olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο Μητσοτάκης ενορχήστρωσε τον βρώμικο εκβιασμό της Eldorado Gold – Θέλει την Ελλάδα μπανανία

Posted by kalinda στο Σεπτεμβρίου 12, 2017

 

IMG_9235Τέσσερις ημέρες πριν από την εκκίνηση της προσφυγής στη διαιτησία από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους την ερχόμενη Παρασκευή, η Eldorado Gold απειλεί με αναστολή των εργασιών της στη Χαλκιδική στις 22 του μήνα, αν εν τω μεταξύ η κυβέρνηση δεν της έχει εκδώσει τις άδειες «ρουτίνας» που χρειάζεται για να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο της.

Για τρίτη φορά και ενώ είναι εμφανή τα κίνητρά της χρησιμοποιεί τους εργαζομένους ως ομήρους απειλώντας τους με απόλυση αν δεν ευοδωθούν τα σχέδιά της. Φθάνει δε στο σημείο, εναρμονιζόμενη πλήρως με τη Ν.Δ., να θέσει και ζήτημα αλλαγής κυβέρνησης!

«Η Eldorado Gold μάλλον δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκές χώρες» σχολίασε δηκτικά ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης.

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης ενορχήστρωσε την αντιδραση της Eldorado

Στη συνέχεια, κυβερνητικοί κύκλοι ξεκαθάρισαν ότι το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της ΝΔ

«Η ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν και την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ δε θα έχει καμία τύχη. Το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «Ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η κυβέρνηση και από το οποίο μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2017 έχουν εισρεύσει 1,6 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία», ενώ επισημαίνουν πως η κυβέρνηση για πρώτη φορά θέτει τις θεσμικές βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στις επενδύσεις έντασης γνώσης, που αξιοποιούν και δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας:

– Το μοναδικό ελληνικό τοπίο που ήδη αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.

– Το κλίμα και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και για την αναβαθμισμένη πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.

– Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

– Και πάνω από όλα το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αξιοπρεπείς αμοιβές των εργαζόμενων που αποτελούν την καρδιά της παραγωγής.

Απαντώντας στην κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου τόνισαν ότι «η ΝΔ και οι δορυφόροι της, επιμένουν στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που καθορίζεται μονάχα από την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, την αδιαφορία για το περιβάλλον και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Ειδικά για τον κ. Μητσοτάκη αναφέρεται ότι «στη συνάντησή του πριν από λίγες ημέρες ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρίας ας απαντήσει: Τον απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας;

Τον ενδιαφέρουν οι επενδύσεις εκατομμυρίων σε τουριστικές υποδομές στη Χαλκιδική που θα πληγούν εάν η εταιρία δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς κανόνες; Ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος όμως του δημοσίου συμφέροντος;

Η ΝΔ απαντώντας τόνισε ότι «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις πράξεις τους, ξεδιάντροπα ομολογούν ότι αδιαφορούν και για τις επενδύσεις και για τους εργαζόμενους. Μια Κυβέρνηση που στέλνει στα “τσακίδια”, όχι μόνο την εταιρεία, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, έχει πολύ θράσος για να εγκαλεί την Αντιπολίτευση».

Νωρίτερα σε δήλωσή του ο Προέδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στην επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» χαρακτήρισε λόγια του αέρα τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την ΔΕΘ. Συγκεκριμένα είπε ότι «

Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» οδηγούνται στην ανεργία.

Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά».

Σύμφωνα με την δήλωσή του κ. Μητσοτάκη, «ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση. Με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της. Η Κυβέρνηση, με το γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας. Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές».

Ο ίδιος, κάλεσε την Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου Κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές».

Τζανακόπουλος: Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να ανατρέψει το θετικό κλίμα για τις επενδύσεις

Την επίσημη θέση της κυβέρνησης διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Προξενεί εντύπωση το timing της επιλογής της Eldorado να προχωρήσει στις ανακοινώσεις λίγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Σκάι, συμπληρώνοντας ότι η διοίκηση της εταιρείας είχε συνάντηση λίγες ημέρες πριν με τον Κ. Μητσοτάκη.

«Η ΝΔ επιμένει να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, πράξη που δεν ταιριάζει σε κόμμα με φιλελεύθερο προσανατολισμό. Δεν ξέρει την ουσία της υπόθεσης ούτε τα επίδικα θέματα», σημείωσε. Η εταιρεία δεν έχει υποβάλλει τις διευκρινίσεις που ζήτησε το Υπουργείο για μια τεχνική μελέτη. Εμείς προτείναμε να πάμε σε διαιτησία και η Eldorado δεν τη δέχεται ίσως γιατί φοβάται ότι θα ηττηθεί. Είναι η τρίτη φορά που η εταιρεία προαναγγέλλει το τέλος των επενδυτικών της δραστηριοτήτων. Θέλουμε οι επενδύσεις να γίνονται στη βάση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, δήλωσε. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί τελεσίγραφα. Για τα ζητήματα που υπάρχει διαφορετική οπτική με την εταιρεία υπάρχει η θεσμική διαδικασία της διαιτησίας, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία εκφράστηκε με αποικιοκρατική αυθάδεια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ υπογράμμισε ότι καμία κίνηση δεν μπορεί να αντιστρέψει το θετικό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα, διεθνώς.Η χώρα παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι επενδυτές δείχνουν εμπιστοσύνη στην οικονομία.

Τσακαλώτος: Η ΝΔ πίσω από τις εξελίξεις με την Eldorado!

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπει πίσω από τις εξελίξεις με την ΕlDorado, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος! Σε τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός, τόνισε ότι «για την επενδυτική πολιτική της Ελλάδος και την El Dorado, εμένα με καλύπτει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Ενέργειας».

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι «Νομίζω ότι ο υπουργός έθεσε πολύ καλά τα θέματα. Νομίζω ότι προσπάθησε η ΝΔ, σε συνεργασία ίσως και με την εταιρεία, να δημιουργήσει πρόβλημα, ακριβώς μετά από τη ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, όχι επενδύσεις, αλλά το πώς θα οργανωθούν οι επενδύσεις, με ποιους όρους, σε ποιο πλαίσιο, με ποια στρατηγική. Αυτό είναι το σημαντικό».

Τέλος, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι θέμα μόνο να έρθει ένας μεγάλος επενδυτής, να βλέπει έναν υπουργό και να λέει αυτό θέλω να κάνω. Το ζήτημα είναι να έχεις κανόνες, να έχεις εργαλεία και στόχευση, ποιες επενδύσεις θέλεις, ποια φίλτρα θα έχεις ώστε να μπορεί η χώρα να φύγει από την κρίση χωρίς να επιστρέψει στην περίοδο πριν από το 2009».

Σταθάκης: Η Eldorado δεν έχει μάθει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκές χώρες

«Η Eldorado Gold, δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε Ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, ασκώντας ταυτόχρονα σφοδρή κριτική στην καναδική εταιρεία, για τις αιχμές που άφησε για τον ίδιο και τον πρωθυπουργό, μετά την απόφαση της, να αποχωρήσει από την Ελλάδα οριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα περί καθυστέρησης αδειοδοτήσεων από το Υπουργείο μέχρι στιγμής έχει αδειοδοτηθεί το 60% του υποέργου Σκουριών και το σύνολο της Ολυμπιάδας. Οι εκκρεμούσες άδειες της Ολυμπιάδας, όπως έχει αναγγελθεί από το Υπουργείο εδώ και ένα μήνα, θα δίνονταν μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, εν γνώσει της εταιρείας. (…) Οι επιλογές της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους είναι προφανώς δική της ευθύνη».

Σκουρλέτης: Αλλεργία της Eldorado Gold στα συμπεφωνημένα

«Πρόκειται για κάποια μορφή πίεσης ενόψει της παραπομπής των προβλημάτων της σύμβασης που έχει με το δημόσιο σε διαιτητικό όργανο», τόνισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Καμμένος: Δεν είναι ευχάριστο να φεύγει μια επένδυση από την πατρίδα μας

Την άποψη ότι «δεν είναι ευχάριστο να φεύγει μια επένδυση από την πατρίδα αλλά οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου» εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι αναστέλλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.

Κομισιόν: Να εφαρμοστούν τα μέτρα για βελτίωση του επενδυτικού κλίματος

Η εφαρμογή των μέτρων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, όπως προβλέπονται στο μνημόνιο , είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, σχολίασε η Κομισιόν.

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση την αποχώρηση της Eldorado Gold από την Ελλάδα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, απάντησε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, με μέτρα που βελτιώνουν το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον είναι κρίσιμης σημασίας για τη βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τη μείωση της ανεργίας. «Το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής περιλαμβάνει έναν ευρύ κατάλογο μέτρων ακριβώς, για αυτόν τον σκοπό» είπε ο κ. Βίντερσταϊν για προσθέσει στη συνέχεια ότι αυτά τα μέτρα στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν. Τέλος, ο ίδιος είπε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει αποφάσεις επιχειρήσεων.

Πηγη: periodista.gr

7 Σχόλια to “Ο Μητσοτάκης ενορχήστρωσε τον βρώμικο εκβιασμό της Eldorado Gold – Θέλει την Ελλάδα μπανανία”

 1. The_Mad_Dober_Man said

  Καλίντα κουκλάρα, δεν μπαίνω στον κόπο να διαβάσω το γραφιδιο σου,
  γιατί στην πολιτική όλο παπαριές λες, με το μπαρντόν!
  Μα τα είπαμε, γράψε κάτι άλλο, άσε τις παπαριές της Ολυμπιας
  περί πολιτικής να τις λέει ο γλοιώδης νετακιας!

  Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Τέλης Ντε Καβάλας said

  Το αποκλείω. Είναι ΜΛΚΣ

  Μου αρέσει!

 3. Πύκτης said

  Αφήστε τα επικοινωνιακά κόλπα , δεν την θέλατε από τότε που είσασταν αντιπολίτευση [ καλά κανατε ] την ελντοραντο. και τους
  καίγατε [ στάχτη και μπούρμπερη να γίνουν ].
  Εδώ έρχεται πόλεμος , το χρυσάφι είναι πολύτιμο γιά την χώρα …να αναλάβει το δημόσιο την εξόρυξη και τις θέσεις εργασίας και όχι να δίνετε τις σάρκες της πατρώας γης στους ξένους .

  Κυριακή κοντ΄’η γιορτή να δούμε τι παιχνίδι παίζετε και αν τελικά τους διώξετε και πως θα το χειριστείτε προς τα συμφέροντα της χώρας

  Μου αρέσει!

 4. sorbal said

  Μερικοί εδώ ας παραδώσουν τα ελληνικά τους διαβατήρια κι ας πολιτογραφηθούν στην Μπανανία . Αν έρθει περιβαλλοντική κατάρρευση της Χαλκιδικής , με τις αυθαιρεσίες που προσπαθεί να επιβάλει η EL DORADO , να δω πού θα κρυφτείτε εσείς της μαφιόζικης επιχειρηματικότητας από τον λαό της περιοχής .Πού θα κρυφτείτε εσείς και ο καραγκιόζης πολιτικός που σας εκφράζει . Απλός και λυπηρός καραγκιόζης γιατί οι καργκιοζοπαίχτες που τον διευθύνουν – δηλαδή οι γνωστοί διαχρονικοί ολιγάρχες της χώρας – δεν τολμούν να παρουσιαστούν οι ίδιοι . Τον χρησιμοποιούν , όπως χρησιμοποιούν και τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ . Μόνο που τώρα τους κόπηκε το κρατικό καναβούρι και έχουνε πάθει νευρική στεριτική αποπληξία .

  Μου αρέσει!

 5. sorbal said

  ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!!!!!!!!!!

  ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ :

  Παρέδωσαν την ίδια εργασία και αποβλήθηκαν από την εξεταστική, με τις φοιτητικές παρατάξεις του Πανεπιστημίου να ζητούν την άρση της απόφασης.

  Την ίδια… ιδέα φαίνεται ότι είχαν 106 φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Και οι 106 (!) κατέθεσαν τον Ιούνιο την ίδια εργασία στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα».

  Καθώς έγινε αντιληπτή η αντιγραφή, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η Καθημερινή, η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους αντιγραφείς, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

  Στη συνέλευση η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ετάχθη κατά της απόφασης, όπως και η ΠΑΣΠ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

  Ωστόσο, η ΔΑΠ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Ζήτησε με ανακοίνωση την άρση της ποινής, διότι, όπως έγραψε στην ανακοίνωσή της, «σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών».

  Η ΔΑΠ ζήτησε οι 106 να αποκλειστούν μόνο από το συγκεκριμένο μάθημα κι όχι από όλα.

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αντιγραφείς αντέγραψαν την ίδια εργασία, πιθανότατα καταβάλλοντας αντίτιμο.

  Μου αρέσει!

 6. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: