olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Όταν η κομμουνίστρια αδελφή του Μητσοτάκη χαρακτήριζε την επένδυση στις Σκουριές καταστροφική για το περιβάλλον…

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 12, 2017

«Οι υποψήφιοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Νομό Χαλκιδικής αποφάσισαν να στείλουν από κοινού την επίσημη θέση τους για το πρόβλημα που έχει προκύψει στη Βόρειο Χαλκιδική, σχετικά με τη μεταλλουργεία χρυσού.

Οι υποψήφιοι βουλευτές Χαλκιδικής του κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία-Ντόρα Μπακογιάννη» ενστερνίζονται πλήρως την από 26-07-2011 επίσημη θέση του Κινήματος, ως προς τη μεταλλουργεία χρυσού στη Χαλκιδική.

»Η ΔΗ.ΣΥΜ. διαφωνεί με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη θέση “Σκουριές” (όρος “Κάκκαβος”), όπου θα εφαρμοστεί η μέθοδος της επιφανειακής εξόρυξης, με συνέπεια το παρθένο δάσος της περιοχής –το οποίο αποτελεί συνέχεια δασικής ζώνης, ενταγμένης στο πρόγραμμα “NATURA”– να υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή (κυρίως λόγω εκτεταμένης αποψίλωσης), τόσο λόγω της διάνοιξης κρατήρα, διαμέτρου μεγαλύτερης από χίλια μέτρα, όσο και της διάνοιξης δρόμων μεγάλου εύρους για την κίνηση υπερμεγέθων φορτηγών, αλλά και εξαιτίας της αναγκαίας υπερκατανάλωσης νερού, που θα επηρεάσει σημαντικά την επάρκεια υδροδότησης πέντε αστικών περιοχών (Μεγάλης Παναγίας, Ιερισσού, Νέων Ρόδων, Αμμουλιανής και Ουρανούπολης).

»Επιπροσθέτως, τεράστια σύννεφα σκόνης από τη συχνή χρήση εκρηκτικών (των οποίων ο θόρυβος θα επηρεάσει την πανίδα) θα καταδικάσουν σε “ασφυξία” μεγάλο τμήμα του δάσους, επιβαρύνοντας και την ατμόσφαιρα των γειτνιαζόντων αστικών περιοχών, ενώ πολλά εκατομμύρια τόνοι στείρων υλικών θα γομώσουν δύο μεγάλες χαράδρες, καλυμμένες από αιωνόβια δέντρα, αποστερώντας το βουνό από τη φυσική διέξοδο των χειμάρρων, με απρόβλεπτες συνέπειες.

»Το αισθητικό και οικολογικό αποτέλεσμα από την τριαντάχρονη (κατά δήλωση της εταιρείας) λειτουργία του συγκεκριμένου μεταλλείου θα είναι μια βάναυσα τραυματισμένη περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η οποία δεν θα επανέλθει ποτέ στην προτεραία μορφή της.

»Εξάλλου, η όποια προοπτική οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, με τις πρόσθετες θέσεις εργασίας, υστερεί σημαντικά από τη διαφαινόμενη οικονομική συρρίκνωση των κατά πολύ περισσότερων τουριστικών επιχειρήσεων, αφού οι μεταλλευτικές δραστηριότητες δεν συνάδουν με την τουριστική ανάπτυξη, στην οποία στηρίζεται η τοπική οικονομία.

»Αξιολογώντας οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη θέση “Σκουριές”, θεωρούμε ότι αυτή είναι ασύμφορη για την τοπική κοινωνία, αφού το προσδοκώμενο όφελος από τη συγκεκριμένη παροδική επένδυση είναι ασυγκρίτως μικρότερο από τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχής (νερό, ξυλεία, χλωρίδα, πανίδα, φυσικό κάλλος κ.λπ.), που αποτελεί ανεκτίμητη εθνική κληρονομιά».

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΔΗ.ΣΥΜ. Χαλκιδικής

Ζαρταλούδης Ευάγγελος

Κουτλιάνος Άγγελος

Μαντζούφας Κωνσταντίνος

Παπαγεωργίου Θεοστορία

5 Σχόλια to “Όταν η κομμουνίστρια αδελφή του Μητσοτάκη χαρακτήριζε την επένδυση στις Σκουριές καταστροφική για το περιβάλλον…”

 1. sorbal said

  Μητσοτάκης , ο εθνικός σαμποτέρ .
  – Άνοιξη του 2015 καλούν τους πάντες να σηκώσουν τα λεφτά τους και να τα βγάλουν στο εξωτερικό .Όπερ και εγένετο σε μεγάλο βαθμό . Πρωταγωνιστές στη εκστρατεία η οικογένεια Μητσοτάκη , ο δυστυχώς αντιπρόεδρος της ΝΔ Γεωργιάδης κ.λ.π. Αποτέλεσμα η ανάγκη επιβολής των κάπιταλ κοντρόλ .
  – Διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης σε κρίσιμο σημείο . Ο Μητσοτάκης εκτάκτως στο Βερολίνο σε συνάντηση με κλειστές πόρτες και χωρίς καμμία επίσημη ανακοίνωση με τον Σόϊμπλε . Ας σημειωθεί πως προ ημερών ο ίδιος ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ αποκάλυψε πως ο Σόϊμπλε μέχρι και το τέλος του 2016 επεδίωκε σταθερά την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη .Έτσι εξηγείται και η μεγάλη καθυστέρηση στο κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης σε συμπαιγνία με το ΔΝΤ .
  – Ομιλία προ μηνών σε συνάντηση με τον ΣΕΒ (Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων ) . Τους καλεί να μην επενδύσουν τώρα στην χώρα , αλλά όταν θα επανέλθει αυτός στην κυβέρνηση .
  – Η οικονομία φαίνεται πως αρχίζει να ανακάμπτει . Αρχίζουν να αυξάνουν σταθερά οι ξένες επενδύσεις . Κινέζοι , Γάλλοι κ.λ.π. υπογράφουν επενδυτικά προγράμματα , γεγονός που ιδαίτερα φάνηκε με την επίσκεψη Μακρόν και με το κλίμα που εκπέμπει η απόλυτα πετυχημένη φέτος έκθεση Θεσσαλονίκης .
  Ο Μητσοτάκης σε συνεργασία με την βοήθεια της EL DORADO ,προσπαθεί να σπάσει το θετικό αυτό κλίμα ,χρησιμοποιώτας
  τις προνομιακές προσβάσεις που διαθέτει σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο , εντός και εκτός Ελλάδας .
  Φυσικά δεν πρόκειται μόνο προσωπικά για τον ανεκδιήγητο Μητσοτάκη . Μιλάμε κυρίως για την οικονομική ολιγαρχία – μαφία που διοικούσε μέχρι τώρα την χώρα ( οι γνωστές οικογένειες ) πόυ τον ανέδειξαν και τον χρησιμοποιούν , και που προκειμένου να αναλάβουν πάλι την ιδιοκτησία της χώρας προτιμάνε την πλήρη διάλυσή της , ώστε νε υποχρεώσουν σε πτώση την πρώτη και μοναδική κυβέρνηση που έχει το θράσος να αμφισβητήσει την διαχρονική αυτήν ιδιοκτησία τους .

  Μου αρέσει!

  • Διονύσιος Διονυσίου [ΣΉΜΕΡΑ.ΤΏΡΑ.ΕχειΜάθημαΜεΤαΒΡΩΜΟΠΑΚΙΣΤΑΝΌΣΚΥΛΑ] said

   EEEEE, DEN TRΩGGESAI ME TIIPOOTAAAAAAAA……
   ΈΛΑ ΝΑ ΠΆΡΕΙς ΚΙ ΕΣΎ ΕΝΑΝΝΕ ΠΡΩΪΝΌΝ ΜΗΤΣΟΥΟΤΆΚΗΝΝ,
   ΑΛΛΆ ΤΟΝ ΑΒΟΡΊΓΙΝΑΛΛ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΩΌφΦΛΑΛΛΜΟΝ, ΘΆ ‘ΛΕΓΑ,
   ΑΡΕ ΝΑΊ ΣΕ ΛΕΩ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΑχχΙΆ ΚΙ Η ΛΑΙΗΝΤΥ GAGA, H GAGALETTA,
   ARE NIE SI LIEUW ARE

   NATHNΕ KAI φΦφΦATHNΝΕ, ΑΛΈΓΩ ΣΕ,
   ΑΡΕ ΝΙΑΊ ΣΙΗ΄ΛΙΈΟΥΩ ΑΡΕ

   Μου αρέσει!

  • ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

   Στο σπιτι του κρεμασμενου…………….

   Μου αρέσει!

  • Ο ΜΙΖΟΦΑΝΤΗΣ said

   Περίεργα πράγματα : El Dora-do και η Ντόρα ενάντια σε μια χρυσοφόρα επένδυση , στην χώρα του Μπομπο-ληστάν και του Μιζοτακιστάν …
   (Δυο Δις κομπίνα και το Μιζοτακέικο ήταν απ’εξω ??? )

   Μου αρέσει!

 2. Ο ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ said

  «Η ΝΔ και οι δορυφόροι της, επιμένουν στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που καθορίζεται μονάχα από την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, την αδιαφορία για το περιβάλλον και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας».

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: