Το τουρκοπροξενείο Θράκης μοιράζει αγνώστου προέλευσης κρέατα σε μουσουλμάνους!! (Φωτό)

Ένα περιστατικό που αποκαλύφθηκε στην Αλεξανδρούπολη και στην περιοχή Τέρμα Άβαντος, όπου ζουν πολλοί μουσουλμάνοι, δείχνει την απανθρωπιά με την οποία το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής αντιμετωπίζει αυτούς τους ανθρώπους. Αυτούς για τους οποίους δήθεν πολεμάει για τα δικαιώματά τους που τους τα παραβιάζουν «οι κακοί Γκιαούρηδες».

Με αφορμή την γιορτή Κουρμπάν Μπαϊράμ ο «Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου-Έβρου» μοίραζε κρέας από ζώα που σφάχτηκαν με τον μουσουλμανικό τρόπο (χαλάλ). Ο Σύλλογος είναι γνωστό «εργαλείο» του τουρκικού προξενείου και είναι χαρακτηριστικό ότι την Αλεξανδρούπολη την γράφει με την τουρκική ονομασία Δεδέαγατς. Δεν δικαιολογείται να μοιράζει κρέας ένας Σύλλογος που υποτίθεται ότι είναι πολιτιστικός και μορφωτικός και αυτό καθ’ αυτό το μοίρασμα έγινε σε συσκευασίες της τουρκογερμανικής ΜΚΟ Hasene International.

Ένας τοπικός ακτιβιστής που αποκαλύπτει τη δράση του τουρκικού προξενείου έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες του περιστατικού στο οποίο επενέβη η Αστυνομία, μεταξύ άλλων και για να ελέγξει αν τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής και αν τα τιμολόγια και άλλα παραστατικά για τη σφαγή και διακίνηση ήταν σύμφωνα με το νόμο. Εδώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Στο σφαγείο φαίνεται να σφάχτηκαν 29 ζώα και έδωσαν 865 κιλά κρέατος ενώ στο δελτίο αποστολής γράφει για 295 «διατεθέντα αγαθά» και 95 από αυτά ότι επιστράφηκαν. Δεν αναφέρει το βάρος του κάθε ενός ώστε να ελεγχθεί αν κάποιο κρέας από τα 865 κιλά δώθηκε αλλού χωρίς παραστατικά ή αν το «βούτηξαν» … κάποιοι.

Οι συνθήκες υγιεινής επίσης είναι σοβαρό θέμα και υπήρξε καταγγελία τόσο προς την Αστυνομία όσο και στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (για εφαρμογή του νόμου κατά τη διάρκεια του Κουρμπάν Μπαϊράμ) όπου αναφερόταν «η ύπαρξη παράνομων και πρόχειρων σφαγείων ακόμη και η μεταφορά των κρεάτων με απλά μεταφορικά μέσα χωρίς σεβασμό στους κανόνες υγιεινής. Το πλήθος των περιπτώσεων που αντιμετωπίζονται στα νοσοκομεία με παιδιά κυρίως μουσουλμανικών οικογενειών επιβεβαιώνει αυτό που ακούγεται».

Στην καταγγελία αναφερόταν επίσης ότι «η αξιόπιστη σήμανση και συσκευασία είναι επίσης εξαιρετικά σοβαρή ώστε να αποφευχθούν βλάβες υγείας και για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα πωληθεί χοιρινό κρέας. Οι καιροί είναι πονηροί και μπορεί να γίνει ακόμη και προβοκάτσια από τουρκικούς κρατικούς και παρακρατικούς χώρους είτε για να κατηγορήσουν την Ελλάδα είτε για εσωτερικά ξεκαθαρίσματα και εκδίκηση μεταξύ φατριών από Τουρκία που έχουν άκρες στην Θράκη. Η σήμανση ότι το κρέας είναι χαλάλ είναι επίσης απαραίτητη για να γνωρίζουν οι Χριστιανοί ότι είναι από μουσουλμανική θρησκευτική τελετουργία και ως εκ τούτου η κατανάλωσή του είναι αντίθετη στον Χριστιανικό τρόπο ζωής». Και σαν να το είχε προφητεύσει η καταγγελία, η τουρκογερμανική ΜΚΟ και ο Σύλλογος έδωσαν κρέας χαλάλ σε Ρομά που ήταν Χριστιανοί! Αυτό δεν είναι παραβίαση θρησκευτικής συνείδησης; Κρέας που αποτελεί αποτέλεσμα θρησκευτικής τελετουργίας προς τον Αλλάχ, να δίνεται σε Χριστιανούς;

Αν και θα ήταν φυσικό να μοιραστεί το κρέας πριν από την μουσουλμανική γιορτή, η δολιότητα της ΜΚΟ και του Συλλόγου φαίνεται από το ότι το μοίρασαν ενώ είχε αρχίσει η γιορτή, ειδικά το Σαββατοκύριακο που όλη η δύναμη της Αστυνομίας ήταν στις εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Via Egnatia που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με μαραθώνιο και πολλές άλλες δράσεις. Δεν περίμεναν να τους τσιμπήσει η Αστυνομία. Η καταγγελία όμως τους τα χάλασε και ένα περιπολικό τους τσάκωσε κατά τη διανομή. Η Αστυνομία κινήθηκε, αλλά η Περιφέρεια δεν έκανε τίποτα … για να μην ενοχλήσει το τουρκοπροξενείο;

Είναι εμφανής ο κίνδυνος προβοκάτσιας, με τη δυνατότητα οι τουρκοπροξενικοί να δώσουν ακατάλληλο κρέας σε μουσουλμάνους και όταν τρέχουν στα νοσοκομεία, να κατηγορήσουν την Ελλάδα ότι σκόπιμα «οι Γκιαούρηδες το έκαναν». Γι’ αυτό, να μην κάθονται στην Περιφέρεια. Ας ενοχληθεί το προξενείο.

 

 

 

One thought on “Το τουρκοπροξενείο Θράκης μοιράζει αγνώστου προέλευσης κρέατα σε μουσουλμάνους!! (Φωτό)”

➤ Σχολιάστε Ελεύθερα :

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s