olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Όλη η ομιλία του Αλέξη Τσιπρα στο Βελλίδειο

Posted by kalinda στο Σεπτεμβρίου 10, 2017

 

 

 

IMG_9078

25 Σχόλια to “Όλη η ομιλία του Αλέξη Τσιπρα στο Βελλίδειο”

 1. Takis B said

  Απατεώνας, ανικανος, ψεύτης

  Αρέσει σε 2 άτομα

  • Agis said

   Δες και την ομιλία του Κούλη να μη σου χαλασουμε χατιρη.

   Μου αρέσει!

  • Agis said

   Και μια που μιλάς για ανικανότητα δες και αυτό.

   Μου αρέσει!

  • ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

   «Στα χαρτιά» οι υποσχέσεις του 2016
   Όλα όσα εξήγγειλε αλλά δεν υλοποίησε ο Τσίπρας στην περσινή ΔΕΘ
   Κωστής Πλάντζος09/09/2017

   Τι έλεγε πέρυσι ο πρωθυπουργός και τι έγινε για διαπραγμάτευση, χρέος, πλεονάσματα, ποσοτική χαλάρωση, ακατάσχετο λογαριασμό

   Μακράν της πραγματικότητος αποδείχθηκαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που -μόλις πέρυσι και ενώ ήταν ήδη κυβέρνηση- έκανε από του βήματος της ΔΕΘ το 2016.

   Ξεκινώντας από την άποψη ότι «οφείλουμε να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα τουλάχιστον σε ορίζοντα πενταετίας» έλεγε πως πρέπει «να βάλουμε στόχους και να ορίσουμε ​​τον οδικό χάρτη μέσα από τον οποίο θα τους πετύχουμε», ο πρωθυπουργός προέβλεπε πέρυσι τα εξής:

   – «Το πρώτο βήμα της αμέσως επόμενης περιόδου, είναι ​​να κλείσει σύντομα και με θετικό πρόσημο η 2η αξιολόγηση». Αν και εννοούσε στα τέλη του 2016, τελικώς η αξιολόγηση έκλεισε στα μέσα του 2017.

   – «Το δεύτερο βήμα, είναι ​​να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του χρέους, σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων του Eurogroup (…) Στόχος μας παραμένει ​​να αποκλιμακώσουμε το ύψος του πλεονάσματος για το 2019 στο 2,5% και το 2020 στο 2%». Τελικώς στο Eurogroup του Μαΐου η κυβέρνηση συμφώνησε για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και από το 2023 ως το 2060 (!) να διατηρηθούν «κοντά αλλά πάνω από 2%», δηλαδή 2,5%-3% αρχικά και 2,1%-2,4% στη συνέχεια.

   – «Το τρίτο βήμα, είναι ​​να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ». Ούτε όμως αυτό έγινε.

   – «Επίσης μέσα στην επόμενη διετία θα έχουμε καταφέρει να διευρύνουμε αισθητά τη φορολογική βάση. Αυτή η διεύρυνση όμως (…) απαιτεί πολιτικό προσανατολισμό και συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις». Τελικώς όμως ψηφίστηκε ακόμα χαμηλότερο αφορολόγητο μειώθηκε (από 8.636 στα 5.565 ευρώ) ώστε να πληρώνουν φόρο τα πολύ χαμηλά εισοδήματα των 500 ευρώ το μήνα που εξαιρούνταν.

   – «Άμεσα προχωράμε στην ψήφιση του νόμου για την ​​διεύρυνση της χρήσης πλαστικού χρήματος στα πρότυπα όλων των προηγμένων κρατών. Παράλληλα, για τους επιχειρηματίες, ​​θεσπίζουμε λογαριασμό αποκλειστικής χρήσης για πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσίας και ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης». Το πλαστικό χρήμα εφαρμόζεται, αλλά ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός όχι.

   – «Να μειώσουμε αισθητά τα φορολογικά βάρη. Πρώτον, τους έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν αδιακρίτως πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες». Από 1.1.2017 επεβλήθησαν μαζικές αυξήσεις εμμέσων φόρων σε καφέ, τσιγάρα, τηλεφωνία, ίντερνετ κλπ.

   – «Και δεύτερον, να ​​μειώσουμε την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ώστε να κατανεμηθούν πιο δίκαια τα βάρη. Να αντικατασταθεί δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ από έναν δικαιότερο φόρο. Σε πρώτη φάση, όμως, μέσα στο 2017, προσανατολιζόμαστε στην επέκταση των απαλλαγών ώστε να ελαφρυνθούν τα πιο ευάλωτα στρώματα». Αντί να διευρυνθούν όμως οι απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, αυτό που άλλαξε ήταν ότι με το «μποναμά» των 300 ευρώ που τους δόθηκε, χιλιάδες συνταξιούχοι έχασαν τις απαλλαγές που είχαν και πλήρωσαν διπλάσιο ΕΝΦΙΑ –αντί μισό ή καθόλου που πλήρωναν ως το 2016.

   Επίσης ο πρωθυπουργός πέρυσι είχε εξαγγείλει απο το βήμα της ΔΕθ πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες που θα επιδείξουν συνέπεια στην πληρωμή των τρεχουσών εισφορών. Αντ΄αυτού που δεν υλοποιήθηκε οι ασφαλισμένοι-οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ ακόμη περιμένουν τη ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις που καθυστερεί το υπουργείο Εργασίας αποκλειστικά και μόνο για τις οφειλές προς τα ταμεία.

   http://www.protothema.gr

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ said


  Μου αρέσει!

 3. ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ said

  Μου αρέσει!

  • sorbal said

   Να καταλάβουμε . Τί προτείνει ακριβώς το ΚΚΕ , η ΛΑΕ , Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λ.π. ; Σοσιαλιστική επανάσταση ; Κρατικοποίηση των επιχειρήσεων ;Και ποιών επιχειρήσεων ; Των μεγάλων , των μεσαίων , των μικρομεσαίων , όλων ;
   Και μετά τί ; Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ; Έξοδο από το ΝΑΤΟ ; Και πού θα βασιστεί η χώρα ; Στην βαλτωμένη βιομηχανία της ; Στον τουρισμό , που 3 ταξιδιωτικές οδηγίες να εκδόσουν καποιες χώρες – που σίγουρα θα τις εκδόσουν- σ΄ένα μήνα θα τον βουλιάξουν ; Στην αγροτική οικονομία με την απαράδεκτη παραγωγικότητά της – δυστυχώς φρόντισαν και αυτήν να την απαξιώσουν οι προηγούμενοι- .
   Και ποιές απαραίτητες συμμαχίες οικονομικές και στρατιωτικές θα συνάψεις ; Με την Ευρώπη όχι , με τις ΗΠΑ όχι . Μήπως με την δημοκρατική Ρωσία ή την δημοκρατική Κινα ; Ή τελείως μόνοι μας σαν την Αλβανία του Χότζα . Ή ονειρευόμαστε μια νέα Κουβανική επανάσταση ; Τώρα όμως δεν θα υπάρχει καμμία Σοβιετική Ένωση να σε προστατέψει με τις πυρηνικές κεφαλές της .
   Η κυβέρνηση που ανέλβε – με εκλογές και όχι επαναστατικά – τον Γενάρη του 15 έχει να αντιπαλαίψει δυο οικονομικές μαφίες . Μια εσωτερική , που οδήγησε την χώρα στην πτώχευση και μια εξωτερική , κυρίως τραπεζική και παρατραπεζική , που βρήκε την ευκαιρία να μας κάτσει στο κεφάλι .
   Με την εσωτερική δυόμιση χρόνια δίνει την μάχη και σταδιακά την ξεδοντιάζει . Η εσωτερική μαφία χάνει καθημερινά την κουτάλα με την οποία άρμεγε τον Ελληνικό λαό , γι΄ αυτό με τα γκαιμπελίστικα κανάλια και φυλλάδες που ελέγχει δίνει την υπερπάντων μάχη ώστε να φθείρει και ανατρέψει στο τέλος την κυβέρνηση . Στην μάχη αυτή σιγοντάρουν και πολλοί άλλοι , από την νεοναζιστική ακροδεξιά , μέχρι δυστυχώς σχηματισμοί της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς .
   Με την μαφία του εξωτερικού είναι γεγονός πως η κυβέρνηση δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε . Αποδείχτηκε πολύ ισχυρότερη από όσο υπολόγιζε . Μπορεί να της καταλογήσει κανείς υπεραισιοδοξία ή ακόμα και πολιτική αφέλεια ότι με αφορμή την εκλογική άνατροπή του Γενάρη του 15 , θα ακολουθούσαν αντίστοιχες ανατροπές και σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη , την Ισπανία , την Πορτογαλία , την Ιταλία , την Ιρλανδία κ.λ.π. Όμως δυστυχώς οι Ευρωπαϊκοί λαοί επέλεξαν κυβερνήσεις και ηγέτες σαν την Μέκελ , την Μέϊ , τον Ρέντσι , τον Ραχόϊ , τον Μακρόν κ.λ.π. Η οικονομική μαφία της Ευρώπης – με εκφραστή της κυρίως τον Σόϊμπλε – αποδείχτηκε προς το παρόν ισχυρή . Τί να κάνουμε , ας τα βάλουμε αν θέλουμε με τους Ευρωπαϊκούς λαούς που χειραγωγούνται ακόμα από τις εσωτερικές τους οικονομικές ολιγαρχίες .
   ‘Οταν βρίσκεσαι λοιπόν σ’ αυτήν την θέση ιεραρχείς τα πράγματα και αλλάζεις στρατηγική . Δεν είναι κακό , ίσα ίσα που επιβάλεται .
   Κοιτάς να ξεκαθαρίσεις το εσωτερικό μέτωπο , να αρχίσει η χώρα να παράγει , όπως άρχισε , στον πρωτογενή , τον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα . Αντικαθιστάς αυτό το πανάθλιο κράτος , με ένα νεό σύγχρονο, αποδοτικό και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος , πράγμα που αρχίζει να γίνεται .
   Βάζεις τέλος στο όργιο της κλεψιάς και της ρεμούλας των τελευταίων δεκαετιών υπέρ των ημετέρων , και εκμεταλλεύεσαι με τον καλύτερο τρόπο μέχρι και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ , πράγμα που αρχίζει να γίνεται ΄. Φροντίζεις να συνάψεις συμμαχίες με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις , με τις οποίες πιθανότατα έχεις σημαντικές διαφορές – αλλά τί να κάνουμε , αυτές επιλέγουν οι λαοί – , σε θέματα και προτάσεις που σε διευκολύνουν και τείνουν στο σπάσιμο της κυριαρχίας της τραπεζικής και όχι μόνο ευρωπαϊκής ολιγαρχίας .
   Άλλωστε όταν η οικονομία αναπτύσσεται και η χώρα μπορεί να βασιστεί πλέον στη δική της παραγωγή , διαπραγματεύεσαι αλλιώς τα θέματά σου .
   Τώρα αν κάποιοι αντί για κυβέρνηση ψήφιζαν για θαυματοποιούς που σε μερικούς μήνες θα διόρθωναν τα πάντα , τότε συγγνώμη αλλά θαυματοποιοί υπάρχουν ως γνωστόν μονο σττον κόσμο των παρμυθιών .

   Μου αρέσει!

 4. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Τρολαροντας τον Αλεξη που υποσχεθηκε τα παντα……………….

  Αρέσει σε 1 άτομο

 5. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

 6. ΣΗΚΩ ΛΑΕ said

  H Αριστερά είναι αυτή που βρίσκεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαδηλώνει αγωνίζεται και διεκδικεί με τον λαό τα αυτονόητα.

  Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

  Μου αρέσει!

 7. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

 8. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  https://olympiada.files.wordpress.com/2017/09/img_9081.jpg?w=1000&h=

  Μου αρέσει!

 9. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μια καλύτερη ζωή μακριά από την Ελλάδα αναζήτησαν μισό εκατομμύριο Έλληνες (427.000) από το 2008 έως σήμερα. Πρόκειται για νέους, μορφωμένους και με επαγγελματική εμπειρία.

  Σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Φυγή ανθρωπίνου κεφαλαίου: σύγχρονη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης»

  Μου αρέσει!

 10. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  ΠΟΕΔΗΝ: «Το Ευγενίδειο όπου χειρουργήθηκε ο Τσίπρας είναι ιδιωτικό» – Η απάντηση του Νοσοκομείου
  HuffPost Greece | Newsroom
  Δημοσιεύθηκε: 10/07/2017

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

  «Πολύ καλά έπραξε ο κος Τσίπρας για την αποκατάσταση της υγείας του, οι πολίτες τι φταίνε που έμπλεξαν με τον κο Πολάκη;
  Γιατί ο κος Τσίπρας δεν χειρουργήθηκε σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο όπως της Ρόδου δίπλα από τον Βρετανό τουρίστα και άλλους Ασθενείς;
  Με την εγχείρηση κήλης του Πρωθυπουργού στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο ποιος στέλνει τους Ασθενείς στον Ιδιωτικό Τομέα;
  Να ευχηθούμε περαστικά στον κο Τσίπρα για την εγχείρηση κήλης που έκανε στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.
  Αμέσως μετά το εξιτήριο του από το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο έγγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό το εξής αμίμητο: «Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια αξίζουν την εμπιστοσύνη και την στήριξή μας πάνω από όλα γιατί εκεί υπηρετεί το πιο αξιόλογο έμψυχο δυναμικό». Μπερδεύτηκε ο κος Τσίπρας. Δεν χειρουργήθηκε σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Χειρουργήθηκε στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο που είναι Ανώνυμη Εταιρεία και λειτουργεί αποκλειστικά ως Ιδιωτικό Νοσοκομείο.
  Μπορεί μεγάλη πλειοψηφία των μετοχών να την κατέχει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Σύγκλητος να διορίζει Διοικήσεις που έχουν την ευθύνη για την κατάντια του, δεν είναι όμως ανοικτό στους πολίτες αφού δεν εφημερεύει. Εκμεταλλευόμενο το ιδιόμορφο καθεστώς (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία) συγκεντρώνει Πανεπιστημιακούς Ιατρούς και Ιδιώτες που χειρουργούν ή προσφέρουν υπηρεσίες υγείας επί πληρωμή (από την τσέπη των Ασθενών, από Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες, από Ασφαλιστικά Ταμεία ή τον ΕΟΠΥΥ). Επειδή το κοστολόγιο των Υπηρεσιών Υγείας που προσφέρει είναι υψηλό συγκεντρώνει Ασθενείς με οικονομική ευμάρεια και όχι τον λαουτζίκο που ψήφισε τον κο Τσίπρα για να φτιάξει το ΕΣΥ.
  Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο μαστίζεται από οικονομικά σκάνδαλα που ερευνώνται στην δικαιοσύνη με την αποκλειστική ευθύνη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών που διορίζει τις Διοικήσεις. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών επιδιώκει την οικονομική εξυγίανση του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου με μειώσεις των μισθών των εργαζόμενων στους οποίους οφείλονται οι μισθοί τους πάνω από επτά μήνες.
  Κουβέντα γι’ αυτά ο κος Τσίπρας. Δεν τα βάζει με τους Πανεπιστημιακούς Ιατρούς που έχει προνομιακές σχέσεις. Το πόσο Δημόσιο είναι το Ευγενίδειο Νοσοκομείο το διαπιστώνει κανείς και από την μη τήρηση του όρου της Διαθήκης του Δωρητή Ευγενίδη που προβλέπει την διάθεση (10) δέκα κλινών σε απόρους Ασθενείς. Για όλα αυτά χθες έπεσε η ιστοσελίδα του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου για να μην μπορούν να πάρουν πληροφορίες οι πολίτες για το που χειρουργήθηκε ο Πρωθυπουργός της Χώρας.
  Γιατί ο κος Τσίπρας δεν χειρουργήθηκε σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο, για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις μεγάλες ελλείψεις υλικών, υποδομών, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, την κακή ποιότητα φαγητού και τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές; Να ρισκάρει παρέα με τα νοσοκομειακά μικρόβια.
  Να συνομιλήσει με άλλους Ασθενείς να του περιγράψουν την ειδυλλιακή κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων που μεταφέρει ο κος Πολάκης. Να υποστεί και ο ίδιος την ταλαιπωρία με την ζέστη λόγω έλλειψης κλιματιστικών. Παράδειγμα θα μπορούσε να τολμήσει να χειρουργηθεί από τον κο Πολάκη στην Ζάκυνθο, στην Σαντορίνη, στην Αμαλιάδα, στην Νάουσα, στην Φλώρινα, στο Διδυμότειχο, στο Μεσολόγγι, στην Κυπαρισσία. Θα μπορούσε να χειρουργηθεί στην Ρόδο και να νοσηλεύεται δίπλα από τον Βρετανό τουρίστα και άλλους Ασθενείς χωρίς σεντόνια με νερόβραστο φαγητό και με νοσηλευτικό προσωπικό έναν για σαράντα Ασθενείς που δουλεύει σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης με διακόσες είκοσι κενές οργανικές θέσεις και οφειλόμενα ρεπό πάνω από 10.000. Και με το μόνο που ασχολείται η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι οι παράνομες καθαιρέσεις προϊσταμένων.
  Η ΠΟΕΔΗΝ στέλνει τον κόσμο στον Ιδιωτικό Τομέα ή ο κος Τσίπρας; Όταν ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται ένα από τα Δημόσια Νοσοκομεία να χειρουργηθεί για μία κήλη πως οι πολίτες να τα εμπιστευτούν για πολύ πιο δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις; Όταν μάλιστα δεν είναι και Πρωθυπουργοί για να αποφύγουν την ταλαιπωρία των ΤΕΠ και των ελλείψεων;
  Ο κος Τσίπρας πολύ καλά έπραξε για την υγεία του οι πολίτες τι φταίνε που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να νοσηλευτούν στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο και έμπλεξαν και με τον κο Πολάκη.
  Τελικά καλός είναι ο κος Πολάκης να μπαίνει στην φωτιά για τον κο Τσίπρα, να ικανοποιεί ένα μικρό φανατικό ακροατήριο που έχει σχέση έμμεση ή άμεση με την εξουσία στο οποίο απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέχρι εκεί».
  Διευκρινίσεις σχετικά με τις αιτιάσεις που έχουν εγερθεί, μετά τη νοσηλεία του πρωθυπουργού στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» και αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιδρύματος, δίνει η Διοίκηση.

  Σημειώνει ότι το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι νοσηλευτικό ίδρυμα, του οποίου κύριος μέτοχος είναι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (99,6% των μετοχών) και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.

  Λόγω του ανωτέρω ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί, όλων των ειδικοτήτων.

  Η Διοίκηση του Ιδρύματος αναφέρει επίσης, ότι η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, λόγω του «κοινωφελούς» χαρακτήρα του Ιδρύματος.

  «Το ότι το “Eυγενίδειο Θεραπευτήριο” δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ, σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ ΄όλο το 24ωρο. Άλλωστε και άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα (όπως πχ το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ, παρέχουν όμως, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας» καταλήγει η ανακοίνωση της Διοίκησης.

  http://www.huffingtonpost.g

  Μου αρέσει!

 11. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Η λίστα με τα 113 προαπαιτούμενα έως και το β’ τρίμηνο του 2018
  Οι απαιτήσεις των δανειστών έως το τέλος του προγράμματος

  45. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Ολοκλήρωση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργική έως το τέλος Ιουλίου.

  Μου αρέσει!

 12. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 18/5/2017
  ΟΑΕΔ: Καταργείται το ειδικό επίδομα για άνεργους νέους έως 29 ετών

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 01|06|2017 14:19
  -A+A
  Την κατάργηση του ειδικού επιδόματος για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, ηλικίας 20 έως 20 ετών, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

  Οπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, «σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. δ’ της παρ. 1 του άρθρου 57 του ν. 4472/2017 (ΦΕΚ 74 Α’). καταργείται το άρθρο 2 του ν. 1545/85 (ΦΕΚ 91 Α’). Κατά συνέπεια, από 19-05-2017, ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω διάταξης, παύει πλέον να καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ το ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους μέχρι και 29 ετών.

  Οι αιτήσεις για το επίδομα αυτό που έχουν υποβληθεί μέχρι και την 18-05-2017 με οποιονδήποτε τρόπο, θα διεκπεραιωθούν κανονικά, σύμφωνα με το ισχύον μέχρι την 18-05-2017 θεσμικό πλαίσιο και οι δικαιούχοι θα λάβουν τα ποσά του επιδόματος για όλο το διάστημα που το δικαιούνται».

  Το επίδομα του ΟΑΕΔ, αφορούσε ανέργους νέους μέχρι και 29 ετών- εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο- οι οποίοι είχαν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους και είχαν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας.

  Σημειώνεται ότι η κατάργηση του ως άνω επιδόματος προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

  36 Share Tweet Share Share Mail
  ΣΧΟ

  Πηγή: ΟΑΕΔ: Καταργείται το ειδικό επίδομα για άνεργους νέους έως 29 ετών | iefimerida.gr

  Μου αρέσει!

 13. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

  • ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

   Έλεγε τότε ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στα Ιωάννινα:

   «… Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας:

   Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων.Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι.

   Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες.

   Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονούν τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του.

   Ποιον περιμένει άραγε να πείσει για το success story ο πρωθυπουργός, δίνοντάς του μια βδομάδα πριν τη κάλπη δυο- τρία κατοστάρικα;

   Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει -την αξιοπρέπειά τους;

   Πώς μεταχειρίζεται τους ένστολους, σαν ανήλικα προς αποπλάνηση;

   Πώς αφού τους καταδίκασε στη φτώχεια, τώρα τους βγάζει στις εκπτώσεις;».

   Μου αρέσει!

 14. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Δηλώσεις στην ΕΡΤ
  Αντωνοπούλου: 230.000 νέες θέσεις εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ
  10/08/2017

  Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας είπε ότι η ανεργία θα πέσει άλλες πέντε μονάδες

  Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, βρέθηκε σήμερα στην ΕΡΤ και, σε δηλώσεις της για το φαινόμενο της ανεργίας, υποστήριξε πως έχουν δημιουργηθεί 230.000 νέες θέσεις εργασίας, με τις μισές αυτών να είναι πλήρους απασχόλησης.

  Αναλυτικά, η κυρία Αντωνοπούλου σημείωσε: «Έχουν δημιουργηθεί 230.000 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, 50% εξ αυτών πλήρους απασχόλησης. Ο αριθμός των ανέργων, όταν αναλάβαμε, ήταν 1,25 εκατ. και σήμερα είναι 1,04 εκατ. Η αντιπολίτευση σήμερα παίρνει επιλεκτικά στοιχεία, ώστε να αναποδογυρίζει την πραγματικότητα. Κάνουμε μικρά, αλλά πολύ σταθερά βήματα στον τομέα της ανεργίας».

  Μου αρέσει!

 15. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

 16. ΟΥΤΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ said

  Μου αρέσει!

 17. ΘΑΝΟΣ said

  αι σιχτιρ ανθελληνα προδοτη ξεπουλημενε..
  ψευτη απατεωνα….
  σαπίλα….

  Αρέσει σε 1 άτομο

 18. Reblogged στις penelopap.

  Μου αρέσει!

 19. J said

  ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΘΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ ΤΟ ΚΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΜΕΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΟΦΙΖΟΥΝ!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: