olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ομιλία ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα στην τελετή μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 17, 2017

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αθήνα.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στην ομιλία που εκφώνησε ανέφερε τα ακόλουθα:

 

«“Η μνήμη είναι η μητέρα της σοφίας”. Αυτό έλεγε, 2.500 χρόνια πριν ο Αισχύλος. Κι αυτή η αλήθεια δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Γιατί χωρίς μνήμη δεν μπορείς να γνωρίζεις τον εαυτό σου, να αναγνωρίζεις τις ανάγκες σου, να θέτεις στόχους και να αποκτάς ενέργεια για να προχωράς μπροστά.

 

Σας είναι γνωστό ότι η 14η Σεπτεμβρίου έχει αναγορευτεί με τον πιο επίσημο τρόπο ως “Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος”.

 

Αυτή η Γενοκτονία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών, όπως των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

 

Η χρήση του όρου Μικρασιατική Καταστροφή εμπεριέχει το μέγεθος του γεγονότος που συντελέστηκε.

 

Καταστροφή, που σημαίνει μια απόλυτη κατάσταση, προσχεδιασμένου αφανισμού χιλιάδων ανθρώπων και απώλεια των τόπων καταγωγής.

 

Σήμανε τον αφανισμό των ελληνικών πληθυσμών, μετά από περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια συνεχούς παρουσίας και μοναδικής προσφοράς στον παγκόσμιο πολιτισμού. 

 

Η εμβληματική καταστροφή της Σμύρνης φαντάζει και είναι το μέγιστο επεισόδιο μιας βιβλικής τραγωδίας που ξεκίνησε το 1914.

 

Η ποικιλότητα των πληθυσμών στους τόπους καταγωγής τους, ομογενοποιείται στην πολιτική των Νεοτούρκων εθνικιστών, με βάση την ελληνικότητα και την θρησκεία, με ένα στόχο, το ξεκλήρισμα.

 

Με τον πλέον εγκληματικά βίαιο τρόπο διακόπηκε στη γη της Ιωνίας η τρις χιλιάχρονη συνεχής παρουσία ανθρώπων με μοναδική προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό. 

 

Είναι δουλειά άλλων να εμβαθύνουν στα ιστορικά γεγονότα.

 

Για μένα όμως είναι καθαρά δύο πράγματα:

 

1ο. Η Μικρασιατική Καταστροφή ούτε αναγκαία ούτε αναπόφευκτη ήταν.

 

2ο. Οι συνέπειες μιας ιστορικής καταστροφής δεν είναι ποτέ μονοσήμαντες. Η προσφυγιά που ακολούθησε υπήρξε η συνέπεια και η ολοκλήρωση της εθνικής τραγωδίας αλλά συγχρόνως, αναγκαστικά και μέσα από μια βασανιστική διαδικασία οδηγηθήκαμε στην ολοκλήρωση του ελληνικού κράτους.

 

Οι πρόσφυγες έφτασαν κατεστραμμένοι και κατατρεγμένοι, όμως δεν ήρθαν με άδεια χέρια. Κουβάλησαν, μνήμες, συνήθειες και πολιτισμό. Δεν έγιναν από την πρώτη στιγμή με χαρά δεκτοί, όμως η παρουσία τους, οι γνώσεις τους, η δίψα τους για επιβίωση επανίδρυσαν τη χώρα. 

 

Ο τρόπος που ακόμα και σήμερα αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική συλλογικότητα, βασικά στοιχεία του κοινωνικού κράτους, όπως η υγεία, η παιδεία ακόμα και η πολεοδομία έχουν να κάνουν με τους πρόσφυγες.

 

Οι προσφυγικές οργανώσεις και οι πολιτιστικοί σύλλογοι άλλαξαν τους όρους συλλογικής δράσης στην Ελλάδα, όπως βέβαια άλλαξαν και τους συσχετισμούς σε πολιτικό επίπεδο.

