olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Τσακαλώτος #EUROGROUP: Στόχος η έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018

Posted by netakias.com στο Σεπτεμβρίου 15, 2017

tsakalotos-1021x576-1021x576«Ο στόχος είναι να βγούμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 χωρίς την ανάγκη άλλου προγράμματος και ότι όλοι πρέπει να δουλέψουν μαζί γι αυτό τον στόχο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από την συνεδρίαση του Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι δεν συζητήθηκε ούτε θέμα Eldorado, αλλά ούτε και δημοσιονομικό πρόβλημα.

Ειδικότερα ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε χαριτολογώντας πως «η Ελλάδα συζητήθηκε για άλλη μια φορά, τα αυτιά μου είναι στη θέση τους, δεν τραβήχτηκαν τα αυτιά μου όπως γράφεται στην Ελλάδα», συμπληρώνοντας ότι «κανένας δεν ανέφερε το θέμα της Eldorado, δεν μας είπαν ότι το πρόγραμμα δεν πάει καλά, δεν μας είπαν ότι έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «ήταν μια συζήτηση σε πάρα πολύ καλό κλίμα, όπου ο πρόεδρος του Eurogroup αλλά και πολλοί άλλοι είπανε ότι ο στόχος είναι να βγούμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 χωρίς την ανάγκη άλλου προγράμματος και ότι όλοι πρέπει να δουλέψουν μαζί γι΄αυτό τον στόχο, πως είναι σωστό ότι η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται με την τρίτη αξιολόγηση μας».

Είπε ακόμη ότι «κάποιοι βάλανε θέματα που χρειάζονται περισσότερη συζήτηση, κάποια από αυτά έχουν να κάνουν με τα κόκκινα δάνεια, όπου υπάρχει μία ανησυχία ότι πρέπει να πάμε ακόμα πιο γρήγορα για να δημιουργηθούν συνθήκες που θα μπορέσουν οι τέσσερις εμπορικές τράπεζες να μπορούν να δανείζουν ακόμα περισσότερο στην πραγματική οικονομία».

Επίσης «εξέφρασε την ευχαρίστησή του ο πρόεδρος Ντράγκι ότι αρχίζουν τα χρήματα να επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αντιμετωπίζουν με σοβαρό τρόπο τα κόκκινα δάνεια και άρα πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο γρήγορες κινήσεις με τους πλειστηριασμούς, για να μπορούν οι τράπεζες μέσα στο 2018 να πάνε ακόμα καλύτερα απ΄ ότι πηγαίνουν τώρα. Οι θεσμοί θα έρθουν, τώρα όπως ξέρετε είναι τα τακτικά κλιμάκια κάτω στην Αθήνα, οι θεσμοί είπανε ότι το πιο πιθανό είναι να έρθουν πολύ σύντομα».

Τέθηκε πάλι το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του κ. Γεωργίου, εξήγησα ότι η μόνη καταδίκη που έχει ο κ. Γεωργίου είναι το διαδικαστικό θέμα ότι αν συγκαλούσε ή δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο». Ανέφερε ακόμη ότι «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός για την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «ήταν μία πολύ καλή συνάντηση για την ελληνική οικονομία, κανένας δεν εφησυχάζει, κανένας δεν λέει ότι έχουν τελειώσει τα προβλήματα. Ολοι συμφωνούν ότι πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά γι΄αυτόν τον στόχο που έβαλε ο πρόεδρος Ντάισεμπλουμ να βγούμε από το πρόγραμμα χωρίς να υπάρξει νέο πρόγραμμα».

14 Σχόλια to “Τσακαλώτος #EUROGROUP: Στόχος η έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018”

 1. Sane said

  Τον Αύγουστο του 2018 απλά θα τελειώσει η Γ’ Δανειακή Σύμβαση. Μετά, με τί επιτόκιο θα δανειστεί για να αναχρηματοδοτήσει το «ακούρευτο και μαλλιαρό» δημόσιο χρέος?

  Οι ελληνικές τράπεζες είναι μέσα άλλα 10 δισ. από τα κόκκινα δάνεια. Είτε περάσουν από AQRs, είτε όχι, τα 10 δισ. θα αναζητούνται….

  Μου αρέσει!

 2. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 3. Sane said

  Αν οι θεσμοί δεν ομονοήσουν εγκαίρως σε μία Δ’ Δανειακή Σύμβαση, που αναγκαστικά αυτή τη φορά θα είναι χωρίς μνημόνιο (κάτι που την κάνει ακόμα πιο δύσκολη για λόγους γερμανικών αρχών και φόβου μη ζητήσουν κι άλλοι), τότε μόνο με την πιστοληπτική γραμμή στήριξης (ECCL) θα ξαναζήσουμε στα τέλη του 2018 το α’ εξάμηνο 2015 και οι μισοί θεσμοί θα κάνουν πάλι τους ανήξερους γι’ αυτά που θα έχουν οργανώσει (δια του «αφήνω να εξελιχθούν όπως προβλέπω») οι άλλοι μισοί…

  Μου αρέσει!

  • ο Γιωργος said

   Το μέλλον των ιθαγενών

   –http://www.analyst.gr/2016/10/04/to-mellon-ton-ithagenon/

   Μου αρέσει!

  • Sane said

   Δε θα συμμεριστώ την άποψη του αρθρογράφου: «Το 2018 δεν θα συμφέρει τους δανειστές ένα 4ο μνημόνιο, αλλά η μετάβαση στη δραχμή – αφού θα έχουν πια λεηλατήσει ένα μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ για το υπόλοιπο θα τους χρειαστεί ένα υποτιμημένο νόμισμα, το οποίο θα μετατρέψει επί πλέον τους Έλληνες σε δουλοπάροικους.»

   1. Γιατί οι θεσμοί δε θέλουν με κανένα τρόπο να δημιουργήσουν κανόνες φιλικής εξόδου από το ευρώ. Θα γίνουν περιζήτητοι!
   2. Η νομισματική πολιτική μπορεί να σου δώσει μέσα σε ένα, δύο, τρία το πολύ χρόνια, όσα δε θα μπορούσε να σου δώσει η λιτότητα σε 50 !
   3. Η «λεηλασία» σημαίνει άμεσες επενδύσεις. Μακάρι να γίνουν γιατί θα αποδώσουν και θα φορολογηθούν. Στον αντίποδα, αν δε γίνουν με το φυσικό και αβίαστο τρόπο της υποτίμησης, τότε θα συνεχίσουν να γίνονται με το βίαιο τρόπο των μνημονίων.

   Βέβαια, οι λόγοι 2 και 3 είναι εντελώς αβάσιμοι από τη στιγμή που υπάρχει ο Νο.1.

   Μου αρέσει!

   • ο Γιωργος said

    Με μη βιωσιμο χρεος και φορολογια που αγγιζει το 80% στο συνολο της, οι υποχρεωτικες (γιατι αραγε;) «επενδυσεις» ειναι λεηλασια.

    Μου αρέσει!

   • Sane said

    Η No.3 διαβάζεται όλη μαζί και αφορά στην υποθετική μελλοντική εκδοχή του αρθρογράφου. Αν το 2017 υπήρχε δυνατότητα υποτίμησης, αντί για πληρωμή 5 δισ. τόκων μέσα από σκληρή φορολογία, τότε θα γινόταν υποτίμηση μόλις 3% και θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Αλλά, ο επενδυτής δε θα αισθανόταν με κανένα τρόπο ότι δια κάποιου ακραίου φορολογικού νόμου και αντίστοιχης δράσης των οργάνων επιβολής του βιάζεται από την κρατική εξουσία και άρα δε θα υπήρχε καμία συζήτηση πραγματικής λεηλασίας.

    Η νομισματική πολιτική είναι σαν την οδήγηση εντός των ορίων ενός δρόμου. Η γερμανική φοβία του γκρεμού, που βρίσκεται στα άκρα της αριστερής πλευράς του δρόμου, οδήγησε τις οικονομικά ασθενέστερες χώρες της ΕΖ και πολύ περισσότερο την Ελλάδα στο χαντάκι που βρίσκεται στα άκρα της δεξιάς πλευράς!

    Μου αρέσει!

   • ο Γιωργος said

    Και τι αραγε γυρευουμε σε ενα μονοδρομο που γνωριζουμε που καταληγει; Εκτος και πιστευεις σε παρακαμπτηριουςπου θα φτιαξουμε με τις τσαπες οσο τις εχουμε κι αυτες…

    Μου αρέσει!

   • Sane said

    Η απάντησή μου στο ερώτημά σου κρύβεται πίσω από τη λέξη «φιλικής» του λόγου Νο.1 (βλ. παραπάνω).

    Μου αρέσει!

 4. N Papas said

  Πόση αλήθεια αντέχεις; Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ : αύξησε τον ΦΠΑ απο 23% στο 24% και στην εστίαση από το 13% στο 24%, αύξησε τον ΦΠΑ στα νησιά του αιγαίου, αύξησε τον ΕΝΦΙΑ ενώ υποσχοταν την κατάργηση του, αύξησε τις ασφαλιστικές εισφορές = απώλεια εισοδήματος, αύξησε τα τέλη κυκλοφορίας, αύξησε το πετρέλαιο θέρμανσης/κίνησης, βενζίνη, υγραέριο κ.α. έκοψε το ΕΚΑΣ, έβαλε 2% φόρο στην κύρια σύνταξη υπέρ υγείας και 4% στις επικουρικές ενώ υποσχοταν ΔΩΡΕΑΝ υγεία, έφερε τα καπιταλ κοντρολ, περιέκοψε τις επικουρικές συντάξεις, άνοιξε τα σύνορα ( https://www.youtube.com/watch?v=seo5_… ) έβαλε ειδικό φόρο στον καφέ, επέβαλε 5% φόρο στο ιντερνετ και 10% στην συνδ. τηλεόραση, 300.000 δολάρια επιπλέον φόρο στους έλληνες για το ταξίδι Τσίπρα στην Κούβα και 150.000 δολάρια για το ταξίδι αναψυχής Καμένου και Παπά στην Αμερική με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που προεκλογικά έλεγαν οτι θα το πουλήσουν, και άλλα πολλά … και τώρα βρίζει και τους πολίτες που διαμαρτύρονται……………………………………..

  Μου αρέσει!

 5. Sane said

  Spiegel: «Αφήστε και τους Eλληνες να ψηφίσουν στη Γερμανία»
  Να δώσουν ζωντάνια στις εκλογές 🙂

  -http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/bundestagswahl-warum-die-griechen-mitwaehlen-sollten-kolumne-a-1167811.html
  (im deutsche)

  -http://www.dw.com/el/%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1/a-40534698
  (στα ελληνικά)

  Μου αρέσει!

 6. ΒΑΡΑΜΕ ΝΤΕΦΙ ΑΥΤΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ said

  Τώρα που έρχεται η Δρακουλεσκου θα σε μαλώσει.
  Πόσο θέλεις να μας τρελάνεις ρε τσακαλωτε ?

  Μου αρέσει!

 7. Ακέλας said

  ..Καλοί οι στόχοι!…Από σκοποβολή ,πως πάμε;

  Μου αρέσει!

 8. begar2 said

  Παντως την Αργεντινη, αφου την εσωζαν για καμια δεκαετια , λεηλατωντας ο,τι ειχε, στο τελος την αφησαν να πτωχευσει.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: