olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Süddeutsche Zeitung: Μετά από επτά χρόνια μιζέριας, η χώρα επιτέλους επανακάμπτει!

Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 11, 2017

Στην Ελλάδα που «επιτέλους ανακάμπτει», όπως λέει χαρακτηριστικά, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Σε ρεπορτάζ του Mike Szymanski με τίτλο: «Κάτι περισσότερο από Ακρόπολη και μουσακά» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το καλοκαίρι του 2017 δεν περιστρέφονται πλέον όλα γύρω από την κρίση στην Ελλάδα. Μετά από επτά χρόνια διαρκούς μιζέριας, η χώρα επιτέλους επανακάμπτει. Η οικονομία αναπτύσσεται και ο τουρισμός ανθεί. Ωστόσο, τα έσοδα από τη φορολογία είναι απογοητευτικά, αλλά τώρα πλέον οι κρυφοί ελεγκτές βρίσκονται επί ποδός».

Το δημοσίευμα ξεκινά με αναφορά στην προσπάθεια τριών νέων Ελλήνων να δημιουργήσουν από το 2013 μια επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας που φέρει το όνομα Athens Insiders, με τη μορφή start – up business και με κεντρικό στόχο των ιδρυτών της να ξεφύγουν από το φάσμα της ανεργίας στην Ελλάδα της κρίσης.

Η επιχείρηση, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποσκοπεί στην προσέλκυση καλύτερου τουρισμού και την προσφορά υπηρεσιών σε επισκέπτες που δεν θέλουν να ακολουθήσουν την πεπατημένη, καθώς όπως επισημαίνει ο ένας από τους τρεις ιδρυτές και ιδιοκτήτες «Είναι όντως άδικο όταν ο κόσμος έρχεται στην Ελλάδα να σκέφτεται, την Ακρόπολη, την χωριάτικη σαλάτα και το μουσακά, σαν να μην υπάρχει κάτι άλλο».

Ακολουθεί αναφορά στις αυξημένες αφίξεις τουριστών το καλοκαίρι του 2017 που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να αγγίξουν μέχρι το τέλος της σεζόν το αριθμό ρεκόρ των 30 εκατομμυρίων.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι και η προαναφερθείσα επιχείρηση παροχής εξειδικευμένων τουριστικών υπηρεσιών ακολουθεί θετική και ανοδική πορεία, αφού από 30 πελάτες το 2013, το τρέχον έτος ο αριθμός μπορεί να αγγίξει και τους 5.000. Όπως επισημαίνεται, μετά από επτά χρόνια διαρκούς οικονομικής κρίσης, η χώρα φαίνεται να ανακάμπτει, ενώ για δεύτερο τρίμηνο κατά σειρά η οικονομία καταγράφει αναπτυξιακό ρυθμό που έως το τέλος του 2017 θα μπορούσε να δώσει πρόσθετα 2%. Σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, τονίζεται, έχει συμβάλει και ο τουρισμός, αφού ένας στους πέντε Έλληνες προσπορίζεται οικονομικά οφέλη, εμμέσως ή αμέσως, από το συγκεκριμένο τομέα οικονομικής δραστηριότητας.

Επιπρόσθετα, τονίζεται η θετική για τη χώρα συγκυρία, λόγω των εξελίξεων σε Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία που δεν προσελκύουν πλέον τουρίστες εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί, με την Ελλάδα αντίθετα να θεωρείται ακόμη ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός παρά τη φτώχεια. Επίσης, επισημαίνεται ότι ο χώρος του τουρισμού αποτελεί πρώτο τη τάξει οικονομικό τομέα που μπορεί να υποστηρίξει την ευκαιρία της χώρας προς την οικονομική ανάκαμψη, ενώ και το γεγονός ότι λόγω κρίσης οι μισθοί μειώθηκαν και οι τιμές του τουριστικού προϊόντος παρέμειναν σταθερές αποτελεί ελκυστικό στοιχείο για τους παραθεριστές.

Παρατίθενται στη συνέχεια στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού για τη ραγδαία αύξηση αφίξεων κινέζων τουριστών στη χώρα, καθώς το 2015 ταξίδεψαν στην Ελλάδα 20.000 Κινέζοι, ενώ φέτος ο αριθμός τους αναμένεται ότι θα υπερβεί τις 200.000, κάτι που αποδίδεται στην εντατικοποίηση της κινεζικής επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και στη στενότερη διμερή συνεργασία των δύο χωρών στον τουρισμό.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με την Ελληνίδα υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, που ασκεί τα καθήκοντά της από το 2015 και προέρχεται από το κόμμα των ΑΝΕΛ που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με το ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στον τουρισμό», ενώ υπογραμμίζει ότι «διαπραγματευόμαστε αυτήν τη στιγμή με την Ινδία» για την προσέλκυση τουριστών και από αυτήν τη χώρα.

Η κ. Κουντουρά σημειώνει επίσης ότι ο τουρισμός είναι κάτι που πρέπει να υφίσταται στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνον το καλοκαίρι. Επιπρόσθετα, στο δημοσίευμα θίγεται το ζήτημα της επιβάρυνσης που προήλθε για τον κλάδο από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, αλλά όπως δηλώνει η κα Κουντουρά ο τουρισμός ακολούθησε παρά ταύτα μία λαμπρή πορεία ανάπτυξης, ενώ σημείωσε ότι τα έσοδα θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο καλός τζίρος από τον τουρισμό θα μπορούσε να σημαίνει και υψηλότερα έσοδα για το ελληνικό κράτος, αλλά τα φορολογικά έσοδα εμφανίζονται σε απογοητευτικά επίπεδα σε σύγκριση με ό, τι αναμενόταν, γεγονός που για τους γνώστες του κλάδου του τουρισμού αποτελεί ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι εξακολουθεί να υφίσταται σοβαρή φοροδιαφυγή.

Οι φορολογικές αρχές επικεντρώνουν τους ελέγχους τους στις τουριστικές επιχειρήσεις, με κλιμάκια ελεγκτών να βρίσκονται στο δρόμο προκαλώντας την οργή των επιχειρήσεων του κλάδου, υπογραμμίζεται. Ως προς αυτό, σημειώνει το δημοσίευμα, η υπουργός Τουρισμού βρίσκει σωστούς τους ελέγχους αλλά δεν θεωρεί ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι περισσότερο παραπτωματικές από άλλες.

11 Σχόλια to “Süddeutsche Zeitung: Μετά από επτά χρόνια μιζέριας, η χώρα επιτέλους επανακάμπτει!”

 1. begar2 said

  Σωστά, αφού να φανταστείς σήμερα που ξύπνησα και μετρήθηκα, ψήλωσα 5 πόντους.

  Άλλη παπαριά;

  Μου αρέσει!

 2. ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ said

  • Από 500 ευρώ ή 1.000 ευρώ θα ξεκινά το κόστος εκτελωνισμού στα παλιά εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως 15ετίας, αντί 50 ή 80 ευρώ που κυμαίνεται σήμερα. Προσφορά σθριζανθελ και αυτό..
  • Γιατί τα γαϊδουράκια ηταν άσχημα. Αμ πως .τώρα και ασθενοφόρο Πολάκη!!!!

  Μου αρέσει!

 3. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 4. Αυτονόητα said

  Δώστε και μερικά ηρεμιστικά χάπια στα νουδουλοτρόλ,δεν αντέχουν άλλο !!

  Μου αρέσει!

  • begar2 said

   Όλοι τα παρακάτω ψευδώνυμα είναι ο ίδιος λογαριασμός

   – ΜΑΙΡΗ
   – Με το κομμάτι
   – Φιλόπατρις
   – Ρε τι τραβανε και τα τρολλ του Μουρουτη σαν το Begar2
   – Αδωνης Γεωργιαδης
   – Στεργιος Ζαγκλαρας
   – Ο Ψυχίατρος του Διαδικτύου
   – Η Αδερφή του Ζαγκωλού
   – ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΥΦΑΕΙ ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΑΧ ΑΧ ΑΑΧΑΧΑΑΑΧ
   – Περικλης
   – Γεια σου ρε begar2 με το ενα νικ!!!!
   – Έτσι ξαφνικά
   – Κάποιος
   – Τάσος
   – Θα μας πεις
   – ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΒΛΗΜΑ?
   – ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΖΑΓΚΛΟ ΑΡΜΟΝΙΑ
   – ΡΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΛ ΤΙΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΑΝ ΤΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ BEGAR2
   – ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΖΑΓΚΩΛΑΡΑ
   – BEGAR2 Ο ΜΠΑΤΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ
   – ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ Ο ΖΑΓΚΛΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΝΕΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ
   – ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΖΑΓΚΩΛΑΡΑ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΑ
   – ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΖΑΓΚΩΛΑΡΑ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ
   – ΜΟΥΣΤΑΦΑ
   – ΑΧΜΕΤ
   – ΚΑΛΑ ΠΟΣΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ Ο ΖΑΓΚΩΛΑΡΑΣ?
   – MEXMET
   – ΡΕ ΣΥ ΖΑΓΚΛΕ ΕΙΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ?
   – BEGAR2 ΕΙΜΑΙ ΜΠΑΤΑΧΤΖΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ
   – ΖΑΓΚΩΛΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΜΠΑΤΑΚΙ BEGAR2
   – ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣ ΖΑΓΚΩΛΑΡΑ
   – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
   – ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ Ο ΖΑΓΚΛΟΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ The Dog
   – ΟΙ ΔΥΟ ΧΑΖΟΙ ΑΝΤΑΜΩΣΑΝΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ Ο ΖΑΓΚΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ – ΙΩΑΝΝΗΣ
   – ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
   – ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ
   – ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
   – Η ΓΕΛΑΔΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
   – ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ…!
   – ΚΟΥΛΗΣ ΜΙΖΟΤΑΚΗΣ
   – Αυτονόητα

   Μου αρέσει!

 5. Αυτονόητα said

  http://www.koutipandoras.gr/article/poioi-neodhmokrates-eynohohkan-apo-ton-kotswnh-toy-noor-1

  Μόνο μιζέρια ?

  Εδώ η ΝΔ βάζει πλάτη σε εμπόρους ναρκωτικών !!

  Σκέφτομαι να στείλω τα σχετικά δημοσιευμένα στοιχεία σε Ευρωπαικές εφημερίδες…..

  Άντε ρε κουφάλες Νουδούλες,θα σας κάνω διάσημους !!

  Μου αρέσει!

 6. begar2 said

  Πάμε καλά λέμε:

  Δύο δισ. ευρώ απλήρωτοι φόροι τον Ιούλιο

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: