olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Τσακαλώτος: Η Siemens πλήρωσε τα 170 εκατ. ευρώ που όφειλε με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Posted by netakias.com στο Σεπτεμβρίου 12, 2017

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣΤσακαλώτος: Η Siemens πλήρωσε τα 170 εκατ. ευρώ που όφειλε με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Για την υλοποίηση της συμφωνίας εξωδικαστικού συμβιβασμού ανάμεσα στην Ελληνική Δημοκρατία και τη Siemens ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, ΕυκλείδηςΤσακαλώτος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά.

Ανάμεσα σε αυτά που ήταν υποχρεωμένη να υλοποιήσει η Siemens, με βάση τη συμφωνία που επικυρώθηκε από τη Βουλή το 2012, ήταν:

– Η καταβολή 80 εκατομμυρίων για εισπρακτέες απαιτήσεις του ελληνικού δημοσίου,

– Η καταβολή 90 εκατομμυρίων ευρώ, σε βάθος πενταετίας, για ερευνητικά προγράμματα και ιατρικό εξοπλισμό σε νοσοκομεία και

– Η επένδυση 100 εκατομμυρίων ευρώ για να διασφαλίσει την παρουσία της στην Ελλάδα, διατηρώντας τουλάχιστον 600 θέσεις εργασίας.

Επίσης, η Siemens ήταν υποχρεωμένη να εξετάσει την προοπτική κατασκευής ενός νέου εργοστασίου στην Ελλάδα, επενδύοντας 60 εκατομμύρια ευρώ και απασχολώντας 700 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, η παροχή ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ από τη Siemens, μέσω της διαγραφής εισπρακτέων απαιτήσεων εις βάρος της, έχει ολοκληρωθεί εντελώς.

Επίσης, η παροχή ύψους 90 εκατομμυρίων, έως και τον Αύγουστο του 2017, έχει κατανεμηθεί κατά 100% σε δράσεις και δικαιούχους.

Όπως είπε ο υπουργός, η διάθεση αυτού του ποσού αφορά σε υποστήριξη φορέων, σχεδίων και προγραμμάτων που στοχεύουν στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης, και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Είναι επίσης δράσεις για την υποστήριξη πανεπιστημιακών και άλλων επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της αστικής ανάπτυξης, είναι η διάθεση σε άλλες πιο μικρές δράσεις όπως 100 προγράμματα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της αστικής ανάπτυξης.

Επίσης, είπε ο υπουργός, η Siemens έχει δεσμευτεί ότι θα μείνει στην Ελλάδα και θα κάνει επενδύσεις με ανάλογες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Αμυράς ρώτησε τον υπουργό Οικονομικών, «αν ανησυχεί μήπως βρεθεί κατηγορούμενος για απιστία και παράβαση καθήκοντος, επικυρώνοντας και υλοποιώντας αυτόν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό».

Ο κ. Αμυράς παρέπεμψε σε παλαιότερη επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας, με την οποία προειδοποιούσε ότι η τυχόν υπογραφή του σχεδίου εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens θα αποτελέσει πράξη παράνομη και εξόφθαλμα επιζήμια για τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, που θα συνιστά παράβαση καθήκοντος και απιστία.

«Για το αν φοβάμαι, έχω δίπλα μου τον κ. Κοντονή που είναι εξαιρετικός νομικός και είμαι σίγουρος ότι θα δεσμευτεί να με υποστηρίξει σε οποιαδήποτε αγωγή ή μήνυση από όπου και αν προέρχεται. Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Κοντονής θα είναι άξιος δικηγόρος μου σε αυτά τα θέματα», απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχοντας δίπλα του στα υπουργικά έδρανα τον υπουργό Δικαιοσύνης που είχε προσέλθει στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της αρμοδιότητάς του.

Ο υπουργός Οικονομικών έσπευσε παράλληλα να υπογραμμίσει ότι φαινόμενα διαφθοράς από εταιρείες αναπτύχθηκαν στην περίοδο του νεοφιλελευθερισμού που μόνη αξία τους ήταν το κέρδος, χωρίς μέριμνα για το περιβάλλον ή για τους εργαζόμενους ή το δημόσιο τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

9 Σχόλια to “Τσακαλώτος: Η Siemens πλήρωσε τα 170 εκατ. ευρώ που όφειλε με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό”

 1. Πύκτης said

  Θυμάσαι νετακια πόσα δις έγραφε το ολυμπία σου πριν γίνει κυβέρνηση γιά την μίζενς ;;;…..εξωδικαστικός συμβιμβασμός κουκούλωμα και κουραφέξαλα με 170 ψιχουλάκια ……αλλά τι να περιμένει κανείς από το τσακάλι συμφοιτητή του στουρνάρι και την γυναίκα του υπάλληλο της τράπεζας της Ελλάδος …..μιά παρέα είστε !!

  Μου αρέσει!

  • κιμολιατισα said

   Ενω με Σαμαρα Βενιζελου ακομα θα μας κλεβανε και στο τελος και θα τους χρωσταγαμε και θα ζητουσαμε και συγνωμη τωρα τα 170 μοιαζουν πολυ λιγα αι χασου ρε βλακα που ασχολεισε με τα εκατομμυρια που μαζεψε ο συριζα και σε ενοχλει ο νετακιας οταν ομως κλεβανε τα δις μουγκα στη στρουγκα.

   Μου αρέσει!

   • ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

    Μου αρέσει!

   • Πύκτης said

    Η μίζενς βρίσκεται από πολύ παλιά στην χώρα και λαδώνει πολιτικούς , όταν ίδρυσε στην χώρα μας με γερμανική ονομασία την δραστηριότητα της και το 1949 μετονομάστηκε σε ΟΤΕ , …ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΛΑ ;;;; ΟΤΕ …το 1964 ιδρύει και την siemens όπως ξέρουμε μέχρι σήμερα
    Επί παπάγου λίγο αργότερα ξεσπά το πρώτο σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών και διώχνουν τον υποικ καψάλη και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μαρκεζινη …3 χρόνια ασχολούνταν με το σκάνδαλο τότε.
    Το 1977 ιδρύει η μίζενς την Ιντρακόμ και χρηματοδοτεί την εκλογή πασοκ το 1981 του ανδρεα και αρχίζουν οι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις έργων όταν το 1986 η αλοίθωρη βασούλα του πράσινου ήλιου στο υπουργικό συμβούλιο σαν υπουργός βιομηχανίας την επέλεξε .
    Το 1987 αναλαμβάνουν ΟΤΕ ιντρακομ και μίζενς την κατασκευή ψηφιακών κέντρων και ξεκινά ένα γαιτανάκι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεων διαδοχικα 1988 [ 84.000 κυκλωμάτων] 1989 [ 32,5 δις] ξανά 1989 [ 4, 5 δις] το 1990 [ 27,5 δις] και την εγκατάσταση καλωδίου στο Αιγαίο, το 1991 για την προμήθεια 700.000 ψηφιακών παροχών , το 1992 για 150.000 παροχών , ξανά το 1992 για 500.000 παροχές αξίας 50 δις, το 1994 για 40,5 δις, το 1996 για 16 δις , το 1997 για 16,5 δις , ξανά το 1997 γιά 150 δις , το 2000 για επεκτάσεις προγραμμάτων 100δις και το 2002 ξανά για επεκτάσεις 565 δις
    ΟΛΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

    κΙΜΩΛΙΆΤΙΣΑ πάρε μιά κιμωλία να τα γράψεις κάπου στο σπίτι σου να τα θυμάσαι και όταν μιλάς μαζί μου να είσαι πιό ευγενική , δεν είμαι ο άντρας σου …κατάλαβες τσιπροκαμμενη ;;

    Μου αρέσει!

 2. WTF said

  φτιαξτο καλα,συνεχισετο μπορει ο αντρας της να ηταν στον ΟΤΕ με απολυτηριο δημοτικου και να καθαριζε με γυρω στα 3000000 δρχ τον μηνα και εφαπαξ 150000 €

  Μου αρέσει!

 3. κιμολιατισα said

  Μπορεις να δεις μονο μεχρι εκει που φτανει η ματια σου τουλαχιστον ετσι λενε,τωρα για το εαν ειμαι τσιπροκαμενος η γυναικα αυτα ειναι δικα σας συμπερασματα το name κιμολιατισα δεν σημαινει οτι ειμαι και γυναικα 42 χρονων αντρας ειμε και προς τιμη της νεκρης γυναικας μου το χρησιμοποιω επισης δουλευω απο τα 19 στον ιδιωτικο τομεα και τα λεφτα που λετε απλα δεν υπαρχουν αλλα μικρη σημασια εχουν αυτα για εσας δεν θα ξανασχοληθω μαζι σας δεν το αξιζετε ετσι και αλλιως ειστε σε φαση γυρισε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι μη ξεχασετε να πατε να πληρωθειτε τρολ του κερατα κριμα η γνωσεις σας που εισασταν 8 χρονια τωρα ρε να μιλησετε να πειτε τα κακως κειμενα πουθεναδες ε πουθεναδες οταν υπαρχει αντιλογος το μονο που ξερετε να λετε ο αυτος η αυτη ειναι τσιπροκαμενη και τετοιες παπαριες μου παραθετεις τα παραπανω με ημερομηνιες και λεφτα απλα και μονο για να βρισεις τον τσιπρα οταν μονο σου παραδεχεσαι οτι ολοι τρωνε εχω ψηφισει κυριως πασοκ αλλα και νεα δημοκρατια για αυτο σε παρακαλω να παρεις την κιμολια και να τη βαλεις εκει που δεν πιανει Ηλιος.

  Μου αρέσει!

  • Πύκτης said

   To σχόλιο σου θα κρατηθεί στο αρχείο μου …..εδώ υπάρχει πολύ ψωμί , τα λες όλα μόνος σου κιμΩλιάτισα ….τουλάχιστον γράψε το σωστά στην μνήμη της , αν δεν είσαι η μαιρούλα με τα 1000 ονόματα που πότε γίνεται αντρας και πότε γυναίκα εδώ μέσα .
   Τα νούμερα είναι αληθινότατα , οι μίζες άγνωστες όμως .
   Εσύ δεν υπήρχες τα 8 χρόνια που αναφέρεις , το δικό μου όνομα θα το βρείς στο αρχείο του ολυμπία .
   Σου έγραψα την ιστορία της μίζενς από το 1949 και δώθε ,…αγεννητος ο αλέξης σου τότε .
   Ημουν σίγουρος ότι ψήφιζες πασοκ , νεα δημοκρατία με εξέπληξες ….και τους δύο , τι να πω!
   Η κιμΩλία γράφετε επίσης με Ω όπως και στο κιμΩλιάτισα , μήπως έχεις να πας καιρό με γυναίκα και τα βλέπεις όλα 0 ;
   Αναφέρθηκα εξ αρχής στον νετακια και πετάχτηκες σαν πορδή βρίζωντας με , ενω΄σε ανέφερα ως τσιπροκαμμενη που τελικά εισαι …ηλία ….βλέπω ότι γράφεις και δεν θα ψυχαναλήσω τον κάθε μαλάκα που γράφει γυναικείο όνομα ενω είναι άντρας αλλά γράφει και ασυναρτησίες αυτοπροδιδώμενος .

   Μου αρέσει!

 4. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: