειες του τότε Αρχιμανδρίτη και αργότερα Αρχιεπίσκοπου Κρήτης, Ευγένιου Ψαλιδάκη, και του τότε Επισκόπου Πέτρας, Διονύσιου Μαραγκουδάκη. Οι όμηροι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι στις 25 Σεπτεμβρίου 1943. Ένα μήνα αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου, ειδικά συνεργεία Γερμανών κατεδάφισαν με δυναμίτες και πυρπόλησαν τα χωριά Κεφαλοβρύσι, Κρεββατά Πεύκο, Σύμη, Καλάμι και Συκολόγο, καθώς και τα χωριά της δυτικής Ιεράπετρας, Μύρτο, Γδόχια, Μουρνιές, καθώς και τον οικισμό “Καημένου” της Ρίζας.

Ε.  Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας, μετά από εκείνο των Καλαβρύτων. Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων θεωρείται πως είναι 461 άτομα, όμως πολλές πηγές υποστηρίζουν πως ξεπερνάει τα 500. Πάνω από 1000 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς. Πήρε δεκαετίες στα περισσότερα χωριά προκειμένου να καταφέρουν να επανέλθουν σε μια κανονικότητα, ενώ όσα χωριά κάηκαν συθέμελα, τελικώς ερήμωσαν. Ο στρατηγός Μύλλερ συνελήφθη από τον Κόκκινο Στρατό στην Ανατολική Πρωσία και εκδόθηκε στην Ελλάδα, μαζί με τον Μπρούνο Μπράουερ, όπου καταδικάστηκαν σε θάνατο στις 9 Δεκεμβρίου του 1946. Εκτελέστηκε στις 20 Μαΐου 1947.

II. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο Ιερής Μνήμης -και μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, που είναι παντελώς ξένη σ’ εμάς τους Έλληνες- εντάσσουμε και τις έναντι της Γερμανίας νόμιμες αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της γερμανικής ναζιστικής κατοχής:  Όπως έχω επανειλλημένως τονίσει, οι ως άνω αξιώσεις μας είναι πάντα νομικώς ενεργές –πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες.  Και ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Νομικός Πολιτισμός επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο Δικαστικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου εν προκειμένω Διεθνούς Δικαίου.  Η θέση αυτή είναι, πλέον, κυριολεκτικώς Εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη.

ΙΙI. Τιμώντας σήμερατην 74η επέτειο μνήμης του Ολοκαυτώματος της Βιάννου, διαπιστώνουμε, για πολλοστή φορά, ότι για εμάς, τους Έλληνες, η ελευθερία αποτελεί υπαρξιακή αρχή και άρα τρόπο ζωής. Αυτήν την αλήθεια οφείλουν να την γνωρίζουν εχθροί και φίλοι. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Συμπεριφέρεται στην διεθνή πολιτική ζωή με απόλυτο σεβασμό στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό τους. Είναι δηλαδή δύναμη που εργάζεται για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη τόσο στην εγγύς περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πλην, όμως, εάν χρειασθεί, εμείς, οι Έλληνες, είμαστε έτοιμοι να υπερασπισθούμε αποτελεσματικά τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας, που αποτελούν και σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

IV. Το Ολοκαύτωμα της Βιάννου εκπέμπει, όμως, SOS και για τους κινδύνους που εγκυμονεί για την σημερινή Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, η επανεμφάνιση διαφόρων λαϊκιστικών ή και νεοναζιστικών πολιτικών μορφωμάτων. Αυτά πρέπει ν’ αντιμετωπισθούν με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα από την Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Ευρωπαϊκούς Λαούς που την συγκροτούν. Κυρίως, πρέπει να εξαλειφθούν οι αιτίες που προκαλούν την εμφάνιση και ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων, με κυριότερη τις έντονες κοινωνικές ανισότητες και όσες συνέπειες αυτές έχουν για την συνοχή των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Είναι καίριας, επομένως, σημασίας η υπεράσπιση του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κύριε Δήμαρχε,

Αναχωρώντας από την Μαρτυρική Βιάννο, με τον άκρως τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Δημότη της, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όσα εξέθεσα θα αποτελέσουν καθοριστικής σημασίας δείκτη πορείας κατά την άσκηση των καθηκόντων μου. Επιπλέον, παίρνω μαζί μου, στις νοερές αποσκευές μου, τις καλύτερες αναμνήσεις της έξοχης φιλοξενίας που μου επιφυλάξατε, για την οποία και πάλι βαθύτατα σας ευχαριστώ.

62 Σχόλια to “ΤΩΡΑ: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο διεθνές δικαστήριο για της γερμανικές αποζημιώσεις από την μαρτυρική Βιάννο!”

 1. Πύκτης said

  Ρε γελοίοι ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ !!
  Που λέει γιά προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο με ΠΡΑΞΗ ;;;;;
  Μόνο στην παράγραφο ΙΙ που λέει ο πάκης ΕΝΤΑΣΟΥΜΕ χωρίς να λέει το παρακάτω ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ τις νόμιμες αξιώσεις μας και όχι να αφήνει ανοικτά και αόριστα ΑΝ προσ΄φυγουμε στο ΜΕΛΛΟΝ στο αρμόδιο διεθνές δικαστήριο ….απατεώνες είστε στα 4 στημμένοι και κάνετε τα λιοντάρια γατάκια νεοταξίτες ευρωλιγούρια !!!

  Αρέσει σε 4 άτομα

  • begar2 said

   Ψευταραδες ρε. Τι περιμενες;
   Και εχουν ολη την εβδομαδα με διαρκεις επιθεσεις ενανριον του Κουλη, με συκοφαντιες και ψεματα, ενοψει της σημερινης συνεντευξης.
   Τοσος πανικος πια.

   Αρέσει σε 3 άτομα

  • Φωνή της λογικης said

   «Οι ως άνω αξιώσεις μας είναι πάντα νομικώς ενεργές –πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες»

   Απλά Ελληνικά είναι τι δεν καταλαβαίνετε;

   Μου αρέσει!

  • Φωνή της λογικης said

   https://olympia.gr/2017/09/17/πτδ-η-ιερή-μνήμη-των-μαρτύρων-της-βιάνν/

   «Δεύτερον, το μήνυμα της Μνήμης. Δεν ξεχνάμε στη μνήμη τους και για λόγους Δικαιοσύνης ότι οι απαιτήσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι και θα είναι πάντοτε απαράγραπτες. Δηλαδή θα είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες ως την τελική δικαίωση.»

   Ψεύτης κι ο Παυλοπουλος ή ψεύδονται τα ελληνικά του στα αυτιά σας;

   Μου αρέσει!

   • Πύκτης said

    Πες του αύριο το πρωί να καταθέσει στο αρμόδιο διεθνές δικαστήριο τον ΦΑΚΕΛΟ επίσημα ως ΚΡΑΤΟΣ για τις αξιώσεις μας ….άντε ρε κάντε το γατάκια !!!

    Αρέσει σε 3 άτομα

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

    Δεν κατέχω πολλά νομικά αλλά από κάτι λίγα που κατέχω θεωρώ ενεργό ο,τι υποστηρίζεται, εκείνο το οποίο στηριζεις, το προστρεχεις, το ποτίζεις, το ανανεώνεις, το παρατείνεις δικαστικά συνεχώς.
    Αλλιώς παραγράφεται ενώ μένουν σάλια και μελάνια.
    Κατατέθηκε ποτέ κάποια αγωγή;
    Ειναι θααααα;
    Λήξη δεν έχει, προθεσμίες δεν υπάρχουν;
    Εαν όχι απέχει πολύ από το να είναι λόγια, κουβέντες του αέρα;
    Αυτό μάλλον από ότι κατάλαβα προσπαθεί να εξηγήσει ο Πυκτης.

    Μου αρέσει!

   • Πύκτης said

    To αυτονόητο λέω Χρίστο και γιά το σανό του τίτλου…που συμβαδίζει ο τιτλος με όσα είπε ο πάκης ;;
    Πουθενά , αοριστολογίες με θα ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΊΤΑ ΤΊΠΟΤΑ ….ποιός σκεπτώμενος νους [ όχι κομματοσκυλο] θα πάρει στα σοβαρά τον τίτλο με όσα είπε ο πακης ;;;…… , κανείς !

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • begar2 said

    Θα παω στην τραπεζα, οπου χρωστω δανειο και θα τους πω:
    Αφου οι αξιωσεις σας δεν παραγραφονται και παραμενουν νομικα ενεργες, γινεται να σταματησω να σας πληρψνω;
    Θα συνεχισω να σας πληρωνω, οταν η Ελλαδα ζητησει δικαστικα τις πολεμικες αποζημιωσεις απο τη Γερμανια.
    Και σε αντιθεση με τους γερμανους, εγω αναγνωριζω το χρεος μου. Ακομα καλυτερα δηλαδη.

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • Προς begar2

    Εχεις μάλλον μπερδέψει τους ρόλους. Η Ελλάδα χρωστάει και η Γερμανία είναι ένας όχι ο μόνος εκ των δανειστών.

    Άλλο πράγμα οι αποζημιώσεις, άλλο η δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με τους δανειστές. Διέπονται από διαφορετικούς όρους και συμβάσεις.
    Ως νομικός το λέω.

    Μου αρέσει!

   • Αυτονόητα said

    @ Φωνή της Λογικής

    Χαρά στην υπομονή σου.

    Μπράβο σου πάντως για την συγκροτημένη σου άποψη με επιχειρήματα.

    Αυτό είναι που τους πονάει τελικά…..

    Θα προτιμούσαν τα βολικά χάπατα,μόνο που δεν πιάνει με όλους.

    Μου αρέσει!

   • begar2 said

    @magda

    Δεν έχω μπερδέψει τίποτα.

    Με τον τρόπο μου προσπαθώ να πω ότι από λόγια του αέρα χορτάσαμε.

    Αν διεκδικούμε αποζημιώσεις, γιατί όχι τώρα; Γιατί στο …. αόριστο μέλλον;

    Αν σου χρωστάω εγώ λεφτά, θα με πας στα δικαστήρια σήμερα ή …… στο αόριστο μέλλον.

    Από θα θα θα θα θα και …. δημιουργική ασάφεια, χορτάσαμε.

    π.χ.

    Σήμερα ρωτήθηκε ο Μητσοτάκης, αν γίνει πρωθυπουργός, τι θα κάνει με το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ.

    Απάντησε επί 5 λεπτά ένα σκασμό αρλούμπες, αλλά επί της ερώτησης μούγκα στη στρούγκα.

    Να είσαι σίγουρη ότι καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι λέει και τι εννοεί ο κάθε πολιτικός.

    Αρέσει σε 2 άτομα

 2. sonagouts said

  XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA ΤΣΙΡΚΟ ΛΕΜΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Όχι Παπαριες said

  Τι Παπαριες της Ολυμπίας είναι τούτες πάλι.
  Ρέ θα σας στραβώσει το τακα τακα

  Αρέσει σε 4 άτομα

 4. Οταν τα λόγια αυτά έρχονται από το στόμα του πρώτου πολίτη της χώρας, έχουν ιδιαίτερο βαρος και σημασία.
  Ελπίζουμε ο πρόεδρος να αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων με επίσημο τρόπο και να το κανει πράξη.

  Μου αρέσει!

 5. Alekos said

  Andre…
  Ενα λογο θα σου πω μονο….
  ΑΡΧΟΝΤΑΣ……
  Εγραψες ολοκληρο βιβλιο με μονο μια φραση…….

  Μου αρέσει!

 6. Xaris said

  ΑΥΤΟΙ είναι οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ που ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ- Δηλαδή να ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ οι Γερμανικές ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!

  ΣΥΡΙΖΑ (ΝΑΙ)
  Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος

  ΝΔ (ΟΧΙ)
  Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος,
  Θοδωρής Ζαγοράκης

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΝΑΙ)
  Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος

  ΕΛΙΑ (ΟΧΙ)
  Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης

  ΠΟΤΑΜΙ (ΟΧΙ)
  Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος

  ΚΚΕ (ΝΑΙ)
  Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος

  ΑΝΕΛ (ΝΑΙ)
  Νότης Μαριάς

  Τα “ΟΧΙ” αφορούν τη βροντερή άρνηση “ελλήνων” ευροβολεμένων στις Γερμανικές αποζημιώσεις εξαργυρώνοντας έτσι τη θεσούλα τους και τον μισθουλάκο τους…
  Δεν ακούσατε τίποτα στα media…ε;….

  Τα “ΝΑΙ” είναι αυτοί που ψηφίσαν υπέρ της πρότασης να δοθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις…

  ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ;;;…ε ψάξτε το!!! έτσι για να ξέρετε ποιους θα σφάξετε – όταν έρθει η ώρα – όπως έσφαξαν οι Γερμαναράδες τα Δίστομα τα Καλάβρυτα τα Κεράσοβα…

  Όπως εκτέλεσαν κατοίκους και έκαψαν ανθρώπους και σπίτια στη Πηγή, στην Αδέλη, στο Λουτρό, στο Παλαιοχώρι, στα Σαχτούρια, στο Μαγαρικάρι, στο Μονοδέντρι, στη Κερκίνη, στους Ρόγους, τη Σούρτζα και Βραϊλα, στο Καρπενήσι, στη Κάψη, στη Φραγκίστα, στο Μικρό και Μεγάλο Χωριό, στη Μακρακώμη, στον Αγ. Βλάσση και… ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός, ὧν οὐκ ἔστιν τέλος…
  Έτσι… και για να ξέρετε ποιοι έστειλαν εκεί αυτούς που ψηφίσαν κατά της Πατρίδας…
  Για να μην ξεχάσετε ποτέ τους άθλιους ψηφοφόρους τους!
  Γιατί όλοι “αυτοί”,σύμφωνα με το kapagriniou.wordpress.com, δεν θα υπήρχαν χωρίς την άθλια ψήφο των παραπληγικών τους…
  Που έστησαν τις κάλπες τους πάνω στις στάχτες των Ελλήνων Πατριωτών!

  Χάρης Καφετζόπουλος

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Αυτονόητα said

   ΝΔ (ΟΧΙ) ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ (ΟΧΙ) ΠΟΤΑΜΙ (ΟΧΙ)

   Να μην δοθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις !!

   Και οι ραγιάδες τους ψηφίζουν.

   Και μετά μπαίνουν στα μπλοκ και παριστάνουν τους δεν είδα δεν άκουσα τα νουδουλοτρολ.

   Μου αρέσει!

  • Αυτονόητα said

   ΝΔ (ΟΧΙ)
   Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος,
   Θοδωρής Ζαγοράκης

   ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ (ΟΧΙ)
   Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης

   ΠΟΤΑΜΙ (ΟΧΙ)
   Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος

   ———————

   Και οι ραγιάδες τους ψηφίζουν.

   Μου αρέσει!

  • Αυτονόητα said

   Υπάρχουν Έλληνες που στηρίζουν «κόμματα» που «ψηφίζουν» ΟΧΙ να μην δοθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα,για να φανούν αρεστοί στους Γερμανούς ?

   Και όμως υπάρχουν !!

   Οι ψηφοφόροι της ΝΔ,του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

   Είναι οι «ίδιοι» που μιλάνε για «όχι άλλο κάρβουνο» για «αρλούμπες» και «φανφάρες» επειδή ο Παυλόπουλος είπε τα αυτονόητα !!

   Για όλους αυτούς,πρώτα από όλα είναι το προσωπικό τους συμφέρον,που περιλαμβάνει,το ρουσφέτι,το βόλεμα,οι διορισμοί με μέσον,τα φαγοπότια τους,μετά είναι η ομάδα τους και μετά πετάνε και καμία στρακαστρούκα για ξεκάρφωμα,δήθεν για την Ελλάδα.

   Υποκριτές και φαρισαίοι.

   Μου αρέσει!

  • διονύσιος διονυσίου [ΡέμαΑγίαςΤριάδοςΒροντούς] said

   …ARE KIA OI TREISSS OI
   GAMOGERMANOTOURRKALVANOSKOPIANOFFAAGOI,
   OI XxXRYSAVGiSiOi, BZZHFFiSANE KATAA ???????????????………

   AMAN PANAGiTSA MOU MEGALOXARH, AMA NAI RE SE LEW …. … .

   Μου αρέσει!

 7. «Όταν ο κόσμος ζει σύμφωνα με τους ηθικούς νόμους και το Θεό, τα άλογα οργώνουν τα χωράφια. Όταν ξεφεύγει, το ιππικό παρατάσσεται στις πεδιάδες.»

  Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος

  Μου αρέσει!

 8. διονύσιος διονυσίου [ΡέμαΑγίαςΤριάδοςΒροντούς] said

  TI ΈΛΕΓΕς ΡΕ ΠΑΝΆΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΦΟΎΣΚΩΝΕς ΤΟ ΜΥΑΛΌ ΜΟΥ ΡΕ,
  ΤΟ ΞΕΦφΟΎΣΚΩΤΟ ΡΕ ΨψΕΜΜΑΤΟΎΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕς ΝΑ ΚΛΑΊΩ ΡΕ,
  ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗΝ ΚΑΙ ΙΕΡΆΝ ΟΡΓΉΝ ΡΕ, ΓΙΑ ΤΟ ΌΡΓΙΟ ΠΟΥ ΖΖΏ ΡΕ ΚΑΙ ΠΟΥ, ΣΤΟ φΦΙΝΆΛΛΕ, ΕΣΎ ΜΕ ΕΠΈΒΒΑΛΛΕς,
  ΜΜΑΖΖΊ ΚΑΙ ΜΑΕ ΤΑ ΆΛΛΑ ΤΑ ΤΣΟΓΛΆΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎ ΣΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟς ΚΑΙ ΤΗς ΠΟΥΣΤΟΔΗΜΟΠΡΑΤΙΑς ΣΟΥ ????????…

  …ΕΝΝΘΥΜΟΎΣΑΙΝΕ ΩΡΕ ΠΆΝΑΡΕ,
  ΝΤΌ ΈΛΕΓΕς ΓΙΑ «ΕΓΓΡΑφΦΗΝΕ» ΡΕ, ΤΟΥ ΕΝ ΛΌΓΩ ΧχΧΡΈΟΥς, ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΈΝΑ ΔΕΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΌΛΟΝ ΤΟΝ ΧχΧΡΥΣΌΝ ΤΗς ΓΉς, ΜΑΖΖΊ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥς ΑΔΆΜΑΝΤΕς ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΆΛΙΑ, ΑΡΕ ΝΑΊ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΞΕΓΕΛΆΣΕΙς ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΖΖΗΦφΊΣΩ, ΑΡΕ ψΨψΕΎΤΑΡΕ, ΠΠΏς ΜΠΟΕΡΈΊς ΡΕ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΣΕΝΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΡΕ, ΤΌΌΌΣΟΝ ΛΆΣΤΙχχΟ ΡΕ Η ΣΥΝΕΊΔΗΣΙςς ????……..

  ΏΏΏ, ΜΌΝΝ ΝΝΤΙΈ, ΓΑΜΩ ΤΗ ΓΚΑΤΑΔΊΚΗΝ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΡΕ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 9. Ξερξης said

  Πολιτικος κρατουμενος ηλικιας ……..6 μηνων……
  Δειτε το…..

  Μου αρέσει!

 10. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ του Ελκηνικου Λαου, ΔΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!

  Οσοι εχουν ενημερωθει το ελαχιστο σε ωφηλες της Γερμανιας ως κρατος προς το Ελληνικο κρατος.

  Ξερουν πως το θεμα των σποζημιωσεων απο το Γερμανικο κρατος προς το Ελληνικο δημοσιο πανω σε ζημιες οπως, δολιοφθορες, θανατους, οικονομικη εκμεταλευση κατασχεσεις/κλοπες κ.λ.π, ειναι ενα θεμα το οποιο χρονικα, ΘΑ ΤΡΑΒΞΗΕΙ ΑΝΩ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ !!
  Διοτι πρεπει να αποφανθει η Δικσιοσυνη.

  Η δικσιοσυνη της Ελλαδος, η δικαιοσυνη της Γερμανιας κι.μια ουδετερη αρχη δικσιοσυνης, οι οποια θα δωσει την τελικη αποφσση, δικαστικο βουλευμα !

  Αυτη η οδος ειναι ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ.

  Ενω, το ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, ειναι νομιμα, ΑΜΕΣΑ διεκδηκισημο διοτι ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

  ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΛΟΝΟΛΟ .

  Καταλαβατε πως ο κατα φαντασια προεδρακος μαζι με τους τσιπροκαμενους ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ;;

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • Ξερξης said

   Κατι σου ξεφευγει ξαδερφε περι της κοροιδιας του τσιπρα προςωτον ελληνικο λαο…

   Επι θητειας σαμαρα, δεν θυμαμαι πιο μνημονιο ηταν τοτε,(συγνωμη για αυτο…) , ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ. ΧΡΕΟΥΣ…..
   ΨΑΞΕ Ξαδερφε, ψαξτο…..

   Μου αρέσει!

   • Να μου επιτρέπει να συμπληρώσω οτι ΚΑΙ η κυβέρνηση Σημίτη ειχε απαγορέψει την οποιαδήποτε κίνηση αξιοποίησης της απόφασης της ελληνικής δικαιοσυνης για τα θύματα του Διστόμου υπέρ διεκδίκησης αποζημιώσεων.

    Έχουν περάσει 20 χρονια ανεκμετάλλευτα από τότε…

    Μου αρέσει!

   • Democratia DELENDA EST - eksothen said

    Δεν απικελιεται ΤΙΠΟΤΑ.

    Δεν εχει περασει τετοιος νομος.

    κσι να ειχε νομοθετηθει ο οποιος αποκλεισμος για την διεκδικιση του κατοχικου δανειου αυτο θα ηταν παρανομο, αφου δεν γινετσι να νομοθετηθει ο αποκλεισμος η καταργηση κατοχηρωμενων, νομιμων δικαιωματων.
    (Τι σοι ουμανιστης/διεθνιστης εισαι;;
    Αποδεχεσαι την εκτροπη την καταργηση νομιμων δικαιωματων απο καποια κυβερνηση;;)

    Εαν εσυ ξερεις κατι παραπανω στο θεμα, τοτε πσρουσιασε κσποια πηγη ωστε να το ψαξω.

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • Μ.Φ-Αρμονία said

    Εσείς οι δυο γράφετε για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ενώ ο σχολιαστής Eksothen αναφέρεται στο κατοχικό δάνειο.
    Μαζί μιλάτε και άλλα κάνετε πως καταλαβαίνετε εσείς οι δυο (Ξέρξης και Μάγδα).

    Αρέσει σε 2 άτομα

   • MARADΟNIOS [Ο.PΈRSHSS] said

    Μ.Φ-Αρμονία said
    Σεπτεμβρίου 17, 2017 στις 5:48 μμ

    Εσείς οι δυο γράφετε για τις γερμανικές αποζημιώσεις,
    ενώ ο σχολιαστής Eksothen αναφέρεται στο κατοχικό δάνειο.
    Μαζί μιλάτε και άλλα κάνετε πως καταλαβαίνετε εσείς οι δυο (Ξέρξης και Μάγδα).
    ——————————————————————–
    …ΣΕ ΠΟΙΌΝΑΝΕ ‘NOΎN» ΑΠ’ΕΥΘΎΝΕΣΑΙ, ΑΓΑΠΗΤΉ «ΑΡΜΟΝΊΑ»,
    KAI ΤΟΝΕ ΘΡΑΣΎΤΑΤΟΝ ΥΒΡΙΣΤΉΝ, ΤΟΝΕ ΒΆΡΒΑΡΟΝ ΑΣΙΆΤΗΝΕ, ΤΟΝΕ ΞΈΡΞΗΝΕ,
    ΞΕΡΕΙς, ΆΡΑΓΕς, ΤΙ ΤΟΝ ΈΚΑΝΕ Ο ΠΟΣΕΙΔΏΝ [Ο ΑΪ ΝΙΚΌΛΑς}?????? ……

    ..ΆΜΑ ΔΕΝΕ ΞΈΡΖΖΖ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΕΓΏ, Ο ΜΑΡΑΔΔΌΝΙΟς [Ο ΠΕΡΣΗς, ΌχΧχΙ Ο ΑΡΓΕΝΤΊΝΟς]

    Μου αρέσει!

 11. Η Βιάννος, τα Ανώγεια και η Κάνδανος έχουν καταγραφεί ως μαρτυρικά χωριά της Κρήτης.

  Το ολοκαύτωμα της Βιάννου θεωρείται το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα στην Ελλάδα μετά αυτό των Καλαβρυτων.

  Πανω από 20 χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα στρατεύματα της Βέρμαχτ του Μυλλερ, γνωστού και ως «σφαγέα της Κρήτης». Επίσημα καταγεγραμμένοι νεκροί: 461 άνδρες, μανάδες και παιδιά!

  Η μαρτυρική πατρίδα μου Κρήτη αντιστάθηκε ηρωικά στο Χιτλερ. Το αίμα των προγόνων μου έπνιξε αργότερα τα στρατεύματα του Χιτλερ στο τέλος του παγκόσμιου πολέμου.

  Ευχαριστούμε τον πρόεδρο που τίμησε τις θυσίες των προγόνων μου. Και λυπάμαι για καποιους αυτοαποκαλούμενους «Έλληνες» που κλείνουν τα μάτια τυφλωμένοι από το μίσος ή την απαισιοδοξία τους. Ευτυχώς τα ντοκουμεντα και οι αφηγήσεις των πατεράδων μας τους διαψεύδουν.

  Μου αρέσει!

  • Θα παραθέσω για τους ανιστόρητους μια μαρτυρία, που βρήκε και καταχώρησε ο ιστορικός της εποχής εκείνης Γιάννης Μουρέλλος στο έργο του «Ιστορία της Κρήτης».

   Γράφει:«Όπως με διαβεβαίωσαν αυτήκοοι μάρτυρες, ένας Γερμανός έφεδρος αξιωματικός, ενώ διατελούσε σε ευθυμία από κρασί που έπινε μαζί τους, άρχισε να λέει:Έχω παρακολουθήσει πολλές εκτελέσεις σε άλλες χώρες που έχομε κατακτήσει. Μα αυτό που συνάντησα στα χωριά της Βιάννου δεν το (δα πουθενά. Άντρες και γυναίκες αντίκριζαν τον θάνατο ψύχραιμα και στήναν το κορμί τους περήφανα μπροστά στις κάνες των τουφεκιών. Μήτ’ ένας τους δεν έκλαψε, μήτ’ ένας τους δεν ζήτησε οίκτο ή χάρη. Μα τη ζωηρότερη εντύπωση μου έκανε ένας ογδοντάρης σ’ ένα χωριό της Βιάννου. Βρισκότανε στη μέση, στη γραμμή των ανδρών που θα εκτελούσαμε. Ζήτησε να πει κάτι στον αξιωματικό. Πλησίασα μ’ ένα διερμηνέα. Αυτός βγήκε από τη γραμμή και βγάζοντας το δακτυλίδι του μου το πρόσφερε λέγοντας: «Πάρε τούτο το δακτυλίδι. Σου το χαρίζω, για να θυμάσαι σ’ όλη σου τη ζωή πως σκότωσες έναν αθώο γέρο 80 χρονών» Έπειτα ο γέρος γύρισε ατάραχος στη γραμμή του προσπαθώντας να σηκώσει το γέρικο κορμί του, όσο του επέτρεπαν τα χρόνια του. Σάστισα και πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα, όσο να βρω την ψυχραιμία να θυμηθώ την εντολή που είχα λάβει. Και όμως τη στιγμή που έλεγα «πυρ» έτρεμα σύγκορμος. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την τραγική εκείνη στιγμή».

   Μου αρέσει!

 12. Μετά την απόφαση για τα θύματα του Διστόμου που παραμένει ενεργή από το 2000, οι γερμανικές αποζημιώσεις στο σύνολο τους (κατοχικό δάνειο, πολεμικές επανορθώσεις, επιστροφή πολιτιστικών θησαυρών και αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας) είναι νομικά διεκδικησιμες.

  Η κυβέρνηση Σημίτη και όσες τη διαδέχθηκαν δεν επέτρεψαν να εκτελεστεί η απόφαση. Μετά από σχεδόν 20 έτη, είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγείρει σοβαρά θέμα διεκδίκησης των αποζημιώσεων.

  Ο Παυλοπουλος είναι ένας μετρημένος και σοβαρός πολιτικός με πληρη επίγνωση των λεγόμενων του. Αν δεν ειχε μελετήσει το θέμα δε θα έκανε αυτή τη δήλωση τώρα.
  Θεωρώ δεδομένο οτι θα επιδιώξει να προβεί σε περαιτέρω κινήσεις, γνωρίζοντας οτι έχει την καθολική συμπαράσταση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  Μου αρέσει!

  • Αρλούμπες said

   Σώπα που θα εγείρει σοβαρό θέμα.
   Ας περιμένουμε του χρόνου τέτοια μέρα μπας και το εγείρει.
   Αρλούμπες αρλούμπες…

   Αρέσει σε 3 άτομα

  • Democratia DELENDA EST - eksothen said

   Το μονο.που ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΚΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ απο την Γερμανια ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΗΜΟ ειναι το ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ.

   Οι αποζημιωσεις χρειαζονται διευθετηση σπο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ενδεχωμενος Ευρωπαικο), κι επιπλεον θα χρειαστουν ΕΜΠΕΙΡΟΠΡΑΓΝΩΜΟΝΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ κσι διακρατικες επιτροπες.

   Αλλο το κατοχικο δανειο διοτι αυτο εχει ΗΔΗ γινει ΑΠΟΔΕΧΤΟ απο την Γερμανια.

   ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ !!

   Αρέσει σε 1 άτομο

   • Επειδή έχω μελετήσει το θέμα ως νομικός, οι ελληνικές αξιώσεις είναι ενιαίες και αδιαίρετες και περιλαμβάνουν α. το κατοχικό δάνειο, β. τις επανορθώσεις για την καταστροφή των υποδομών και την αρπαγή του πλούτου του ελληνικού λαού, γ. την επιστροφή των κλαπέντων και λεηλατηθέντων αρχαιολογικών θησαυρών και δ. και πιο σημαντικό, ηθικά και συμβολικά, τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

    Η Ελλάδα ποτέ δεν παραιτήθηκε των αξιώσεων ούτε όμως και τις διεκδίκησε. Η Γερμανία ουδέποτε αρνήθηκε το πρώτο, αλλά έχει φροντισει να απορρίψει με νομικά τερτίπια τις ελληνικές αξιώσεις.

    Το ζήτημα δεν είναι αμιγώς νομικό. Είναι πολυδιάστατο. Απαιτεί διμερείς διαπραγματεύσεις για το σύνολο των ελληνικών αξιώσεων με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων ( νομικούς, οικονομολόγους κλπ. ).

    Μου αρέσει!

   • Democratia DELENDA EST - eksothen said

    Πρωτον.
    Ως «νομικος» πρεπει να ξερεις πως ΔΕΝ υπσρχει συμψηφισμος μεταξυ υποθεσεων για ακροατηριο δικαστηριου.
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ

    Ως «νομικος», πρεπει να ξερεις πως η καθε υποθεση ερευναται εξεταζεται κι αντιπροσωπευεται στην αιθουσα του δικαστηριου βσση της δικης της νομικης αξιολογησης.
    Αυτο ισχυει, στο ποινικο κι στο αστικο δικαιο .

    Δευτερον.
    Απoζημιωσεις κι κατοχικο δανειο αφορα ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΙ ΝΟΜΟΥΣ(εθνικους & διεθνης).

    Τριτον.
    Αλλο το Κατοχικο δανειο κι αλλο οι αποζημιωσεις.

    Εαν αδυνατεις να αντιληφθεις την διαφορα, τοτε κριμα το πτυχιο του νομικου που κατεχεις – ΕΑΝ κατεχεις !!!!

    Καταλαβες, » νομικε»;;

    Αρέσει σε 1 άτομο

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said/Dias said

    Τράβα εσύ μια μηνυσούλα, μια αγωγούλα βρε ΕΛλλαδίτσα κι άσε μετά να δεις πώς θα τρέχουν οι εξΕΛίξεις !
    Είναι σαν το νέο παιδί που έρχεται στον κόσμο.
    Είναι μέχρι να γεννηθεί.
    Μετά μεγαλώνει μόνο του.

    Μου αρέσει!

   • Δε μίλησα για συμψηφισμό υποθέσεων. Μίλησα για αδιαίρετες αξιώσεις πολιτικά.

    Είπα οτι το θέμα είναι πολυδιάστατο, γιατί τόσο οι κρατικές/δημόσιες αξιώσεις, δηλαδή οι τπολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, όσο και οι ιδιωτικές αξιώσεις, αρμόδια είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο, άρθρο 28 της Συμφωνίας του Λονδίνου της 27-2-1953, «περί εξωτερικών γερμανικών χρεών», το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και τα εθνικά δικαστήρια.

    Προφανώς και πρόκειται για ξεχωριστές υποθέσεις νομικά, που όμως συνδέονται ποικιλοτρόπως πολιτικά.

    Μου αρέσει!

 13. Αρλούμπες said

  ΤΩΡΑ: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο διεθνές δικαστήριο για της γερμανικές αποζημιώσεις από την μαρτυρική Βιάννο!.

  Τό εμπεδώσατε πώς προπαγανδιζει η ολυμπιτσα;

  Αρέσει σε 3 άτομα

 14. Μητσάκος said

  Πάνω τους πάκη,πάρτους και τα σώβρακα.Τόσες ανάγκες έχουν οι προσκεκλημένοι σου λαθροέποικοι.
  Να τους ντύσεις,να τους ποδέσεις,να τους ταϊσεις(αν δεν πετάξουν τα τρόφιμα),να τους δώσεις επιδόματα,να τους μορφώσεις με Ελληνική Παιδεία(την έχουν γραμμένη στα »πετσοκομμένα» τους να είσαι σίγουρος),να τους γιατροπορέψεις κλπ κλπ.

  Αρέσει σε 1 άτομο

 15. Golum said

  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΥΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΠΩΣ?????

  ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΜΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΖΑ.
  ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΙΑ ΤΟΥΣ,
  ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ( και την πρεζα μας ) ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ……
  ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ…….

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: