olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Από το στικάκια που έκρυβε ο καταδικασμένος «Παπακ» και ο Βενιζέλος τα έπαιρνε σπίτι του, 77.000 δήλωσαν οικειοθελώς 4δις εισοδήματα…ΔΗΛΑΔΗ 400εκ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΑΝ ΜΕ ΕΝΦΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

Posted by netakias.com στο Σεπτεμβρίου 13, 2017

Από το στικάκια που έκρυβε ο καταδικασμένος «Παπακ» και ο Βενιζέλος το έπαιρνε σπίτι του, 77.000 δήλωσαν οικιοθελώς 4δις εισοδήματα…ΔΗΛΑΔΗ 400εκ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΑΝ ΜΕ ΕΝΦΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

6 Σχόλια to “Από το στικάκια που έκρυβε ο καταδικασμένος «Παπακ» και ο Βενιζέλος τα έπαιρνε σπίτι του, 77.000 δήλωσαν οικειοθελώς 4δις εισοδήματα…ΔΗΛΑΔΗ 400εκ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΑΝ ΜΕ ΕΝΦΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!”

 1. Μέτων said

  Όλο το «δημοκρατικό τόξο» είναι κλεπτοκρατικό άμα τε και προδοτικό.

  Η Δημοκρατία μας κλέβει… για να ζῃ και ευτυχῇ

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. begar2 said

  Και γιατί δεν μειώσατε κατά 400 εκ τον ΕΝΦΙΑ, αφού τα βρήκατε από αλλού;

  http://www.capital.gr/oikonomia/3239425/piges-upoik-pithana-nea-metra-to-2018

  Πηγές ΥΠΟΙΚ: Πιθανά νέα μέτρα το 2018

  Της Δήμητρας Καδδά

  Το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα μέτρα το 2018, στην περίπτωση που υπάρχει δημοσιονομική απόκλιση, άφησαν ανοιχτό πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Πρόσθεσαν ότι για φέτος αναμένεται υπεραπόδοση και παραδέχτηκαν ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα που προέρχονται από τη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.

  Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται, σε συνεργασία με τους Θεσμούς, διόρθωση στη φορολογία αυτοαπασχολούμενων και αγροτών καθώς, με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί το 2017, δημιουργεί κίνητρο για να δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα.

  Τα πεδία ανησυχίας στην παρούσα διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι τόσο τα προαπαιτούμενα, όσο οι διαθέσεις του ΔΝΤ, που όπως επισήμαναν, ανησυχούν ακόμη και το Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και η έκβαση των γερμανικών εκλογών.

  Το δημοσιονομικό μέτωπο

  Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων το 2018, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ εξήγησαν ότι η μεγάλη διαπραγμάτευση θα γίνει τον Οκτώβριο με την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα πεδία αποκλίσεων ή υπέρβασης του στόχου και το εάν αυτά θα έχουν προσωρινό ή μόνιμο χαρακτήρα και άρα θα επηρεάσουν και τις επιδόσεις του 2018.

  Για το πόση θα είναι η δημοσιονομική «τρύπα» το επόμενο έτος, οι ίδιες πηγές εκτίμησαν ότι, αν υπάρξει, δεν αναμένεται να είναι μεγάλη. Ωστόσο, κατέστησαν σαφές ότι «είμαστε δεσμευμένοι στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, μην ξεχνάτε ο στόχος υπερδιπλασιάζεται, είναι δύσκολος».

  Οι τελικές αποφάσεις για το 2018 και για το αν θα χρειαστούν νέα μέτρα και πόσα θα είναι αυτά, εξαρτώνται από τα συνολικά έσοδα. «Θα δούμε πως θα πάει ο ΦΠΑ, τα οικονομικά του ΕΦΚΑ, η επισκόπηση δαπανών, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε», είπαν.

  Έξοδος στις αγορές

  «Μέσα στους επόμενους 6 με 8 μήνες θα γίνουν και άλλες προσπάθειες εξόδου στις αγορές, είτε είναι για νέο χρήμα είτε για διαχείριση του χρέους που ήδη υπάρχει», ανέφεραν οι ίδιες πηγές αναφορικά με τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων.

  Μέρισμα φέτος

  Σχετικά με το μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου και αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τους Θεσμούς, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Εξήγησαν ότι το μέρισμα συμφωνήθηκε να μην διατεθεί φέτος για τις συντάξεις. Οι προτάσεις που είναι στο τραπέζι σχετίζονται με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και άλλες κοινωνικές δαπάνες, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και με αναπτυξιακά προγράμματα.

  Ανέφεραν ότι έχει ήδη γίνει ένας σχεδιασμός κατανομής ανάλογα με το ύψος του μερίσματος που μπορεί να είναι 300 εκατ. ευρώ ή 600 εκατ. ευρώ ή 900 εκατ. ευρώ ανάλογα με την πορεία του προϋπολογισμού.

  Πρόβλημα στα επιδόματα

  Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι το ΔΝΤ επιμένει στην μείωση των επιδομάτων. «Υπάρχει ένα θέμα διάρθρωσης επιδομάτων» ανέφεραν και ουσιαστικά ζητείται «αναδιάρθρωση χωρίς να μειωθεί ο προυπολογισμός». Αλλά, εξήγησαν ότι αυτό μπορεί «να δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά αν δεν βρούμε τα νέα χρήματα».

  Ολοκλήρωση της αξιολόγησης τον Ιανουάριο

  Ο πραγματικός στόχος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι έως τον Ιανουάριο του 2018 και ας τίθεται επισήμως ο στόχος το Δεκέμβριο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές. «Θέλουμε, όταν θα γίνουν οι 2-3 σημαντικές συζητήσεις του Φεβρουαρίου-Μαρτίου-Απριλίου να μην είμαστε μέρος του προβλήματος», είπαν. Εξήγησαν ότι οι συζητήσεις αυτές αφορούν την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του προγράμματος, τη συμμετοχή του ΔΝΤ και το χρέος.

  Σε ερώτημα αν μπορεί να τα καταφέρει η Ελλάδα χωρίς μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ απάντησαν με νόημα ότι από τις προληπτικές πιστωτικές γραμμές έως την καθαρή έξοδο υπάρχει ένα πολύ μεγάλο φάσμα πραγμάτων.

  Τράπεζες

  Ως προς το ζήτημα που θέτει το ΔΝΤ για νέα ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν πως «η θέση μας είναι ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα και έχουμε ευρωπαϊκούς θεσμούς που εποπτεύουν το τραπεζικό σύστημα. Αυτοί κρίνουν τη διαδικασία για όλες τις χώρες της ΕΕ». Πρόσθεσαν ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν χρειάζεται, εμείς ως κυβέρνηση προφανώς δεν προτιθέμεθα να ζητήσουμε διαδικασία αξιολόγησης της ποιότητας των παγίων, AQR, εάν το ζητήσει η ΤτΕ, θα δούμε. Τα νέα stress tests έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν το 2018 με βάση τα στοιχεία έως τα τέλη του 2017». Τα στοιχεία που θα ληφθούν τότε για τις τράπεζες, πρόσθεσαν, «θα περιλαμβάνουν δύο χρόνια ανάπτυξης, δύο χρόνια υλοποίησης του εξωδικαστικού μηχανισμού και του πτωχευτικού κώδικα, κάτι που θα καλυτερεύει την εικόνα των τραπεζών».

  «Δεν ανησυχούμε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές»

  Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να στείλει τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να αιτηθεί τη δεύτερη υπο-δόση αξίας 800 εκατ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου. «Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα για την επίτευξη του στόχου», σημείωσαν.

  Οι πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι το υπουργείο μεταφέρει τα λεφτά στους φορείς και αυτοί με την σειρά τους πληρώνουν και έτσι «χάνεται η εποπτεία του Υπουργείου». Για παράδειγμα είπαν ότι «πρέπει ο Ξανθός να κυνηγήσει τα νοσοκομεία που έχουν πολλούς προμηθευτές, αυτό εξηγεί γιατί παίρνει καιρό από την μία πλευρά να μαζέψει όλα τα στοιχεία και από την άλλη να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

  Πεδία ανησυχίας

  Για τις γερμανικές εκλογές, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ σημείωσαν ότι «αν είναι μία κυβέρνηση φιλελεύθερων με το CDU δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν πλεοψηφία».

  Ξεχωριστά είπαν ότι στις διαπραγματεύσεις θα συζητηθεί και το θέμα παράτασης της επιβολής του χαμηλότερου ΦΠΑ στα νησιά με προσφυγικό πρόβλημα.

  «Σούπερ ανάπτυξη το 3ο τρίμηνο»

  Οι πηγές του ΥΠΟΙΚ εκτίμησαν ότι «το ΑΕΠ θα πάει σούπερ το 3ο τρίμηνο» αν και προέβλεψαν χαμηλότερες ‘πτήσεις’ το 4ο τρίμηνο καθώς «πάντα είναι χειρότερα τα πράγματα μετά το 3ο τρίμηνο και ειδικά φέτος μπορεί να είναι ακόμη πιο κακά». Εκτίμησαν ότι στο σύνολο του έτους «ο στόχος για ανάπτυξη 1,8% ενδεχομένως να είναι εφικτός».

  Μου αρέσει!

 3. Begar3 said

  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΤΕ….

  Μου αρέσει!

 4. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 5. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΕΛΣΤΑΤ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΠΙ «ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»; said

  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΕΛΣΤΑΤ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΠΙ «ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»;
  ΑΕΤΟΣ4:43 π.μ. 0 σχόλια
  ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΕΛΣΤΑΤ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΠΙ «ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»;

  Στοιχεία για τον αριθμό των αυτοχείρων παρέθεσε η ΜΚΟ «Κλίμακα» με αφορμή τη 10η Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη Διεθνή Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

  Γράφει ο Αντίοχος

  Τα στοιχεία προέρχονται από την ΕΛΣΤΑΤ και σύμφωνα με αυτά, περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν ετησίως τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ενώ ο αριθμός των αυτοχείρων εμφανίζεται σταθερά αυξανόμενος, κυρίως για οικονομικούς λόγους – δηλαδή λόγω Μνημονίων. Μόνο που τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι μέχρι το 2014!

  Από κει και πέρα πολύ απλά δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί οι συριζοψεκασμένοι είχαν κάνει σημαία τους τις αυτοκτονίες όσο βρίσκονταν στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης, αλλά θέλουν να κρύψουν τις αυτοκτονίες που συνεχίζονται και αυξάνονται επί των ημερών τους;

  Αρέσει σε 1 άτομο

 6. ο Γιωργος said

  Αυτοι ρε γιουφτο φορτωναν με ΕΝΦΙΑ στο λαο; Μεθαυριο που θα φορολογησουν και τους ταφους οσοι κρυβουν θα φταινε που θα πληρωνουν οι αλλοι;
  Επειδη εσυ σιτιζεσαι απο τους φορους; Αν σ αρεσει το πουστριλικι να το κανεις με το δικο σου κολο.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: