ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ: Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ της Μικράς Ασίας στάθηκε ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ απέναντι στα ΓΕΝΟΚΤΟΝΑ Κεμαλικά στίφη

Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η Γενοκτονία των Ελλήνων ήταν το οργανωμένο έγκλημα που έστησε και εκτέλεσε η Τουρκία του Κεμάλ Ατατούρκ για την εξόντωση των Ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου και θεωρείται από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες που έλαβαν χώρα. Εμπνευστές και εκτελεστές μπορεί να ήταν οι Νεότουρκοι, αλλά αυτοί που είχαν… δείξει τον δρόμο ήταν οι Γερμανοί που επιθυμούσαν την εκδίωξη του πλούσιου ελληνικού στοιχείου από την περιοχή, ώστε να ανοίξει ο δρόμος εκμετάλλευσης για τα γερμανικά συμφέροντα. Μια συμφωνία την οποία ο Κεμάλ δεν αποκάλυψε ποτέ στους Νεότουρκους και τους τσέτες του.

 

 

Η γενοκτονία των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε παράλληλα και κατά τον ίδιο τρόπο όπως με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Οι εκτιμήσεις για τις ανθρώπινες απώλειες φτάνουν, κατά ορισμένους Έλληνες μελετητές τις 800.000 – 1.200.000 ψυχές.

 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

 

16 thoughts on “ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ: Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ της Μικράς Ασίας στάθηκε ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ απέναντι στα ΓΕΝΟΚΤΟΝΑ Κεμαλικά στίφη”

  1. Η έμπνευσις για την καταστροφή του χριστιανικού στοιχείου στην Μικρά Ασία ήτο του Εβραίου κομμουνιστού Αλεξάνδρου Πάρβους, κατά κόσμον Ισραέλ Γκόλντφαντ, αντιπροσώπου της ΚRUPP στην οθωμανική αυτοκρατορία.
   Η εγκατάστασις σιδηροδρομικού δικτύου εχρηματοδοτήθη από Εβραίους κεφαλαιούχους. Ούτω πως έφθασε μέχρι Βαγδάτη και παρ΄ολίγον να φθάσῃ στην Μέκκα. Η αναφερομένη Γερμανική Τράπεζα Παλαιστίνης ανήκε σε Ιουδαίους, όπως και στην νεοσύστατη Οθωμανική Τράπεζα, οι ίδιοι κατέχουν πλειοψηφικό μερίδιο.
   Οι Εβραίοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας είναι σαν τους Αλβανούς σύμμαχοι των Τούρκων στις προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τις εξεγέρσεις των χριστιανικών λαών.
   Η πολιτική των Ιουδαίων υπέρ των Τούρκων εκφράστηκε μέσω του δημιουργήματος τους, του ΚΚΕ, που υπενόμευσε την μικρασιατική εκστρατεία.

   Liked by 2 people

   1. Ενδιαφερον στοιχεια.

    να προσθεσω.
    Πως το κινημα των νεοτουρκων που γαλουχηθηκε στην Θεσσαλονικη απο την οποια κι αρχισε.
    Ηταν ενα κινημα το οποιο ηταν στελεχομενο κυριως απο ντομεδες – κρυπτο ιουδαιους.

    Liked by 1 person

   2. @Δημοκρατία Καταστραπτέα: Καταγωγές των νεοτούρκων. Εμβέρ πασάς Αλβανός, Ταλαάτ πασάς Πομάκος, Τζαμάλ πασάς Τσετσένος, Νιζάμ πασάς Κιρκάσιος.
    Οι μυστικές συνελεύσεις τους διεξάγοντο στην στοά ιταλικού τύπου, που είχε ιδρύσει ο Ιουδαίος Εμμανουήλ Καράσσο , σημαίνουσα προσωπικότης της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
    Υπήρχαν και κάποιοι ντονμέδες ( εξισλαμισμένοι Ισραηλίται) από τις τριακόσιες οικογένειες της Θεσσαλονίκης, οίτινες είχον
    θρησκευτική έδρα το Γενί Τζαμί ( Νέον Τέμενος).

    Liked by 2 people

  2. ΗΜΕΡEΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ

   Νίκος Καρανίκας
   την Κυριακή.
   Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.
   Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του “εργου” και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.
   Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά…………………

   Θα ήθελα να ερωτηθεί ο Πρωθυπουργός για τους Πολάκηδες και για τους Καρανίκες. Κάποιος να του ζητήσει να μας απαντήσει αν το ηθικό πλεονέκτημα, αυτή η ηθική ανωτερότητα της Αριστεράς που την περιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου ωσάν να πρόκειται για ιερές παντόφλες ή ιερά κάστανα για προσκύνημα, αντανακλάται κατά τη γνώμη του στις δημόσιες τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη ή του ανεκδιήγητου σύμβουλού του Νίκου Καρανίκα………..ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ………………….

   Liked by 2 people

  3. @”. anast”

   Αγνωστος ο συγκεκριμενος.

   Παντως φαινεται πως εχει γραψει πολυ ενδιαφεροντα βιβλια.

   Like

   1. O Aριστείδης Ανδρόνικος καθόλου άγνωστος. Συγγράφει κατά την διάρκειαν του Μεσοπολέμου.
    Από τους πρώτους που εντόπισαν , ανέδειξαν και χαρακτήρισαν την λεγομένη «ρωσική επανάσταση» του 1917 ως έργον των υπονομευτών Ιουδαίων της ρωσικής αυτοκρατορίας και των «ομοφύλων» τους τραπεζιτών της Ν.Υόρκης, Λονδίνου, Παρισίων και Φραγκφούρτης.

    Liked by 1 person

 1. Γλεντοῦσαν οἱ Ἕλληνες στρατιῶτες καὶ οἱ ἀξιωματικοὶ στὸ Ἀφιὸν Καραχισάρ, μὲ τὶς πόρνες. Καὶ τὴ νύχτα ἔκανε ἐπίθεσι ὁ Κεμάλ.

  Τοὺς ἔπιασε στὸν ὕπνο καὶ τελείωσε ἡ ἱστορία.

  Παρόμοια πάθαμε καὶ στὴν Μακεδονία:

  Θὰ ἤμασταν τώρα στὸ Μοναστήρι, καὶ πιὸ πέρα ἀπ᾿ αὐτό.

  Ἦταν Ὀκτώβριος μήνας, καὶ ἦταν ἐκεῖ στὸ Ἀμύνταιο συγκεντρωμένος ὁ στρατός μας.

  Πῆγαν ἐπὶ σκοποῦ κάποιοι, ποὺ «μᾶς ἀγαπᾶνε πολύ», καὶ κερνοῦσαν τοὺς στρατιῶτες μας κρασί, ἀπὸ τὸ κρασὶ τοῦ Ἀμυνταίου ποὺ φημίζεται. Καὶ τοὺς μέθυσαν.

  Εἰδοποίησαν κατόπιν τοὺς ἐχθρούς, κ᾿ ἐκεῖνοι ἔκαναν αἰφνιδιασμό. Ὁ στρατός μας δὲν μπόρεσε ν᾿ ἀντισταθῇ. Ἔφτασε πανικόβλητος μέχρι τὸν Ἁλιάκμονα. Κοντέψαμε νὰ χάσουμε τὴ μάχη!

  Like

 2. Aρχη της εβδομσδας ο αοματος, κι καρεκλακιας κουρουμπλης, ΔΗΛΩΣΕ ως εινσι υπο ελεγχο η κσταστσση !!

  Σημειωση,. Απογευμα της περασμενης Κυριακης εγινε το συμβσν κι απο τοτε αρχισε να ρεει το μσζουτ στην θαλασσα !
  Σε συνεντευξη του ιδιου στο ραδιο σημερα το πρωι ΔΗΛΩΣΕ πως θετει τον εαυτον του στην δισθεση του «πρωθυπουργου», στο θεμα πετρελαιοκυλιδας !

  Λιγα λεπτα πριν δηλωσε πως ηταν λογοπαιγνιο, δεν εχει καμια διαθεση να παραιτηθει !!

  ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΠΑΔΤΑΡΔΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ.

  ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ !

  Liked by 1 person

 3. Αυτο που βιωσε ο Ελληνισμος στην Σμυρνη στον Ποντο στην Πολη οπως κι σε αλλα Ελληνικα χωρια της Ιωνιας και την υπολοιπης Μικρσς Σσισς, ηταν και παραμενει ενα ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στον βωμο των μογγολων κι ντομεδων
  .

  Αυτη ειναι η ΜΟΝΗ περιπτωση ολοκαυτωμστος που αφορα τον Ελληνισμο !

  Liked by 1 person

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s