 

Χρειάστηκε βέβαια και ένας νέος πελώριος κίνδυνος από τους φασίστες του Μουσολίνη και τους ναζί του Χίτλερ για να ομογενοποιηθούν και ψυχικά οι Έλληνες.

 

Όμως ήδη η παρουσία 1,5 εκατομμυρίου Μικρασιατών προσφύγων έσπρωχνε την Ελλάδα μπροστά.

 

Έχουν περάσει 95 χρόνια. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων είχαν φυσική παρουσία στα γεγονότα έχουν φύγει. Φεύγουν κι αυτοί κι αυτές που γεννήθηκαν τα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς. Οι μνήμες όμως είναι ζωντανές.

 

Σήμερα 1 στους 3  Έλληνες και Ελληνίδες έχουν ρίζα Μικρασιατική. Σήμερα δεν υπάρχουν οι διαχωρισμοί της Ελλάδας του Μεσοπολέμου και ο πόνος έχει ξεθωριάσει. Όμως η δημιουργία μένει, τα μαθήματα ιστορίας μένουν και πολλά μα πολλά διδάγματα. 

 

Έχει ευφυώς ειπωθεί πως “οι πρόσφυγες είναι οι μεγάλοι επιζήσαντες της ιστορίας μας. Οι άνθρωποι που επέμειναν αφού έχασαν τα πάντα”.

 

Δυστυχώς η ανθρωπότητα δεν μαθαίνει πάντα και δεν διδάσκεται καλά. Νέοι πόλεμοι στη γειτονιά μας αλλά και όλο τον πλανήτη δημιουργούν νέα κύματα προσφυγιάς. Ναι δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα μ΄εμάς, ναι δεν έχουν τις ίδιες ρίζες κουλτούρας, κινούνται με βάση την ανάγκη για επιβίωση και ελευθερία.

 

Εμείς, πολίτες αυτής της χώρας, διωγμένοι από τους τόπους καταγωγής μας πριν 4 γενιές, δείξαμε την πιο μεγάλη κι γενναιόδωρη κατανόηση. Βοηθήσαμε και βοηθάμε, μερικές φορές πάνω από τις δυνάμεις μας. Όχι μόνο από ανθρωπιστικό χρέος, ναι και γι΄αυτό. Όχι μόνο γιατί είμαστε ένας δημοκρατικός και πολιτισμένος λαός, ναι και γι΄αυτό. Συγχρόνως γιατί ξέρουμε απ΄τη δική μας εμπειρία πως έτσι βοηθάμε στην εξέλιξη και την ανάπτυξη όλου του κόσμου.

 

Κι επιτρέψτε μου κάτι τελευταίο.

 

Στην Προκυμαία της Σμύρνης έμειναν γραμμένα με αίμα πολλά συμπεράσματα που πρέπει διαρκώς να τα έχουμε κατά νουν. 

 

Σαν λαός, σαν έθνος και σαν πολιτική ηγεσία πρέπει να έχουμε καθαρό ότι στις διεθνείς σχέσεις, στις σχέσεις ανάμεσα σε κράτη, αυτό που παίζει τον καθοριστικό ρόλο στις επιλογές που γίνονται είναι οι συσχετισμοί συμφερόντων. 

 

Η πολιτική ηγεσία κρίνεται για το πόσο καθαρά αντιλαμβάνεται αυτούς τους συσχετισμός και πως τους αξιοποιεί σε όφελος της χώρας στο πλαίσιο μιας στρατηγικής αντίληψης που πρέπει να έχει. Εδώ μεγάλη σημασία έχει η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα, χωρίς να χάνεται ο προσανατολισμός και η τελική στόχευση. 

 

Πάνω στους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν το 1922 οικοδομήθηκε το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρας μας σήμερα. Η Συνθήκη της Λοζάνης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. 

 

Η Ελλάδα δεν αμφισβητεί την κυριαρχία άλλων χωρών αλλά και δεν ανέχεται καμία αμφισβήτηση της δικής της εθνικής κυριαρχίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. 

 

Το σύνορα του ελληνικού κράτους με την αποφασιστικότητα του λαού μας και την καταλυτική συνδρομή των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι απαραβίαστα. 

Υπάρχει όμως και ένας επιπλέον λόγος για αυτό: τα εδάφη και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε θάλασσα και αέρα δεν μας παραχωρήθηκαν από κάποια συνθήκη αλλά κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Οι συνθήκες ήρθαν να επικυρώσουν αυτό το αποτέλεσμα.

 

Σήμερα η χώρας μας με τις επίπονες και αιματηρές θυσίες του λαού μας, μπαίνει σε ένα δρόμο ανάκαμψης και εξόδου από την οικονομική κρίση. Οι πρόσφυγες που ήρθαν από την Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη έχουν πολλά να μας διδάξουν για το πώς μπορεί ένα λαός να σταθεί στα πόδια του με τις δικές του δυνάμεις. 

 

Και πάνω απ΄όλα μας διδάσκουν πως σαν λαός και σαν άνθρωπος πρέπει:

Να θυμάσαι, να παλεύεις, 

να μην τα παρατάς, 

να μαθαίνεις ακόμα και από τα λάθη σου».

32 Σχόλια to “Ομιλία ΑΝΥΕΘΑ Δ. Βίτσα στην τελετή μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας”

 1. Αυτονόητα said

  Σε λίγο θα βγάλει και η ΝΔ ανακοίνωση,με χορηγό το Noor 1 φυσικά !!

  Μου αρέσει!

  • διοννύσιος διοννυσίου [ΟΥΡΛΙΆς] said

   ,,ΣΕ ΤΟ ΈχΧΩ ΠΕΊ ΠΩς ΕΊΣΕΝΕ, ΑΥΤΟΝΟΉΤΩς ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΊΩς, ΜΑ ΜΑΛΆΚΩ ?????????? ……..

   Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

   Άντε σοβαρέψου!
   Κόψε τις παπάτζες που μας έχεις φλομώσει στην επανάληψη.
   Κάνεις και κάποια άλλη δουλειά κ. Μαίρη για το σπίτι σου;
   Κάθε πότε καθαρίζεις/σκουπίζεις,
   σφουγγαρίζεις,
   πλένεις,
   απλώνεις,
   σιδερώνεις,
   μαγειρεύεις ;
   Όταν όλη μέρα είσαι εδώ μέσα πώς στέκει από βρώμα και μπίχλα το σπίτι σου; .
   Εκτός κι αν μας δουλεύεις ψιλό γαζί.
   Επίσης πότε προλαβαίνεις να μεταμφιέζεσαι από κορίτσι σε αρσενικό, από μαίρη σε τάσο ;
   Άγρια πούστρα ή λούγκρα απύθμενη πρέπει να είναι κάποιος/κάποια για να πηγαίνει με τέτοιους ρυθμούς, να το έχει δίπορτο
   Αλλιώς δεν εξηγείται φυσιολογικά.
   Κάτι ανώμαλο τρέχει με την πάρτι σου.
   Να πηγαίνεις για 400- 500 ευρώπουλα;
   ΕΛα μαζί, κοντά μου να γράφεις όλη μέρα για μένα.
   Πρόσεχε: Έτσι όπως κάνεις εδώ, με την ίδια συχνότητα, επιμΕΛεια και παρουσία στο διαδίκτυο.
   Θα παίρνεις έτσι κι αλλιώς ό,τι δικαιούσαι το μήνα, ανά 8ωρο, ανά 5νήμερο συν κάτι περισσότερο ως μπόνους απόδοσης, όταν υπάρχει διάθεση από την πλευρά σου να εργάζεσαι και να οικονομάς.
   Βεβαίως με την ασφάλιση ΙΚΑ έξτρα/πέραν αυτών.
   Υπενθυμίζω/προτείνω ότι άμα δείξεις τον ίδιο ζήλο που δείχνεις εδώ,
   εάν δηλαδή εργάζεσαι παραπάνω όπως εδώ για μένα,
   θα λαμβάνεις έως και αρκετά παραπάνω πιθανόν, από εσένα εξαρτάται.

   Μου αρέσει!

 2. Democratia DELENDA EST - eksothen said

  «. Το σύνορα του ελληνικού κράτους με την αποφασιστικότητα του λαού μας και την καταλυτική συνδρομή των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι απαραβίαστα.»

  Εισαι σιγουρος βρε παλικαρι;;

  Με αυτα που δηλωσες ειναι συμφωνος ο «πρωθυπουργος» σου;;

  Για κανε του ενα τηλεφωνο.

  Αντε να συντονιστειτε μεταξυ σας….

  χεχεχεχεχε
  Μαλακες !!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  • διοννύσιος διοννυσίου [ΟΥΡΛΙΆς] said

   …ΈΈΈ, ΜΑ ΣΈ ΠΑΡΑΚΑΛΏ, ΩΡ’ ΕΣ’ΚΏΘΕΝ [ΕΣΗΚΩΘΗ], ΜΕ ΤΟΝΕ ΠΌΝΟΝΜ ΜΑς ΑΠΑΊΖΖΕΙς ??? …….

   ..ΤΊ ΕΝΝΟΕΊς ΔΉΛΑ ΔΔΉς, ΠΩς ΕΠΑΊΖΖΟΥΝΕ ΤΟ ΤΣΟΥΤΣΟΎΡΙ ΤΟΥς ????????????? ………..

   ..ΔΗΛΑ ΔΉς, ΩΡ’ ΕΣ’ΚΏΘΕΝ [ΕΣΗΚΏΘΕΙς?], ΑΥΤΉ ΤΑΎΤΗΝΕ,
   Η ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΚΉ ΚΊΝΗΣΙς, ΕΠΙ ΚΑΘΈΤΟΥ ΆΞΟΝΟς, ΒΑΊΝΟΥΣΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΜΈΝΗ,
   ΔΕΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ ΤΟΙΟΎΤΟΥς ΜΑΛΛ’ΑΚΚΕς, ΑΡΕ ΝΑΙ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ ????????????? …..

   Μου αρέσει!

  • ϊ said

   Ξεφεύγεις.
   Σκέψου τι κάνεις.
   Σε ποιούς δίνεις τροφή;
   Εδώ μέσα έπαψε να είναι αποκλειστικό στέκι των ΕΛΛΗΝΩΝ.
   Τρυπώσανε αλλόκοτα, ξένα μαζί μας σώματα.
   Ξεχνάς ότι το σάϊτ όλους εμάς που έχουμε μιά άλλη δοξασία για το λεγόμενο σιωνιστικό ζήτημα κακοποιούς μας ανεβάζει, κακούργους μας κατεβάζει;
   Σε ποιά άλλη χώρα συνέβη αυτό;
   Πάντως σε χώρα που γεννήθηκε η ΕΛευθερία, όπως είναι η ΕΛΛΑΔΑ, αμφιβάλλω.
   Να της κατεβάσουμε κι εμείς όλοι οι προσβληθέντες μια μηνυσάρα που να είναι όλη δική της μπας και στρώσει μέση δακτυλίδι; ;

   Μου αρέσει!

 3. Πάν Πάν said

  Λέει αυτά για τούς μα@ακες που τόν πιστεύουν
  Κομμουνιστής καί νά μας λέει γιά Σμύρνη πάει πολύ λές καί δέν ξέρουμε τί έλεγαν τότε.

  Καί από πίσω πουλάνε την Ελλάδα
  Μειοδοσία στα εθνικά θέματα από την κυβέρνηση προμηνύει άσχημες καταστάσεις και μεγάλο κίνδυνο για την Ελλάδα
  http://www.pentapostagma.gr/2017/09/μειοδοσία-στα-εθνικά-θέματα-από-την-κυ.html

  Αρέσει σε 2 άτομα

  • Ειναι επομενως προς τιμην του η περιεκτικη και ακριβης θεωρηση των γεγονοτων ανεξαρτητα απο τις ξεπερασμενες κομματικες ψευδο-ιστορικες υπαγορευσεις συνθηματολογικου ενδιαφεροντος , που κρατουν υποδουλομενους ακομη καποιους πειθηνιους κομματοφυλακες.

   Μου αρέσει!

 4. δεςτοκαλα said

  απο τις πιο ολοκληρωμενες, νηφαλιες και ουσιαστικες ομιλιες για το κεφαλαιο αυτο της ιστοριας μας.

  Μου αρέσει!

  • δεςτοκαλα said

   Απο εναν αριστερο πατριωτη που δεν προσεγγιζει την ιστορια μεσα απο μπροσουρες.

   Μου αρέσει!

  • διοννύσιος διοννυσίου [ΟΥΡΛΙΆς] said

   …ΜΕ ΤΑ ΛΌΓΙΑ, φΦΊΛΤΑΤΕ «ΑΡΙΣΤΕΡΈ» ΠΑΤΡΙΏΤΑ, «δεςτοκαλα»,
   ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΏΝΤΑς, ΘΑ ΈΛΕΑΓΑ, ΝΑΊ, ΕχΧΧΤΊΖΖΩ ΑΝΏΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΏΓΕΙΑ,

   ΑΡΕ ΝΑΊ ΣΕ ΛΈΩ, ΚΑΛΈ ΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΈ ΕΛΛΗΝΌΦφΦΡΩΝΑ,
   ΑΡΕ ΝΑΊ ΣΕ ΛΈΩ, ΝΑ ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΊΑΝ, ΝΑΊ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ…

   Μου αρέσει!

   • Καποτε πρεπει να μαθουμε την αξια της ενοτητας στα εθνικα θεματα .

    Οχι να κατηγορουμε εκεινους που κανουν το σωστο βημα !

    Μου αρέσει!

   • διοννύσιος διοννυσίου [ΟΥΡΛΙΆς] said

    ..;AKOY ΔΔΩ ΝΑ ΔΕΙς ΚΙ ΕΣΥ, ΩΡΕ ΚΑΤΑΚΕΊΘΕ,
    ΑΑΤΡΟΠΕ ΜΠΕΛΛΑΝΤΌΝΕ,
    ΑΡΕ ΝΑΙ ΡΕ ΣΕ ΛΕΩ,
    ΣΕ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΑΜΙΚΡΆΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΝΝ,
    ΠΩς ΑΣΕΤΕΙΕΎΟΜΑΙ, ΑΡΕ ΝΑΙ ΡΕ ΣΕ ΛΕΩ ????????… …..

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said/Dias said

    … ΩΡΕ ΚΑΤΑΚΕΊΘΕ, ΣΕ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΆΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΝ,
    ΠΩΣ ΑΣΤΕΙΕΎΟΜΑΙ, ΑΡΕ ΝΑΙ ΡΕ ΣΕ ΛΕΩ ????????

    Μην του τα λες τσεκουράτα, Αστραπόγιαννε.
    Γιατί τότε κομπλάρει και αλλάζει πρόσωπο.
    Βγαίνει ως Διάκος.
    Τώρα τι διάκος…
    Ως Πάνος πάντως το γνωρίζει.

    Μου αρέσει!

   • διοννύσιος διοννυσίου [ΟΥΡΛΙΆς] said

    © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said/Dias said
    Σεπτεμβρίου 17, 2017 στις 10:13 μμ

    … ΩΡΕ ΚΑΤΑΚΕΊΘΕ, ΣΕ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΆΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΝ,
    ΠΩΣ ΑΣΤΕΙΕΎΟΜΑΙ, ΑΡΕ ΝΑΙ ΡΕ ΣΕ ΛΕΩ ????????

    Μην του τα λες τσεκουράτα, Αστραπόγιαννε.
    Γιατί τότε κομπλάρει και αλλάζει πρόσωπο.
    Βγαίνει ως Διάκος.
    Τώρα τι διάκος…
    Ως Πάνος πάντως το γνωρίζει.
    ———————————————-
    ..;AKOΟΥ ΄ΔΏ ΚΙ ΕΣΥ, ΩΡΕ ΑΡΕΙΑΝΈ ΑΔΕΡΦΈΜΟΥ, ΚΙ ΌχΧχΊ ΕΞΆΡΔΔΕΡΦΕ,
    ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΊς «ΑΣΤΡΑΠΌΓΙΑΝΝΝΟΝΝ», ΝΑΙ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ,
    ΠΕΡΙΠΟΙΕΊ ΥΨΊΣΤΗΝ ΤΙΜΉΝ, Ως ΠΡΌς ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΌΝ ΜΟΥ ΠΡΌΣΩΠΟΝΝ…….

    ..ΣΤΑ ΊΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΊΣΑ,
    ΠΡΟΤΙΜΏ ΤΟ ΩΡΑΙΌΤΑΤΟΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΌΤΑΤΟΝ, ΒΑφΦΤΙΣΤΗΡΙΑΚΌΝΝ ΜΟΥ ΌΝΟΜΑ,
    ΤΟ «ΔΙΟ-ΝΎΣΙΟς», ΠΟΥ, ΕφΦΡΟΝΏ, ΠΩς ΕΓΝΩΡΊΖΖΕΙς, ΤΊ ΣΗΜΑΊΝΕΙ………

    …Ώς ΠΡΟς ΤΟΝΕ ΔΙΆΚΚΟΝΕ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΆΆΤΡΟΠΝ ΜΠΕΛΛΑΝΤΟΝΟΝΝ,
    ΤΟΝΕ ΚΑΤΑΚΕΊΘΕ, ΑΡΕ ΝΑΊ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ,
    Η «ΚΌΛΑΣΙς» ΘΑ ΕΊΝΑΕΝΕ ΜΆΆΒΒΡΗ, ΕΙς ΤΟΝΕ ΜΠΆΤΟΝΝ ΤΗς………

    …ΚΑΙ ΞΈΡΖZΖ ΑΠΌ ΤΊ ΠRAMMA???………

    …ΑΠΟ ΤΑ RΆΣΣΑ ΤΩΝΕ RΑΣΟΦφΌΡΩΝΝE,
    ΤΩΝΕ ΕΣχΧΆΤΩΝΕ ΧχχRΌΝΩΝΝΕ, ΑRΕ ΝΑΊ RΕ ΣΕ ΛΈΩΩ……..

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said/Dias said

    Την Εκκλησία τιμώ, τα ράσα όχι.
    Εκκλησιαστικός συμμέτοχος αισθάνεται ο καθένας μας.
    Αυτήν ακριβώς την στιγμή τι θαρρούμε πως κάνουμε αν όχι να εκκλησιαζόμαστε μεταξύ μας ;
    Λάθος αποδίδεται στην θρησκεία μονάχα ο όρος.
    Είναι κοινός τόπος,
    είναι ολονών,
    περιλαμβάνει άπαντες τους ανθρώπους από μαύρους, άσπρους, ερυθρόδερμους, κιτρινιάρηδες κτλ.
    Εκκλησίασμα αποτΕΛούμε εσύ, ο άλλος, εκείνος, εγώ, εμείς σεμνά, ταπεινά.
    Ο ρασοφόρος είναι άλλο.
    Αμόρφωτος συνήθως με κορώνες παραπανίσιες από το μπόϊ του.
    Ξερόλας.

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said/Dias said

    Το ξερόλας διαγράφεται.

    Η σωστή έννοια είναι «Δοκησίσοφος»,
    εκ του δοκεί (=νομίζει) πως είναι σοφός ενώ δεν είναι.
    Εάν δεν τους αποθάρρυνε,
    έως σημείου να στέκουν σχετικά ενάντιοι και καχύποπτοι απέναντι στην αρχαία μας προγονική γλώσσα,
    στην μητέρα των γλωσσών,
    την αμιγώς γλώσσα- κώδικα με τα Σύμβολα,
    τις κρύφιες και Ερμητικών μυστικών σημασίες
    + την ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ !

    Μου αρέσει!

   • διοννύσιος διοννυσίου [ΟΥΡΛΙΆς] said

    © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said/Dias said
    Σεπτεμβρίου 17, 2017 στις 10:46 μμ

    Την Εκκλησία τιμώ, τα ράσα όχι.
    Εκκλησιαστικός συμμέτοχος αισθάνεται ο καθένας μας.
    Αυτήν ακριβώς την στιγμή τι θαρρούμε πως κάνουμε αν όχι να εκκλησιαζόμαστε μεταξύ μας ;
    Λάθος αποδίδεται στην θρησκεία μονάχα ο όρος.
    Είναι κοινός τόπος,
    είναι ολονών,
    περιλαμβάνει άπαντες τους ανθρώπους από μαύρους, άσπρους, ερυθρόδερμους, κιτρινιάρηδες κτλ.
    Εκκλησίασμα αποτΕΛούμε εσύ, ο άλλος, εκείνος, εγώ, εμείς σεμνά, ταπεινά.
    Ο ρασοφόρος είναι άλλο.
    Αμόρφωτος συνήθως με κορώνες παραπανίσιες από το μπόϊ του.
    Ξερόλας.

    Μου αρέσει!
    © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said/Dias said
    Σεπτεμβρίου 17, 2017 στις 10:54 μμ

    Το ξερόλας διαγράφεται.

    Η σωστή έννοια είναι «Δοκησίσοφος»,
    εκ του δοκεί (=νομίζει) πως είναι σοφός ενώ δεν είναι.
    Εάν δεν τους αποθάρρυνε,
    έως σημείου να στέκουν σχετικά ενάντιοι και καχύποπτοι απέναντι στην αρχαία μας προγονική γλώσσα,
    στην μητέρα των γλωσσών,
    την αμιγώς γλώσσα- κώδικα με τα Σύμβολα,
    τις κρύφιες και Ερμητικών μυστικών σημασίες
    + την ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ !
    ————————————————-
    KALA ΩRE AREIANE φΦφΙΛΌΣΟφΦΕ, ΤΊ ΣΕ ΦΦφΤΑΊΩ ΚΙ ΕΓΏ,
    Ο ΒΑΡΙΈΜΕς ΚΙ ΚΑΤΟΥΡΙΈΜΕς, ΑΡΕ ΝΑΙ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ,
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΙΓΚΕΚΛΆς, ΩΣΑΝ ΣφΦφΆΓΙΟΝΝ, ΧΟΙΡΙΝΌΝΝΕ,
    ΑΑΡΕ ΝΑΊ ΣΕ ΛΈΩ ΡΕ ?????.. .. …. .. … . .

    Μου αρέσει!

   • Χαμενα τα’χετε ρε ;

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said/Dias said

    Φοβερέ Διόνυσε, που μόνο την νήσσα δεν ποιείς.
    Τα χώνεις …
    Κομψάααα, όλα κι όλα !
    Με έκανες και γΕΛασα μα την Παναγιά πολύ.
    Σσσςςς Ωραίος !

    Μου αρέσει!

 5. ΔΙΑΔΩΣΤΕ! said

  Μου αρέσει!

  • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said/Dias said

   Έχει καταδικό του Θεό.

   Μου αρέσει!

   • διοννύσιος διοννυσίου [ΟΥΡΛΙΆς] said

    Έχει καταδικό του Θεό.
    ————————————-
    ..O KAΘEΊς ΈXxxEI KAI TONE «PERSONALL JESUS» TOU, ARE NIAI RE SE LIEW,

    KAI O EN LOGW, EINENE ENAS, DIA xXRISTON, SAALOS,
    FIFILOTATE SKΏLHKA, GAMW THNE TOUMBANE MESA RE,
    THNE NEKROFFORANE TOY ARHNE, TOY SYGxXWREMMENOU RE,

    ARE NAI RE SELEW……

    Μου αρέσει!

   • © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said/Dias said

    Αρειανάρα και πάσης ΕΛΛΑΔΟΣ !!!!
    Είμαστε βρωμοσκούληκα.
    Διατί να το κρύψωμεν άλλως τε;
    ARE NE RE. «ARΙΑNARA» SE LIEW…

    Μου αρέσει!

   • διοννύσιος διοννυσίου [ΟΥΡΛΙΆς] said

    …KAI ΑΠΟΥ ΛΙΈς ΩΡΕ, © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. Said/Dias,
    ΕΓΩ, Ο ΝΙΌΝΙΟς ΜΕ Τ’ ΌΝΟΜΜΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΑΦΤΟΛΟΓΉΣΩ ΘΆ ‘ΛΕΓΑ,
    ΕΊΜΕΝΕ ΜΠΑΌΚΚΙ, ΑΡΕ ΝΑΙ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ,
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΖΖΜΟΥ φφΙΛΆΘΛΩΝ ΚΟΝΓΚΌ, ΕΆΝ ΜΕ ΕΝΝΟΕΊς,
    ΜΆΪ φΦΡΈΝΤ ΘΆ ‘ΛΕΓΑ, ΑΡΕ ΝΑΊ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ…….

    ..ΚΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙς ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦφΦΘΕΊς, ΑΡΕ ΝΑΙ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ,
    ΤΟΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΎΚΛΙ ΜΟΥ ΈΈΝΤΟΝΕ «Ο ΝΙΌΝΙΟς Ο ΑΣΣΟΥΆΝΝ», ΑΡΕ ΝΑΊ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩΩ……..

    …ΚΑΙ ΑφΦΤΌ, ΔΙΌΤΙ ΕΚΟΥΒΑΛΛΟΎΣΣΑ ΕΙς ΤΗΝ ΕΤΟΎΜΠΑΝΕ,
    ΜΜΊΑ ΠΙΠΊΝΝΑ ΑΠΌΤΗΝ ΝΝΙΆΟΥΣΣΤΑΝΝ, Η ΟΠΟΊΑ ΗΤΟ 2ΜΕΤΡΗ ΚΑΙ ΜΟΎΝΝΑΡΟς,
    ΑΡΕ ΝΑΊ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ………

    …ΑΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΣΟΥΈΖΖΖ ΜΕ φΦΩΝΑΖΖΑΝΕ, ΑΡΕ ΝΑΙ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩΩΩ…….

    …ΕΜΈΝΑΝΕ, ΤΟ ΝΙΌΝΙΟ ΡΕ……..ΑΡΕ ΝΑΊ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ……

    …..ΚΑΚΑΤΑΚΑΗΜΜΈΝΕ ΣΚΏΛΗΚΑ, ΧΘΌΝΙΕ ΕΡΠΆΜΜΕΝΕ,
    ΚΑΙ ΥΠΟΧχΧΘΌΝΙΕ ΣΚΑΦφΦΤΙΆΆ ΘΆ ‘ΛΕΓΑ, ΑΡΕ ΝΑΊ ΡΕ ΣΕ ΛΈΩ.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: