olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

Ο γιος του Βγενόπουλου πουλάει λουκουμάδες στην Ψαρού

Posted by kalinda στο Σεπτεμβρίου 10, 2017

IMG_9109

Ο γιος του κάποτε ισχυρού επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου πουλάει λουκουμάδες στην Ψαρού, δέκα μήνες μετά το χαμό του πατέρα του σύμφωνα με το σημερινό αφιέρωμα του Πρώτου Θέματος.

Στη Μύκονο περνά τους καλοκαιρινούς μήνες ο γιος ενός από τους άλλοτε ισχυρότερους επιχειρηματίες που δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Φίλιππο, τον γιο του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος έχει εγκατασταθεί εδώ και αρκετό καιρό στο νησί των ανέμων.

Ο Φίλιππος, εκτελεί χρέη υπεύθυνου σε μαγαζί με τον επίσημο τίτλο «επιχείρηση μαζικής εστίασης μερικής επεξεργασίας πρόχειρου γεύματος – λουκουματζίδικο».

Αρχικά το μαγαζί επρόκειτο να το αναλάβει άλλος υπεύθυνος, με τον γιο του Ανδρέα Βγενόπουλου να ασκεί τα συγκεκριμένα καθήκοντα προσωρινά.

Ξαφνικά, λοιπόν, μετά από έρευνα των αρμόδιων αστυνομικών αρχών εντοπίστηκε ότι εργάζεται στο μαγαζί με την παραπάνω προσωρινή ιδιότητά του στερούμενος πιστοποιητικού υγείας καθώς και άδεια εργασίας.

Την ώρα του ελέγχου, η σύντροφος του Φίλιππου και η μητέρα της προσπάθησαν να μεταπείσουν τους αξιωματικούς του Α.Τ. Μυκόνου να μην καταθέσουν μήνυση εναντίον του, ωστόσο εκείνοι εξήγησαν πως πρέπει να ακολουθήσουν το γράμμα του νόμου.

Ο 23χρονος σπούδασε Ναυτιλιακά σε Λονδίνο και ΗΠΑ καθώς προοριζόταν να διαδεχτεί μελλοντικά τον πατέρα του στις πολυσχιδείς και εκτιμώμενες ως προσοδοφόρες επιχειρήσεις του πατέρα του.

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα ζήτησε στέγη σε φιλικό σπίτι.

 

Ο Φίλιππος έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Από εκεί που θα διαδεχόταν τον πατέρα του στις επιχειρήσεις βρέθηκε χωρίς μία στην τσέπη. Μπροστά στην απόγνωσή του ζήτησε στέγη σε κάποιο φιλικό σπίτι, στο οποίο μάλιστα φιλοξενείται μέχρι και σήμερα. Οι φίλοι του λένε ότι «είναι εξαιρετικά χαμηλών τόνων, ευγενής και αποφεύγει να σχολιάσει το θέμα. Σαν να μην έχει ξεπεράσει τον χαμό του πατέρα του, δίνει την εικόνα του παιδιού που έχασε το στήριγμά του, τον άνθρωπο που αγαπούσε περισσότερο από καθετί στη ζωή του.

Ο οικονομικός Εισαγγελέας είχε διέταξε την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Α. Βγενόπουλου.

Ο επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, κ. Παναγιώτης Αθανασίου, διέταξε την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και των τραπεζικών του θυρίδων για υπό διερεύνηση φοροδιαφυγή.

Η εντολή δόθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διερευνά το αδίκημα της φοροδιαφυγής για εκατοντάδες Ελληνες μεγαλοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα των 65 cd που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς από ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,στους λογαριασμούς του επιχειρηματία εμφανίζεται ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής. Την έρευνα διενεργεί, υπό την εποπτεία των εισαγγελέων, το ΚΕΦΟΜΕΠ ενώπιον του οποίου θα κληθεί ο κ. Βγενόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου:

«Μετά από μεγάλη προσπάθεια πληροφορήθηκα και εγώ ότι πράγματι υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία, επειδή οι «πιστώσεις» στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα μου.

Η διαφορά όμως είναι ότι με τη λέξη «πιστώσεις» υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε προθεσμίας και πάλι σε όψεως και πάλι σε προθεσμίας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Άνθρακες ο θησαυρός. Εάν μετά τις διαρροές προς τον Τύπο κληθώ να προσκομίσω τα σχετικά στοιχεία, η υπόθεση θα περαιωθεί. Εν τω μεταξύ εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την αναίτια δυσφήμιση που υφίσταμαι προτού καν πληροφορηθώ τίποτα επισήμως και μου δοθεί η δυνατότητα να παράσχω εξηγήσεις. Ο νοών νοείτω»

 

Ο θάνατος Βγενόπουλου

Συγκλόνισε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου που έφυγε σε ηλικία 63 ετών καθώς υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ «σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 03.30 το πρωί απεβίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή».

Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις και αποκαλύψεις για μια σειρά επιχειρηματικών σχεδίων όπου χάθηκαν πολλά λεφτά και για όποιες ελάχιστες πλέον εταιρείες είχαν απομείνει στον έλεγχό του. Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η άμεση ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα Κύπρου: «Σεβασμός στο θάνατο Βγενόπουλου αλλά οι έρευνες θα συνεχιστούν».

Ο σκοτεινός πόλεμος για την περιουσία Βγενόπουλου

Άγνωστες πτυχές της ζωής του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου που κυνηγούσε η ελληνική και η κυπριακή δικαιοσύνη ειδικότερα μετά την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Σε εφημερίδα αναφέρονται μεταξύ άλλων μαρτυρίες φίλων της οικογενείας που κάνουν λόγο για έναν ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ της συζύγου του Βγενόπουλου και των παιδιών του από προηγούμενους γάμους με φόντο την περιουσία που δεν είναι τόσο αμύθητη, όσο φαντάζονταν όλοι, σύμφωνα με τα όσα μαρτυρούν άνθρωποι του φιλικού κύκλου του Βγενόπουλου.

Τον Ανδρέα Βγενόπουλο εντόπισε νεκρό στην καρέκλα του, η κόρη του Μελίνα η οποία εκείνες τις μέρες φιλοξενείτο στο σπίτι του πατέρα της. Δεν την πήρε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τηλέφωνο το βράδυ, όπως συνήθιζε και όταν αυτή επέστρεψε από νυχτερινή έξοδο βρήκε τον πατέρα της νεκρό. Αφού κυριεύτηκε από πανικό έτρεξε στην κρεβατοκάμαρα όπου ήταν η σύζυγος του Βγενόπουλου.

Ακολούθως ενημέρωσε τον ετεροθαλή αδελφό της Φίλιππο και μαζί οδηγήθηκαν στην «Υγεία» όπου και επιβεβαίωσαν τον θάνατο του πατέρα τους.

Ακολούθησε ένας σκοτεινός πόλεμος. Κι ενώ ο γιος του Φίλιππος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του πατέρα του, δεν τα κατάφερε. Η Αλεξάνδρα – Ρίτα Σοβατζόγλου είχε αλλάξει κλειδαριές. Τότε ήταν που είπε σε αυτόν και την ετεροθαλή αδελφή του, «Τι ψάχνετε; Ό,τι και να ψάχνετε δεν θα βρείτε απολύτως τίποτα. Δεν το ξέρετε; Ο πατέρας σας πέθανε φτωχός αφήνοντας πίσω του μόνο χρέη».

Ο Φίλιππος ο οποίος έχει σπουδάσει ναυτιλιακά στην Αμερική προοριζόταν από τον πατέρα του ως διάδοχος στις εταιρείες. Ο Βγενόπουλος διέθετε σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 50% της ναυτιλιακής Bariba την οποία προόριζε για τον Φίλιππο. Ο 22χρονος μέσω εξώδικης διαμαρτυρίας, ζητά να ενημερωθεί από την Σουβατζόγλου για τα περιουσιακά στοιχεία του πατέρα του.

Ο 22χρονος έχει κάθε δικαίωμα να ενημερωθεί για την περιουσία ή ακόμα και για τα χρέη του αποθανόντα πατέρα του. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ετεροθαλής αδελφή του Μελίνα, που ζητεί επίσης ενημέρωση μέσω του δικηγόρου της.

 

7 Σχόλια to “Ο γιος του Βγενόπουλου πουλάει λουκουμάδες στην Ψαρού”

 1. Τέλης Ντε Καβάλας said

  Ενω εσεις τον παιζετε αβερτα

  Μου αρέσει!

 2. ΔΙΑΔΩΣΤΕ! said

  Μου αρέσει!

 3. Το γελιο του .... said

  Υπεροοχος ανθρωπος! Δειτε εδω τον ορισμο που δινει για τον …. Φωσκολο!
  Το γελιο του ειναι ζωη!

  Μου αρέσει!

 4. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

  Ο γιος του Βγενόπουλου πουλάει λουκουμάδες στην Ψαρού…

  Δε λες πάλι καλά που δεν είναι (το παιδί του) χωμένο σε καμιά «ψειρού».
  Έπειτα λέγεται ότι μαλακίες γονέων παιδεύουσι τέκνα.

  Μου αρέσει!

 5. Μ.Φ-Αρμονία said

  ……..Ο 23χρονος σπούδασε Ναυτιλιακά σε Λονδίνο και ΗΠΑ ………….
  Ένα μορφωμένο παιδί εργάζεται και πολύ καλά κάνει, τι έπρεπε να κλαίγεται και να δανείζεται από φίλους; Έχει όλα τα προσόντα για να βγάλει πολλά λεφτά και όλο το ιντερνετ γράφει για τους λουκουμάδες λές και είναι υποτιμητικό. Για τους Ελληναράδες και τους κομπλεξικούς είναι. Η δουλειά σε συνδυασμό με τις διακοπές δεν είναι κακό κυρίως όταν εργάζεται στην Ψαρού.
  Βλέπομε κάποια άλλα νεόπλουτα νεαρά άτομα να καταστρέφουν τις περιουσίες των γονιών τους και να τις σκορπίζουν στους 5 ανέμους. Αυτό το μορφωμένο παλικάρι άρχισε σε μικρή ηλικία να «ψήνεται» και μπράβο του. Στην ζωή του θα πετύχει.

  Μου αρέσει!

 6. © ΧƦΙσ†☺Ϟ ®™. said

  + Αρμονία

  Αρέσει σε 1 άτομο

 7. Ανταρτούλης said

  Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες….

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: