olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι Άριστοι του Μητσοτακη Διέλυσε ακόμη και την φοιτητική παράταξη της ΝΔ

Posted by kalinda στο Σεπτεμβρίου 13, 2017

 

IMG_9267Mε σύνθημα “Αριστεύστε Αντιγράφοντας” η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της Πάτρας υπερασπίσθηκε τους 106 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου της Πάτρας που παρέδωσαν την ίδια εργασία. Η Αντιγραφή είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για την επιτυχία. 

Ολοι τους πανέτοιμοι μόλις αποφοιτήσουν να εγγραφούν στο μητρώο στελεχών του Μητσοτακη

Μετά την απόφαση της διοίκησης της σχολής να αποκλείσει τους φοιτητές που αγόρασαν και παρέδωσαν την ίδια ακριβώς εργασία στο μάθημα “Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα” από όλα τα μαθήματα της Εξεταστικής, η τοπική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υπερασπίστηκε ανοιχτά τους φοιτητές με ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η δεξιά οργάνωση ζήτησε οι φοιτητές να μην δώσουν τον Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο μάθημα και όχι να χάσουν όλη την εξεταστική. «Η απόφαση της ΓΣ των καθηγητών όμως είναι “πρωτόγνωρη” καθώς είχε χαρακτηριστικά εξοντωτικής τιμωρίας και σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει κάποιο είδος σωφρονιστικού χαρακτήρα. Έχει έρθει η ώρα να αποφασίσουμε εαν θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο και ένα εκπαιδευτικό σύστημα δίκαιο και νουθετικό ή απλά τιμωρητικό;» διερωτάται στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Πάτρας:

«Aδικία είναι να σου γκρεμίζουν τα όνειρα που φτιάχνεις..είναι όμως ειρωνεία να στα γκρεμίζει αυτός που περιμένεις να σε βοηθήσει από ΕΞΩ…

«Κάθε σημαντικό γεγονός στη σύγχρονη εποχή εξελίσσεται σαν φτηνή αντιγραφή του ιστορικού παρελθόντος». Αυτό είχε αντιληφθεί και διατυπώσει στο έργο του «Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη» ο Γερμανός Φιλόσοφος Καρλ Μαρξ.

Το φαινόμενο αυτό είναι λογική συνέπεια της ρομαντικής επίδρασης που ασκεί το παρελθόν στο σύγχρονο άνθρωπο. Οι συνέπειες του όμως μπορεί να είναι ιδιαίτερα καταστροφικές όταν ανάγεται σε πολιτικό επίπεδο.

Δυστυχώς, στις μέρες μας και ιδιαίτερα σ’ ότι αφορά το φοιτητικό συνδικαλισμό, το φαινόμενο αυτό κάνει έντονα την εμφάνιση του. Το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητικών παρατάξεων, διαποτισμένο από το ιστορικό παρελθόν των φοιτητικών αγώνων στη Δικτατορική εποχή, αγωνίζεται και υπερασπίζεται κεκτημένα τα οποία δεν απειλούνται.

Η στάση αυτή τους φέρνει απέναντι σε κάθε καινοτόμα και ριζοσπαστική πρόταση για αλλαγή του υποβαθμισμένου και παραπαίοντος Ελληνικού Πανεπιστημίου. Είναι αυτή, η στείρα άρνηση και η εμμονή σε παρωχημένες αντιλήψεις που εμποδίζουν την πρόοδο και την ανάπτυξη των σχολών μας! Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ αντιδρά σ αυτή τη νοοτροπία και παραμένει διαχρονικά η παράταξη που ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον και στην αισιοδοξία, εκεί που οι άλλοι θέλουν ένα Πανεπιστήμιο αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο.

Με αφορμή το τελευταίο συμβάν και την τιμωρία των 106 φοιτητών στο τμήμα Διοίκησής Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την καταδίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη στάση της, από μερίδα του τύπου θα θέλαμε να σχολιάσουμε μερικές σκέψεις. Καταρχάς όλοι εσείς ποτέ δεν επικροτήσατε τις προσπάθειες της μεγαλύτερης φοιτητικής παράταξης για εξυγίανση και αναβάθμιση της παιδείας μας.

Ακόμα και όταν πρώτοι μιλούσαμε πριν χρόνια για την κατάργηση του ασύλου ανομίας, αναθεώρηση του άρθρου 16, ίδρυση μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, μεταπτυχιακά προγράμματα, erasmus, καθιέρωση της διπλής εξεταστικής, δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας κ.α.

Ακόμα και όταν καθημερίνα μέσα στα ιδρύματα οργανώνουμε φιλανθρωπικές δράσεις, προτείνουμε συγκεριμένα πράγματα για να καλύψουμε τα κενά και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμφοιτητών μας,διοργανώνουμε επιστημονικές ημερίδες,ημέρες καριέρας,ενημερωτικά πάνελ με καθηγητές και ανθρώπους της αγοράς εργασίας κόντρα στην μιζέρια των άλλων παρατάξεων και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.

Και όμως τώρα έρχεστε να μας επικρίνετε χωρίς καν να ρωτήσετε την δική μας άποψη για το συμβάν. Ας δούμε όμως το πραγματικό περιστατικό στο τμήμα της διοίκησης επιχειρήσεων. Στο μάθημα «ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ», παρουσιάστηκε το φαινόμενο για αντιγραφή στη λύση των ασκήσεων.

Για το παρόν μάθημα , ο τελικός βαθμός προκύπτει κατά 50% από Πρόοδο που λαμβάνει χώρα εντός του Εξαμήνου, κατά 20% από τις Ασκήσεις του μαθήματος και κατά 30% από το γραπτό της Εξεταστικής.

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των καθηγητών ήταν να μη δώσουν οι φοιτητές κανένα μάθημα της επόμενης εξεταστικής, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι φοιτητές δε θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου ή για κάποιους άλλους, να μειώσουν τον αριθμό από τα χρωστούμενα μαθήματα τους, πράγμα που και στις δυο περιπτώσεις σημαίνει πως θα πρέπει να επωμιστούν, τα σκληρά στις μέρες μας, έξοδα διαβίωσης τους.

Στο πλαίσιο αυτό, επειδή είμαστε δίκαιοι όλες οι παρατάξεις και ο φοιτητικός σύλλογος Διοίκησης Επιχειρήσεων πήρε απόφαση να μπορέσουν οι φοιτητές να δώσουν κατελαχιστο τα υπόλοιπα μαθήματα της εξεταστικής τους και η οποία “ποινή” να οριστεί στο συγκεκριμένο μάθημα.

Η απόφαση της ΓΣ των καθηγητών όμως είναι “πρωτόγνωρη” καθώς είχε χαρακτηριστικά εξοντωτικής τιμωρίας και σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει κάποιο είδος σωφρονιστικού χαρακτήρα. Έχει έρθει η ώρα να αποφασίσουμε εαν θέλουμε ένα Πανεπιστήμιο και ένα εκπαιδευτικό σύστημα δίκαιο και νουθετικό ή απλά τιμωρητικό; Τέλος επειδή η επίθεση είναι επιλεκτική και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς τονίζουμε ότι τα παραπάνω είναι απόφαση του συλλόγου των φοιτητών.

Κλείνοντας,η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δε θα συμμετέχει στο παράλογο που προβάλλουν οι “αναλυτές δίχως ενημέρωση”και θα μείνει επικεντρωμένη σε αυτό που εξυπηρετεί διαχρονικά, τη δράση για ένα σύγχρονο – δημοκρατικό και ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο».

 

MORE NEWS DESK

7 Σχόλια to “ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι Άριστοι του Μητσοτακη Διέλυσε ακόμη και την φοιτητική παράταξη της ΝΔ”

 1. […] ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι Άριστοι του Μητσοτακη Διέλυσε ακόμη και… […]

  Μου αρέσει!

 2. begar2 said

  106 φοιτητές της ΝΔ στηρίζουν μια ολόκληρη βιομηχανία πληρωμένων πτυχιακών εργασιών

  Όλοι οι άλλοι φοιτητές είναι αγνές βοσκοπούλες.

  https://www.google.com.tr/search?q=%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82+%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwiDg4TQiqLWAhWHBsAKHdKEC6IQvwUIIigA&biw=1366&bih=638

  Μου αρέσει!

  • kalinda said

   Οχι αλλα η Δ.Α.Π πήρε επίσημα θέση για να μη τιμωρηθούν οι συγκεκριμένοι φοιτητές για την αντιγραφή

   Μου αρέσει!

   • begar2 said

    Και λοιπόν;
    Για μένα δεν έχει καμία διαφορά.
    Με νοιάζει εμένα ο μηχανικός που θα μου χτίσει το σπίτι, που πήρε πτυχίο με πουστιά, ή αντίτοιχα ο γιατρός που θα με εξετάσει, αν είναι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ;
    Καθόλου. Το ίδιο επικίνδυνοι είναι για μένα.

    Τώρα για σένα που προσπαθείς με κάθε ευκαιρία να γράψεις κάτι δυσφημιστικό για τους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης, γράψε, αλλά μην προσπαθείς και να το δικαιολογήσεις.

    Και δεν μου λες, μια που το ανέφερες. Αν η ΔΑΠ το είχε καταδικάσει αμέσως, θα το προσπερνούσες ή πάλι θα το έπαιζες επί 3 μέρες;

    Αρέσει σε 1 άτομο

 3. aeinautes said

  Γιατί η ΠΣΚ διαφέρει; Σε όποια και να προσχωρίσει ο φοιτητής έχει εξασφαλισμένη επιτυχία και μέλλον. Αυτό συμβαίνει μόνον στα ελληνικά Πανεπιστήμια.
  Πουθενά αλλού στον κόσμο.Εάν γινόταν διαγνωισμός αντιγραφέων οι Έλληνες μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές θα έπαιρναν το πρώτο βραβείο. Το μόνο
  σίγουρο. Γιατί σας εκπλήσσει το γεγονός; Στα δημόσια Πανεπιστήμια εάν είσαι γραμμένος σε κάποια παράταξη, έχεις εξασφαλίσει δωρεάν τις εργασίες και
  σε πολλές περιπτώσεις και τα θέματα των εξετάσεων. Άλλοι αγοράζουν τις εργασίες. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν δέχονται εξωπανεπιστημιακή βοήθεια
  και εκπονούν τις εργασίες μόνοι τους. Αλλά οι τελευταίοι καθώς δεν είναι φελλοί, δυστυχώς δεν επιπλέουν!!!

  Αρέσει σε 2 άτομα

 4. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 5. MICHAEL said

  NA LETE ONOMATA NA SAS PISTEVI O ELLENAS POLITIS KE OXI STAXTES KANETE MALAKISMENI DIMOSIOGRAFIA AN DEN LETE ONOMATA MIN GRAFETE MALAKIES

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: